Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Μπούνταλη Ανθούλα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Ονομάζομαι Ανθούλα Μπούνταλη. Κατάγομαι από την Αγία Μαρίνα Πωγωνίου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Έχω ένα γιο 18 χρονών. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια μοιράζω τη ζωή μου στα Γιάννενα και το ακριτικό χωριό μου.

Είμαι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη γερμανική φιλολογία, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Διδάσκουσα της ελληνικής ως ξένη γλώσσα.

Έχω εργαστεί ως διοικητικός υπάλληλος στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών και στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Από το 2019 διατελώ μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ του δήμου Πωγωνίου.

Πιστεύω στη διαδικασία της συμμετοχικότητας και της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, που αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας. Για αυτό εμπιστεύτηκα ύστερα από ώριμη σκέψη τη δημοκρατία και την πολυφωνία που διέπουν τον συνδυασμό "Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου"  και αποδέχτηκα με τιμή την πρόταση του νυν και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου κυρίου Κώστα Καψάλη.

Με γνώμονα την αγάπη μου για τον τόπο μου, τη διάθεση μου για ανιδιοτελή προσφορά, την ενεργητικότητα μου, το ομαδικό μου πνεύμα, το δημιουργικό μου όραμα για το Πωγώνι που λατρεύω, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας και ζητώ τη στήριξη σας, έτσι ώστε να συμβάλλω στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας και στην ποιοτική αναβάθμιση του τόπου μας.

Μαζί, βασιζόμενοι στη δύναμη μας ,που ξεχάσαμε πόσο μεγάλη είναι όταν είμαστε ένα, ενώνουμε τις αγωνίες μας, τις ικανότητες μας, την εμπειρία και τις φρέσκες ιδέες και αντιλήψεις για να δώσουμε στο Πωγώνι όλα όσα του αξίζουν και του αναλογούν!

Μπούνταλη Ανθούλα

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Σκόρδος Σπ. Ευάγγελος: Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Ως δημότης στην περιοχή και κυρίως ως πατέρας τριών παιδιών που νοιάζεται για ένα ελπιδοφόρο αύριο, αγωνίζομαι για τα παιδιά μας όπως όλοι μας, βαδίζοντας στα βήματα των γονέων και των παππούδων μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Δηλώνω και επίσημα σήμερα την εκ νέου υποψηφιότητα μου στην κοινότητα του Παρακαλάμου και σας καλώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας.

Σας ευχαριστώ

Ευάγγελος Σπ. Σκόρδος

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»: Λειτουργία Εκλογικών Κέντρων

 


Τα Εκλογικά Κέντρα της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» λειτουργούν στις εξής διευθύνσεις:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Αβέρωφ 10.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2651078278, 2651036736,2651065054.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 8ης Δεκεμβρίου 6

Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970770

ΑΡΤΑ: Καραϊσκάκη 21 (πεζόδρομος).

Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970773

ΠΡΕΒΕΖΑ: Λεωφόρος Ειρήνης 96,

Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970769

Παρακάλαμος: Παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 στο ΚΔΑΠ

 


Αγαπητοί συνδημότες, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου Χρήστος Γκόγκος, σας καλεί στην παρουσίαση των Υποψηφίων του Συνδυασμού " Πωγώνι τόπος να ζεις " την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο ΚΔΑΠ  Παρακαλάμου.

Επιδίωξή μας είναι ένας Δήμος Πωγωνίου για Όλους και το κάλεσμά μας απευθύνεται σε Όλους.

Σας περιμένουμε!

Zagori Fiction Days 4, 22 με 24 Σεπτεμβρίου,

 


«Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 11ου Zagori Mountain Running»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο χωριό Βίτσα, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, και στα Ιωάννινα, διεξάγεται, 22 με 24 Σεπτεμβρίου, το Zagori Fiction Days 4, οι διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων και ταινιών σε τηλεοπτικές σειρές, χάρη στη συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, του γαλλικού SERIES BALKANS και του ελληνικού ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ.

