Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης " Ο ΠΥΡΡΟΣ" διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ. στο κέντρο διασκέδασης "Λάμψη" (16ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Πάρνηθος)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης "Ο ΠΥΡΡΟΣ" διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα και σας προσκαλεί την 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα προσέλευσης 21:00, στο κέντρο διασκέδασης "ΛΑΜΨΗ" (16ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Πάρνηθος, τηλ. 210-2460174).
Πλήρες μενού. Κρασί - αναψυκτικά ελεύθερα.
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τραγουδούν:
Τάκης Μίντζιας και Μαριάννα (λαϊκά)
Γιώργος Σαμπαριώτης (νησιώτικα-κρητικά)
Παγώνα Αθανασίου (δημοτικά)
Στο κλαρίνο ο Γιώργος Χαλιγιάννης.

Τηλ. επικοινωνίας:
6945903020
6948845787
6945948617

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2012 ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκώντων υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου που εδρεύει στο Καλπάκι Ιωαννίνων και συγκεκριμένα για τις εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β)


Περισσότερα: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=531:ανακοινωση-υπ-αριθμ-σοχ-2-2012-συμβασησ-εργασιασ-ορισμενου-χρονου&Itemid=107

ΑΡΤΑ: Περιπολικό της ΕΛΑΣ έπεσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ

Σήμερα στις 12:30 μμ στο 2 χλμ της Εθνικής οδού Άρτας-Ιωαννίνων στο ύψος των εργατικών κατοικιών, και από άγνωστη αιτία περιπολικό της ΕΛΑΣ που κινούνταν προς την Άρτα με οδηγό ένα αστυνομικό ξέφυγε από την πορεία του πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ.

Αμέσως στον τόπο του ατυχήματος έφτασαν περιπολικά της ΕΛΑΣ, όχημα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία αστυνομικό ο οποίος είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ Άρτας.

ΠΗΓΗ: www.bestnews24.gr

Πανελλαδική κτηνοτροφική διαμαρτυρία για την πώληση της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» την ερχόμενη Δευτέρα

Πανελλαδική κτηνοτροφική διαμαρτυρία για την πώληση της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

Τη μορφή της κινητοποίησης θα αποφασίσουν οι τοπικοί σύλλογοι κτηνοτρόφων σε κάθε νομό της Ελλάδας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Καμπούρη, η σχετική διαμαρτυρία θα είναι είτε κάποια συγκέντρωση, είτε κάποια άλλη κινητοποίηση, ακόμη και η έκδοση ψηφισμάτων.
Το Δ.Σ. της Ένωσης που συνεδρίασε στα Γιάννενα και τη Δωδώνη, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, κατήγγειλε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ μόνο στους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους αλλά και τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν και οδηγούν αγρότες και κτηνοτρόφους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη οι κτηνοτρόφοι θα συμμετέχουν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε νομό στην πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας.
Εξάλλου κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων θα γίνουν στις 21 Νοεμβρίου στον ΕΛΓΑ Καβάλας, στις 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με διανομή κτηνοτροφικών προϊόντων, στις 5 Δεκεμβρίου στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος στην Λάρισα και στις 12 Δεκεμβρίου στην Πάτρα. Στις 16 Δεκεμβρίου τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Κτηνοτρόφων θα συνεδριάσουν στον Αλμυρό Βόλου προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να συντονίσουν τη δράση τους με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Παράλληλα σχεδιάζονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη και τον Μάρτιο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, «η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΟΣ, 27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ»: Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα)

«ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΟΣ, 27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ»
Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, 7 μ.μ.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Ομοσπονδία Μουργκάνας προσκαλούν στην εκδήλωση «ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΟΣ, 27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα).

