Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Δείτε αν κερδίσατε στην φορολοταρία Μαΐου

 


Πραγματοποιήθηκε  από την ΑΑΔΕ, η κλήρωση της  φορολοταρίας για τις αποδείξεις Απριλίου 2021.

Χίλιοι τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος.

Η πληρωμή του χρηματικού επάθλου στους 1.000 τυχερούς θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Αν για κάποιο λόγο ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος ώστε να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του Taxisnet.

Δείτε αν κερδίσατε στη διεύθυνση http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi

Συνελήφθησαν, σε δύσβατη - δασική περιοχή του Μαυροβουνίου Πωγωνίου, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, περισσότερα από -38- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 


Συνελήφθησαν, σήμερα (27-05-2021) το πρωί σε δύσβατη - δασική περιοχή του Μαυροβουνίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (24) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -38- κιλών και -350- γραμμαρίων.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Κατασχέθηκαν:

 η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών,

 χρηματικά ποσά -350- ευρώ και -6.500- λεκ Αλβανίας,

 -2- κινητά τηλέφωνα και διάφορες κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Τριάντα επτά θάνατοι σήμερα, 1.905 νέα κρούσματα

 


3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα επτά θάνατοι σήμερα, 1.905 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.905, εκ των οποίων τρία εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 396.970 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.013 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.955 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 540 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.401 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή -17.6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 231 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Άρτα: Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή και δύο ακόμη ατόμων, που εμπλέκονται στις υποθέσεις ληστείας και εκβίασης σε βάρος επιχείρησης

 


Σε συνέχεια του από 24-03-2021 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με την εξιχνίαση -3- υποθέσεων ληστείας και εκβίασης σε βάρος επιχείρησης στην Άρτα και τον σχηματισμό δικογραφίας από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος τριών ημεδαπών δραστών, συμπληρωματικά αναφέρεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και δύο ακόμη ατόμων, που εμπλέκονται στις υποθέσεις.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα προαναφερόμενα αδικήματα κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, μετέβησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο ίδιο περίπτερο στην πόλη της Άρτας, όπου με την απειλή ή άσκηση βίας σε βάρος των υπαλλήλων και με απειλές για βλάβη της επιχείρησης, απέσπασαν διάφορα προϊόντα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Ζίτσας: Συντονισμός ενεργειών για την αντιπυρική περίοδο

 


Η βελτίωση της συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού  στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εξετάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας το πρωί της Πέμπτης (27/05/2021).

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέλη του Συντονιστικού αντάλλαξαν απόψεις για τη μεταξύ τους αρτιότερη συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι, η αντιμετώπιση των περιστατικών πυρκαγιάς εν τη γενέσει τους. Ενώ, τα στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών υπενθύμισαν με έμφαση πως το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την αυστηροποίηση των ποινών για όσους κριθούν υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών είναι σε ισχύ και θα εφαρμοστεί στους παραβάτες.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2021: Κοινή προσπάθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας & της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας

 

Ενημερωτικές δράσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Για πρώτη φορά φέτος η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε) και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.) υλοποιούν από κοινού και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων,καίριες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31η Μαΐου), που έχει κεντρικό μήνυμα αυτή τη χρονιά «Δεσμεύομαι και Σταματώ».

Η παρουσίαση των δράσεων αυτών αλλά και σημαντικών δεδομένων σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας, και τη σημασία της διακοπής του, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με την ευγενική χορηγία της Pfizer Hellas, η οποία φιλοξενήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων(Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144), παρουσία του Αντιδημάρχου Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, κ. ΕμμανουήλΚαλαμπόκα, Μαιευτήρα - Χειρουργού Γυναικολόγου, Διδάκτορατου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Καλαμπόκας αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΕΠΕμε στόχο την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και του καπνίσματος, καθώς και τη διακοπή του καπνίσματος και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και δη της πανδημίας. Γι’ αυτό και η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος θα εορταστεί με φωταγώγηση του σιντριβανιού της Ομόνοιας, με διενέργεια webinarγια την πρόληψη του εφηβικού καπνίσματος και λειτουργία ιατρείων διακοπής καπνίσματος από την ΕΠΕ τον Ιούνιο.

Δέκα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 26 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.742 έλεγχοι, από τους οποίους οι 19.518 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 212 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         173 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    43 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    27 στα Ιόνια Νησιά,

o    23 στη Στερεά Ελλάδα,

o    15 στην Ήπειρο,

o    15 στη Θεσσαλονίκη,

o    11 στη Δυτική Ελλάδα

o    10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      9 στη Κρήτη,

o      7 στη Πελοπόννησο,

o      5 στη Κεντρική Μακεδονία,

o      4 στην Αττική,

o      3 στη Δυτική Μακεδονία και

o      1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 55.923 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53.828 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.095 των 150 ευρώ.

·         22 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    5 στην Θεσσαλονίκη,

o    4 στη Δυτική Ελλάδα,

o    3 στη Στερεά Ελλάδα,

o    3 στα Ιόνια Νησιά,

o    2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    2 στη Κεντρική Μακεδονία,

o    2 στη Δυτική Μακεδονία και

o    1 στη Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.373 ομοειδείς παραβάσεις.

·         15 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική , σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Στην Θεσσαλία , 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στην Κρήτη , σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για υπέρβαση ωραρίου.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 9 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.436 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.993 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παράβασεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 154 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, την Πέμπτη 27 Μαΐου

 


Την Πέμπτη 27 Μαΐου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Στην Ήπειρο, τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:00

Πέτα Άρτας, 09:00-11:00

Άγιος Δημήτριος, Δ. Ν. Σκουφά, Άρτα, 11:30-13:30

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα

Αρχοντικό Πυρσινέλλας, Ιωάννινα

Κοινότητα Κατσικά, Ιωάννινα, 10:00

Δημαρχείο Καναλακίου, Πρέβεζα

Παραλία Πρέβεζας.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου οι εορτασμοί την ανατίναξη του Κουγκίου

 


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου θα επισκεφτεί το ιστορικό Σούλι, την Κυριακή 30 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στα πλαίσια των εορτασμών για τα 218 χρόνια από την ανατίναξη του Κουγκίου και την αυτοθυσία των Σουλιωτών και του καλόγερου Σαμουήλ.