Με το πλούσιο πρόγραμμά του – προβολές, μάστερκλας, εργαστήρια, pitchings, συναντήσεις επαγγελματιών, εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού – και την ενθουσιώδη υποδοχή των βαλκάνιων και ευρωπαίων επαγγελματιών, το Zagori Fiction Days κατάφερε να τοποθετήσει την Ήπειρο και το Ζαγόρι στον διεθνή χάρτη της δημιουργικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας, ως ένα νέο διεθνή προορισμό για τους επαγγελματίες και τα ανερχόμενα ταλέντα της μυθιστορηματικής και τηλεοπτικής μυθοπλασίας (συγγραφείς, εκδότες, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί, τηλεοπτικοί σταθμοί, θεσμικοί οπτικοακουστικοί φορείς)

Δωρεάν εξέταση αυτιών στην Ακτή του Ήλιου από το Μetropolitan Ηospital

 


Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 11.00 έως τις 13.00, το ιατρείο του Μetropolitan Ηospital στην Ακτή του Ήλιου, στον Άλιμο, προσφέρει δωρεάν εξέταση αυτιών για όσους το επιθυμούν.

Ο κ. Ιωάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Παιδό - Ωτορινολαρυγγολόγος του Metropolitan Hospital θα βρίσκεται εκεί για έλεγχο αυτιών και μπορεί να πραγματοποιήσει καθαρισμό αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η εξέταση θα γίνει σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό. Θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Από το 2017 το Metropolitan Hospital, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δίνει σταθερά το «παρών» στην Ακτή του Ήλιου όλο το καλοκαίρι, από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο με πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ιατρείο και παρουσία νοσηλευτή, παρέχοντας δωρεάν πρώτες βοήθειες και μεταξύ άλλων, καρδιολογικές, ορθοπαιδικές και δερματολογικές εξετάσεις.

«Έξυπνα» υδρόμετρα και τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας

 


«Ένα μεγάλο έργο που εκσυγχρονίζει τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του νερού,  ελαχιστοποιεί τις βλάβες και τις διαρροές καθιστώντας έτσι πρωτοπόρο στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών το Δήμο παίρνει σάρκα και οστά» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  με αφορμή την υπογραφή  των συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου εγκατάστασης «έξυπνων» υδρόμετρων  και συστήματος τηλεμετρίας.

Πρόκειται για το έργο: «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ζίτσας»  ο  προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα:

Το πρώτο αφορά στην «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου και Τηλεχειρισμού Ανίχνευσης Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης» προϋπολογισμού 3.163.091,20€, και

Το δεύτερο  στην «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Ολοκληρωμένου Ασύρματου Ψηφιακού Συστήματος Παρακολούθησης & Ελέγχου της Κατανάλωσης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου προϋπολογισμού 1.782.229,68 €.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος θα περιοδεύσει στην Π.Ε. Πρέβεζας στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου

 


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου,  Σπύρος Ριζόπουλος, θα βρεθεί σε περιοχές της Π.Ε. Πρέβεζας το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του  Σαββάτου, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της περιοδείας  "Με Πρόγραμμα στους Πολίτες".

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, την Παρασκευή

σχεδιάζει να περιοδεύσει μαζί με υποψηφίους της παράταξης του, στις περιοχές, Ριζοβούνι, Γαλατάς, Παπαδάτες, Άσσος, Νικολίτσι, Ελιά, Πλατανιά, Θεσπρωτικό, Τύργια, Κρανέα, Στεφάνη και Λούρο την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει τις περιοχές Αγία Κυριακή, Πάργα, Ανθούσα, Αγιά, Αμμουδιά, Λούτσα-Βράχος και  Λυγιά.

Σκοπός των περιοδειών είναι, ο Σπύρος Ριζόπουλος, να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στους πολίτες, να συνομιλήσει μαζί τους και να κοινωνήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης  των Οριζόντων Ηπείρου.

