Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 27 νέα κρούσματα


Τα 4 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 27 νέα κρούσματα.
Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.910.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 
123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Προχωρούν κανονικά οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων 2020-21

Με απόφαση του Υπουργείο Παιδείας προχωρούν κανονικά οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων από το νέο σχολικό έτος  2020-21, αφού εκδόθηκε και η Κοινή Απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενώ δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με βάση την απόφαση, πανελλαδικά καταργούνται 26 Σχολικές Μονάδες, συγχωνεύονται 33 ενώ ακόμα 53 υποβιβάζονται.
Μεταξύ των σχολείων που καταργούνται είναι το Δημοτικό Σχολείο Περιβλέπτου στο Νομό Ιωαννίνων.
Να σημειωθεί ότι από την ΚΥΑ προκαλείται για τη μεταφορά μαθητών δαπάνη επί των προϋπολογισμών των Περιφερειών για το τρέχον και για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη, όπως αναλυτικότερα οι δαπάνες των Περιφερειών αναλύονται στο σημείο 32 της ΚΥΑ (σελ. 28116 του ΦΕΚ).
Δείτε ολόκληρη την απόφαση:

Εορτασμός της «Γυναίκας της Πίνδου», τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στην Τ.Κ. Φούρκας Κόνιτσας


Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα τιμηθεί η «Μνήμη της γυναίκας της Πίνδου» στην Τοπική Κοινότητα Φούρκας Κόνιτσας.
Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση.

Εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή του όρους Νεμέρτσικα Πωγωνίου, εντός σπηλαίου, αποθηκευμένη ποσότητα αρωματικού φυτού βάρους (15) κιλών


Από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου εντοπίστηκε χθες (14-07-2020) το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή του όρους Νεμέρτσικα Πωγωνίου Ιωαννίνων, εντός σπηλαίου, αποθηκευμένη ποσότητα αρωματικού φυτού βάρους (15) κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.
Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 8.300 ανέργων ηλικίας από 30 ετών και άνω


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 8.300 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 8.300 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της εντολής κενής θέσης (ημερολογιακά).
Ως μείωση προσωπικού κατά το τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της εντολής κενής θέσης θεωρείται:
α) η καταγγελία της σύμβασης εργασίας,
β) η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση,
γ) η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου,
δ) η οικειοθελής αποχώρηση που λογίζεται ως καταγγελία σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν.4488/2017 (Α 1́ 37),

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 για Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων

Δημοσιοποιήθηκε από την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου η πρόσκληση για «Δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού 2.906.578 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχ. Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.
 Οι πράξεις της προτεινόμενης δράσης θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις δράσεις του ειδικού στόχου 26 του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ που αποσκοπούν κυρίως στην προώθηση της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.
Ειδικότερα μέσω της  ανωτέρω πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν:
  Ø   Η κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των Μονάδων),
  Ø    Η απόκτηση της απαιτούμενης εδαφικής έκτασης για την εγκατάσταση των Μονάδων
  Ø    Τα έργα σύνδεσης με δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΩΚΕ)
  Ø   Οι αρχαιολογικές εργασίες, με δικαιούχο-εταίρο την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων
Οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 03/08/2020 έως τις 03/12/2020 και ώρα 14:00.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Επίσης, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν και δύο γυναίκες (αλλοδαπή – ημεδαπή), κατηγορούμενες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (53) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, βάρους -5- κιλών και -348,65- γραμμαρίων καθώς και υλικοτεχνικός εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας
Ένα πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερθείσας υπηρεσίας, συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο γυναίκες (αλλοδαπή – ημεδαπή), κατηγορούμενες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες (14-07-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου διαμένει με την ανωτέρω αλλοδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


-53- δενδρύλλια κάνναβης, άνευ φυλλώματος, σε γλάστρες, ύψους έως (1,5) μέτρα, τα οποία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πίσω από το λεβητοστάσιο του σπιτιού, με τη μέθοδο της υδροπονίας,
-4- κιλά και –488- γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, προερχόμενα από την συγκομιδή των ανωτέρω δενδρυλλίων,
-3- συσκευασίες με αποσπάσματα φυτικής κάνναβης, συνολικού βάρους -16,65- γραμμαρίων,
εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (συστήματα εξαερισμού και αυτόματου ποτίσματος, τεχνητός φωτισμός, λαμπτήρες θερμότητας, μετασχηματιστές, ψηφιακό θερμόμετρο – υγρόμετρο, κ.α),
ζυγαριά ακριβείας,
-6- τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
χειρόγραφες σημειώσεις.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου, στον οποίο κατελήφθη να εργάζεται η ανωτέρω ημεδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


δέμα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (650) γραμμαρίων,
διάφορες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους -194- γραμμαρίων,
δύο ζυγαριές ακριβείας,
-7- πίπες καπνίσματος,
-5- τρίφτες,
ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος,
-5- μπουκαλάκια με άγνωστη ουσία σε υγρή μορφή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Νέα μεταγραφική ενίσχυση με τον κεντρικό Χρήστο Μασούρα


Η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού Χρήστου Μασούρα.
Η ανακοίνωση της ομάδας:
«Η Αθλητική Ένωση Κεφαλόβρυσου, ανακοινώνει την μεταγραφή του Χρήστου Μασούρα.
Ο Χρήστος είναι 23 ετών και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή.
Ήρθε από τον ΑΟ Νεοχωρόπουλου με τον οποίο κέρδισε την άνοδο για την Α΄ Ερασιτεχνική.
Επίσης έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες:
ΑΟ Σταυρακίου, ΑΟ Βελισσαριίου, ΠΑΣ Κράψη, ΑΕ Πραμάντων, ΑΟ Κόντσικα.
Έχει μια άνοδο Β΄ Ερασιτεχνική και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ με τον ΑΟΒ.
Θα θέλαμε να τον καλωσορίσουμε στην οικογένεια μας και να του ευχηθούμε καλή ποδοσφαιρική περίοδο, γεμάτη υγεία και επιτυχίες

Βασιλικό Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, την Παρασκευή 17 Ιουλίου


Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Βασιλικό Πωγωνίου.
Ώρα έναρξης 8:00 π.μ.

Καταβολή του επιδόματος γέννησης για όσους έκαναν αίτηση μέχρι 30 Ιουνίου


Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε δαπάνη ύψους 13.206.000 ευρώ για την καταβολή του επιδόματος γέννησης σε όσους έκαναν αίτηση μέχρι 30 Ιουνίου.
Όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 13.206.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ειδικού φορέα 1033- 202 ΑΛΕ 2310506899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος στους εν λόγω δικαιούχους.

Οικογένεια Σέρβων νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 
Σήμερα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον Covit-19.
Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Εφαρμογή για πρώτη φορά στη χώρα μας πρωτοποριακής μεθόδου για την επιδιόρθωση ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας


Για πρώτη φορά σε κλινική πράξη στη χώρα μας εφαρμόστηκε μια πρωτοποριακή, διαδερμική επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση ασθενών με σοβαρού βαθμού ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας και καρδιακή ανεπάρκεια: η εμφύτευση του συστήματος Carillon, συστήματος δακτυλιοπλαστικής του μιτροειδικού δακτυλίου.
Η μέθοδος εφαρμόστηκε στο Θεραπευτήριο Metropolitan Hospital και συγκεκριμένα στο τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων υπό τη διεύθυνση του επεμβατικού καρδιολόγου Γιώργου Καραβόλια.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε δύο ασθενείς, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι ασθενείς πήραν εξιτήριο 48 ώρες αργότερα επιστρέφοντας άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
H  επέμβαση αφορά την αντιμετώπιση ασθενών με σοβαρού βαθμού ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας και καρδιακή ανεπάρκεια, οι οποίοι έχουν έντονα συμπτώματα (δύσπνοια, εύκολη κόπωση, οίδημα κάτω άκρων) παρά τη λήψη της μέγιστης δυνατής φαρμακευτικής  αγωγής.
Η διαδικασία με τη συσκευή CARILLON
Η επέμβαση πραγματοποιείται διαδερμικά, με καθετηριασμό, χωρίς ανοιχτό χειρουργείο, χωρίς διάνοιξη του θώρακα και χωρίς εξωσωματική κυκλοφορία.
Μετά από καθετηριασμό μιας μεγάλης φλέβας στον τράχηλο, γίνεται προώθηση ενός καθετήρα που μεταφέρει τη συσκευή CARILLON στον στεφανιαίο κόλπο, που είναι μια φλέβα της καρδιάς που περιβάλλει ανατομικά το δακτύλιο της μιτροειδούς  βαλβίδας. Στη συνέχεια, με κατάλληλους χειρισμούς μειώνονται οι διαστάσεις του δακτυλίου της μιτροειδούς βαλβίδας, με αποτέλεσμα τη συμπλησίαση των γλωχίνων και τη δραστική μείωση της ανεπάρκειας.