Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε πόσα ένσημα έχετε στο ΙΚΑ με ένα απλό κλικ

Nα δείτε αλλά και να εκτυπώσετε την καρτέλα των ενσήμων σας στο ΙΚΑ θα έχετε πλέον την δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας www.ermis.gov.gr
Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να εκδώσουν on-line και τυπώσουν απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.
Για να χρησιμοποιήσετε την Ηλεκτρονική Υπηρεσία, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.
Επισκέπτεστε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πιστοποιήσετε την εγγραφή σας προσκομίζοντας:
• Νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
• Το όνομα χρήστη (username) που εισάγατε στο www.ermis.gov.gr  
• Το βιβλιάριο υγείας σας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης
Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.

Τέλος το επίδομα γάμου από τον Απρίλιο

Ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου θα καθορίζεται με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου

Οι παντρεμένοι εργαζόμενοι που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση θα δουν το μισθό τους από τον Απρίλιο να μειώνεται κατά 10%, αφού καταργείται πλέον το επίδομα γάμου.
Συγκεκριμένα, ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου θα καθορίζεται με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αφού έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος και έχουν υπολογιστεί μια σειρά παράγοντες (η πορεία της οικονομίας, της ανεργίας κ.ά.).
Σημειώνεται πως πέρσι ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% (για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι 32%), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 586 ευρώ.
Οι τριετίες τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση διασώζονται αλλά παραμένουν παγωμένες μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.
Για παράδειγμα, μισθωτός που αμείβεται με την εθνική συλλογική σύμβαση και έχει από 6 έως 9 έτη προϋπηρεσίας δικαιούται 703,3 ευρώ (586 ο κατώτατος μισθός συν 117,22 ευρώ επίδομα τριετιών)

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης κάνναβης στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν πάνω από 160 κιλά κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθησαν χθες (10-02-2013) μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους (δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας.
Ειδικότερα, χθες (10-02-2013) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 22χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο, μέσα στο οποίο βρέθηκε τόσο στο χώρο των αποσκευών όσο και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (160) κιλά.
 Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούσαν το εκτελεστικό τμήμα της σπείρας αφού ενεργούσαν κατ’ εντολή και υπό την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, οι οποίοι, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες και είχαν ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν:
 εκατόν πενήντα (150) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 160.786 γραμμαρίων.
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Οι αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους βρίσκονται σε εξέλιξη και διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Η Αδελφότητα Κρυσταλλοπηγής (Σέλλιανης) Θεσπρωτίας, κόβει την Πίτα, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:00, στην ταβέρνα ''Ελαφοκυνηγός'', Σταύρου 5, Γηροκομείο Αθηνών, Νέα Φιλιθέη




Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά εορτάζει τα 100 χρόνια Ελεύθερης Ηπείρου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς , ιδρυθείς το 1886 , στις 24 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Κυριακή θα τιμήσει την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου με :
-Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς στις 10:00 πμ και
-Εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα του Μεγάρου του ΟΛΠ στις 11:15 πμ με αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα του 1912-1913.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για το Ηπειρωτικό στοιχείο του Πειραιά αλλά και θα συμβάλει στην απότιση φόρου τιμής στους Ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνος.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Διατίθεται ελεύθερα χώρος στάθμευσης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Λένης            Αγλαΐα Ζαραλίκου
6972870550
 

Ετήσιος χορός και κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Πλατανούσας Ιωαννίνων, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:00 στις ''4 Εποχές'' Σπετσών 58, Μπουρνάζι

Ο Σύλλογος Πλατανούσας Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή» σας προσκαλεί να ανταμωθούμε και να διασκεδάσουμε στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης χορού, συνεστίασης και κοπής πίτας
την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:30 το μεσημέρι
στο κέντρο εκδηλώσεων «4 Εποχές» (Σπετσών 58, Πλατεία Μπουρναζίου, Περιστέρι).

Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την στήριξη της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, συνδιοργανώνουν ΣΥΜΠΟΣΙΟ με Θέμα ''Ομογενείς και Φιλέλληνες Εθελοντές στους Απελευθερωτικούς Αγώνες 1912-13'', στο Μουσείο Βρέλλη στο Μπιζάνι, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών  σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την στήριξη της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, συνδιοργανώνουν ΣΥΜΠΟΣΙΟ  με Θέμα ''Ομογενείς και Φιλέλληνες Εθελοντές στους Απελευθερωτικούς Αγώνες 1912-13'', στο Μουσείο Βρέλλη στο Μπιζάνι, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013.
ΣΥΜΠΟΣΙΟ
"Ομογενείς και Φιλέλληνες Εθελοντές
στους Απελευθερωτικούς Αγώνες 1912-13".
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
Μουσείο Eλληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη - Μπιζάνι
11:00 Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώον Μπιζανομάχων.
12:00 ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
Κωνσταντίνος Βρέλλης, Διευθυντής Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη
Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
«Εθνοευεργεσία στους απελευθερωτικούς αγώνες και
Οικονομικός Πατριωτισμός σε περιόδους οικονομικής κρίσης »
Ανάστος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών,
Ιδρυτής ΑΧΕΠΑ - Περικλής
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Laurie Weitzenkorn, Counselor for Public and Educational Affairs - Διευθύντρια Δημοσίων και Μορφωτικών Υποθέσεων Πρεσβείας ΗΠΑ στήν Αθήνα
Silvana Vassilli, Μορφωτική Ακόλουθος Ιταλικής Πρεσβείας*
Φρίξος Πούρλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής
13:00 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:
Σοφία Μιχαλοπούλου, Δημόσιες σχέσεις Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών
Α' ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ''Εθελοντές Φιλέλληνες και Απελευθερωτικοί Αγώνες 1912-1913''
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ:«Ένας Αμερικανός στρατιώτης υπό την Ελληνική σημαία 1912 - 1913»
Τα απομνημονεύματα ενός Φιλέλληνα εθελοντή (Thomas Hutchison) από την πολιορκία του Μπιζανίου και την Ελλάδα των Βαλκανικών Πολέμων.
Κωνσταντίνος Χρήστου, Καθηγητής Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Παναγής Βαρβιτσιώτης, Ιστορικός, υποψ. Διδάκτωρ διεθνών, ευρωπαϊκών και στρατηγικών σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
«Το κίνημα των Γαριβαλδινών και οι απελευθερωτικοί αγώνες 1912-1913 »
Μιχάλης Μαρτσέκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Κόνιτσας
13:30 Β'ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ''Εθελοντές Ομογενείς και Απελευθερωτικοί αγώνες''
" Ιερός Λόχος Αμερικανών»
Γεώργιος Βαγενάς, Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής
''Απελευθέρωση Μπιζανίου και Ιωαννίνων ''
Γεώργιος Γκορέζης, Πρόεδρος Ενώσεων Αποστράτων Ελληνικού Στρατού - παράρτημα Ιωαννίνων
''Ιερός Λόχος Κρητών Φοιτητών ''
Μιχάλης Πατεράκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων
''Ιερός λόχος Κυπρίων''
Ξενοφών Μονίαρος, Ιστορικός
''Ιερός λόχος Αιγυπτιωτών και Μικρασιατών''
Βασίλης Τραφαλής ,υπ.Δρ Γεωπολιτικής Παν/μίου Αθηνών
ΚΑΤΑΛΗΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ : «Ελλάδα - το όραμα για Ελπίδα και Φως στο μέλλον» Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής
14.00 ΑΡΙΣΤΕΙΑ
''ΑΘΛΟΣ ΕΘΝΟΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ΄'
Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη
''ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝΙΣΜΟΥ''
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ - ΤΟΜΑΣ ΧΑΝΤΣΙΣΟΝ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ - ΓΑΡΙΒΑΛΔΙΝΟΙ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΕΕ: 2107780996

Η Αδελφότητα Ροδαυγής Άρτας ανταμώνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 13.00΄ στην ταβέρνα ''Χρήστος'', Δουκίσης Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι

«Κόβονται» χρήματα από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά δεν φτάνουν στα ταμεία του ΟΑΕΔ!

