Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Πέντε παρατάξεις στην «μάχη» του Πωγωνίου


Πέντε είναι τελικά τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν την Κυριακή 6 Μαΐου στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και θα διεκδικήσουν την ψήφο των Πωγωνισίων στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στο Δήμο Πωγωνίου.
Παρά τις φημολογίες που σκόπιμα διέδιδαν κάποιοι το τελευταίο διάστημα για «συμφωνία» και επικείμενο «γάμο» δυο υποψηφίων αυτές διαψευστήκαν παταγωδώς.
Την επανεκλογή του θα διεκδικήσει ο απερχόμενος Δήμαρχος και ξανά υποψήφιος κ. Καψάλης Κωνσταντίνος με την Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».  
Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»  του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές  της 18ης Μαΐου 2014 είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή λαμβάνοντας ποσοστό 53,63% και 4.075 ψήφους.
Ο κορμός της παράταξης του κ. Καψάλη παραμένει σε γενικές γραμμές αρραγής και υπάρχει και αέρας ανανέωσης.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με την παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με  ποσοστό 41,31% και 3.139 ψήφους, κ. Ντόντης Γιάννης λίγο μετά τις εκλογές, αποσύρθηκε και παρέδωσε την ηγεσία της παράταξης, στο κ. Ντότη Δημήτρη.
Την άνοιξη του 2018, στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επήλθε ρήξη και ο κ. Τόπουλος Βασίλης πήρε την ηγεσία της παράταξης.
Τότε ο κ.  Ντότης Δημήτρης δημιούργησε νέα Δημοτική Παράταξη, με τίτλο «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» και προχώρησε ακάθεκτος σε αυτόνομη υποψηφιότητα.
Ο καταγόμενος από τη Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου, κ. Νικόπουλος  Γιάννης  παίρνοντας μαζί του στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Τόπουλος πήρε την απόφαση για την δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης με τίτλο «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία».
Μια νέα υποψηφιότητα για το Πωγώνι σε αυτές τις εκλογές είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Οικονομολόγο-αμπελουργό από το Μαζαράκι, κ. Ζηκόπουλο Σταύρο με τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών για το Πωγώνι».
Τέλος, το ΚΚΕ με υποψήφιο Δήμαρχο, το νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Καραγιάννη Παναγιώτη με τη Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου» διεκδικεί την ψήφο των Πωγωνισίων (στις προηγούμενες εκλογές έλαβε ποσοστό 5,05% και 384 ψήφους).