Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δοκάρια και ευκαιρίες στέρησαν την νίκη από τον Αγροτικό Αστέρα- Ισόπαλη εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Έφαγε πεντάρα εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου




*Τα δοκάρια και οι πολλές κλασικές ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα του στέρησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν τις απειλητικές τους διαθέσεις από την έναρξη του αγώνα και προηγήθηκαν νωρίς με τον Χαρίση Θ..
Στο 10΄ ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα για τον Αστέρα.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Χαρίσης Αλ., ενώ κλασική ευκαιρία και δοκάρι είχε ο Χαρίσης Θ..
Οι φιλοξενούμενοι από ανύπαρκτο φάουλ μείωσαν στο 41΄, ενώ ο Χαρίσης Θ. έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-1.
Στην συνέχεια η Αγία Μαρίνα πίεσε και έκανε το 2-2.
Στο 65΄ ο Τσιώλης έκανε το 3-2 για να ισοφαρίσει ξανά η Αγία Μαρίνα στο 75΄ σε 3-3.
Σε μικροσυμπλοκή  που ακολούθησε ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στο Μήτση Π. και ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες.
Στο 80΄ ο διαιτητής δεν «είδε» και δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Χαρίση Αλ.
Ακόμη ένα δοκάρι είχε ο Αστέρας με τον Γκέλη Θωμά.

Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 92΄ από τον Τσιώλη.
 *Με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Αμφιθέα.



Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

ΑΠΟΕΛ-Ζωοδόχος 2-2
Αμπελόκηποι-Σταυράκι 0-2
Περίβλεπτος-Κεφαλόβρυσο 5-0
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αγία Μαρίνα 3-3
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Πεντέλη 2-0
Αετός Πρωτόπαππας-ΠΑΟ Κόνιτσας 3-1
Αστήρ Αμφιθέας-Πωγωνάτος 2-2
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Δόξα Αναργυρων 4-3
Δαβάκης-Ραφταναίοι 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγωνιστική)
1. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 9  
2. Αγία Μαρίνα: 7
3. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 7
4. ΑΠΟΕΛ: 7
5. Περίβλεπτος: 6
6. Αετός Πρωτόπαππας: 3
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 5
8. Αστήρ Αμφιθέας: 4
9. Δόξα Αναργύρων: 4
10. Ραφταναίοι: 4 
11. Ζωοδόχος: 4 
12. Πεντέλη: 3
13. Σταυράκι: 3
14. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 3
15. Δαβάκης: 1
16. ΠΑΟ Κόνιτσας: 1
17. Αμπελόκηποι: 1
18. Κεφαλόβρυσο: 0

Ευχές και προτροπές Περιφερειάρχη προς τους μαθητές ενόψει έναρξης του νέου σχολικού έτους

Στους αγιασμούς που έγιναν στο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ Μετσόβου, παρέστη σήμερα, ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Θεοδώρας Χουλιάρα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Σε σύντομους χαιρετισμούς του ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους μαθητές να μην επηρεαστούν από τα καθημερινά προβλήματα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την εκπαίδευση τους. "Για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, χρειάζονται αξίες και όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια» τόνισε σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης, ευχόμενος οι σημερινοί μαθητές να γίνουν καλύτεροι από τις τελευταίες γενιές που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν με επιτυχία τις τύχες της πατρίδας μας".
Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε επίσης να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τη σχολική περιουσία και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τέλος αναφέρθηκε και στις μεταφορές μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να επιλυθούν όσα προβλήματα τυχόν παρουσιαστούν. «Πρόκειται για έργο που δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, αλλά αναλήφθηκε μόνο και μόνο για να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό και συντονισμένο τρόπο δυσλειτουργίες που είχαν διαπιστωθεί», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ένας στους δύο θα πληρώσει επιπλέον φόρο

Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 5.248.557 δηλώσεις

Επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα του 2012 καλείται να πληρώσει φέτος σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους που λαμβάνουν ήδη τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων, ενώ από την εφορία για να δώσουν εξηγήσεις θα κληθούν να περάσουν ακόμη 155.000 φορολογούμενοι, καθώς τα στοιχεία που δήλωσαν δεν ανταποκρίνονται με αυτά που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 5.248.557 δηλώσεις, από την επεξεργασία των οποίων προκύπτουν τα εξής:
1. Το 48,65% των φορολογούμενων ή 2.553.468 νοικοκυριά πληρώνουν επιπλέον φόρους (φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος) για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012. Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι που λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα ανέρχεται σε 19.424 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που προκύπτει φθάνει τα 1.295 ευρώ.