Από το 2011 παρακρατείται από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 2% υπέρ των ανέργων - Τα χρήματα όμως δεν έφτασαν ποτέ στον ΟΑΕΔ
Η ανεργία αυξάνεται δραματικά. Με τους ίδιους ρυθμούς (δραματικά δηλαδή) μειώνονται μισθοί και συντάξεις. Και ελπίδα δεν υπάρχει πουθενά. Ειδικά όταν αποκαλύπτεται ότι μάλλον οι κόποι πάνε χαμένοι.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» μπήκε στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων το 2011. 2% παρακράτηση κάθε μήνα υπέρ των ανέργων.
Χαλάλι, θα σκέφτηκαν πολλοί. Μόνο που φαίνεται πως τα χρήματα που εξοικονομεί το κράτος από την εισφορά, δεν καταλήγουν στα ταμεία του ΟΑΕΔ υπέρ των ανέργων...
Για την ακρίβεια, ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει τον ΟΑΕΔ, αναφέρει δημοσίευμα του «Επενδυτή».
Σε σχετικές εκθέσεις του ΟΑΕΔ που έχουν στα χέρια τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπάρχει σαφής αναφορά ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έφτασαν ποτέ εκεί που έπρεπε.
Σε συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται ότι από τον ειδικό φόρο, που αποδίδει γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς!
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εισηγήσεις της διοίκησης του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα μπορούσαν να βοηθηθούν επαρκώς και με τα μισά από τα χρήματα τις ειδικής εισφοράς. Αρκεί αυτά να έφταναν στα ταμεία του Οργανισμού.
Που πάνε τα λεφτά αυτά;
Απαντώντας, ανεπισήμως, στον «Επενδυτή», αξιωματούχος της κυβέρνησης, αναφέρει ότι τα χρήματα πηγαίνουν σε «μαύρες τρύπες» του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.
«Ίσως είναι λάθος ο τρόπος που γίνεται, αλλά -με έναν τρόπο- πάλι στους άνεργους καταλήγουν, αφού ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτείται από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία» ισχυρίζεται, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα και δεν θα υπήρχε λόγος θέσπισης αυτής της ειδικής εισφοράς, εάν η μέχρι πρότινος χρηματοδότηση ήταν επαρκής.
Και όλα αυτά ενώ τα κουτσουρεμένα κατά 22% επιδόματα ανεργίας παίρνει μόνο ένας στους πέντε ανέργους, ενώ έχει μειωθεί και το κονδύλι υπέρ του ΟΑΕΔ παρά τη δραματική αύξηση της ανεργίας.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν πέντε άτομα που εμπλέκονται σε κλοπές και μετέπειτα εκποίηση των κλοπιμαίων


Κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρονικών συσκευών, μαχαιριών και διαρρηκτικών εργαλείων

Συνελήφθησαν προχθές (09-02-2013) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 40 ετών, δύο ομογενείς, 49 και 59 ετών και ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, οπλοκατοχής, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 36,49 και 59 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένου εξωλέμβιου κινητήρα.
 Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 36χρονος δράστης προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές διαφόρων αντικειμένων και στη συνέχεια εκποιούσε τα κλοπιμαία, είτε ο ίδιος είτε με τη βοήθεια συνεργών του, μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία.
 Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξακριβώθηκε επίσης ότι η 40χρονη αλλοδαπή συλληφθείσα και ο 40χρονος ημεδαπός είχαν αναλάβει την αποδοχή, τη φύλαξη και απόκρυψη των κλοπιμαίων στο σπίτι τους στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Στην κατοχή των δραστών, αλλά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και στα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο εξωλέμβιοι κινητήρες, που είχαν αφαιρεθεί από βάρκες στην Αμφιθέα Ιωαννίνων.
ένας δορυφορικός αποκωδικοποιητής, ένα δορυφορικό πιάτο, μία συσκευή βίντεο και τέσσερα ραδιοκασετόφωνα.
κοσμήματα και χρυσαφικά.
ένα πολεμικό μαχαίρι επιβίωσης, ένα στιλέτο, ένας κόφτης καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, τανάλια κτλ) και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως γάντια για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων).
μία ρέπλικα περιστρόφου, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και μία ξιφολόγχη.
ένα δελτίο ταυτότητας ημεδαπού, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια στο Τ.Α. Πρέβεζας.
διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων.
ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης.
το χρηματικό ποσό των (423) ευρώ και (4.600) λεκ Αλβανίας.
δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων διεξάγεται ενδελεχή έρευνα τόσο για τη προσδιορισμό της προέλευσης των κλοπιμαίων και την ταυτοποίηση των κατασχεθέντων τιμαλφών - αντικειμένων όσο και για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων και του περιουσιακού οφέλους που αποκόμισαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 48ωρη απεργία την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας την συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές.
Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τους ... εργαζόμενους στα προγράμματα (όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π» και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές.
Άμεση σύσταση μέσω των ΟΕΥ οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι.
«Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση του πολίτες».