Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Αναβάλλεται η περιοδεία και ομιλία του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα, λόγω της συζήτησης στη Βουλή


Η αυριανή περιοδεία και ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  κ. Αλέξη Τσίπρα  στα Ιωάννινα αναβάλλεται, λόγω της συζήτησης στη Βουλή.

Πέντε παρατάξεις στην «μάχη» του Πωγωνίου


Πέντε είναι τελικά τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν την Κυριακή 6 Μαΐου στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και θα διεκδικήσουν την ψήφο των Πωγωνισίων στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στο Δήμο Πωγωνίου.
Παρά τις φημολογίες που σκόπιμα διέδιδαν κάποιοι το τελευταίο διάστημα για «συμφωνία» και επικείμενο «γάμο» δυο υποψηφίων αυτές διαψευστήκαν παταγωδώς.
Την επανεκλογή του θα διεκδικήσει ο απερχόμενος Δήμαρχος και ξανά υποψήφιος κ. Καψάλης Κωνσταντίνος με την Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».  
Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»  του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές  της 18ης Μαΐου 2014 είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή λαμβάνοντας ποσοστό 53,63% και 4.075 ψήφους.
Ο κορμός της παράταξης του κ. Καψάλη παραμένει σε γενικές γραμμές αρραγής και υπάρχει και αέρας ανανέωσης.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με την παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με  ποσοστό 41,31% και 3.139 ψήφους, κ. Ντόντης Γιάννης λίγο μετά τις εκλογές, αποσύρθηκε και παρέδωσε την ηγεσία της παράταξης, στο κ. Ντότη Δημήτρη.
Την άνοιξη του 2018, στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επήλθε ρήξη και ο κ. Τόπουλος Βασίλης πήρε την ηγεσία της παράταξης.
Τότε ο κ.  Ντότης Δημήτρης δημιούργησε νέα Δημοτική Παράταξη, με τίτλο «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» και προχώρησε ακάθεκτος σε αυτόνομη υποψηφιότητα.
Ο καταγόμενος από τη Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου, κ. Νικόπουλος  Γιάννης  παίρνοντας μαζί του στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Τόπουλος πήρε την απόφαση για την δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης με τίτλο «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία».
Μια νέα υποψηφιότητα για το Πωγώνι σε αυτές τις εκλογές είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Οικονομολόγο-αμπελουργό από το Μαζαράκι, κ. Ζηκόπουλο Σταύρο με τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών για το Πωγώνι».
Τέλος, το ΚΚΕ με υποψήφιο Δήμαρχο, το νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Καραγιάννη Παναγιώτη με τη Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου» διεκδικεί την ψήφο των Πωγωνισίων (στις προηγούμενες εκλογές έλαβε ποσοστό 5,05% και 384 ψήφους).

Εκδήλωση στο Δελβινάκι για την επέτειο της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου την Κυριακή 12 Μαΐου

ΚΑΛΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ


Ενοχλήθηκε μαθαίνουμε ο Περιφερειάρχης μας από το έγγραφο που του έστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη (με κοινοποίηση σε πολλούς άλλους) σχετικά με την καταγγελία της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς για τη ρύπανση-μόλυνση του ποταμού. Λογικό.
Ποιος είναι αυτός ο Συνήγορος που του βάζει τέτοια ερωτήματα;
Και, άκουσον-άκουσον, να θέλει και απαντήσεις!!!






ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Παρόν στην εκλογική μάχη, σας καλούμε όλους σε συστράτευση


Με αίσθημα χαράς, δύναμης αλλά και ευθύνης θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας και τους απανταχού Πωγωνίσιους πως, η παράταξή μας παρά τις Κασσάνδρες και τις φημολογίες βρίσκεται παρόν δίνοντας την εκλογική της μάχη. 
Σας καλούμε σε συστράτευση ώστε όλοι μαζί σαν μία γροθιά να δώσουμε στο Πωγώνι μας την υγιή ανάπτυξη, την ευημερία, την προβολή και την ασφάλεια που του αρμόζουν και στερήθηκε. 
Με ήθος, ευθύνη, συνέπεια και ανιδιοτελή προσφορά.

