Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 3-0)

*Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα που επικράτησε απόγευμα της Κυριακής  στο γήπεδο Παρακαλάμου του Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας με 3-0 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Ο Αγροτικός Αστέρας ξεκίνησε δυνατά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 7' πήρε προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Φαρμάκη Αναστάσιου.
Στο 32΄ έγινε το 2-0 για τον Αγροτικό Αστέρα όταν ο  Γκόνης Πέτρος  έκανε διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, ο Λαγκαβάνης Απόστολος έκανε τάκλιν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 53΄, οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά, όταν ο Γκέγκα Γκεράλντ έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Γκόνης Πέτρος έκανε το τελικό  3-0. 
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Αρχοντάκης Δημήτρης, Στραγάλης  Παντελεήμων, Ηλίας Μιχαήλ (Τάσσος Παναγιώτης 84΄), Ζότα Romeo, Δρόσος Πέτρος, Φαρμάκης Αναστάσιος, Ρουμπής Αντώνιος, Αλεξίου Βασίλης  Γκέκα Γκεράλντ, Γκόνης Πέτρος, Κτενάς  Παύλος  (Ηλίας Μιχαήλ 72΄)
Π.Α.Σ Αγίας Μαρίνας:
Κότικας Στέφανος, Γεωλδάσης Άγγελος-Σπυρίδων, Σοκορέλης Γεώργιος, Παππάς Γεώργιος, Λαγκαβάνης Απόστολος (Μαμακής Αλέξανδρος 88΄), Likaj Besmir, Τσίκας Χρήστος, Γεωλδάσης Παύλος, Πασχάλης Χρήστος, Παπαρούνας Ηλίας (Ιορδανίδης  Ιωάννης 74'), Γιαννέτας Παύλος (Ζώνιος Ελευθέριος 84΄)

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στην  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 23 Νοεμβρίου  2019
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 6-0 (διακοπή στο 24΄)                 
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-2
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ  0-2 
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 2-0
Κυριακή 24 Νοεμβρίου  2019
Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ - Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  1-2 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-0       
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-5 


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2019-20

1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 30
2.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 26
3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 25
4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 21
5.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 21 
6.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  18
7.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 16   
8.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 15
9.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 13

10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 13
11. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 8
12. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 8
13. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 6
14. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 5
15. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 5                   
16.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0

Αδελφοτητα Σιταριάς: Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.


 Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Αδελφότητας Σιταριάς Πωγωνίου.

Πέρασε από το Κεφαλόβρυσο η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-2)


*
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Πωγωνίου καθώς επικράτησε στο Κεφαλόβρυσο της τοπικής Αναγέννησης με σκορ 2-0 για την
  10η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.

Ο Μακρής Χρήστος άνοιξε το σκορ στο 23΄ για τους φιλοξενούμενους.
Το τελικό 0-2 έκανε ο  Καπρινιώτης Ευστράτιος στο 29΄.
Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίχτες καθώς αντίκρισαν δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60΄ ο  Λέσσης Ιωάννης  και ο Κόντος Κωνσταντίνος.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Γέρακος Δημήτριος, Μπενέκας Ιωάννης Καμονάς Ιωάννης, Λέσσης Ιωάννης, Πότσης Θεόδωρος, Θωμαΐδης Γεώργιος (Βασιλειου Ηλίας 86΄), Ντόντης Βασίλειος (Τσουμάνης Παναγιώτης 80΄), Μπάσιος Χρήστος, Ντεμίρης Σπυρίδων, Μακολλάρι Μαρινγκλέν (Γκορίτσας Παναγιώτης 61΄), Μακολαρι Ντοριάν
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κόντος Κωνσταντίνος, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος,  Μήτος Βασίλειος (Avdylaj Agron 46΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μακρής Χρήστος (Κώτσης Αντώνιος 90΄), Νάτσης Σταύρος, Χαρίσης Ιωάννης (Ντάγκας Γεώργιος 90΄), Μπουτοβίνας Αλέξανδρος (Μπάγιας Ελευθέριος 61΄), Ζενέλης Πάτροκλος 

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Νοεμβρίου  2019
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 3-1
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 5-0
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-3
Κυριακή 24 Νοεμβρίου  2019
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-2
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο.  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  2-0
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 2-3               
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  1-14
Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 25

2. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 24

3. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 24
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 22
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 22
6. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 20 
7. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 18
8. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 17
9. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 15 
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  15
11. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 11 
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 9
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6
14. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 5
15. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4
16. Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 0

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ντέρμπι στο μηδέν!

