Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας


Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν στη διάρκεια του Χειμώνα, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (22/10/2021), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι συμμετέχοντες, μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν τις δυνατότητες για μέγιστο συντονισμό δράσης καθώς και αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πλημμύρες, χιονόπτωση – παγετός. Διαπιστώθηκε από όλους ο υψηλός βαθμός συνεργασίας καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Ταυτόχρονα, αξιολογώντας την αντιπυρική περίοδο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς τα περιστατικά πυρκαγιών,  που εκδηλώθηκαν στην Ήπειρο, αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συντονιστικού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του,  ανέπτυξε τις προτεραιότητες του Δήμου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν θα προκύψουν στη διάρκεια του Χειμώνα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και εξήρε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και στο στάδιο της αντιμετώπισης.

 «Η συνεργασία και συνέργεια πάντοτε φέρνει θετικά αποτελέσματα και αυτό το απέδειξε η θερινή περίοδος που αν και ήταν δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως και για τη χειμερινή περίοδο οι εργασίες για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων έγιναν οργανωμένα από τον ΤΟΕΒ την Περιφέρεια και το Δήμο. «Με υποδειγματική συνεργασία καθαρίσαμε τις λαγκάτσες και τους αύλακες προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Μόνο έτσι, με συντονισμένη προσπάθεια  μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζίτσας.

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

 


Ο Απόλλωνας επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten και χάρη στο γκολ του Ιωαννίδη στο 48'.

Ο Απόλλωνας στο 48' άνοιξε το σκορ με τον Ιωαννίδη σε ριμπάουντ, έπειτα από κεφαλιά του Ντομίνγκες, αφού ο Πίρσμαν έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Ο Σάλιακας  στο 94' εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπαξεβανίδη με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι.

Ο Κότσαρης έπιασε το πέναλτι, του Περέα. 

Απόλλων Σμύρνης:

Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες (Χρήστος Λισγάρας 46΄), Μπαξεβανίδης, Φαν Λα Πάρα (Νίκολας Μαρτίνες 46΄), Άντονι, Κάστρο, Τσιλούλης (Αντώνης Ντεντάκης 90΄), Παμλίδης (Βασίλειος Βιτλής 79΄), Ντάουντα (Νίκος Ιωαννίδης 46΄)

ΠΑΣ Γιάννινα:

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (Επαμεινώνδας Παντελάκης 80΄) Πέερσμαν, Σνάιντερ (Φαμπρίσιο Mπρένερ 64΄), Ντομίνγκες, Καραχάλιος (Λεονίδ Μίνα 80΄), Γκαρντάβσκι (Αχμάντ Μορέιρα 46΄), Περέα, Μιλιντσεάνου (Αλέξης Τριάδης 46΄)

Έχασε από τον Αστήρ Αμφιθέας η Αναγέννηση (Αστήρ Αμφιθέας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 2-1)

Φωτο: Γεώργιος Μάνης 

https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou

*Πήρε το ντέρμπι ο Αστήρ Αμφιθέας αφού επικράτησε στο γήπεδο της Κρύας  της Αναγέννησης  Κεφαλοβρύσου με το σκορ 2-1 για την    αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 12' σε κεφαλιά του Λάμπρου Μάριου Σταμάτη.

Ο Αστήρ Αμφιθέας άνοιξε το σκορ στο 40', με τον  Βλαχόπουλο Ιωάννη.

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν  τα τέρματά τους στο 60' με τον Κίτο Άγγελο.

Ο Γιαννάκης Κωνσταντίνος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 85΄ μείωσε σε 2-1 για την Αναγέννηση που ήταν και το τελικό σκορ.

Αστήρ Αμφιθέας:

Γκουγιάννος Αναστάσιος, Γκίτσας Βασίλειος, Αυγέρης Σωτήριος  (Ανδρέου Χρήστος 46΄), Παπάζης Ιωάννης (Σδούκος Νικόλαος 85΄), Φάης Δημήτριος, Τσουμάγκας Χρήστος, Γκούμας Αδάμ, Πιλιάφας Ευστράτιος, Κίτος Άγγελος  (Μπουτοβίνας Αλέξανδρος 72΄), Κολόκας Σταύρος  (Μπαρούτας Στέλιος 90΄), Βλαχόπουλος Ιωαννης

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Μπάμπης Ρούντας):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Νασούλας Άγγελος, Κολέμπας Φίλιππος, Αγγέλης Στέφανος, Πότσης Θεόδωρος,  Ταχιάς Γεώργιος,  Πρεμέτης Αλέξανδρος (Μακολλάρι Μαρινγκλέν 60΄), Λάμπρος Μάριος Σταμάτης, Γιαννάκης Κωνσταντίνος, Μασούρας Χρήστος, Καμονάς Ιωάννης (Μπάγιας Ελευθέριος 55΄)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ  5-0

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-1 

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3-2

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (16:00)          

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ   (17:00)

ΕΟΔΥ: Σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα, 3.199 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα τρεις  θάνατοι σήμερα 3.199 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.199 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 714.283

(ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 149 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.248 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.598 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (61.5% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 310 (87.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.282 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 239 (ημερήσια μεταβολή -4.4%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 217 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δέκα επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.719 έλεγχοι, από τους οποίους οι 51.457 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 264 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις, ως ακολούθως:

102 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 100 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

28 στη Θεσσαλονίκη,

17 στην Ήπειρο,

9 στη Δυτική Ελλάδα,

7 στο Βόρειο Αιγαίο,

7 στην Κεντρική Μακεδονία,

7 στη Στερεά Ελλάδα,

6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

6 στη Θεσσαλία,

5 στο Νότιο Αιγαίο,

4 στη Δυτική Μακεδονία,

4 στην Κρήτη και

2 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 71.644 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.474 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.170 των 150 ευρώ.

12 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ,

5 στη Θεσσαλία,

4 στο Βόρειο Αιγαίο,

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.979 ομοειδείς παραβάσεις.

150 παραβάσεις και 6 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 5 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη καταστήματος για χρήση ψευδούς πιστοποιητικού υγείας,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, προσωρινά υπευθύνους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς ραντεβού,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

Στην Κρήτη,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Αττική, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.447 ομοειδείς παραβάσεις κ

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΛΣΤΑΤ: Ξεκινά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

 


Ηλεκτρονικά  η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 της ΕΛΣΤΑΤ

 

Η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 πρόκειται να διενεργηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 23 Οκτωβρίου 2021 έως 23 Νοεμβρίου 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής Απογραφής του gov.gr

Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021

Η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της Χώρας και σε τοπικό επίπεδο. Διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους. Λόγω της σπουδαιότητας αλλά και της πολυπλοκότητάς της, η εκάστοτε Απογραφή χαρακτηρίζεται διαχρονικά ως «η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το Κράτος σε περίοδο ειρήνης».

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από 23 Οκτωβρίου 2021 έως 23 Νοεμβρίου 2021, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22 Οκτωβρίου 2021

Πως θα διεξαχθεί η Απογραφή 2021

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου

 


Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 08:00-13:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00.

ΕΜΥ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και θα φθάσει στα βόρεια τους 23 και στα υπόλοιπα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ενώ από την Δευτέρα θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (25-31/10/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (25 έως 31 Οκτωβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 26/10/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 28/10/2021

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 -01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00-23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 26/10/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 28/10/2021

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10/2021

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΤΡΙΤΗ 26/10/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 26/10/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 29/10/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 26/10/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 29/10/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00.

Γιάννενα: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο ξενοδοχείο Du lac, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.

 


Στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Για μια νέα αρχή με οδηγό την κοινωνία», η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Du lac, με ομιλήτρια την Τομεάρχη Εργασίας –Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και θα παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για ένα καλύτερο αύριο.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Ιωάννινα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων, όπου  θα έχει συνάντηση και με το Δ.Σ. των εργαζομένων του φορέα.

Θα συναντηθεί επίσης με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ιωαννίνων, καθώς και με το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων, ενώ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής μας.

Η Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ενημερώνει  στην εκδήλωση ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι οι προσερχόμενοι και οι προσερχόμενες θα επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο (CKL syndrome): Ποια η σχέση του με το μεταβολικό σύνδρομο & ποια τα «όπλα» μας για την αντιμετώπιση του

 


To καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο ή CKL syndrome (ακρωνύμιο από τις λέξεις cardio, kidney, liver) είναι η μετεξέλιξη του γνωστού μεταβολικού συνδρόμου (Μ.Σ.). Πρόκειται για την επικαιροποίηση του μεταβολικού συνδρόμου, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τις συνέπειες και συγκεκριμένα τις κύριες επιπλοκές του μεταβολικού συνδρόμου, σε τρία βασικά όργανα: την καρδιά, τους νεφρούς και το ήπαρ.

Το νέο σύνδρομο «συστήθηκε» ως τέτοιο από το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.) σε πανελλήνια διαδικτυακή παρουσίαση προ τριμήνου.

Μεταβολικό σύνδρομο

Από το 1988 (που πρωτοπαρουσιάσθηκε από τον καθηγητή Reaven) το μεταβολικό σύνδρομο είναι γνωστή προνοσηρή οντότητα που αφορά όλες τις ιατρικές ειδικότητες και ποσοστό μεγαλύτερο του 30% των συμπολιτών μας, για τους οποίους εκτιμάται ότι παρουσιάζουν αυτό το σύνδρομο. Όπως ένας αστερισμός συγκροτείται από ένα σύνολο αστεριών συνδυασμένων σε ένα μοτίβο, έτσι το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί μια ακολουθία παραγόντων κινδύνου με συνέπεια να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αθηροσκληρυντικής καρδιαγγειακής νόσου (ΑΣΚΝ) και σακχαρώδους διαβήτη.

Παθοφυσιολογικός πυρήνας δημιουργίας του μεταβολικού συνδρόμου είναι τα υπερτροφικά, δυσλειτουργικά λιποκύτταρα της κοιλιακής περιοχής, τα οποία προκαλούν ενεργοποίηση φλεγμονώδους αντίδρασης. Το κατ’ αυτόν τον τρόπο ενεργοποιημένο σύμπλεγμα λιποκύτταρων–μακροφάγων ευνοεί την έκκριση ορμονών και αγγειοδραστικών ουσιών (TNFa, ρεζιστίνη, βισφατίνη, ιντερλευκίνη 1,4,6,8, PAI-1, MCP κ.λπ.), ελευθέρων λιπαρών οξέων (FFA), μείωση έκκρισης αντιπονεκτίνης με συνέπεια λόγω και της προκύπτουσας λιποτοξικότητας την ευόδωση ινσουλινοαντίστασης, γενικότερης φλεγμονώδους και προθρομβωτικής κατάστασης, ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας, αθηροσκλήρυνσης κ.λπ., εξηγεί ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου του Metropolitan Hospital.
Περιβαλλοντικοί παράγοντες (χρόνια υπερφαγία, ανθυγιεινή διατροφή, έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, stress) αλλά και γενετικοί παράγοντες (μη επαρκώς διευκρινισμένοι δεδομένου ότι και ισχνά άτομα μπορεί να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο και ινσουλινοαντίσταση λόγω γενετικής προδιάθεσης) συμβάλλουν στην ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου.