Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή της πίτας του Συλλόγου Παρακαλαμιωτών Ιωαννίνων «Η Πογδόριανη»

Φωτό: Matoula Chaskou

 Πραγματοποιήθηκε το βράδυ  της Παρασκευής στην Ελεούσα η κοπή της πίτας του Συλλόγου Παρακαλαμιωτών Ιωαννίνων «Η Πογδόριανη».

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Αστέρας Τρίπολης και  ΠΑΣ Γιάννινα «κόλλησαν» στο μηδέν

Σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από έντονη βροχόπτωση, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και έμειναν για ακόμη ένα ματς μακριά από τις νίκες (0-0).
Οι δύο ομάδες που «καίγονταν» για βαθμούς, μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΣ είχε τετ α τετ με τον Μανιά, ανέβασαν την απόδοση τους, έγιναν πιο απειλητικές, όμως ήταν «άσφαιρες», αφού δεν αξιοποίησαν καμία από τις φάσεις που δημιούργησαν.
 Στο πρώτο μέρος δεν είδαμε τη μεγάλη φάση, είδαμε όμως ωραίο ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Αυτό που όρισε τον αγώνα ήταν τα πολλά λάθη του Αστέρα Τρίπολης που έδιναν στον ΠΑΣ την ευκαιρία να βγάζει αντεπιθέσεις και να γίνεται επικίνδυνος στα αντίπαλα καρέ.
Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ό,τι και στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μπήκε πιο δυνατά και πίεσε, ενώ στο 54' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χαμντανί βρέθηκε μόνος στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε άουτ.
 Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πίεζαν και έδειχναν ικανοί να κάνουν τη ζημιά στην ομάδα των Ιωαννίνων. Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μαζεύονται προς τα πίσω και ουσιαστικά έδωσαν στον Αστέρα το πεδίο να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ. Πήγε να το βρει στη φάση του 84ου λεπτού, όταν ο Μπερτόλιο νικήθηκε δύο φορές σε εξ επαφής κεφαλιά από τον Περιστερίδη.
 Ο Πετράκης πέρασε στο ματς τον Τσάβες για να κερδίσει και να κρατήσει μπάλες και αμέσως διαφοροποίησε την εικόνα του ΠΑΣ, ανεβάζοντάς τον. Μάλιστα, στο 88' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τον Αστέρα στο πλασέ του Ναδάλες στην αντεπίθεση, το οποίο όμως πέρασε άουτ.
Με αυτά και με αυτά, το 0-0 δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ειδικά στο δεύτερο μέρος όπου το ματς βελτιώθηκε και είδαμε φάσεις στα καρέ.

Αστέρας (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Γιαννούλης, Ζησόπουλος, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού, Χαμντανί, Μάσα (77' Τσάβες), Στανισάβλιεβιτς (46' Μούκαμ), Μπερτόλιο, Γιάννου (65' Ιωαννίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Γαρουφαλιάς (63' Λίλα), Σκόνδρας, Ακόστα, Γιάκος (85' Κοζορώνης), Ίλιτς (71' Τσουκαλάς), Μανιάς

Εθελοντές Νηπιαγωγούς και Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης ζητά η «Κιβωτός του Κόσμου» Πωγωνιανής

Ο εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου», στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, έχει μεγάλη ανάγκη από εθελοντές Νηπιαγωγούς, Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης για εβδομαδιαία παράδοση μαθημάτων στα παιδιά της.
Η "Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου" θεωρεί πολύ σημαντικό το κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών που φιλοξενεί και για το λόγο αυτό ζητάει εθελοντές εκπαιδευτικούς για την ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών.
Οι ώρες καθημερινής μελέτης των παιδιών θα είναι μεσημεριανές ή απογευματινές.
Τα μεταφορικά των Εθελοντών καλύπτονται.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς σε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από Δευτέρα-Παρασκευή (ώρες 09.00-17.00) στα τηλέφωνα: 26570 31005-6 και στο e-mail: kivotospogoniani@gmail.com

Κάλεσμα ενίσχυσης και συμμετοχής στον φιλανθρωπικό αγώνα Εθνικής Ενόπλων και Μικτής ΕΠΣΗΠ που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου (ώρα 15.30) στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

Κάλεσμα συμμετοχής και προσφοράς των πολιτών της Ηπείρου στον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων και της Μικτής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (ΕΠΣΗΠ), που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου (ώρα 15.30) στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες", απευθύνουν οι συνδιοργανωτές φορείς, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και η Ε.Π.Σ.Η.Π..
 Η διάθεση του χρηματικού ποσού και των διαφόρων ειδών (τρόφιμα, κ.ά.) που θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, την Ι.Μ. Δουραχάνης και την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Βασικά σημεία διάθεσης προσκλήσεων (με συμβολικό αντίτιμο) και παραλαβής ειδών διατροφής κλπ είναι τα εξής:
Περιφέρεια Ηπείρου (Γραφεία 128-129)
Δήμος Ιωαννιτών (Κεντρικό Δημαρχείο)
Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων (Ι.Ν. Μητροπόλεως, Αγίας Μαρίνας, Αρχιμανδρειού, Περιβλέπτου και Αγ. Νικολάου Αγοράς)
Ε.Π.Σ.Η.Π. (Γραφεία Χαρ. Τρικούπη 10 ή Γήπεδο ΕΠΣΗΠ).

Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκε η απόχετευση Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών στο παραθαλάσσιο μέτωπο και την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για το «Δίκτυο συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας», το οποίο με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 30.681.602 ευρώ. (Η επιλέξιμη δαπάνη δημόσια δαπάνη που εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 29.918.672,09 € )
"Η υλοποίηση του έργου αυτού, ήταν ένα στοίχημα για την Περιφέρεια, η οποία είχε αναλάβει να ωριμάσει τις μελέτες, τις οποίες στη συνέχεια παραδώσαμε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας. Είναι ένα έργο με το οποίο θα ολοκληρωθούν τα έργα αποχετεύσεων και βιολογικών στο παράκτιο τμήμα της Ηπείρου και θα δώσει περαιτέρω ποιότητα στον τουρισμό μας", τόνισε ο Περιφερειάρχης σήμερα σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση κοπής πίττας των υπάλληλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, συγχαίροντας και ευχαριστώντας παράλληλα την Τεχνική της Υπηρεσία για την εργασία που πρόσφερε.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 5ης/17-02-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 17-02-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 10-02-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 5/17-02-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
195. Κατάρτιση του σχεδίου της 1ης Τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 τροποποίηση – συμπλήρωση των πινάκων των κωδικών δεκτικών έκδοσης ΧΕΠ, και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ακύρωση της σχετικής αριθμ. 3/87/28-01-2016 απόφασης της Ο.Ε.).
196. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-12-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμού Καμπής Δ.Ε. Ξηροβουνίου» προϋπολογισμού € 4.002.000,00 με ΦΠΑ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση-σύσκεψη για την αποκατάσταση της γέφυρας Πλάκας

Επισκόπηση της πορείας των διαδικασιών για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας και συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια για την επιτάχυνση τους, έγινε σε συνάντηση - σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Μνημείων της ΥΝΜΤΕ Ηπείρου κ. Βασίλειος Κασκάνης, η Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ κ. Ελένη Μαϊστρου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ κ. Χρίστος Παπαβρανούσης, το μέλος του ΤΕΕ/ΤΗ κ. Γεώργιος Σμύρης και η κ. Ελευθερία Τσακανίκα αν. καθηγήτρια του ΕΜΠ..
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι προτάσεις και τα έως τώρα συμπεράσματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχουν προκύψει από την Ομάδα Έργου του, καθώς και οι επιμέρους δράσεις που θα προωθήσει ο κάθε φορέας.

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (23-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (24-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (25-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (26-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (27-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος-Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο-Κορώνη-Κυψέλη-Τζάρα-Θέμελο-Χόχλα-Κουκούλι. 

Διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κας Στέλλας Δρούγου με θέμα: «Η ακρόπολη μιας αρχαίας πόλης στην Ανατολική Πίνδο», την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κας Στέλλας Δρούγου με θέμα: «Η ακρόπολη μιας αρχαίας πόλης στην Ανατολική Πίνδο», την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (23-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (24-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Πέμπτη (25-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Παρασκευή (26-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Σάββατο (27-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.