Σάββατο 26 Μαΐου 2012

2ο Festival "Πλάι στη Φύση στο Πωγώνι", δάσος Μπούνας στις 2, 3 και 4 Ιουνίου 2012

Το 2ο Festival «Πλάι στη Φύση στο Πωγώνι» θα πραγματοποιηθεί στο δάσος Μπούνας,  το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012.

«Καίνε» χιλιάδες πολίτες τα τεκμήρια της Εφορίας

Έντονη η δυσφορία των πολιτών



Στο υπουργείο Οικονομικών φθάνουν καθημερινά μηνύματα από όλες τις εφορίες της χώρας με παράπονα φορολογουμένων για τους παραπάνω φόρους που καλούνται να πληρώσουν εφέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Αρκετά υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν όσοι πέρυσι δεν είχαν πιαστεί στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων και εφέτος λόγω του ότι διαθέτουν ένα σπίτι (κύρια κατοικία), πατρικό στο χωριό και ένα Ι.Χ χαμηλού κυβισμού (π.χ. 1.400 κυβικά εκατοστά) εμφανίζουν υψηλότερα τεκμαρτά εισοδήματα από τα πραγματικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φορολογούνται υπέρμετρα.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα άγαμου μισθωτού με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ ή 715 ευρώ το μήνα. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει Α΄ κατοικία 85 τ.μ. με δαπάνη διαβίωσης 3.525 ευρώ, Ι.Χ. 1.400 κυβικών εκατοστών με δαπάνη διαβίωσης 5.200 ευρώ, «πατρικό» στο χωριό 70 τ.μ. με δαπάνη διαβίωσης 1.680, ενώ στα παραπάνω προστίθεται και το τεκμήριο άγαμου 3.000 ευρώ. Σύνολο τεκμαρτού εισοδήματος 13.405 ευρώ.
Στο παράδειγμα αυτό ο φόρος στο πραγματικό εισόδημα ενώ είναι 500 ευρώ στο τεκμαρτό είναι 953 ευρώ. Ωστόσο η τελική επιβάρυνση δεν είναι 953 ευρώ αλλά σε αυτό το ποσό θα προστεθεί και προκαταβολή φόρου 55%, δηλαδή 524 ευρώ συν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος 134 ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο εν λόγω φορολογούμενος με πραγματικό εισόδημα 10.000 ευρώ να πληρώσει επιπλέον φόρους λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης και των λοιπών επιβαρύνσεων 1.111 ευρώ.

Αλέξης Τσίπρας: Ναι στο ευρώ, όχι στη λιτότητα

Συνέντευξη στο «Der Spiegel»



Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» έχει ως εξής:
*Κύριε Τσίπρα, είναι πράγματι το Βερολίνο τόσο φοβερό, όπως λέτε συνέχεια στην Αθήνα, όταν βρίζετε τους κακούς Γερμανούς;
«Το Βερολίνο είναι η αγαπημένη μου ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Είναι κρίμα που πάντοτε βρίσκομαι μόνο για λίγο εδώ. Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο».
*Όταν θα ξανάρθετε στο Βερολίνο ίσως να είστε πρωθυπουργός. Θα είναι τότε ακόμα η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης;
«Φυσικά. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ. Καταβάλλουμε προσπάθειες να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και δικό τους συμφέρον να σταματήσουν επιτέλους τις υπαγορεύσεις λιτότητας. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να υπάρξει ανάπτυξη. Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πράγματι κίνδυνο για το ευρώ».
Αλλά ακόμα και κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ανοιχτά την επιστροφή στη δραχμή.
«Είναι μόνο μια μειοψηφία. Σε κάθε κόμμα, μικρό ή μεγάλο, υπάρχουν διαφορετικές τάσεις, διαφορετικές γνώμες. Στη συνέχεια ψηφίζει και αποφασίζει η πλειοψηφία. Εκτός αυτού, η δική μας μειοψηφία δεν είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Θέλει απλώς να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιβιώσει με τη βοήθεια, για παράδειγμα, ενός άλλου νομίσματος, ακόμα κι αν οι άλλοι καταστρέψουν εντελώς την εθνική οικονομία μας».