''OΛΟΙ ΜΑΖΊ ΓΙΑ EΝΑ ΔΥΝΑΤO ΠΩΓΏΝΙ 
OΛΟΙ ΜΑΖI ΓΙΑ ΤΗ ΝIΚΗ, ΚΑΛH ΔYΝΑΜΗ''
Ψήφισε όσους γνωρίζουν και όχι όσους γνωρίζεις

Με τιμή Δημήτρης Ντότης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Πωγωνίου

Συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου στο έργο «POLYPHONIA»


Στόχος η διατήρηση και αξιοποίηση της πολυφωνικής μουσικής

Στην υλοποίηση του έργου «POLYPHONIA», στο πλαίσιο του Προγράµµατος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II Ελλάδα-Αλβανία, συμμετέχει ο Δήμος Πωγωνίου.
Το έργο επιδιώκει τη διαφύλαξη και αξιοποίηση σπάνιας και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πολυφωνικής µμουσικής που εντοπίζεται στις περιοχές της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 621.184,25€.
«Στόχος του έργου POLYPHONIA είναι η διατήρηση της πολυφωνικής µμουσικής και η αξιοποίηση της, µέσω του θεµατικού τουρισμού, ως εργαλείο ανάδειξης των δυνατοτήτων της Περιοχής Παρέµβασης (παραδοσιακά χωριά κλπ.) τα οποία προς το παρόν παραµένουν αναξιοποίητα. Επιπροσθέτως, στοχεύει στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιοχής, την ενίσχυση της ευηµερίας και της οικολογικές ανάπτυξης, δημιουργώντας γέφυρες µμεταξύ των λαών» σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Μεταξύ των βασικών αποτελεσμάτων του έργου θα είναι η ανάπτυξη του Πολιτιστικού Brand POLYPHONIA καθώς και η δηµιουργία της Θεµατικής Διαδροµής POLYPHONIA, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική και παραγωγική αξιοποίηση της πολυφωνικής µουσικής στα πλαίσια του πολιτιστικού και θεµατικού τουρισµού.
Σε αυτό θα συµβάλει και η ίδρυση ενός διασυνοριακού Μουσείου Εικονικής Πραγµατικότητας, στο οποίο θα φιλοξενείται µόνιµη Έκθεση, καθώς επίσης και η δηµιουργία µίας Τουριστικής Εφαρµογής Επαυξηµένης Πραγµατικότητας για tablet/smartphones.
Επιπλέον, το Έργο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ενδιαφεροµένων αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά µε τη διασυνοριακή πολιτιστική κληρονομιά της πολυφωνικής µμουσικής, το οποίο θα επιτευχθεί µέσω της ίδρυσης δύο διασυνοριακών Κέντρων παροχής τουριστικών πληροφοριών καθώς και µέσω της ενθάρρυνσης της µμουσικής παιδείας και τη διεξαγωγή εργαστηρίων.
Πέραν τούτου, το ∆ίκτυο POLYPHONIA θα αποτελέσει ένα κοινό πεδίο δράσης για τους συνεργαζόµενους οργανισµούς στο τοµέα της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό θα δηµιουργηθεί το Πολυφωνικό Καραβάνι, το οποίο θα περιοδεύει και στις δύο πλευρές των συνόρων, δίνοντας ζωή σε µικρά χωριά της υπαίθρου.
Τέλος, θα πραγµατοποιηθεί από κοινού στο Αργυρόκαστρο και στο Πωγώνι, µουσικό Φεστιβάλ και Συνέδριο, διάρκειας δύο ηµερών µε στόχο τη δηµιουργία µιας γιορτής της πολιτιστικής κληρονοµιάς της πολυφωνικής µουσικής.
Το Έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη διάφορων πυλώνων των πολιτικών της ΕΕ, όπως είναι ο πολιτισµός και ο αειφόρος τουρισµός, ενώ οι Εταίροι θα ενισχύσουν τις ικανότητές τους σχετικά µε τη βιώσιµη χρήση των πολιτιστικών πόρων της Περιοχής Παρέµβασης, ενισχύοντας παράλληλα τη διασυνοριακή συνεργασία µέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εµπειρογνωµοσύνης.
Το Εταιρικό Σχήµα του Έργου απαρτίζεται από φορείς της Ελλάδας και της Αλβανίας, ως ακολούθως:
 LB (PΒ1) – Περιφερειακή Ένωση Δήµων Ηπείρου – ΠΕΔ Ηπείρου (Ελλάδα-
Επικεφαλής Εταίρος)
 PB2 – Δήµος Πωγωνίου (Ελλάδα)
 PB3 – Institution of Prefect in GjirokastraRegion / Νοµαρχιακό Ινστιτούτο της Περιοχής του Αργυρόκαστρου (Αλβανία)
PB4–Regional Directory of National Culture,  Vlore /Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισµού, Αυλώνας (Αλβανία)
PB5 – Municipality of Dropull / Δήµος Δερόπολης (Αλβανία)
Ο προϋπολογισµός για το Δήµο Πωγωνίου ανέρχεται στο ποσό των 149.782,50 €, εκ των οποίων το ποσό των 127.315,13 € αποτελεί ευρωπαϊκή χρηµατοδότηση και το ποσό των 22.467,38 € αποτελεί εθνική συμμετοχή 15%, το οποίο θα καλυφθεί από το Πρόγραµµα Δηµοσίων Επενδύσεων Π.Δ.Ε.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: «Μπαίνουμε δυναμικά πλέον στη μάχη της προεκλογικής περιόδου»