Ισόπαλο με 0-0 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι κορυφής που διεξήχθη στη Ριζούπολη ανάμεσα στον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League 2.
Το τελικό 0-0 όμως δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες, ούτε όμως και τους οπαδούς που βρέθηκαν στην Ριζούπολη.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στάθηκαν άτυχοι σε ένα παιχνίδι μοιρασμένο αφού ο Βουό είδε την κεφαλιά του λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): 
Χουάντερσον, Λαρέα, Βιτλής, Ζησόπουλος, Κύργιας, Λαγός, Μπλάζιτς, Καραγκούνης (61' Παυλίδης), Ιριτιέρ (71' Μπαστιάνος), Μπεντινέλι, Μαρκόφσκι (83' Βουό).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης):
Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης (66' Λιάσος), Κάστρο, Καρτάλης (80' Ξύδας), Λέο (61' Νάουμετς), Παμλίδης, Κριζμάν.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, την Αρίστη Ζαγορίου

 Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, φιλοξενήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Aristi Mountain Resort  στην Αρίστη του Δήμου Ζαγορίου, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα και πρώτιστα με την ευλογία του Σεβασμιώτατου κ.κ. Μάξιμου.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών με διάρρηξη από δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Άρτας και της Ανέζας Άρτας


Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υποθέσεις κλοπών με διάρρηξη που έγιναν σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Άρτας και της Ανέζας Άρτας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (23-11-2019) το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, χθες τα ξημερώματα μετέβησαν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Άρτα καθώς και στην Ανέζα Άρτας, όπου διέρρηξαν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αντίστοιχα, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό και επαγγελματικό εξοπλισμό ήχου και φωτισμού.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της διάπραξης των ανωτέρω κλοπών.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου και από τα δυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.
Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.
Αναλυτικά:
1. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς από τη νύχτα τη Θεσσαλία.
2. Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
α. Μέχρι τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο.
β. Μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική).
γ. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού
Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
3. Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου
α. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.
Β. Ειδικότερα για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24 Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου.
Γ. Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στα δυτικά και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στο Αιγαίο. Πιθανώς στο Ιόνιο έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24 Νοεμβρίου να φτάσουν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ανήλικος ημεδαπός για κλοπή από αυτοκίνητο στον Μύτικα Πρέβεζας


Συνελήφθη, χθες (23-11-2019) το απόγευμα στην περιοχή της Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο ανήλικος δράστης, εμπλέκεται σε διάρρηξη αυτοκινήτου που έγινε χθες το μεσημέρι στον Μύτικα Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και έγγραφα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τα ναι και τα όχι πριν από το ραντεβού για τα ενέσιμα


Ένα από τα πλεονεκτήματα των ενέσιμων θεραπειών, όπως το μπότοξ και το υαλουρονικό, είναι ότι δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν από την επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Σε γενικές γραμμές, δηλαδή, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το πρόγραμμά σας πριν από το ραντεβού σας.
Ωστόσο υπάρχουν λίγα, αλλά βασικά «do’s» και «don'ts», που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες για παρενέργειες μετά την εφαρμογή των θεραπειών, αλλά και να μεγιστοποιήσουν το άριστο αποτέλεσμα.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), εξηγεί τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε πριν από το ραντεβού σας για ενέσιμες, μη επεμβατικές θεραπείες ομορφιάς.
        Σκεφτείτε τι αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε. Βεβαιωθείτε ότι θα διατυπώσετε με σαφήνεια το επιθυμητό αποτέλεσμα στον πλαστικό χειρουργό σας. Ίσως είναι χρήσιμο να δείξετε στον γιατρό μια παλιότερη φωτογραφία σας, στην οποία σας άρεσε περισσότερο η πιο νεανική σας εμφάνιση. Έτσι μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία αυτή ως σημείο αναφοράς.
        Ενυδατώστε το πρόσωπό σας και κάντε υγιεινά γεύματα λίγες μέρες πριν από το ραντεβού σας.
        Ελέγξτε τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα που παίρνετε. Περιορίστε οτιδήποτε μπορεί να αραιώσει το αίμα σας, καθώς αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να κάνετε κάποια τοπική μελανιά ή ελαφρύ πρήξιμο, στο σημείο που θα γίνει η έγχυση. Αν αυτό συμβεί, δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσει, καθώς θα κρατήσει για λίγες μέρες.
        Μπορείτε να βγάλετε μία selfie ή, γιατί όχι, να τραβήξετε ένα βίντεο με το πρόσωπό σας, πριν από την εφαρμογή. Είναι χρήσιμο, γιατί έτσι θα μπορείτε να έχετε ένα σημείο σύγκρισης, ώστε να δείτε το δικό σας πριν – μετά και να διαπιστώσετε ποιες βελτιώσεις έγιναν στα σημεία.