Στο πρόσωπο του Βασίλη Κάτσιου η Ηπειρώτικη Αποδημία τιμά ένα άξιο στέλεχός της που την υπηρέτησε για πολλά χρόνια, από πολλές θέσεις ευθύνης και προσφοράς. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος στην Αδελφότητα Παλαιοχωριτών «Άγιος Δημήτριος», Πρόεδρος των Θεσπρωτών Αττικής από το 1984 ως το 2005, μέλος του Δ.Σ. και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας από το 1989 ως το 2010, ο Βασίλης Κάτσιος προσέφερε πολύτροπα στην Αποδημία, εμπνευσμένα, με πάθος και πατριωτικό ενθουσιασμό.
Η Πανηπειρωτική, τιμώντας τον Βασίλη Κάτσιο, προβάλει την αρχή με την οποία μεγαλουργεί διαχρονικά η Ηπειρώτικη Αποδημία, την ανιδιοτελή προσφορά στους Αποδήμους και τον τόπο μας.
Στην εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι Πρόεδροι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Μουργκάνας ενώ ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Σωτήρης Κολιούσης, μέλος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.. Η Χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας θα τραγουδήσει λίγα τραγούδια ενώ θα προβληθεί και ένα δεκάλεπτο βίντεο για τον Βασίλη Κάτσιο, σε επιμέλεια του Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε.. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της Π.Σ.Ε. Γιώργο Οικονόμου στον τιμώμενο Βασίλη Κάτσιο.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί γενναιόδωρος μπουφές.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Τα τέλη κυκλοφορίας θα εξοφλούνται και στα ΕΛΤΑ

Οι πολίτες θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και στο δίκτυο καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, ενώ η απόδειξη πληρωμής θα χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό της εξόφλησης.
Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.
Όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, από φέτος καταργήθηκε η υποχρέωση προμήθειας του σχετικού σήματος, και τα τέλη θα εξοφλούνται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ με αποδεικτικό εξόφλησης την απόδειξη πληρωμής.

Διεύθυνση Διοίκησης & Επικοινωνίας

Τομέας Δημοσίων Σχέσεων
Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2012
Όπως κάθε χρόνο από τα ΕΛΤΑ η εξόφληση τελών κυκλοφορίας

Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα γίνει και φέτος η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Ι.Χ. & Δ.Χ., με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμβάλλουν στη διευκόλυνση των πολιτών, που μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση στο εκτεταμένο δίκτυο των Ταχυδρομικών Καταστημάτων και των Ταχυδρομικών Πρακτορείων που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και να παραλάβουν την απόδειξη πληρωμής που θα χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικό της εξόφλησης.
Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.
Από φέτος καταργήθηκε η υποχρέωση προμήθειας του σχετικού σήματος, και τα τέλη θα εξοφλούνται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ με αποδεικτικό εξόφλησης την απόδειξη πληρωμής.
Τα ΕΛΤΑ εξυπηρετούν άμεσα κάθε πολίτη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,4% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Αύγουστο

Τα «σκήπτρα» κατέχει η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία με 28,5%!


