Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξασφάλισε το ποσό των 438 χιλ. ευρώ για τη διαχείριση Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων / δράσεων του ΠΑΑ 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες της χώρας εκδόθηκε η αριθ. 1929/27.6.2017 (ΦΕΚ Β΄2248/30-06-2017) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία εκχωρείται στις Περιφέρειες της χώρας, το συνολικό ποσό των 7.846.000 ευρώ για την υλοποίηση ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου εξασφάλισε το ποσό των 438.000 ευρώ και με την εκχώρηση των ενεργειών της Τεχνικής Βοήθειας θα έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης κονδυλίων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων και δράσεων του ΠΑΑ που της έχουν ήδη εκχωρηθεί και αφορούν σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην περιοχή της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις συλλήψεις στο Καλπάκι Πωγωνίου μπροστά στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Ανακοίνωση για τις συλλήψεις στο Καλπάκι Ιωαννίνων μπροστά στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Δημιουργούν πολλά ερωτηματικά οι ενέργειες του δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη, που τη Δευτέρα 2 Ιούλη πήγε αυτοπροσώπως στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στο χώρο που μέλη και φίλοι του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν εργασίες για την τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας για τους κομμουνιστές φαντάρους που από το 1924 ως το 1934 θήτευσαν στον πειθαρχικό Ουλαμό, με σκοπό να τις ματαιώσει. Κι όλα αυτά παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ομόφωνα σε συνεδρίασή του αποφασίσει την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για την τοποθέτηση της πλακέτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιούλη στην περιοχή.
Μάλιστα, ο δήμαρχος δεν αρκέστηκε μόνο στις απειλές του τύπου "θα κατεδαφιστεί", αλλά κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη και κράτηση για 9 ώρες της ομάδας που πραγματοποιούσε τις εργασίες στο χώρο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Γιάννενα, τιμώντας την ηρωική Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), τη Νεολαία του ΚΚΕ, που στα δύσκολα χρόνια 1922-1943 πάλευε ενάντια στο σύστημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης και τους φαντάρους-μέλη της που στάθηκαν αλύγιστοι στο Καλπάκι. Με την επιτυχία του Διημέρου θα αποδείξουν ότι ο αγώνας ενάντια στον ίδιο εχθρό, τον καπιταλισμό, που γεννά εκμετάλλευση και πολέμους, συνεχίζεται και θα δυναμώσει».
Ανακοίνωση της ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ
Τη στάση του δημάρχου Πωγωνίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.
Σημειώνει πως η 100χρονη ιστορία του Κόμματος και η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα και την Ήπειρο είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών και τονίζει: «Αυτούς θα τιμήσουμε το Σάββατο 8 Ιούλη στις 10.30 το πρωί, στο χώρο δίπλα από το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι με την προγραμματισμένη εκδήλωση τιμής, αντάξια της αγωνιστικής στάσης των φαντάρων και ναυτών του πειθαρχικού Ουλαμού Καλπακίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά».
Οι «απείθαρχοι» του πειθαρχικού Ουλαμού Καλπακίου γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ και το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία, που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, προσθέτει.


ΠΗΓΗ: www.902.gr

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών σε ορεινή περιοχή στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, κατοχή λαθραίου καπνού, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα

Οι δράστες είχαν συλλέξει από δασική περιοχή πάνω από -56- κιλά τσάι βουνού ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο και ποσότητα λαθραίου καπνού
Χθες, (04-07-2017) αργά το απόγευμα σε ορεινή περιοχή στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, συνέλαβαν τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 46, 34, 38 και 51 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού, της παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ήπειρο, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή περιοχή στη θέση «Βλαχιώτη» στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, τους προαναφερόμενους να έχουν εκριζώσει και συλλέξει από κοινού τσάι βουνού, συνολικού βάρους (56.165) γραμμαρίων.
Στην κατοχή των δραστών, τρεις εκ των οποίων στερούνταν νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους (690) γραμμαρίων ενώ στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο με (16) φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος σε οικία 51χρονου ημεδαπού που είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη

Συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της οικίας και δεκαέξι παίκτες, για τη διενέργεια του χαρτοπαιγνίου «texas holdem poker» 
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (74) τράπουλες, (4.100) μάρκες, (141) ζάρια, έξι κάμερες, καταγραφικό μηχάνημα και το χρηματικό ποσό των (1.475)Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε, χθες (04-07-2017) αργά το βράδυ στη Φιλιππιάδα, ειδικά διαμορφωμένος ισόγειος χώρος σε σπίτι, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, τον οποίο είχε μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη και διεξήγαγε σ’ αυτόν το παράνομο τυχερό παίγνιο «poker texas holdem».

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνολικά δεκαέξι ημεδαποί (εκ των οποίων μία γυναίκα), ηλικίας από 31 έως 79 ετών και ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, συνελήφθη ο 51χρονος ιδιοκτήτης του χώρου και διοργανωτής και δεκαέξι ακόμη άτομα που συμμετείχαν στο παράνομο παίγνιο «poker texas holdem», με παιγνιόχαρτα και μάρκες, που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά.
Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η κατάσχεση πλήθους αντικειμένων στους χώρους του σπιτιού  και στην κατοχή των δραστών και συγκεκριμένα:
•  (74) τράπουλες,
• (4100) μάρκες πονταρίσματος,
• (141) ζάρια,
• το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.475) ευρώ,
• έξι ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια,
• έξι κάμερες ασφαλείας και ένα καταγραφικό μηχάνημα με τηλεχειριστήριο,
• μία κυνηγετική καραμπίνα.
Σημειώνεται ότι o 51χρονος δράστης χρησιμοποιούσε αυξημένα «μέτρα ασφαλείας» για τον έλεγχο των επισκεπτών, με απώτερο στόχο να αποφύγουν πιθανό έλεγχο των διωκτικών αρχών και συγκεκριμένα:
• η παράνομη λέσχη λειτουργούσε σε "στενό κύκλο θαμώνων"
• ο χώρος διέθετε εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης αποτελούμενο από έξι κάμερες (εσωτερικά και εξωτερικά) και καταγραφικό μηχάνημα, ώστε να ελέγχεται η είσοδος των ατόμων και να επιτηρείται περιμετρικά ο χώρος.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, παράβαση του Νόμου για την Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του  λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Πρέβεζα: 11η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουλίου 2017

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 7, 8 & 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος για το λαϊκό πολιτισμό είναι ο Νομός Πρέβεζας από την Παρασκευή 7 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017. Αφορμή για μια ακόμη χρονιά είναι η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στα χωριά Κανάλι και Νέα Σινώπη.
Στη φετινή 11η Συνάντηση συμμετέχουν 320 καθηγητές, δάσκαλοι χορού, χορευτές, μουσικοί αλλά και φίλοι του λαϊκού πολιτισμού από 27 Νομούς της Ελλάδας καθώς και από τον Καναδά, την Αμερική και την Αυστραλία.
Στο πλαίσιο της Συνάντησης θα γίνουν μαθήματα ελληνικών χορών από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο πανηγύρια ανοιχτά για το κοινό: το πρώτο την Παρασκευή στη Νέα Σινώπη και το δεύτερο το Σάββατο στο Κανάλι. Η Συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ στο Κανάλι με το 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Καλοκαίρι & Πολιτισμός» με τη συμμετοχή 8 χορευτικών συγκροτημάτων και  τιμώμενο το χορευτικό από τις Ελληνικές Κοινότητες από το Νιαγάρα και το Χάμιλτον του Καναδά, που αποτελείται από ομογενείς 2ης και 3ης γενιάς. 
Ώρα έναρξης 21:00
Να σημειώσουμε πως φέτος σε όλο στο τριήμερο συμμετέχουν 22 μουσικοί και ερμηνευτές της παράδοσης και συγκεκριμένα:
Νίκος Φιλιππίδης (Κλαρίνο), Μανώλης Κόττορος (Βιολί), Κώστας Φιλιππίδης (Λαούτο), Κώστας Μερετάκης (Κρουστά), Βαγγέλης Ψαθάς (ζουρνάς - κλαρίνο), Βαγγέλης Ψαθάς (ακορντεόν), Σταύρος Παζαρέντζης (νταούλι), Νίκος Ράλλης (τρομπέτα), Βασίλης Τριάντης (λαούτο), Γιώργος Τσουμάνης (Κλαρίνο Πέτρος Μήτσου (Γκάιντα, Καβάλ), Κωνσταντίνος Λιόντος (Κλαρίνο), Βαγγέλης Τσουβάλας (Λύρα Κρήτης), Λευτέρης Τσουβάλας (Λαούτο), Νίκος Σίσκος (Λύρα Δράμας), Γιώργος Ταντσίνης (Γκάιντα & λύρα Δράμας), Ανέστης Μητρούσης (Νταχαρές), Βασίλης Παπουτσής (Νταχαρές),
Τραγουδούν: Παγώνα Αθανασίου, Αρετή Κετιμέ, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Κώστας Μήτσης
Η 11η Συνάντηση οργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καναλίου και Νέας Σινώπης «Διογένης» και στηρίζεται από τον Δήμο Πρέβεζας. 
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ.
Να σημειώσουμε ότι τα γλέντια είναι ανοιχτά για το κοινό και σας περιμένουμε να γλεντήσουμε όλοι μαζί παραδοσιακά!!!

Καλή αντάμωση!!!

Συνάντηση αποφοίτων ΕΠΑ Βελλάς (1981-1987) την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 11:00 στη Βελλά

Συνάντηση αποφοίτων ΕΠΑ Βελλάς (1981-1987) μετά από 30 χρόνια, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 11:00 στη Βελλά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00-12:00 το πρωί προσέλευση
12:00 α) Αρτοκλασία και β) τρισάγιο για το φίλο και συμφοιτητή μας Κώστα Τσατσουλη που χάθηκε τόσο πρόωρα.
Ξενάγηση στους χώρους της σημερινής Βελλάς, συνάντηση όλων μας στο χώρο που ανδρωθήκαμε.
Θύμησες από τα παλιά, διάθεση αναμνηστικών.
13:30 Γεύμα στις πηγές Βελλάς.
Ευχαριστίες σε όλους σας που θα παραβρεθείτε, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα τους Γιωτόπουλο Βαγγέλη, Πουλίζο Χριστόφορο, Παπανικολάου Κώστα και Σπύρο Υφαντή που συνέβαλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Τέλος θερμές ευχαριστίες στον πάτερ Θεόκλητο που θα λειτουργήσει αύριο για εμάς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκθεση τοπικών προϊόντων

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, και στα πλαίσια μιας δυναμικής και εξωστρεφούς πολιτικής ανάδειξης της πλούσιας παραγωγής της Ηπειρωτικής Γης αναλαμβάνει από κοινού με τους παραγωγούς τη διοργάνωση εκθέσεων με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.
H εκθέσεις θα λάβουν χώρα στα Σύβοτα από 28 έως 30 Ιουλίου 2017 στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας, στην παραλία της Πρέβεζας από 25 έως 27 Αυγούστου 2017 και στην Άρτα στην πλατεία Σκουφά πλησίον Ιερού Ναού Παρηγορήτισσας από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017.
Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους την Έκθεση, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από την 12η Ιουλίου επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 26510 87111 (κα Σοφία Φούκη), είτε αποστέλλοντας αίτημα συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στο e-mail: s.fouki@php.gov.gr

Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου.