Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Προτροπές τους κτηνοτρόφους για την νομιμοποίηση αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προτρέπει τους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν σε νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων.
Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, που διασαφηνίζει, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων σταυλικών εγκαταστάσεων και η οποία απεστάλη στις Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων, έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων. Ο βραχνάς αυτός των παραγωγών πλέον έλαβε τέλος.

Μετά τη ψήφιση του νόμου περί αυθαιρέτων, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να νομιμοποιήσουν τις σταυλικές τους εγκαταστάσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και τα συνοδά κτίσματα προσωρινής διαμονής έως 35 τ.μ. χωρίς κανένα πρόστιμο και μόνο με παράβολο 300 ευρώ.
Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, ζήτησα από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σταύρο Καλαφάτη, να αποσταλεί διευκρινιστική εγκύκλιος στις Υπηρεσίες Δόμησης.

Η εγκύκλιος αυτή ενημερώνει για τα νέα δεδομένα και αποτρέπει τυχόν παρερμηνείες του νόμου. Καλούμε, λοιπόν, τους κτηνοτρόφους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Να δηλώσουν, άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς, τις αυθαίρετες σταυλικές τους εγκαταστάσεις και να τις νομιμοποιήσουν».