Η ανεργία αυξάνεται πλέον χωρίς «φραγμό» καθώς ακόμη και τον Αύγουστο (κατ' εξοχήν τουριστικό μήνα, με «παραδοσιακά» εποχική αύξηση των θέσεων εργασίας), το ποσοστό της ανεργίας «εκτινάχθηκε» σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.
Νέο ρεκόρ κατέγραψε τον Αύγουστο η ανεργία στην Ελλάδα, που διαμορφώθηκε στο 25,4% έναντι του αναθεωρημένου 24,8% για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η ανεργία αυξάνεται πλέον χωρίς «φραγμό» καθώς ακόμη και τον Αύγουστο (κατ' εξοχήν τουριστικό μήνα, με «παραδοσιακά» εποχική αύξηση των θέσεων εργασίας), το ποσοστό της ανεργίας «εκτινάχθηκε» σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε πέντε έτη (2008- 2012), συνολικά 896.457 άτομα έμειναν χωρίς εργασία, ενώ, όπως επισημαίνουν οικονομικοί παράγοντες, η ψήφιση χθες των νέων μέτρων (κυρίως με την ανατροπή του ισχύοντος εργασιακού καθεστώτος), εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Η οποία, γίνεται δραματική ειδικά στους νέους έως 24 ετών, στους οποίους το ποσοστό ανεργίας εξακοντίστηκε στο 58% ή κατά 13 μονάδες υψηλότερα από τον Αύγουστο πέρυσι.
Σύμφωνα με την έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο εφέτος ανήλθε σε 25,4%, έναντι 18,4% τον Αύγουστο 2011 και 24,8% τον Ιούλιο 2012. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.267.595 άτομα, και αυξήθηκαν κατά 351.666 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 23.442 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012 (αύξηση 1,9%).
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.726.663 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 327.658 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 36.597 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012 (μείωση 1%).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.375.297 άτομα και αυξήθηκε κατά 14.003 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (αύξηση 0,4%) και κατά 9.554 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012 (αύξηση 0,3%).
Εκτός από τους νέους, από την ανεργία συνεχίζουν να πλήττονται κυρίως οι γυναίκες (ποσοστό 29% τον Αύγουστο εφέτος από 22,1% τον Αύγουστο 2011), ενώ στους άνδρες τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 22,7% και 15,7%.
Ηλικιακά, στους νέους 15- 24 ετών, η ανεργία έφτασε στο 58% (από 45% τον Αύγουστο 2011), ενώ αυξήθηκε σημαντικά και στις πλέον παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, στα άτομα 25- 34 ετών (32,9% από 25,9%) και 35- 44 ετών (21,5% από 15,1%). Ακολουθούν, οι ηλικίες 45- 54 ετών (18,3% από 12,9%), 55- 64 ετών (14,5% από 8,3%) και 65- 74 ετών (5,6% από επίσης 5,6%).
Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, τα «σκήπτρα» κατέχει η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,5% τον Αύγουστο εφέτος από 19,4% τον Αύγουστο πέρυσι). Ακολουθούν, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,4% από 18,8%), η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας (25,9% από 18,5%), η Μακεδονία- Θράκη (25,8% από 20%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (23,3% από 16,5%), το Αιγαίο (20% από 17,3%) και η Κρήτη (19,6% από 19,5%).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη 31χρονου, για εισαγωγή στη χώρα μας και εμπορία κάνναβης, βάρους περίπου 192 κιλών

Συνελήφθη, χθες (07-11-2012) το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 31χρονος ομογενής, για εισαγωγή στη χώρα μας και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για άτομο που εισάγει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τις διακινεί περαιτέρω σε άλλους μικροεμπόρους και χρήστες ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο επί της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων (στον Άγιο Γεώργιο), όπου κινούνταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο πορτπαγκάζ, 184 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους  192.005 γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 31χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, με τις οποίες ρύθμιζε τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών του ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, με το οποίο μετέφερε την κάνναβη.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Νέα ρύθμιση: 48 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο!

Σε νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών υπό το βάρος της μεγάλης αύξησης που παρουσιάζουν οι οφειλές αυτές από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ.
Μάλιστα παρουσίασαν σημαντική αύξηση από τα τέλη Ιουλίου που ανέρχονταν σε 3,885 δισ. ευρώ γεγονός που αποδίδεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεών τους.
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους.
Μάλιστα η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές.
Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε.

ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr

Με 153 ναι ψηφίστηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα μέτρα της εξαθλίωσης του λαού

Μετά από μια άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση υπερψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο, με 153 από τους συνολικά 176 βουλευτές που υποστηρίζουν την κυβέρνηση να ψηφίζουν υπέρ.

Τα μέτρα πέρασαν με 153 ψήφους υπέρ, 128 κατά και 18 «παρών».
Εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων τέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Κουτσούκος, Θ. Παραστατίδης, Μ. Μπόλαρης, Μ. Κασσής, Α. Γκερέκου, ενώ από τη ΝΔ διεγράφη ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης.

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Οκτώβριο του έτους 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, προβαίνοντας παράλληλα σε στατιστική σύγκριση αυτών με τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά δεδομένα.

α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 16 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 13 το 2011). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 7 το 2011)
9 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 0 το 2011)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (ομοίως 6 το 2011)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 34 παθόντες (έναντι 17 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
1 νεκρός (έναντι 7 το 2011)
10 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2011)
23 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2011)