Δήμος Πωγωνίου: Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής (19 Νοεμβρίου 2019)


ΘΕΜΑ: Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πραγματοποίηση διασυλλογικών αγώνων μαχητικών τεχνών «Κing Pyrros Trial» στις 23-11-19 στο Καλπάκι.

 Στο Καλπάκι και στο Δημοτικό Κατάστημα Πωγωνίου, σήμερα την 19η Nοεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 το μεσημέρι, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου, μετά από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου της, με αριθ. πρωτ. 8857/19-11- 2019, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις
του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν σήμερα. Η εν λόγω συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω στενών χρονικών περιθωρίων που δεν επιτρέπουν την συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων σε τακτική συνεδρίαση.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από τα [7] μέλη της Ο.Ε., βρέθηκαν παρόντα τα [7], ήτοι:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΕΛΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΟΝ
1. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑΙ
2. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
3. ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
4. ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
5. ΜΠΟNΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ NAI
6. ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
7. ΣΚΟΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
 Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και η Διοικ. Υπάλληλος του Δήμου Μπόνια Αθανασία ως ειδικός Γραμματέας της ΟΙΚ.ΕΠ. [τήρηση πρακτικών].
 Μετά την διαπίστωση της απαρτίας ο Πρόεδρος της Ο.Ε., κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και ζήτησε από τα μέλη της Ο.Ε. να αποφανθούν για το κατεπείγον της Έκτακτης Συνεδρίασης και το σώμα ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε το κατεπείγον.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της περ. α) της παρ. 3 του όρθρου 158 του Ν.3463/2006 , ήτοι «…3.Πιστώσεις
που είναι γραμμένες στους οικείους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του Δήμου ή της
Κοινότητας μπορεί να διατεθούν, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πληρωμή
δαπανών, που αφορούν: α)Εθνικές ή τοπικές γιορτές ή άλλες ιδίως πολιτιστικές , μορφωτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια και συναντήσεις που οργανώνει ο Δήμος ή η Κοινότητα, εφόσον σχετίζονται με την εδαφική του περιφέρεια και συνδέονται με την προαγωγή
των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων ή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων των κατοίκων του …».
2.Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου του Ν.4555/2018, ήτοι: «…Όπου στις διατάξεις 2 του άρθρου 140, της παραγράφου 3 του άρθρου 158 και του άρθρου 202 του ν. 3463/2006, καθώς και των άρθρων 70 παράγραφος 3 του άρθρου 94 και παρ. 4 περίπτωση 30 του ν. 3852/2010 ή
σε άλλες διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας ορίζεται το δημοτικό συμβούλιο ως όργανο αρμόδιο για την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση της πίστωσης, νοείται εφεξής ο δήμαρχος, με την
επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού …».
3. Τις διατάξεις της περ. ε) της παρ. 1 του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 η οποία αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 203 του Ν. 4555/2018 και στη συνέχεια όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 4625/2019 και ισχύει «… στην τελευταία αυτή περίπτωση, πριν την
απόφαση του δημάρχου, προηγείται απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής , για μέρος ή το σύνολο των πιστώσεων που χρήζουν εξειδίκευσης….»{, ήτοι : «…Ειδικότερα, ο δήμαρχος….
ε) Αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και την διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης. 
Για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής δεν απαιτείται προηγούμενη απόφαση συλλογικού οργάνου, εκτός αν αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη εξειδίκευση της πίστωσης….
Στην τελευταία αυτή περίπτωση, πριν από την απόφαση του δημάρχου, προηγείται απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για μέρος ή το σύνολο των πιστώσεων που χρήζουν εξειδίκευσης.
……Εξειδικευμένη θεωρείται η πίστωση , όταν κατονομάζεται ρητά η συγκεκριμένη δαπάνη για την οποία προορίζεται και προσδιορίζεται στο αναλυτικότερο δυνατό επίπεδο κωδικοποίησης του
προϋπολογισμού…»
 Στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό έτους 2019 του Δήμου υπάρχει εγγεγραμμένη διαθέσιμη γενική πίστωση 2.500,00€ στον Κ.Α. 00-6433. με τίτλο «Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα και έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών».
 Αναφέρει: Στις 23 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου διασυλλογικοί αγώνες μαχητικών τεχνών «Κing Pyrros Trial». Στα πλαίσια αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου μας, εισηγούμαι τη συνδιοργάνωση από τον Δήμο μας των παραπάνω αγώνων με συνδιοργανωτή τον Αθλητικό Όμιλο Άτρωτος Ιωαννίνων και την κάλυψη
από τον Δήμο Πωγωνίου δαπανών για τους αγώνες αυτούς ύψος έως 350,00 €.
Ύστερα από τα παραπάνω καλείται η Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει την εξειδίκευση της εγγεγραμμένης πίστωσης στον παρακάτω Κ.Α. του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2019 για τις ανάγκες της διοργάνωσης διασυλλογικών αγώνων μαχητικών τεχνών «Κing Pyrros Trial» που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Καλπακίου στις 23 Νοεμβρίου 2019.
Στον Κ.Α. 00-6433. με τίτλο «Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα και έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών» ποσό 350,00€ με ΦΠΑ για προμήθεια μεταλλίων.
Και κάλεσε την Ο.Ε. να αποφασίσει σχετικά.
Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση την εισήγηση του Προέδρου, τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2019 του Δήμου καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 72 και της περιπτ. ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 203 του Ν. 4555/18 και την παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν.4625/2019.
Αποφασίζει ομόφωνα
Α) Εγκρίνει στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου – τη συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου στην διοργάνωση διασυλλογικών αγώνων μαχητικών τεχνών «Κing Pyrros Trial» που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Καλπακίου στις 23 Νοεμβρίου 2019 με συνδιοργανωτή της τον Αθλητικό Όμιλο Άτρωτος Ιωαννίνων.
Β) Εγκρίνει την εξειδίκευση της παρακάτω εγγεγραμμένης πίστωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2019, για την πραγματοποίηση της ανωτέρω εκδήλωσης ως εξής:
Στον Κ.Α. 00-6433. με τίτλο «Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα και έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών» ποσό 350,00€ με ΦΠΑ για προμήθεια μεταλλίων.
Γ) Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Καψάλη Κων/νο να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την ανάθεση της προμήθειας που απαιτείται για την υλοποίησή της.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 135/2019
Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.`

