Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Έχασε στην Πρωτόπαππα ο Αγροτικός Αστέρας-Συνεχίστηκε ο κατήφορος για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Ήττα σοκ στο Δελβινάκι για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-

* Για έναν ακόμη αγώνα ο Αγροτικός Αστέρας αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα λόγω τραυματισμών και απουσιών.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν  1-0 μόλις στο 4΄.
Οι παίκτες του Αστέρα  ανέβασαν την απόδοσή τους ισορρόπησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.
Παρά την καλή εμφάνιση και την φιλότιμη προσπάθεια των παικτών, η αστοχία στην τελική προσπάθεια ήταν η αιτία που δεν ήρθε το γκολ.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΕΛ-Αλμυρός Βουνοπλαγίας 6-0
Αετός Πρωτόπαππας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-0
Αστήρ Αμφιθέας-Περίβλεπτος 4-1
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Αμπελόκηποι 5-1
Δαβάκης-Ζωοδόχος 1-3
Ραφταναίοι-Σταυράκι 0-4
Δόξα Αναργύρων-Κεφαλόβρυσο 3-1
Πωγωνάτος-Αγία Μαρίνα 1-3
ΠΑΟ Κόνιτσας-Πεντέλη 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (7η αγωνιστική)
1. ΑΠΟΕΛ: 17 
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 16
3. Αγία Μαρίνα: 16
4. Σταυράκι: 15
5. Ζωοδόχος: 14   
6. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 14
7. Αστήρ Αμφιθέας: 13
8. Αετός Πρωτόπαππας: 12 
9. Περίβλεπτος: 10 
10. Δόξα Αναργύρων: 10
11. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 9
12. ΠΑΟ Κόνιτσας: 9
13. Πεντέλη: 6
14. Δαβάκης: 4
15. Ραφταναίοι: 4 
16. Κεφαλόβρυσο: 4
17. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 4

18. Αμπελόκηποι: 1

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη την Παρασκευή (4-10-13) το μεσημέρι στην Άρτα,  στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας  45χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους (7,72) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκε η κλοπής μοτοσυκλέτας πριν μήνες στα Ιωάννινα

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου που έγινε την 04/05-04-2013 στην πόλη των Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, σήμερα (06-10-2013) τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ο 25χρονος να οδηγεί το κλεμμένο μηχανάκι ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη.
Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε και φέτος, τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης και Τιμής για τους Εθνικούς μας Ευεργέτες

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δόση και τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη και Διονύση Τσούτση, συμμετείχε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις εθνικής μνήμης και τιμής για τους Εθνικούς μας Ευεργέτες  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, οι εκπρόσωποι της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών κατέθεσαν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Προτροπές τους κτηνοτρόφους για την νομιμοποίηση αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προτρέπει τους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν σε νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων.
Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, που διασαφηνίζει, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων σταυλικών εγκαταστάσεων και η οποία απεστάλη στις Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων, έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων. Ο βραχνάς αυτός των παραγωγών πλέον έλαβε τέλος.

Πάργα: Ανθρωποκυνηγητό για Αλβανούς με kalashnikov

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται αυτή την ώρα στην περιοχή της Πάργας για τον εντοπισμό τεσσάρων Αλβανών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, άφησαν πίσω τους, ένα kalashnikov, δύο γεμιστήρες και 3 σάκους με ρούχα.
Στην Αστυνομία, το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε η πληροφορία ότι, σε χωριό κοντά στην Πάργα, περιφέρονται 4 ύποπτα άτομα.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση και λίγη ώρα αργότερα, στην θέση Λιβαδάρι Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο το οποίο για να αποφύγει την σύλληψη, άρχισε να τρέχει στο δάσος, εγκαταλείποντας στο οδόστρωμα, 3 σάκους με ρούχα και ένα μπουφάν μέσα στο οποίο βρίσκονταν δύο γεμιστήρες και ένα όπλο. 
Κατά την έρευνα που ακολούθησε μέσα στους σάκους, εκτός από τα ρούχα, βρέθηκαν και αλβανικά διαβατήρια.
 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κακοποιός που διέφυγε στο δάσος, είναι μέλος της ομάδας των 4 ατόμων, η οποία όπως εκτιμάται, πιθανόν να προετοίμαζε ληστεία στην περιοχή.
 Στις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Alco: Μικρό προβάδισμα στη ΝΔ

Πτωτική πορεία των ποσοστών της Χρυσής Αυγής

Σε δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου -μετά, δηλαδή, και τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χ.Α.- στην πρόθεση ψήφου έχουμε:
ΝΔ: 22,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,9%
Χρυσή Αυγή: 6,4%
ΠΑΣΟΚ: 6,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
ΚΚΕ: 4,7%
ΔΗΜΑΡ: 3,9%
Άλλο κόμμα: 5,3%
Αναποφάσιστοι: 10,9%
Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, θεωρείται πιο αξιόπιστος για πρωθυπουργός, το 35% απαντά ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (41%) δηλώνουν ότι δεν ξέρουν/δεν απαντούν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σχεδόν 7 στους 10 (το 68%) χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, το 22% πιστεύει ότι δεν είναι και 10% απαντούν ότι δεν γνωρίζουν.
Επίσης, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Χ.Α. είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που απαντά «όχι», ενώ το 8% δηλώνει άγνοια.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση για την πορεία του κόμματος, το 39% κρίνει ότι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στο τέλος του, ενώ το 43% ότι θα ανακάμψει. Το 18% των πολιτών αποκρίθηκε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Οι εταιρείες φυσικών καλλυντικών ανοίγουν την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Σε πολλά υποσχόμενο πεδίο δράσης εξελίσσεται η αγορά των αρωματικών φυτών με σημαντικές αποδόσεις για καλλιεργητές που διαθέτουν-ή θέλουν να επενδύσουν- τα απαραίτητα εχέγγυα, όπως υποδομές και τεχνογνωσία.
Επιχειρηματικοί όμιλοι με ισχυρό brand name και εξωστρεφή προσανατολισμό έχουν δημιουργήσει σημαντική παραγωγική βάση.
Επιχειρηματικοί όμιλοι με ισχυρό brand name και εξωστρεφή προσανατολισμό έχουν δημιουργήσει σημαντική παραγωγική βάση.
Με οδηγό, λοιπόν, τις τάσεις της αγοράς και την ανάπτυξη της βιομηχανίας, τα αρωματικά φυτά διεκδικούν τη δική τους θέση στο καλλιεργητικό καλάθι. 
Τα στοιχεία από τις επιχειρήσεις καταγράφουν σημαντική αύξηση της ζήτησης για λεβάντα, άρνικα, αλθέα, καλεντούλα, θυμάρι, ηλίανθο, εχινάκεια, φασκόμηλο, αλόη, σύμφυτο, εχινάκεια, τσάι του βουνού ακόμα και για την «ταπεινή» τσουκνίδα.
Όπως αναφέρουν στο ρεπορτάζ της Agrenda στελέχη της βιομηχανίας, η ελληνική χλωρίδα είναι πλούσια σε φυτά και βότανα ωστόσο η συστηματική καλλιέργειά τους βρίσκεται σχεδόν σε εμβρυϊκό επίπεδο. 
Οι ίδιοι θεωρούν ότι η «ισχνή» ενασχόληση των αγροτών μαζί τους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν αποκτήσει την γνώση και άρα την εξοικείωση σε σχέση με άλλα προϊόντα της γης. Είναι ενδεικτικό ότι η καλλιεργητική αξιοποίηση των ενδημικών & φαρμακευτικών φυτών δεν ξεπερνά το 1%.

Εμπλοκή στην υπογραφή των συμβάσεων για την έρευνα πετρελαίου και αερίου σε Ιωάννινα, Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο

Είκοσι μήνες μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών για την έρευνα πετρελαίου και αερίου σε Ιωάννινα, Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο οι συμβάσεις με τους πλειοδότες δεν έχουν υπογραφεί και από ότι φαίνεται θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμα για τις πρώτες γεωτρήσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμβάσεις με τα επιχειρηματικά σχήματα που έχουν πλειοδοτήσει στα Ιωάννινα και τον Δ. Πατραϊκό μπορεί ως προς το νομικό τους σκέλος να είναι έτοιμες ή σχεδόν έτοιμες -η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο και συνεχίζεται με αλλεπάλληλα ταξίδια στο Λονδίνο, όπου διαπραγματεύονται οι νομικοί εκπρόσωποι όλων των πλευρών- φαίνεται όμως ότι σκαλώνουν σε δύο σοβαρά εμπορικά ζητήματα, που έχουν θέσει οι εταιρείες. Το πρώτο αφορά στην εκχώρηση σε τρίτους μέρους ή του συνόλου της εκμετάλλευσης, το λεγόμενο farm out, όταν μία εταιρεία αποφασίζει μετά από κάποια χρόνια (και πριν τελειώσει η διάρκεια της παραχώρησης) να πουλήσει το δικαίωμα σε άλλο operator.