Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Στα θέματα συζήτησης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου το «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Τ.Δ. Παρακαλάμου»

Την 21-03-2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 18-03-2014 συνεδριάσεως.
1. Εξέταση αιτημάτων και παροχή διευκρινίσεων για την Προκήρυξη Ανταγωνιστικού Διαλόγου της Β΄ Φάσης - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
2. Απόφαση επί της από 30-12-2013 ένστασης της εταιρείας «ΣΧΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αναδόχου του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Πανηπειρωτικού κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων», κατά του 2ου (τελικού) λογαριασμού πληρωμής του έργου.
3. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Μανολιάσα – Μελιγγοί», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού κόμβος Εθνικής Οδού Βίγλας – Κόνιτσας προς Αρίστη», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
5. Έγκριση του Από 14-03-2014 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια συσκευασμένου ασφαλτικού μίγματος (ψυχρού) για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2014, προϋπολογισμού δαπάνης € 60.000,00 πλέον ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
6. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά (Προμήθεια – Εγκατάσταση)». προϋπολογισμού € 770.000,00 πλέον ΦΠΑ (€ 947.100,00 με ΦΠΑ), του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά» με Κωδικό MIS 422473, της ΣΑΕΠ 0188 με ΚΑ 2013ΕΠ01880000.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εγκύκλιος για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2014 (Δήλωση ΟΣΔΕ)

Τις λεπτομέρειες για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2014 (Δήλωση ΟΣΔΕ), δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε εγκύκλιο σχετικά με την «Εφαρμογή του Καθεστώτος της Ενιαίας Ενίσχυσης και Λοιπών Καθεστώτων και Μέτρων Στήριξης».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η υποβολή της αίτησης (ΕΑΕ 2014) υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του απευθείας ή μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Για να είναι έγκυρη η δήλωση, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλλει και ηλεκτρονικό αρχείο εκτός της πρώτης σελίδας της αίτησης, υπογεγραμμένης από τον ίδιο και όλων των υποχρεωτικών εγγράφων.
Επίσης, παραγωγός μπορεί να υποβάλει την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014 μέσω ενός πιστοποιημένου φορέα υποδοχής αίτησης (Φορέας Α ́ βαθμού ή Φορέας Β’ Βαθμού) της επιλογής του που έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.

Δενδροφύτευση από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Αθηνών

ΟΑΣΗ: Ιστορικός τόπος συναναστροφής των Γιαννιωτών πολιτών

Από την μακροχρόνια εγκατάλειψη στην επαναλειτουργία της απαραίτητης επιχείρησης.
Του ΒΑΓΓΕΛΗ Ν. ΛΑΜΠΡΗ
Δημοτικού  Συμβούλου

          Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες, στερήθηκαν των υπηρεσιών της επιχείρησης «ΟΑΣΙΣ», ετοιμάζονται πλέον, σε λίγους μήνες, να ξανασυναντηθούν στον ιστορικό αυτό χώρο, που ανέκαθεν αποτελούσε και θα αποτελεί μοναδικό σημείο αναφοράς της όμορφης πόλης μας.
          Αναμένεται λοιπόν στο τέλος του τρέχοντος έτους, ένας από τους ελάχιστους δημοτικούς χώρους που απέμειναν στο κέντρο της πόλης μας, να ξαναζωντανέψει από τις συντροφιές των πολιτών της και από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών και των νέων, που θα αναζητήσουν εκεί το παιχνίδι και την αναψυχή.

Μεγάλη Γότιστα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού

Συνελήφθησαν, χθες (19-03-2014) το μεσημέρι στη Μεγάλη Γότιστα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, δύο ημεδαποί, ένας 74χρονος άνδρας και μία 68χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από 31χρονο ημεδαπό, χθες το πρωί στη Μεγάλη Γότιστα Ιωαννίνων, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με τους δύο δράστες και πράξεις χειροδικίας σε βάρος του, ο 74χρονος πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο).
Κατόπιν σχετικής καταγγελίας του περιστατικού, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες .
Προαναφερόμενο όπλο κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Γιάννενα: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου-αερίων

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος χθες (19-03-2014) το πρωί, μέσα σε ζαχαροπλαστείο στα Ιωάννινα, πυροβόλησε (3) φορές στον αέρα με πιστόλι κρότου - αερίων.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον 60χρονο ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του όπλου του, προέκυψε ότι το κατείχε παράνομα.
Στην κατοχή του και στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πιστόλι κρότου – αερίων (πιστό αντίγραφο REPLICA ), διαμετρήματος 9 mm
επτά φυσίγγια, ιδίου διαμετρήματος
μία ψαλίδα, συνολικού μήκους 24 cm.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Άρτα: Συνελήφθη 32χρονη ημεδαπή, η οποία ωθούσε στην επαιτεία τα δύο ανήλικα παιδιά της

Συνελήφθη, χθες (19-03-2014) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, 32χρονη ημεδαπή Ρομά, η οποία προωθούσε στην επαιτεία τα δύο ανήλικα παιδιά της.
 Ειδικότερα, η 32χρονη γυναίκα, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να προωθεί σε επαιτεία τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 11 και 3 ετών, σε κεντρική πλατεία της πόλης της Άρτας, ζητώντας χρήματα από διερχόμενους περαστικούς.
 Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στην Άνω Καλεντίνη Άρτας

Συνελήφθη ως δράστης ένας 25χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ αναζητείται συνεργός του

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας περίπτωση κλοπής από οικία, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που έγινε το πρωί της 18.03.2014 στο χωριό Άνω Καλεντίνη Άρτας.
 Ως δράστης συνελήφθη χθες (19-03-2014) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 25χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ αναζητείται συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι δράστες, πρωινές ώρες της 18.03.2014 πλησίασαν την 78χρονη έξω από το σπίτι της στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο εισήλθε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (33.000) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του. 

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο, την Παρασκευή 21 Μαρτίου

   «25 Μαΐου Ψηφίζουμε και φεύγουν».

Επίσκεψη στην Ήπειρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή 21 Μαρτίου.
Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία, 8:00 μ.μ.,  στο Hotel Du Lac των Ιωαννίνων. 
Η ενίσχυση του κόμματός του ενόψει των Ευρωεκλογών είναι η μία στόχευσή του.
Άλλη μια προσπάθεια να τονώσει τους υποψηφίους του στην Περιφέρεια, και στους Δήμους της Ηπείρου.
Στην εκδήλωση θα γίνει η  επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας της κ. Όλγας Γεροβασίλη για την Περιφέρεια Ηπείρου και θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμους της Ηπείρου.

Ξεκινούν σήμερα οι δηλώσεις εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα

Καταλυτική ημερομηνία η 30η Ιουνίου.
Ξεκινά από σήμερα η δήλωση εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου.
Η σχετική πύλη του Taxisnet ανοίγει σήμερα.
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πέρσι δεν προβλέπονται καταληκτικές ημερομηνίες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του υπόχρεου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα εσόδων δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση πέραν της 30ης Ιουνίου.
Παράλληλα, από φέτος θα είναι προκαθορισμένες οι δόσεις εξόφλησης των φόρων για φορολογουμένους με χρεωστικό εκκαθαριστικό. Η εκκαθάριση των δηλώσεων θα γίνεται αυτόματα με την ηλεκτρονική υποβολή και ο έξτρα φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, σε ίδιες ημερομηνίες για όλους τους φορολογουμένους με χρεωστικό σημείωμα.

Γιάννενα: Σύλληψη 33χρονου για ηρωίνη

Συνελήφθη σήμερα (19-03-14) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 33χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (28,5) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.