Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Ανάρτηση μελετών νομιμοποίησης/τακτοποίησης δημοτικών κτηρίων (Β΄ Φάση) που υποβλήθηκαν με δωρεά άνευ ανταλλάγματος.

 


Με το από υπ΄αρ. πρωτ. 2610/ΓΤΣ/κμ/28-11-2023 (αρ. εισ. εγγράφου οικ.8608/28-11-23) έγγραφο της εταιρείας «Αιολική Μαλέα Λακωνίας Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» υποβλήθηκαν οι μελέτες νομιμοποίησης/τακτοποίησης των κάτωθι δημοτικών κτηρίων:

Δημοτικό Σχολείο Δολιανών

Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου

Δημοτικό Σχολείο Κεφαλοβρύσου

Κέντρο Πολυδραστηριοτήτων Παρακαλάμου

Ειρηνοδικείο Δελβινακίου

Γυμνάσιο Δελβινακίου

Γυμνάσιο Παρακαλάμου

Οικοκυρική Σχολή Βασιλικού

Νηπιαγωγείο Δελβινακίου

οι οποίες συντάχθηκαν από τον μελετητή Σπυρίδων Ποτσίκα, Πολιτικό Μηχανικό με ΑΜ 17230. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου με την υπ’ αριθμ. 227/2023 (ΑΔΑ: 6ΕΔΧΩ1Ω-Δ5Μ) αποδέχθηκε ομόφωνα το αίτημα της δωρεάς των μελετών νομιμοποίησης/τακτοποίησης των ανωτέρω δημοτικών κτηρίων (Β΄Φάση και τελική). Οι μελέτες έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου και διατίθεται προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου (www.pogoni.gr ).

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων

 


Συνελήφθη χθες (29-12-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας  Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, ύστερα έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν σε αυτό και κατασχέθηκαν (50) τεμάχια κροτίδων, τις οποίες κατείχε παράνομα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Hellenic News of American: Ευχές για το νέο έτος

 

Ευχές για το νέο έτος από το Hellenic News of American.

Άρτα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη, και για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε σε υπάλληλο επιχείρησης στην Άρτα παριστάνοντας υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών και με την πρόφαση της επίλυσης τεχνικών προβλημάτων, έπεισε τον υπάλληλο της επιχείρησης να εκδώσει – δήθεν δοκιμαστικά – 29 κωδικούς πληρωμής, συνολικού ύψους 11.000 ευρώ, ποσό το οποίο πιστώθηκε τελικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κατηγορούμενου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Απόπειρα απάτης με επίκληση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας

 


Αντλώντας στοιχεία, όπως χρηματικά ποσά και τιμολόγια από το Διαύγεια, επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν επαγγελματίες, επικαλούμενοι αυτοί την φορά ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσολάκη, με σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι τηλεφωνήματα δέχονται συνεργάτες και προμηθευτές της Μονάδας. Οι άγνωστοι ισχυρίζονται ότι τηλεφωνούν από το λογιστήριο, τη Διεύθυνση ή και την Διοίκηση και προσπαθούν να αποσπάσουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών δήθεν για κατάθεση χρημάτων.

Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης επαγγελματιών.

Η κ. Τσολάκη τονίζει ότι δεν τηλεφωνεί κανείς από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και ζητά από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί και να ενημερώνουν τις αρχές για τις περιπτώσεις που γίνουν αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων.

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στις τιμές των τροφίμων

 


Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Circana που παρακολουθεί τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν εκ νέου κατά μέσο όρο 4,6% το 2024.

Η αύξηση αυτή θα προστεθεί στις φετινές ανατιμήσεις που έφτασαν μεσοσταθμικά στο 7,2%.

Πρωταγωνιστές στις ανατιμήσεις θα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς σύμφωνα με αναλυτές και εμπόρους, η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη εργατικών χεριών περιορίζουν την παγκόσμια παραγωγή, εκτοξεύοντας τις τιμές.

Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο 6μηνο χάθηκαν ή καταστράφηκαν παγκοσμίως φρούτα και λαχανικά αξίας 28 εκατ. δολαρίων εξαιτίας έλλειψης εργατικών χεριών.

Τα στοιχεία της Eurostat απέδειξαν πως η Ελλάδα κερδίζει χρυσό μετάλλιο ακρίβειας στο χωράφι.

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη, αποθήκης εξοχικής κατοικίας

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας διάρρηξη, που έλαβε χώρα πριν από έναν μήνα περίπου.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος παραβίασε πόρτα αποθήκης εξοχικής κατοικίας, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσε διάφορα είδη συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Παρακάλαμος: Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 30, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

 


Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 30, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024, στον Παρακάλαμο.

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

 


Πρόγραμμα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου  2024 (Πρωτοχρονιά)

Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ..

* Μετά την λήξη της Θείας λειτουργίας, θα τελάστεί αγιασμός στο Ιερό Ναό Αγίου Βασίλειου, στα Μπολέικα.

Δήμος Πωγωνίου: «Πρόσκληση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής», την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, ώρα 17:00

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλείσθε  όπως προσέλθετε  στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Καλπακίου –Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου [Κτίριο Παιδικού Σταθμού Καλπακίου] την  3η Ιανουαρίου2024,  ημέρα  Τετάρτη και  ώρα  17.00 ́, ώστε να διεξαχθεί η  Εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. και  η Εκλογή των μελών της  Δημοτικής  Επιτροπής, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 & 74 του Ν. 3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 4 & 8  του Ν. 5056/2023.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

[Πλειοψηφών Συμβ.  του πλειοψ/ντος Συνδ.]

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΓΚΕΓΚΑΣ

Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή»: Ευχές για το νέο έτος

 

Ευχές για το νέο έτος από την Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή».