Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Έρχονται τρεις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις μέσα στον Μάιο

Τρεις πολυαναμενόμενες προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο δίμηνο (Μάιος-Ιούνιος) και θα αφορούν την πλήρωση συνολικά 109 θέσεων σε υπουργεία και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Τις υπό προκήρυξη θέσεις θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι (ΑΕΙ και ΤΕΙ) αλλά και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς ειδικά ο διαγωνισμός της Τράπεζας της Ελλάδος θα αφορά τεχνικές ειδικότητες.
Με 35 προσλήψεις κυρίως τεχνικού προσωπικού επανέρχεται (έπειτα από απουσία πέντε ετών) η Τράπεζα της Ελλάδος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος διαγωνισμός της Τράπεζας είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011 (προκήρυξη 1Ε/2010) και αφορούσε στην πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Εκτοτε από την Τράπεζα έχει αποχωρήσει το 20% και πλέον του προσωπικού της, ενώ παράλληλα της έχουν ανατεθεί επιπρόσθετες αρμοδιότητες.
Ωστόσο οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας για τον περιορισμό των προσλήψεων έβαλαν «φρένο» στα σχέδιά της ΤτΕ για αναπλήρωση των υπαλλήλων που αποχώρησαν όλα τα προηγούμενα έτη.
Πρόσφατα όμως η Τράπεζα υπέβαλε αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή, στο οποίο διατυπώνεται η επιθυμία της να προσλάβει έως το καλοκαίρι με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, την Κυριακή 8 Μαΐου στα Σάιδια

Η εκκλησιαστική επιτροπή Άνω Παρακαλάμου σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου διοργανώνουν  παραδοσιακό πανηγύρι,  την Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στον Άνω Παρακάλαμο.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας στην εκκλησία του χωριού θα παρατεθεί τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά στα Σάιδια.

Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή 6 Μαΐου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου

Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου.

Προτείνεται κατάργηση της βαθμολόγησης στα γυμνάσια, με λίστα στο Πανεπιστήμιο

Μετά την κατάργηση των πρότυπων σχολείων και της αριστείας με τις ρυθμίσεις Μπαλτά, έρχονται τα σχέδια του κ. Αντώνη Λιάκου, εκλεκτού του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για εισαγωγή στα πανεπιστήμια με λίστα και κατάργηση της βαθμολόγησης στα γυμνάσια.
Επίσης, προτείνεται αντικατάσταση κεφαλαίων της Ιστορίας με μαθήματα που αγγίζουν περισσότερο την επικαιρότητα, στο πλαίσιο της «άρσης της λογικής της επανάληψης σε κύκλους των σχολικών αντικειμένων (π.χ. στο μάθημα της Ιστορίας) με έμφαση στο χρονικό και τοπικό παρόν και εξασφάλιση της εσωτερικής συνοχής της ύλης που διδάσκεται σε διαφορετικά αντικείμενα (π.χ. Λογοτεχνία - Ιστορία - Γεωγραφία)», όπως τονίζεται σε έκθεση του κ. Λιάκου.
Λίστα προτεραιότητας εισόδου στα πανεπιστήμια μελετά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος, στο πλαίσιο της πρότασής του για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις. 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 142ο χμ της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Σήμερα (03-05-2016) και ώρα 01:25΄ στο 142ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στην περιοχή Κομποτίου Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν μία 25χρονη ημεδαπή και δύο ανήλικα παιδιά (6 και 3 ετών), συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 65χρονη ημεδαπή και στο οποίο επέβαιναν τρεις ημεδαποί (μία 63χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, 66 και 69 ετών).
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 65χρονης οδηγού του δεύτερου αυτοκινήτου και της 63χρονης συνεπιβάτιδας του ίδιου οχήματος, ο σοβαρός τραυματισμός του 6χρονου παιδιού, του 66χρονου και του 69χρονου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ο 35χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος, η 25χρονη συνοδηγός και το 3χρονο παιδί τους.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας. 

Διπλό χαστούκι για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Μείωση της σύνταξης και αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα θα δουν εντός του 2016 οι περίπου 120.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, στους οποίους θα «κοπεί» το ΕΚΑΣ.
Πρόκειται για διπλό «χτύπημα» που επέρχεται μέσω των διατάξεων του νομοσχεδίου, καθώς παράλληλα με τη διακοπή της καταβολής του ΕΚΑΣ, λόγω των νέων χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων, θα υποστούν και αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα, κατά 150%.
Μάλιστα, σύμφωνα με το www.Euro2day.gr  την ίδια τύχη θα έχουν έως το τέλος του 2019 και οι υπόλοιποι περίπου 250.000 δικαιούχοι του επιδόματος που θα το «χάσουν» τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για εισπρακτικού χαρακτήρα διάταξη που προστίθεται στις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει ανεξάρτητα από την τύχη της αξιολόγησης από τους δανειστές, ενδεικτικό και αυτό της ανάγκης για μείωση των δαπανών στο ασφαλιστικό και αύξηση των εσόδων, λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων του συστήματος.

ΕΜΥ: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες για την Τρίτη 3 Μαΐου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, με έντονα καιρικά φαινόμενα όπως βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο και οι άνεμοι θα ενισχυθούν.
Πιο συγκεκριμένα για τα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Στερεά και την Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.