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση πραγματοποίησης αγορών με απολεσθείσα τραπεζική κάρτα

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας υπόθεση πραγματοποίησης αγορών με απολεσθείσα τραπεζική κάρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και απάτη με υπολογιστή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 18-08-2023 οι κατηγορούμενοι, αφού βρήκαν τραπεζική κάρτα που είχε απωλέσει ημεδαπός, πραγματοποίησανστη συνέχεια με αυτή -5- συναλλαγές από διάφορα καταστήματα της Πρέβεζας συνολικού ύψους 113 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Τσαραώσης Κωνσταντίνος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Φίλες και φίλοι ελπίζω να μου δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσω να είμαι κοντά σε εσάς και το Πωγώνι μας με το συνδυασμό "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" και δήμαρχο τον Κώστα Καψάλη.

Τσαραώσης Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλεξανδρος Καχριμάνης θα επισκεφθεί το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, Δ.Δ. του Δήμου Ζίτσας

 


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλεξανδρος Καχριμάνης, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου ",  θα επισκεφθεί το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2023,  Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ζίτσας.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας υποδέχθηκε τον νέο Διοικητή του 583 Τ.Π.

 


Τον Αντισυνταγματάρχη Γιαννούλη Αθανάσιο, νέο Διοικητή του 583 Τ.Π., υποδέχθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου.  

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή που τον τίμησε με την επίσκεψή του και συνάμα τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στον ακριτική περιοχή μας, προσφέροντάς του βιβλία που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου μας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες ευχές για υγεία και συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κόνιτσας και του 583 Τ.Π.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass

 


Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Αυτά ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,

που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και

υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή για νέα απάτη με το Power Pass

 


Ο ΔΕΔΔΗΕ για μια ακόμη φορά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από πρόσωπα που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων/εκπροσώπων της Εταιρείας, με στόχο να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία αλλά και στοιχεία των προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών (IBAN κλπ).

Βάσει των αρμοδιοτήτων  του, ο ΔΕΔΔΗΕ ουδεμία αρμοδιότητα  έχει αναφορικά με τα θέματα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος ή/και με τη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (power pass).

Συνεπώς, τονίζεται ότι ουδείς υπάλληλος ή εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ επικοινωνεί με καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για θέματα που αφορούν σε συναλλαγές που σχετίζονται με την προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπογραμμίζεται ότι ουδείς υπάλληλος ή εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ ζητά ή θα ζητήσει από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (e-banking, IBAN κλπ), είτε τηλεφωνικά είτε μέσω εφαρμογών messenger (viber κλπ).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κοινοτικό Κατάστημα Πωγωνιανής, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Ο ρόλος των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων στην αντιμετώπιση του καρκίνου

 


H τεχνολογία αιχμής, που πλέον διαθέτουν τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, έχει φέρει «επανάσταση» στη μέθοδο της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, επιτυγχάνοντας αλματώδη πρόοδο στην αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου. 

«Συγκεκριμένα, προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων για ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών, καθώς με τη βοήθεια των σύγχρονων μηχανημάτων ξεχωρίζονται οι καρκινικοί ιστοί από τους υγιείς και καταστρέφονται με απόλυτη ακρίβεια», τονίζει ο κ. Αθανάσιος Δημόπουλος Διευθυντής Συντονιστής Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Metropolitan Hospital, ο οποίος συνεχίζει, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της ακτινοθεραπείας με τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και τα πλεονεκτήματα για τους ογκολογικούς ασθενείς:

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία της ακτινοθεραπείας; 

Το «κλειδί» για την επιτυχία της ακτινοθεραπείας εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες: 

Ο πρώτος είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής, δηλαδή τελευταίας γενιάς μηχανήματα και ιατρικές συσκευές, ο οποίος όσο πιο σύγχρονος είναι, τόσο καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Η χρήση τέτοιου εξοπλισμού μπορεί να κάνει την ανακρίβεια κατά την διάρκεια χορήγησης της ακτινοθεραπείας να μην ξεπερνάει το 1 χιλιοστό.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η άρτια εκπαίδευση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές ακτινοθεραπείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βοηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη θεραπεία των ασθενών.