Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

«Αναπιάσματα-Μιλώντας για την Οικονομία με τα παιδιά μου»: Παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα, στο cafe του βιβλιοπωλείου IANOS, Σταδίου 24 Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουνίου, ώρα 18:30


«Αναπιάσματα-Μιλώντας για την Οικονομία με τα παιδιά μου»: Παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα,στο cafe του βιβλιοπωλείου IANOS, Σταδίου 24 Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουνίου, ώρα 18:30.
 Τι περιουσία έχει σήμερα ένας τραπεζικός λογαριασμός του ενός ευρώ με επιτόκιο 5% την χρονιά γέννησης του Χριστού; Πώς ανακαλύφθηκε ο (νέος) κόσμος;
Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε Νότια (στην Αίγυπτο), ενώ κυνηγούσε τον Δαρείο Ανατολικά;
Είναι το νόμισμα εμπόρευμα;
Γιατί τα πεζοδρόμια έχουν νεραντζιές και οι αυλές λεμονιές;
Γιατί ορισμένοι είναι και με τους μετανάστες και με την προσφυγιά, ενώ θα έπρεπε να είναι μόνο με τους πρώτους;
Έχουν χιούμορ οι οικονομολόγοι; Θα έχουν (κοινωνικά) δικαιώματα τα ρομπότ;
Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν τα παιδιά στο βιβλίο του δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα «ΑΝΑΠΙΑΣΜΑΤΑ - Μιλώντας για την Οικονομία με τα παιδιά μου» (εκδόσεις Καμπύλη).
 Μέσα από αλλεπάλληλα και αιχμηρά ερωτήματα τα παιδιά θέτουν τα σύγχρονα προβλήματα με διεισδυτική… αφέλεια, ενώ τα σύγχρονα προβλήματα ενυπάρχουν και με τις αυριανές προτάσεις διαφυγής από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Ως «όχημα» διαφυγής αναδεικνύεται το Δημογραφικό (η αύξηση των γεννήσεων μέσα από συγκεκριμένα κίνητρα θα έδινε σημαντική οικονομική ώθηση) και η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης από την επίτευξη μικρών αλλά υλοποιήσιμων στόχων…
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο cafe του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24 Αθήνα) την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στις 18:30.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Κώστας Ζαχαριάδης (Διευθυντής Κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ)
Κωστής Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος της ΝΔ)
Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ)
Σάββας Ρομπόλης (καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου)
Και ο Συγγραφέας.
Θα συντονίσει ο μαθητής Γυμνασίου Θανάσης Μπάρκας.

Σταυροδρόμι Πωγωνίου: Ημερήσιο γλέντι με την κομπανία του Χρήστου Ξιούρα, την Κυριακή 24 Ιουνίου

Ημερήσιο γλέντι  με την κομπανία του Χρήστου Ξιούρα, την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Σταυροδρόμι Πωγωνίου.

Καθημερινές οι συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ήπειρο


Δεν περνά μέρα που στο αστυνομικό δελτίο να μην καταγράφεται και μια υπόθεση μεταφοράς, διακίνησης, ή και κατοχής ναρκωτικών – ακόμη και των λεγόμενων «σκληρών» - σε όλη την Ήπειρο, επιβεβαιώνοντας ότι η περιοχή μας αποτελεί κρίσιμο «σταυροδρόμι» για τα ελληνικά και διεθνή κυκλώματα.
Και μπορεί το ενδιαφέρον να κεντρίζουν, κυρίως τα περιστατικά που αφορούν  μεγάλες  ποσότητες  χασίς,  οι  οποίες  συνήθως  φτάνουν από την γειτονική Αλβανία, ωστόσο έντονος είναι ο προβληματισμός για τα πολλά περιστατικά που αφορούν μικροποσότητες και στα οποία συνήθως εμπλέκονται Έλληνες.
Όλες αυτές οι υποθέσεις που καταγράφονται σε καθημερινή σχεδόν βάση στο αστυνομικό δελτίο, έρχονται να κρούσουν τον «κώδωνα» ότι τα ναρκωτικά αποτελούν μια σοβαρή και μακροχρόνια «πληγή» της κοινωνίας – κάποιες φορές ακόμη και θανατηφόρα -  με τον αγώνα για την επούλωσή της να είναι διαρκής και επίπονος.
Δυο συλλήψεις
Οι τελευταίες συλλήψεις που αφορούν μικροποσότητες ναρκωτικών έγιναν σε Άρτα και Ηγουμενίτσα.
• Στον Άγιο Δημήτριο Άρτας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα  ο 53χρονος αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ αλκοολούχα ποτά, ενώ στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου η επόμενη κλήρωση των αποδείξεων


