Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Δημήτρη Ντότη

Αγαπητοί συνδημότες,
Φτάσαμε στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς για όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα για το ξεχασμένο και εγκαταλελειμμένο  Πωγώνι μας.
Εύχομαι ο ερχομός του νέου έτους να ανατείλει την ελπίδα πως το Πωγώνι μας, θα ανακάμψει βρίσκοντας την παλιά του αίγλη.
Να επανέλθει η ασφάλεια και η ψυχική ηρεμία, η παραγωγικότητα αλλά και η ανάδειξη του ατελείωτου πλούτου-φυσικών, ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων-που ακούει στο όνομα ΠΩΓΩΝΙ!
Εύχομαι στους απανταχού Πωγωνίσιους, το 2018 να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία, δύναμη, αισιοδοξία, χαμόγελο και αγάπη.
Καλή χρονιά!!!

Ο Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Πωγωνίου

Δημήτρης Σπ. Ντότης

Ηγουμενίτσα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου 15χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Σπάτων - Αρτέμιδος, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος 35χρονου ημεδαπού και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, ο 15χρονος κατηγορούμενος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 35χρονος, σχετικά με πώληση συσκευών και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Μετά την τηλεφωνική τους συμφωνία για την αγοραπωλησία και την ηλεκτρονική αποστολή τραπεζικού παραστατικού υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων, ο 35χρονος απέστειλε τα αντικείμενα, χωρίς ουδέποτε να καταβληθεί το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό του λογαριασμό.
Τα παραπάνω αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Προτάσεις δώρων από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης

Στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης αγαπάμε και το βιβλίο, αγαπάμε και το θέατρο, αγαπάμε και τις προσπάθειες των Ηπειρωτών και Ηπειρωτισσών και φίλων της Ηπείρου που δημιουργούν στον τομέα που επέλεξαν να υπηρετήσουν.
Στο πλαίσιο της ηπειρωτικής αλληλεγγύης και υποστήριξης σάς προτείνουμε να επιλέξετε ως δώρα λόγω των εορτών.
εισιτήρια για την παράσταση του Βασίλη Τσικάρα: ''Σπαγγέτι αλά Γαλλικά'' στο θέατρο ΑΡΑΤΟΣ
Τα βιβλία  για τα οποία διοργανώσαμε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καινούργιας δράσης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ''Οι Εσπερίδες της Δευτέρας''
• του Δημήτρη Βλαχοπάνου :ΙΣΑΑΚ ΜΙΖΑΝ -ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑ 182641
• της Ανδρομάχης Μπούνα: Η ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΙΣΣΑ ΜΑΝΑ
• της Ελευθερίας Μαντά: ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

• του Αργύρη Τσαμπάζη: ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου καχριμανη

Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες,
Ένας ακόμη χρόνος περνάει στην ιστορία.
Ένας χρόνος, στον οποίο συνεχίστηκαν οι δυσκολίες  για  πολλά  νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, νέους,   συνταξιούχους και ανέργους.
Έγιναν βέβαια και βήματα μπροστά:
• Αντιμετωπίστηκαν ορισμένες παθογένειες της κοινωνίας μας.
• Μεγάλωσε το «δίχτυ.
προστασίας» για οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
•  Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα υποδομών, όπως η Ιόνια Οδός.
Σε ο, τι αφορά την Περιφέρειά μας, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα έργων μέσω του ΕΣΠΑ, όπως είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί και οι αποχετεύσεις, οι πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα, ενώ ξεκίνησε το εργοστάσιο Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων.
Προωθήσαμε το όνομα της Ηπείρου, σε τουρισμό και αγροτικά προϊόντα σε μεγάλες ξένες αγορές.   Πρόκειται για έργα και δράσεις που αποτελούν σταθμό για την Ήπειρο, αλλά και  «πιλότο» για άλλες περιφέρειες της χώρας.
Η Περιφέρεια Ηπείρου  στη διάρκεια και αυτού του δύσκολου χρόνου που πέρασε,  στάθηκε δίπλα και αλληλέγγυα σε όλες τις παραγωγικές τάξεις, στους αγρότες, στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Συνεργάστηκε, συνέδραμε και στήριξε  χωρίς διακρίσεις  Δήμους, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, νοσοκομεία, συλλόγους, σωματεία, αποδημικές οργανώσεις, ιερές μονές και φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Όταν χρειάστηκε κινηθήκαμε και εκτός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας,  γιατί  γνωρίζουμε ότι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, είναι η πεμπτουσία της πολιτικής που πρέπει να ασκεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Απόψε χτυπά την πόρτα μας ένα νέο έτος,  το 2018.
Το υποδεχόμαστε με αισιοδοξία, ελπίδα και προσμονή ότι θα φέρει καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας, την Ήπειρο.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (02-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (03-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (04-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (05-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (07 -01-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (02-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (03-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (04-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.

Παρασκευή (05-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες. 

Κίνημα Αλλαγής: «Βαριά» ονόματα και διάθεση ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο

Τα πρώτα ονόματα. Για την Ήπειρο συζητιούνται τα ονόματα των, Σωτήρη Ζαρμπαλά στα Γιάννενα, Κώστα Κωνή στη Πρέβεζα, Χρήστου Μέγα στην Άρτα και Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Θεσπρωτία.