Ποιοι γλιτώνουν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων το 2014

Ελάχιστοι αναμένεται να είναι οι φορολογούμενοι που θα εξαιρεθούν
από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014.
 
Σε μία προσπάθεια να επιβληθεί ο φόρος σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών έχει εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής του μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας θα αναφέρει πως από το φόρο ακινήτων θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Πώς θα τσεκάρετε για λάθη το εκκαθαριστικό του ΦΑΠ και πώς θα τα διορθώσετε

Τη δυνατότητα να διορθώσετε λάθη που εντοπίσατε στα εκκαθαριστικά σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012 παρέχει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να σάς δώσει τη δυνατότητα να γλιτώσετε από άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις γράφει το www.money-money.gr.
Εφόσον έχετε διαπιστώσει ότι ορισμένα από τα στοιχεία των ακινήτων σας, όπως αποτυπώνονται στο εκκαθαριστικό του Φ.Α.Π. του 2011 ή του 2012, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε χειρόγραφα, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το οικείο έτος. Το λάθος μπορεί να έχει γίνει είτε διότι εσείς τα δηλώσατε λανθασμένα στο Ε9 είτε διότι δεν καταχωρήθηκαν ορθά από το υπουργείο Οικονομικών στο ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο» που καταρτίστηκε με βάση τις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών.

Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Άρτας στην περιοχή Χάνι Τερόβου

Ο απολογισμός  σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Άρτας (Χάνι Τερόβου Ιωαννίνων) ήταν δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες.
Το ατύχημα συνέβη όταν ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό.
Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να εμπλακεί και τρίτο όχημα.
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τρεις σοβαρά τραυματίες και νεκρά δυο νεαρά άτομα.
*****


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Σήμερα (11-09-2013) και ώρα 06:00΄ στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων (Τέροβο), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ένας 23χρονος, συγκρούστηκε αρχικά με ένα αντίθετα κινούμενο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος και στη συνέχεια με άλλο Ι.Χ.Φ. με οδηγό έναν 30χρονο ημεδαπό.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού και συνοδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι δύο οδηγοί των φορτηγών και ένας 23χρονος, που επέβαινε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
 

Κλεισούρα Πρέβεζας: Συνελήφθη 43χρονος και 64χρονος για καλλιέργεια χασίς

Συνελήφθη 43χρονος στην Κλεισούρα Πρέβεζας,  γιατί σε αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του, καλλιεργούσε (4) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης στην Κλεισούρα Πρέβεζας, συνελήφθη 64χρονος , γιατί σε αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του, καλλιεργούσε (2) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 37χρονη για κλοπή σε χρυσοχοείο

Η 37χρονη προσποιούμενη την πελάτισσα αφαίρεσε ένα χρυσό σταυρό

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης
Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 37χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κοσμημάτων από χρυσοχοείο της περιοχής.
Ειδικότερα, η 37χρονη προσποιούμενη την πελάτισσα μετέβη σε χρυσοχοείο 48χρονου στην Ηγουμενίτσα, όπου αφαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης, ένα χρυσό σταυρό.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση της 37χρονης ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της λίγη ώρα αργότερα και τη σύλληψή της.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

3η αγωνιστική την Τετάρτη με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά αγωνίζεται στον Παρακάλαμο με την Αγία Μαρίνα (11-09-13/17:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με την Περίβλεπτο (11-09-13/17:00 μ.μ.), εκτός η πρωτοπόρος Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με την Αμφιθέα (11-09-13/17:00 μ.μ.)

ΤΕΤΑΡΤΗ  11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΜΦΙΘΕΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
ΑΠΟΕΛ-Ζωοδόχος
Αμπελόκηποι-Σταυράκι
Περίβλεπτος-Κεφαλόβρυσο
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αγία Μαρίνα
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Πεντέλη
Αετός Πρωτόπαππας-ΠΑΟ Κόνιτσας
Αστήρ Αμφιθέας-Πωγωνάτος
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Δόξα Αναργυρων
Δαβάκης-Ραφταναίοι