Την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των
 λαχνών που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι έως και τον Μάιο.
Μέσω της λοταρίας αποδείξεων 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν 1.000 ευρώ.
Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:
•Με συναλλαγές έως 100 ευρώ θα δίνεται στον φορολογούμενο, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ άρα 100 λαχνοί.
•Για τις επιπλέον συναλλαγές μέχρι 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
•Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
•Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 4 ευρώ.
Στις κληρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μπει κλήρωση εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του.
Κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο www.aade.gr

Άρτα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος 47χρονης ημεδαπής



Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας

Ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 47χρονη και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά, αποπειράθηκε να την εξαπατήσει
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος 47χρονης ημεδαπής και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο δράστης, την 31-01-2018, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 47χρονη ημεδαπή, η οποία διαμένει στην Κορωνησία Άρτας και προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επιχείρησε να την εξαπατήσει, ζητώντας της το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ, προκειμένου να της καταβληθούν χρήματα από πρόγραμμα επιδότησης.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη έργου «Ύδρευση-αποχέτευση Δήμου Πωγωνίου»


Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν.4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, την επιλογήαναδόχου ανάθεσης της σύμβασης για την κατασκευή του έργου: « Υδρευση - αποχέτευση Δήμου Πωγωνίου », συνολικού προϋπολογισμού 172.500,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 06/2018 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 139.112,90 ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α. (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.). Οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr   του συστήματος, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 16/07/2018,ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00μ.μ
       Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 20/07/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 08.00π.μ.
      Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή.                
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών συμπεριλαμβανομένου του Τυποποιημένου Εντύπου Υπεύθυνης Δήλωσης (Τ.Ε.Υ.Δ.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr  
Εφόσον ζητηθεί εγκαίρως, οι αναθέτουσες αρχές παρέχουν σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στην διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά.

Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (20-06-2018) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (93) εκατοστών, το οποίο και εκριζώθηκε.
Επίσης, συνελήφθη, χθες (20-06-2018) αργά το βράδυ στο Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, βάρους (6,5) γραμμαρίων.

Πως επηρεάζει το σεξ την όραση


Όταν κάποιος κάνει σεξ, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι τα μάτια του. Ωστόσο η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να τα επηρεάσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μερικές φορές φθάνει στο σημείο να κοστίζει την όραση.
Υπαίτια γι’ αυτό είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. «Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά η αλήθεια είναι πως πολλά συνηθισμένα νοσήματα του σεξ μπορούν να επηρεάσουν τα μάτια και την όραση», λέει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School. «Αυτό συνήθως οφείλεται στις κακές συνήθειες που πολλοί υιοθετούν στη διάρκεια του σεξ, αλλά και το ότι πολλοί είναι φορείς σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων δίχως να το γνωρίζουν, οπότε δεν κάνουν θεραπεία».
Ο Δρ. Κανελλόπουλος εξηγεί ποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να μολύνουν τα μάτια και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν.
* Έρπης. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ερπητοϊών, ο HSV-1 και ο HSV-2,  που προκαλούν κυρίως τον επιχείλιο έρπη και τον έρπη των γεννητικών οργάνων αντιστοίχως. Ωστόσο και οι δύο τύποι μπορεί να εξαπλωθούν και να δώσουν εκδηλώσεις σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ματιών όπου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.