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης για σωματεμπορία, εκβιασμό και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων

Συνελήφθη χθες (25-05-2012) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 45χρονος αλλοδαπός , υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για σωματεμπορία, εκβίαση και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων. Ειδικότερα, κατά το διαβατηριακό έλεγχο του 45χρονου στο Σημείο Ελέγχου Διαβατηρίων Κακαβιάς, για την είσοδό του στη Χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί από τις ιταλικές δικαστικές Αρχές, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα κάτωθι αδικήματα:
διακεκριμένη μορφή συνομωσίας (μαφία)
σωματεμπορία
εμπορία ναρκωτικών ουσιών
διακεκριμένη περίπτωση εκβιασμού
απόπειρα εξαπάτησης (παραπλάνηση) εγκύων, πράξεις που τελέστηκαν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας από το 1997 έως σήμερα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ALCO: ΝΔ 24,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22,2%, ΠΑΣΟΚ 13,5%

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 24,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,2%
ΠΑΣΟΚ: 13,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,2%
ΚΚΕ: 5,4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,5%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
ΔΡΑΣΗ (Μάνου-Τζήμερου): 2,7%.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ακυρώνεται η "επίμαχη" ερώτηση στη Φυσική


Mε απόφαση του υπουργείου  Παιδείας, ακυρώνεται, το Γ4 ερώτημα των θεμάτων της Φυσικής καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εξετάσεων, εστάλη οδηγία στα βαθμολογικά κέντρα, στα οποία δεν έχει ακόμη αρχίσει η βαθμολόγηση, να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα οι 7 μονάδες που αναλογούν στο εν λόγω θέμα.
Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής έχει ως εξής :
"Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.
Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση".

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης επιθεώρησε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού επιθεώρησε σε σημερινή του, αιφνιδιαστική επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Σιώλο. Ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε στον υπεύθυνο του έργου την υποχρέωση εφαρμογής στο ακέραιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση, αλλά και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιστημονικής Επιτροπής.
Επίσης έγινε συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής συμπληρωματικού μικρού έργου, με το οποίο θα αποτρέπεται η είσοδος των βρόχινων νερών στο κύτταρο καθώς και για άλλα ζητήματα.
Στα θετικά καταγράφεται η πλήρης λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και η μείωση των νερών που είναι συσσωρευμένα από τις τελευταίες βροχές στο κύτταρο, έργο στο οποίο συμβάλει η Περιφέρεια με τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των πλεοναζουσών ποσοτήτων, μετά την επεξεργασία τους από τη μονάδα εξισορρόπησης, στο Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ και τον ανάδοχο να λύσει κάθε πρόβλημα που υπάρχει, να βελτιωθούν ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εγκριθεί.
«Δεν έχουμε σκοπό να κρύψουμε τίποτε, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση ή συμβιβασμό σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε για να προσθέσει, ότι «η Περιφέρεια θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε ο ΧΥΤΑ Ελληνικού να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα».

RASS: Μπροστά η ΝΔ


Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την free press εφημερίδα «ΜΕΤΡΟ», η ΝΔ είναι πρώτη με 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και το ΠΑΣΟΚ 13,1%.
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 4,8%, η Χρυσή Αυγή 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, ο ΛΑΟΣ 0,8%, η Δημιουργία Ξανά 2,4%, ενώ το 1,7% επιλέγει άλλο κόμμα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,1%, ενώ στο 1,5% είναι το λευκό ή άκυρο.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 60,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 35,2%.

Metron Analysis: «Ντέρμπι» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για τον ΑΝΤ1.
Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,2% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ΝΔ με 27%.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2% το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%.
Στη Βουλή μπαίνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η "Δημιουργία, ξανά-Δράση" που συγκεντρώνει 3%.
Εκτός μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%.

VPRC: Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

Στη δημοσκόπηση της VPRC για τον τηλεοπτικό σταθμό "Kontra", ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, η ΝΔ 26% και το ΠΑΣΟΚ 12,5% Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, με το ίδιο ποσοστό η ΔΗΜΑΡ, 5,5% η Χρυσή Αυγή, 5% το ΚΚΕ και στο όριο του 3% η Δημιουργία Ξανά-Δράση, των Θάνου Τζήμερου και Στέφανου Μάνου.
Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και με 0,5% ο ΛΑΟΣ.
Ωστόσο η εικόνα στην παράσταση νίκης είναι διαφορετική, καθώς η ΝΔ προηγείται με 35,4% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.