Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τι ισχύει για τις εφορευτικές και τους αντιπροσώπους των κομμάτων

Πολλοί θα είναι οι πολίτες που θα κληθούν να συμμετάσχουν στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Επίσης τα κόμματα και οι υποψήφιοι θα καθορίσουν τους αντιπροσώπους τους, που θα επιφορτιστούν να παρακολουθούν αλλά και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Τι ισχύει σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών για τις εφορευτικές και τους αντιπροσώπους των κομμάτων σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.
Η ψηφοφορία διεξάγεται σε κάθε εκλογικό τμήμα ενώπιον πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ως πρόεδρο, και τέσσερα μέλη. 
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, με ισάριθμα αναπληρωματικά, κληρώνονται από το οικείο Πρωτοδικείο, μεταξύ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του δήμου, που ανήκει το εκλογικό τμήμα.

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Φοβερή εμφάνιση του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Μάρκο Βελλίδη.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από πλευράς θεάματος, η Ξάνθη με τον ΠΑΣ Γιάννινα μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ (1-1).
Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες της Ξάνθης πίεσαν για το γκολ και είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς στο 54ο λεπτό.
Οι παίχτες της Ξάνθης βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Σολτάνι συνεργάστηκε άψογα με τον Λουσέρο, ο οποίος είδε την κίνηση του Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος με όμορφο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε την απόδοσή του, με στόχο την ισοφάριση.
Στο 75' ο νεοεισερχόμενος Ναδάλες έκανε την σέντρα από τα αριστερά, κι ο Τσάβες με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 1-1. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (65' Ίλιτς), Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβες (86' Σαλαπίδης), Στρούνα (72' Ναδάλες), Μανιάς.

Ξάνθη (Ράτζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γκομσί (82' Γουάλας), Μπέρτος, Φλίσκας, Βασιλακάκης (60' Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι (68' Μπέλιτς), Κλέιτον, Καπετάνος.

Ιωάννινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 30χρονος Αλβανός για κλοπή

Ο δράστης αφαιρούσε είδη λαϊκής τέχνης από κατάστημα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, χθες (23-1-2015) το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 30χρονο αλλοδαπό, σε κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης, να έχει αφαιρέσει διάφορα είδη και να τα τοποθετεί σε μεγάλες σακούλες, προκειμένου να τα ιδιοποιηθεί παράνομα.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν μάλλινα γάντια και φακός ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Κόλλησαν στο μηδέν Τιτάν Λογγάδων και Α.Σ. Καλπακίου (0-0)-Έχασε στο Δελβινάκι από τον Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-2)

*Την ήττα γνώρισε στο Δελβινάκι το απόγευμα της Κυριακής η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από τον Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας με 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18΄ με γκολ του  Παππά Γεώργιου  με 0-1 και στο 63΄ διπλασίασαν τα τέρματα με αυτογκόλ του Dajlani Drisaldo.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης  Σταύρος, Καλές Βύρων, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Πότσης Γεώργιος, Δήμος Αθανάσιος (Ζενέλης Πάτροκλος 68΄), Μπάγιας Ελευθέριος (Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος 46΄), Dajlani Drisaldo, Σιώτας Γρηγόριος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Δήμου Σταύρος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 55΄)  

*Ισόπαλος με 0-0 έληξε ο αγώνας μεταξύ του Τιτάν Λογγάδων και του Α.Σ. Καλπακίου στο γήπεδο των Λογγάδων.
Α.Σ. Καλπακίου:

Κρανάς Γρηγόρης, Φράγκος Ιωάννης, Γκόνης Πέτρος (Μακρής Χρήστος 70΄), Γόγολος Ευάγγελος, Κατσάνος Ιωάννης, Ηλίας Μιχαήλ, Κοττίκας Ιωάννης, Γιαννακούλης Αθανάσιος, Γόγολος Νικόλαος, Μπονόβας Νικόλαος, Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ (Διαμαντής Παναγιώτης 85΄)

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ2-0
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 3-1
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 0-0
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-0
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 5-1
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-2
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 3-2