Με τις προγραμματικές μας θέσεις για ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στο Πωγώνι μπαίνουμε στη μάχη της προεκλογικής περιόδου και σας καλούμε σε συστράτευση στην  κατεύθυνση αλλαγής της πορείας στο Δήμο μας.
Χαιρετίζουμε την τόσο μεγάλη συμμετοχή στα τοπικά συμβούλια δείγμα της αγωνιάς  για το αύριο στο Πωγώνι και για την καθημερινότητα του πολίτη.
«Για να ΑΛΛΑΞΕΙΣ τη ΧΩΡΑ-ΑΛΛΑΞΕ το ΔΗΜΟ σου»
                                        
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Πληροφορίες: τηλ. 6979003515 ή 6977216892

Ορίζοντες Ηπείρου: Η δική μας πρόταση - απάντηση στα ψέματα του απερχόμενου για τα χρέη των ΤΟΕΒ


Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Ηπείρου ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στην κυβέρνηση πρόταση ρύθμισης των οφειλών που έχουν οι ΤΟΕΒ και κατά συνέπεια οι αγρότες προς τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την πρότασή του ζητά να δοθούν δάνεια -με την εγγύηση της Περιφέρειας- από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκούς όρους για να αποπληρωθούν τα χρέη.
Με αφορμή αυτήν την καθαρά εκλογοθηρική κίνηση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:
«Πρόκειται για μια κατ’ επίφαση πρόταση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί και αποτελεί παράλληλα την επιτομή της ψηφοθηρίας.
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης θυμήθηκε τους αγρότες μόλις 20 ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ το πρόβλημά τους είναι υπαρκτό εδώ και πολλούς μήνες.
Ζητά να δοθεί δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αυτό είναι ανέφικτο γιατί δεν το επιτρέπει το καταστατικό και δεν υπάρχει πιθανότητα αλλαγής του όσο η χώρα βρίσκεται υπό την επιτήρηση των δανειστών.
Εάν ο απερχόμενος ήθελε να βοηθήσει πραγματικά τους αγρότες, με την εγγύηση μάλιστα της Περιφέρειας και θεωρεί ότι αυτό είναι εύκολο, γιατί δεν είχε μεριμνήσει τόσους μήνες τώρα να συναφθεί ένα δάνειο μεταξύ των ΤΟΕΒ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου για να αποπληρωθεί η ΔΕΗ;
Αντ’ αυτού επιχειρεί να κοροϊδέψει υποσχόμενος την εγγύηση της Περιφέρειας. Αλήθεια, τι θα υποθηκεύσει η Περιφέρεια; Εγγυητής χωρίς υποθήκη δεν υπάρχει πλέον. Άρα λοιπόν μοιραία θα καταλήξουν να συζητούν για την υποθήκη της περιουσίας των αγροτών. Δηλαδή θέλει να τους κοκκινίσει; Να χάσουν οι αγρότες τα πάντα;
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι τα θαλασσοδάνεια ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Παρακολουθώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, στις κοινωνικές διαβουλεύσεις που διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο οι Ορίζοντες Ηπείρου, μεταξύ άλλων και με κτηνοτρόφους και γεωργούς στο Γαρδίκι, ετέθη και το θέμα των χρεών των ΤΟΕΒ.
Η δική μας πρόταση που μάλιστα έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των παραστάμενων ήταν η εξής:

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου: Περιοδείες Αλέξανδρου Καχριμάνη και υποψήφιων Περιφερειακών συμβούλων την Τρίτη 7 Μαΐου


Επίσκεψη σε Μαζαράκι και  Κουκλιούς Πωγωνίου
του Αλέξανδρου Καχριμάνη και υποψήφιων Περιφερειακών 
συμβούλων, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», αύριο Τρίτη και από τις 6 μ.μ. θα επισκεφθεί διαδοχικά τις τοπικές κοινότητες:
Καρίτσα, Ζίτσα, Πρωτόπαππα, Σακελαρικό, Μαζαράκι, Κουκλιοί, Βασιλόπουλο, Δεσποτικό, Βουτσαρά, Γκρίμποβο, Βροσύνα, Παλιουρή.
Περιοδείες Αλέξανδρου Καχριμάνη και υποψήφιων Περιφερειακών συμβούλων την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», την Τετάρτη 8 Μαΐου και από τις 5.30 μ.μ. θα επισκεφθεί διαδοχικά τις τοπικές κοινότητες:
Τύρια, Καταμάχη, Ζωτικό, Καταμάχη, Ζωτικό, Μπεστιά, Σιστρούνι, Ρωμανό, Αλεποχώρι Μπότσαρη, Δερβίζιανα, Αχλαδέα, Βαργιάδες, Κοπάνη.

Παρουσίαση του νέου του βιβλίου του Γιάννη Καραγιάννη το Σάββατο 11 Μαΐου, στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης θα βρίσκεται το Σάββατο 11 Μαΐου στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου.

Συνελήφθη 44χρονος σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή λαθραίου καπνού


Συνελήφθη, χθες (05-05-2019) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή λαθραίου καπνού.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 44χρονος κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην πόλη της Άρτας αλλά και στην περιοχή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους (18,56) γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων,
·         έξι δισκία βουπρενορφίνης,
·         εικοσιπέντε ναρκωτικά χάπια,
·         ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ηρωίνης,
·         τρεις συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό, συνολικού βάρους (645) γραμμαρίων,
·         κυνηγετικό όπλο,
·         χρηματικό ποσό των (190) ευρώ και
·         κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά


Από τη Δευτέρα 6 και έως τις 20 Μαΐου  θα μπορούν οι γονείς και οι κηδεμόνες να εγγράψουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά για τη σχολική χρονιά 2019-20.
Εγγραφές μετά τις 21 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στα νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2019-20, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3β, του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38 Α), στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019-20, μαθητές γεννημένοι το 2014 και το 2015 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.
Το ίδιο διάστημα θα γίνουν οι αιτήσεις εγγραφών και στα δημοτικά σχολεία. Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).
Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως και 31-12-2013.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και δήμους σε 120 δόσεις

Κατατίθεται τη Δευτέρα 6 Μαΐου στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και στους δήμους με τις 120 δόσεις
Η ρύθμιση στην εφορία για τα φυσικά πρόσωπα, προβλέπει δυνατότητα τακτοποίησης σε έως και 120 δόσεις βάσει της φοροδοτικής ικανότητας.
Για εισοδήματα έως και 10.000 ευρώ δίνεται δυνατότητα ρύθμισης σε έως και 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ, εμφανίζεται ένας προοδευτικός συντελεστής και ο αριθμός των δόσεων θα προκύπτει σε συνάρτηση με το χρέος.
Επίσης, προβλέπεται σύνδεση του αριθμού των δόσεων με τον αριθμό των τέκνων.
Η εφάπαξ καταβολή θα διαγράφει το σύνολο των προσαυξήσεων.
Για όσους επιλέξουν τις δόσεις, το ποσοστό των προσαυξήσεων θα μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.
Για οφειλές έως 3000 ευρώ και για εισόδημα έως 10.000 ευρώ δεν θα υπάρχουν προσαυξήσεις.
Για τους υπόλοιπους θα ισχύει επιτόκιο 5%. Ελάχιστος αριθμός δόσεων ορίζονται οι 18.
Για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, φιλανθρωπικά ιδρύματα κλπ, θα ισχύσει ότι και τα για φυσικά πρόσωπα. Για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εισάγονται δύο ρυθμίσεις:
Για οφειλές νομικών προσώπων από τακτικό χαρακτήρα (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κλπ) θα έχουμε 18 δόσεις
Για οφειλές νομικών προσώπων έκτακτου χαρακτήρα θα έχουμε έως 30 δόσεις.
Τα νομικά πρόσωπα θα έχουν διαγραφή προσαυξήσεων 100%  εφόσον πληρώσουν εφάπαξ. 
Αιτήσεις για όλους θα μπορούν να γίνουν έως 28/06/2019. 
Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και ρυθμισμένες οφειλές ή οφειλές σε αναστολή. Θα αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα και θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα. 
Η ρύθμιση θα ξεκινήσει δύο ημέρες αφού πάρει ο νόμος ΦΕΚ. 
Πιθανή ημερομηνία η 14η Μαίου για τα φυσικά πρόσωπα και η 16η Μαίου για τα νομικά πρόσωπα όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία παρέθεσε και τα ακόλουθα παραδείγματα: 

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 48ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Προχθές το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, συνολικής ποινής φυλάκισης -19- μηνών και -10- ημερών καθώς και συνολικής χρηματικής ποινής -18.000- ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών και παραβάσεις υγειονομικών και οικοδομικών διατάξεων.
*Προχθές το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης -6- μηνών και χρηματικής ποινής -500- ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.
*Προχθές το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, να μεταφέρει προς στο εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 35 και 29 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
*Χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6,9) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (0,6) γραμμαρίων.

Υπερτροφία ρινικών κογχών: Τι μπορεί να οδηγήσει σε δεύτερο χειρουργείο;


Στις απώτερες επιπλοκές της κογχοτομής περιλαμβάνεται το σύνδρομο κενής μύτης, μια σχετικά σπάνια διαταραχή που επηρεάζει την ρινική αναπνοή και την όσφρηση, παρότι παραμένουν ιδιαίτερα ανοιχτές οι ρινικές δίοδοι.
«Η μύτη χωρίζεται από το ρινικό διάφραγμα στην αριστερή και δεξιά ρινική θαλάμη. Στο εσωτερικό λοιπόν της μύτης βρίσκουμε προς τα έσω το διάφραγμα και προς τα έξω κάποιους μακρόστενους σχηματισμούς οι οποίοι ονομάζονται ρινικές κόγχες. Η κάθε κόγχη είναι ένα μικρού μεγέθους οστό το οποίο καλύπτεται από βλεννογόνο όπως και όλα τα τοιχώματα στο εσωτερικό της μύτης. Συνηθέστερα οι κόγχες στην κάθε ρινική θαλάμη είναι τρείς, η άνω, η μέση και η κάτω και οι οποίες εκτελούν διάφορες λειτουργίες με έναν αρκετά πολύπλοκο τρόπο. Οι βασικότερες είναι η θέρμανση, η εφύγρανση, ο καθαρισμός  και η ρύθμιση της ροής του εισπνεόμενου αέρα. Δεδομένου, λοιπόν, του ζωτικού ρόλου τους, η οποιαδήποτε επέμβαση σ’ αυτές είναι πιθανό να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας. «Παρότι το μέγεθος τους φυσιολογικά μεταβάλλεται, υπάρχουν και περιπτώσεις που η αύξηση του μεγέθους των μέσων αλλά και των κάτω ρινικών κογχών, που είναι και οι μεγαλύτερες σε μέγεθος, είναι ουσιαστικά μόνιμη. Η υπερτροφία τους - δηλαδή η αύξηση του πάχους του βλεννογόνου τους - αποτελεί σύνηθες εύρημα και συχνό αίτιο δυσχέρειας της αναπνοής από τη μύτη. Στην εμφάνιση αυτής της παθολογίας συντελούν αλλεργικοί παράγοντες, φάρμακα αλλά και δυσλειτουργίες στην αυτόνομη ρύθμιση των αγγειοκινητικών λειτουργιών της μύτης. Άλλη αιτία είναι η κατάχρηση αποσυμφορητικών σκευασμάτων. Επίσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα χρόνιας ρινοκολπίτιδας, κοκκιωματώδους νόσου, ρινικού τραύματος και ακτινοθεραπείας», συμπληρώνει.