Οι εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένες, χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που τηρούνται.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στα Ιωάννινα

 


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και των συνεργατών του στα Ιωάννινα. 

Ο κ. Βούτσινος, ο κ. Σουλιώτης και οι συνεργάτες τους συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και Ζίτσας και  εκπροσώπους φορέων.

Επίσης επισκέφτηκαν  εκπαιδευτικές δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της Ηπείρου.

Εβδομάδα δωρεάν δερματολογικού ελέγχου στο Metropolitan Hospital

 


Η έγκαιρη διάγνωση, είναι το πιο σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος, ενός από τους πιο συχνούς καρκίνους παγκοσμίως.

Το Metropolitan Hospital προσφέρει δωρεάν δερματολογικό έλεγχο την ερχόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 31 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιουνίου σε όσους το επιθυμούν στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιεί.

Πριν τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητο να προβείτε σε προληπτικό έλεγχο. Γιατί, πολλές ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί επειδή η διάγνωση έγινε έγκαιρα.

Αναγκαίος ο δερματολογικός έλεγχος

Πρωταρχικός σκοπός του δερματολογικού ελέγχου, ο οποίος πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση ετησίως, είναι να εντοπίζει δερματικές αλλοιώσεις, πριν αυτές εξελιχθούν σε κακοήθεια, ώστε να απαλλάσσουν το άτομο από περαιτέρω προβλήματα. Για τον καρκίνο του δέρματος, η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, έχουν μειώσει τη θνησιμότητα παγκοσμίως. Η έγκαιρη διάγνωση, σώζει ζωές!

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2104809150 καθημερινά και ώρα 10.00 μέχρι 14.00 (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Άνδρες: Η επέμβαση του ενός λεπτού που σώζει ζωές

 


Μία απλή επέμβαση, η περιτομή, που πλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια σε ένα μόλις λεπτό, κυριολεκτικά σώζει ζωές, όπως έχει αποδειχθεί από πολυάριθμες μελέτες παγκοσμίως.

Ειδικότερα πέντε διαφορετικές μελέτες σε άνδρες με φίμωση, κατέδειξαν ότι οι απερίτμητοι εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πέους ενώ προσβάλλονται και συχνότερα από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

«Η περιτομή μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πέους σε άνδρες που πάσχουν από φίμωση» εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «καθώς σε αυτούς το σμήγμα εγκλωβίζεται στην περιοχή ευνοώντας πιθανή εμφάνιση κακοήθειας.

Προστατεύει δε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς οι πτυχώσεις του δέρματος της ακροποσθίας καθιστούν δυσκολότερο τον ενδελεχή καθαρισμό της περιοχή. Χαρακτηριστικά, στην υποσαχάρια Αφρική έχουν γίνει προσπάθειες να πραγματοποιηθεί περιτομή σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ως επικουρικό μέσο περιορισμού της μετάδοσης του HIV». Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, δρ Χρήστος Φλιάτουρας προσθέτει ότι «πρέπει να τονίσουμε βέβαια, ότι δεν υπάρχει ιατρικά καμία ένδειξη για πραγματοποίηση προληπτικής περιτομής σε υγιείς, μη πάσχοντες από φίμωση άνδρες».

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με κλινικές και ακαδημαϊκούς φορείς της Κίνας φέρνει στην Ελλάδα το νέο καινοτόμο χειρουργικό stapler BDCS -B της Biosis Healing Biological Technology το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα σε μια από τις αρχαιότερες χειρουργικές επεμβάσεις, καθιστώντας την -κυριολεκτικά- επέμβαση του ενός λεπτού.

Όπως παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο “From Medi-centric to Techno-centric Medicine: Research and Innovation” που διοργανώθηκε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, το stapler BDCS –B αφαιρεί την ακροποσθία και ταυτόχρονα τοποθετεί τα ράμματα με μια μόνο κίνηση του χειρουργού, κάτι που καθιστά την επέμβαση εκτός από ταχύτατη, πρακτικά αναίμακτη και ανώδυνη για τον ασθενή, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας. Το BDCS –B αποτελεί αποκλειστικότητα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που οι άνδρες, αλλά και οι γιατροί, αντιμετωπίζουν την επέμβαση της περιτομής.

Η περιτομή συνιστάται ιατρικά σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων:

        Μολύνσεις της βαλάνου και της ακροποσθίας όπως η βαλανοποσθίτιδα

        Φίμωση (η στένωση του δέρματος που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την αποκάλυψη της βαλάνου)

        Παραφίμωση

Ο άνδρας επιστρέφει στις σεξουαλικές επαφές μετά από 3 - 4 εβδομάδες. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που αναφέρουν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ένα περιτετμημένο πέος για λόγους αισθητικούς, γιατί θεωρούν ότι βοηθά στην καλύτερη υγιεινή και ότι μειώνει τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η ταχύτητα της επέμβασης, η μηδαμινή έως και μηδενική απώλεια αίματος και ο περιορισμένος μετεγχειρητικός πόνος.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το χειρουργικό stapler δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρέφη. Τα προσφερόμενα μεγέθη μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ηλικία των 5 ετών και πάνω.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την λειτουργία του stapler στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=4sZjq3mE_jw