Με διάθεση ανανέωσης, που δίνει νέα πνοή στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και αξιοποίησης των έμπειρων στελεχών προετοιμάζονται στο Κίνημα Αλλαγής. 
Μπορεί η πολιτική επικαιρότητα να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, ωστόσο, στο «Κίνημα Αλλαγής» προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα.
Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων, βρίσκεται και η προετοιμασία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόµενων εθνικών εκλογών, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές πολιτικές εξελίξεις.
Η επανένωση του χώρου και η κοινωνική δυναμική που καταγράφει το εγχείρημα ίδρυσης του νέου ενιαίου φορέα, φαίνεται μάλιστα να αποτελεί για πολλούς σημαντικό κίνητρο για την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόμματος, με ηγετικά στελέχη να υπογραμμίζουν ότι το ενδιαφέρον είναι ίσως το μεγαλύτερο των τελευταίων 5 ετών.
Ήδη, κεντρικά στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» είναι σε επαφή με στελέχη από όλη την Ελλάδα, με στόχο τα ψηφοδέλτια να έχουν άρωμα διεύρυνσης, μεγάλη δόση ανανέωσης, αλλά και να στοχεύουν σε ειδικά εκλογικά κοινά.
Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, η ονοματολογία καλά κρατεί. Εκτός από τους νυν βουλευτές των κομμάτων που συγκροτούν το νέο φορέα, οι οποίοι δεδομένα θα είναι όλοι υποψήφιοι, πληροφορίες αναφέρουν ότι μια σειρά από στελέχη ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη του σταυρού, με αποτέλεσμα να αναμένεται να διαμορφωθεί ένα άκρως ενδιαφέρον «µωσαϊκό» πιθανών υποψήφιων βουλευτών.
Καταρχήν, η επικεφαλής του νέου φορέα, Φώφη Γεννηματά καλείται να λύσει πέντε γρίφους σχετικά με τις υποψηφιότητες των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Σταύρου Θεοδωράκη, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ όσον αφορά τις πρώτες και εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θα τα χειριστεί προσωπικά η ίδια.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (02-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (03-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (04-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (05-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Σάββατο (06-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Σκι και τραυματισμοί άνω άκρων: Πώς να προστατευτείτε;

Σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού των άνω άκρων κρύβει η ενασχόληση με τα  πιο δημοφιλή χειμερινά σπορ, το σκι και το snowboard. Σύμφωνα με τους ειδικούς για όσους επιστρέφουν από τις χιονισμένες πλαγιές υποφέροντας από μυϊκούς ή αρθρικούς πόνους, η μη έγκαιρη και έγκυρη θεραπεία μπορεί όχι μόνο να καθυστερήσει την επάνοδο στο αγαπημένο τους σπορ, αλλά  θα μπορούσε να οδηγήσει σε δια βίου προβλήματα.
Ο πιο συχνός τραυματισμός άνω άκρου που προκύπτει σε όσους κάνουν σκι είναι ο «αντίχειρας του σκιέρ». Παρότι η συγκεκριμένη κάκωση δεν είναι τόσο συνηθισμένη όσο οι τραυματισμοί στο γόνατο, δεν υπολείπεται, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου 1 στους 10 από όλους τους τραυματισμούς που συμβαίνουν στο σκι.
«Ο αντίχειρας του σκιέρ είναι ένας τραυματισμός του ωλένιου πλάγιου συνδέσμου του αντίχειρα, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των δύο οστών στην εσωτερική πλευρά αυτού και ο ρόλος του είναι η σταθερότητα της μετακαρποφαλαγγικής άρθρωσης. 
Ο συγκεκριμένος αθλητικός τραυματισμός προκύπτει κυρίως στους χιονοδρόμους όταν πέφτουν με τα χέρια τεντωμένα κρατώντας τα μπαστούνια του σκι, διότι τότε αναγκάζεται ο αντίχειρας είτε να λυγίσει προς τα πίσω είτε πολύ μακριά προς τα πλάγια. Είναι ένας τραυματισμός που συχνά υποδιαγιγνώσκεται με αποτέλεσμα την κακή διαχείρισή του», επισημαίνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος.
Επίσης, η βλάβη είναι πολύ πιθανό να προκύψει σε τερματοφύλακες, αλλά και σε άλλους αθλητές που χειρίζονται μπάλα π.χ. σε χειροσφαιριστές, εξαιτίας της βίαιης απαγωγής του αντίχειρα.
Ανάλογα με τη δύναμη που εφαρμόζεται, ο σύνδεσμος μπορεί να υποστεί μερική ή ολική ρήξη. Στην πρώτη περίπτωση οι πάσχοντες νιώθουν ευαισθησία στην περιοχή της άρθρωσης, ενώ στη δεύτερη οι σημαντικότερες αρχικές ενδείξεις για την ύπαρξη αντίχειρα του σκιέρ είναι αφενός η αδυναμία ή η ανικανότητα συγκράτησης ενός αντικειμένου μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και αφετέρου ο πόνος που προκαλείται από την προσπάθεια για συγκράτηση, αφού η ρήξη αφορά τον σύνδεσμο που ελέγχει τη συγκεκριμένη κίνηση. Υπάρχει, επίσης, ευαισθησία κατά την επαφή στην πλευρά του αντίχειρα που βρίσκεται πλάι στον δείκτη, ενώ σε δεύτερη φάση μπορεί να προκύψουν οίδημα (πρήξιμο) και εκχυμώσεις (μώλωπες).