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ     ΜΠΟΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Συλλήψεις αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ένας 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει γρίπη


Η εποχή των ιώσεων είναι εδώ και σύντομα θα εμφανιστεί και η γρίπη, οπότε λογικό είναι να ακούτε το παιδί σας να βήχει και να φταρνίζεται. Εξίσου λογικό όμως είναι να αναρωτιέστε αν ο βήχας αυτός οφείλεται σε μια απλή ίωση (ή κοινό κρυολόγημα) ή στη γρίπη.
Γρίπη και κρυολόγημα είναι διαφορετικές νόσοι, που προκαλούνται από διαφορετικούς ιούς. Ωστόσο ο διαχωρισμός μεταξύ τους δεν είναι πάντοτε εύκολος, κυρίως στα πρώτα στάδιά τους.
Όπως εξηγούν ειδικοί από την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Τορόντο (SickKids), η γρίπη συνήθως αρχίζει απότομα με υψηλό πυρετό. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει είναι πονοκέφαλος, διάχυτοι πόνοι στο σώμα, αδυναμία και κούραση, συνάχι, πονόλαιμος, βήχας και συριγμός («σφύριγμα» της αναπνοής).
Τα περισσότερα παιδιά θα εκδηλώσουν ήπια γρίπη, αλλά μπορεί να χρειασθούν αρκετές ημέρες έως ότου αισθανθούν καλύτερα. Κάποια από τα συμπτώματα, όμως, μπορεί να διαρκέσουν αρκετό καιρό. Η αδυναμία και ο βήχας, π.χ., μπορεί να επιμείνουν έως και έξι εβδομάδες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στις καθημερινές δραστηριότητές τους και στη γυμναστική.
Αν το παιδί πηγαίνει στο σταθμό ή στο σχολείο ή γενικώς έχει ηλικία άνω των 6 μηνών και κατά τα άλλα είναι υγιές, πρέπει να μείνει στο σπίτι για λίγες ημέρες. Στο διάστημα αυτό, φροντίστε να ξεκουράζεται όσο το δυνατόν περισσότερο και να καταναλώνει αρκετά υγρά (κατά προτίμηση πολλές φορές την ημέρα, σε μικρές ποσότητες). Μην δίνετε στο παιδί κανένα φάρμακο (ούτε καν αντιβηχικό) εάν δεν συνεννοηθείτε πρώτα με τον γιατρό σας. Να διαβάζετε πάντοτε το φύλλο οδηγιών χρήσεως των φαρμάκων πριν τα χορηγήσετε στο παιδί.