Βαθμολογία (23η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 54
2. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 49 
3. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 49    
4. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 46 
5. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 42
6. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 42
7. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 40
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 33
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 31   
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 28 
11. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 25
12. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 24  
13. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 22 
14. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 21 
15. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 21 
16. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 20
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 17 

18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 11

Συνελήφθη στην Καλλιθέα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Ουκρανίας, έμπορος κοκαΐνης

Κατασχέθηκαν (333,6) γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά

Συνελήφθη χθες (23-01-2015) το μεσημέρι στην Καλλιθέα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, ένας 33χρονος υπήκοος Ουκρανίας, γιατί διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Σε βάρος του 33χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και συνεργό του, που αναζητείται.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, για αλλοδαπό ο οποίος διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, εντοπίστηκε αυτός, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (250,3) γραμμαρίων
τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (83,3) γραμμαρίων, οι οποίες ήταν κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο σπίτι του
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσα για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 35χρονος διαρρήκτης σταθμευμένου οχήματος

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σήμερα (24-01-2015) το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 35χρονο ημεδαπό, για διάρρηξη σταθμευμένου αυτοκινήτου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας, προέκυψε ότι επιχείρησε να κλέψει το αυτοκίνητο.
Στην κατοχή του 35χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς, μήκους δέκα εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλα αδικήματα. 

Τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα

Η αυτοδυναμία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα κόμματα που θα καταφέρουν να πιάσουν στις βουλευτικές εκλογές το πολυπόθητο 3% και να μπουν στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι 250 έδρες (οι 50 δίνονται ως μπόνους στο πρώτο κόμμα) θα μοιραστούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα ξεπεράσουν το 3%.
Ξεκινώντας από μηδενική βάση, από το απίθανο σενάριο τα εκτός βουλής κόμματα να έχουν 0%, το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει την αυτοδυναμία εάν λάβει τουλάχιστον 40,4%.
Από εκεί και πέρα για κάθε μονάδα που προστίθεται στα εκτός βουλής κόμματα, το ποσοστό της αυτοδυναμίας μειώνεται κατά 0,4%.
Ποιά είναι τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία:
• 5% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 38,5% για την αυτοδυναμία
• 7% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 38% για την αυτοδυναμία
• 8% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 37,2% για την αυτοδυναμία
• 8,5% έως 9,5% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 37% για την αυτοδυναμία
• 10% έως 10,5% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 36,5% για την αυτοδυναμία

Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών, παρουσιάζει την κωμωδία «Υπάρχει και Φιλότιμο» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ.


Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών, παρουσιάζει την κλασσική νεοελληνική κωμωδία των Α. Σακελλάριου και Χ. Γιαννακόπουλου, «Υπάρχει και Φιλότιμο» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ.
Σκηνοθεσία Άγγελος Ντίλιος.
Ο Υπουργός Μαυρογιαλούρος ταξιδεύει στην εκλογική του περιφέρεια και ανακαλύπτει την πρόθεση των ψηφοφόρων του αλλά και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή!
Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο ... από την Θε.Ο.Ρα!
Τιμή εισιτηρίου 5€
για ανέργους και φοιτητές 3€
τα παιδιά κάτω των 12 ετών με δωρεάν είσοδο!

Σας περιμένουμε όλους.

Στην παράσταση παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:

Μάκης Παπαδόπουλος, Σπύρος Υφαντής, Γιάννης Χουλιάρας, Θάνος Φώτης, Χαρά Χουλιάρα, Σπύρος Χαρίσης, Νίκος Τάτσης, Λαμπρινή Παπαγιάννη, Άκης Τζελέτας, Σπυριδούλα Μπουρνάκα, Σωτήρης Κατσούπης, Νίκη Χουλιάρα, Χρήστος Γκόγκος, Κώστας Ευθυμίου.

Εξετάσεις απόκτησης ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων προκηρύσσει  εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, σύμφωνα με την 60740/1027/21.3.95 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Οι εξετάσεις ανανέωσης θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ.  στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr