Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-0


Στο πρώτο μέρος, αν θα μπορούσε, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα πετούσε τα πάντα στα σκουπίδια. Τίποτε δεν έγινε για τον Ολυμπιακό, τίποτα δεν λειτούργησε.
Καμία ανάπτυξη, καμία ευκαιρία, κανένα σουτ για μία ομάδα θεωρητικά πιο δυνατή από τον ΠΑΣ, αλλά τουλάχιστον με αυτά που είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά, η ομάδα του Ντεμόλ έδεσε κόμπο τους πρωταθλητές.

Με εξαιρετική άμυνα και έναν Πάντο να “σβήνει” τον Ριέρα, ο “Αγιαξ της Ηπείρου” δεν άφησε τους ερυθρόλευκους να κάνουν το παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να δούμε ένα ημίχρονο χωρίς φάση!
Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν το γκολ του Πάντου κόντρα στην παλιά του ομάδα το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ και τον τραυματισμό του Ιμπαγάσα στην αρχή.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βαλβέρδε έκανε δέκα αλλαγές. Μπήκαν οι Μέγκερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μιραλάς, Γκρμπιτς, Φετφατζίδης, Γέστε, Φουστέρ και Ποτουρίδης αντί των Δασκαλάκη, Μανιάτη, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Βαλεριάνου, Ουρτάδο, Χαβίτο, Ριέρα, Κάταϊ και Πάντελιτς.

Αλλαξε κάτι; Οχι. Ισα-ίσα ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που έχασε μεγάλη ευκαιρία (η μοναδική σε όλο το ματς) στο 71ο λεπτό με την εξ επαφής κεφαλιά του Μιχαήλ που κατέληξε άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα:
Φέγκρους, (82' Κηπουρός ) Πάντος, ( 91' Τσάνης ) Βάντερσον, ( 58' Μιχαήλ ) Μπουζίντ, ( 75' Τζιμόπουλος ) Κεϊτά, 58' Μπεσέρα ) Λίλα, ( 80' Βίλα ), Πατσατζόγλου, ( 91' Οικονόμου ) Ντε Βινσέντι,( 70' Ανδράλας), Κώτσιος, ( 85' Χούτ), Τζάνης, (58' Γεωργίου) Μπακαγιόκο (70' Κουέβας).


Ολυμπιακός:
Δασκαλάκης (46' Μέγιερι), Μανιάτης (46' Μοντέστο), Παπάζογλου (46' Μέλμπεργκ), Ιμπαγάσα (16' Φέισα), Πάντελιτς (46' Μιραλάς ) Ριέρα (46' Φετφατζίδης), Χαβίτο (46' Γκρμπιτς), Βαλεριάνος (46' Χολέμπας), Κάταϊ (46' Γέστε), Μαρκάνο (46' Φουστέρ), Ουρτάδο (46' Ποτουρίδης).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Με άρθρο του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ,  κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρεται στην Αναθεώρηση του Συντάγματος και υπογραμμίζει ότι χρειάζεται μια νέα αρχιτεκτονική για την Ελλάδα. «Για την αναμόρφωση του ρόλου και της λειτουργίας των οργάνων του πολιτεύματος, κρίσιμη είναι η ενίσχυση των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα από την άμεση εκλογή του από το λαό.
Ο αυστηρά πρωθυπουργικός χαρακτήρας του κράτους, όπως διαμορφώθηκε με την πρώτη Αναθεώρηση του 1985 απεδείχθη λάθος», αναφέρει.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:Παράταση στο πρόγραμμα στήριξης νέων επιχειρηματιών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Παράταση ενός μήνα δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα στήριξης νέων επιχειρηματιών, με στόχο να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό ακόμα περισσότεροι νέοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου, οι νέες επιχειρήσεις που τελούν υπό ίδρυση ή ξεκίνησαν εντός του 2011, με νέους διαχειριστές έως 40 ετών, μπορούν να έχουν επιδότηση σε δαπάνες ίδρυσης, λειτουργίας, μισθοδοσίας, ακόμα και εξοπλισμού παραγωγής.
Το πρόγραμμα ήδη βρίσκει ανταπόκριση, και η επιδότηση μπορεί να φθάσει ακόμα το 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς τα ποσοστά ενίσχυσης αυξάνονται για την περιφέρεια και τα νησιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καποιες φορές χρειάζονται "μαστίγιο" και οι Υπουργοί

Κάποιες φορές χρειάζεται και το "μαστίγιο" ώστε να προχωρήσουν οι υπουργοί το κυβερνητικό έργο δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Kώστας Σκανδαλίδης , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".

Aπαντώντας σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός πρέπει να θέσει εκτός κυβέρνησης υπουργούς που είτε καθυστερούν είτε διαφωνούν απαντά :
"Μου ζητάτε να σχολιάσω τον τρόπο που κυβερνά ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας πολιτικός του διαλόγου, με αυξημένη ευαισθησία για τους συνεργάτες του. Θέλει να αναδείξει νέο τρόπο διακυβέρνησης. Πάντως είναι στιγμές που και το μαστίγιο δεν θα έβλαπτε- να μην πως θα ωφελούσε σημαντικά".
Αναφορικά με το εσωτερικό του κόμματος και την αντιπροεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου ο κ. Σκανδαλίδης σχολιάζει πως "από τον Πρωθυπουργό πήρε θέση αυξημένης ευθύνης στην κρισιμότερη στιγμή της χώρας-και όχι δακτυλίδι. Ο Βαγγέλης είναι αρκετά έξυπνος και καταλαβαίνει ότι τα δακτυλίδια είναι περιττές πολυτέλειες και οι εσωκομματικοί μικρουπολογισμοί φρούδες ελπίδες. Οι εξελίξεις στη χώρα και την παράταξη είναι τέτοιες που δεν χωρούν απονομές δακτυλιδιών".

ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: "Δεν θα απολυθεί κανένας αναγκαίος και χρήσιμος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα"

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο απόλυσης των υπαλλήλων ΔΕΚΟ , είναι σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης , κ. Ντίνος Ρόβλιας .

"Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί" αναφέρει χαρακτηριστικά .
Ως προς την αναδιάρθρωση του δημοσίου που θα οδηγήσει υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία ο υπουργός αναφέρει πως "το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί , έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες, δηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ".
Ο κ. Ρόβλιας επισημαίνει ότι η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 από το 2012 ως το 2015 θα τηρηθεί στο ακέραιο.
"Συνολικά ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ως το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους. Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση" αναφέρει ο υφυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Νέα παράταση για το ενιαίο μισθολόγιο

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος από την τρόικα.


Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει καινούργια παράταση από την τρόικα για την ολοκλήρωση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Αυτή τη φορά όμως, οι σκέψεις του οικονομικού επιτελείου επικεντρώνονται στο να ζητηθεί χρονική παράταση ώστε να εντάξει στο νέο μισθολόγιο ακόμα περισσότερες κατηγορίες υπαλλήλων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», εφόσον προχωρήσει αυτή η πρόταση, τότε η ενσωμάτωση στο ενιαίο μισθολόγιο των ειδικών μισθολογίων (δικαστές, ιατροί, σώματα ασφαλείας, πανεπιστημιακοί κ. λπ.) που υπάρχουν στο Δημόσιο θα μετατεθεί για αργότερα.
Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμα να παρουσιάσει στα τέλη Αυγούστου το νέο μισθολόγιο και για αυτό θα επιδιώξει να «κερδίσει» τουλάχιστον έναν επιπλέον μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στα τέλη Ιουλίου. Πάντως, στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών τον Ιούλιο και ψηφίστηκε Αύγουστο, περιλαμβάνεται η δραστική περικοπή αρκετών επιδομάτων.
Αυτό θεωρείται δείγμα «καλής διαγωγής», αφού εξασφαλίζεται το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των δαπανών για φέτος που θα προέκυπτε από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Με αυτό το επιχείρημα και σε συνδυασμό με την πρόθεση της κυβέρνησης να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο κι άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος από την τρόικα για να ολοκληρωθεί το νέο μισθολόγιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, προς άμεση ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο οδεύουν κυρίως:
- Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
- Οι κληρικοί.
- Οι υπάλληλοι της Βουλής.
- Οι δικαστικοί υπάλληλοι
- Οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Μάλιστα, ειδικά για τα ΝΠΔΔ που είναι πάρα πολλά και το κάθε ένα έχει το δικό του μισθολόγιο και βαθμολόγιο, αναμένεται μεν να γίνει η μισθολογική εξίσωση των εργαζομένων σε αυτά με εκείνων στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά θα διατηρηθεί η δυνατότητα βαθμολογικής εξέλιξης στο κάθε ΝΠΔΔ με τον τρόπο που γινόταν έως σήμερα.
Το όφελος που θα προκύψει από την άμεση ένταξη των παραπάνω υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο εκτιμάται ότι μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες από την έως τώρα προβλεπόμενη ενσωμάτωση σε αυτό των ειδικών μισθολογίων.
Φαίνεται πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν αργότερα στο νέο καθεστώς τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία καλύπτουν περίπου το 30% του συνολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εξιχνιάστηκε απάτη εις βάρος 68χρονης

26χρονος Ρουμάνος ο δράστης που παρίστανε το γιο της.



Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, περίπτωση απάτης σε βάρος 68χρονης στην Ηγουμενίτσα.
Ειδικότερα, στις 12 Αυγούστου, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ότι άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της 68χρονης προσποιούμενος επαγγελματική σχέση με το γιο της και απέσπασε από αυτή το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ για εξόφληση δήθεν οφειλής του γιου της, λόγω απλήρωτων υπηρεσιών που του είχε προσφέρει ως λογιστής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης ήταν 26χρονος Ρουμάνος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.