Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Αυγούστου


Ευκολότερη και ασφαλέστερη γίνεται η οδική πρόσβαση προς τον Ιερό χώρο Σουλίου (Π.Ε. Θεσπρωτίας)
Ένα από τα διαχρονικά αιτήματα κατοίκων και επισκεπτών του Σουλίου, υλοποιείται: Πρόκειται για την πιο εύκολη και ασφαλή πρόσβαση προς τον Ιερό χώρο του Σουλίου, καθώς σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου  «αποκατάσταση- βελτίωση της επαρχιακής οδού από κόμβο Εγνατίας οδού- Αγία Κυριακή- Ιερός χώρος Σουλίου», με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ. Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η θεσπρωτική εταιρία ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. που  μειοδότησε στον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό.                                                                                                               Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  ανέδειξε αναδόχους και για άλλα δύο έργα της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ήτοι:
«Αποκατάσταση ζημιών τμήματος επαρχιακής οδού Κεφαλοχώρι-Μηλέα», προϋπολογισμού € 74.350. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.
«Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών της Τ.Κ. Πετουσίου Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 85.000 €. Ανάδοχος Νάστου Παναγιώτα.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας συνελήφθη στον Πειραιά Αττικής, 44χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σημαντική ποσότητα ηρωίνης


Κατασχέθηκαν -2- κιλά και -33- γραμμάρια ηρωίνης

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, οδήγησε στα ίχνη 44χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατείχε πάνω από (2) κιλά ηρωίνης, με σκοπό τη διακίνηση.
Η αυτόφωρη σύλληψη επετεύχθη σήμερα (08-08-2018) το πρωί στον Πειραιά Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ποσοτήτων «σκληρών» ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκε ο 44χρονος να κινείται πεζός και στην κατοχή του βρέθηκαν τέσσερα δέματα με ηρωίνη, συνολικού βάρους (2) κιλών και (33) γραμμαρίων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση και οι διασυνδέσεις του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Παρακάλαμος: Οι ημερομηνίες που θα γίνει ενημέρωση για το Κτηματολόγιο

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευση για την Τ.Κ. Βροντισμένης


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Α' εξαμήνου 2018 για την Τ.Κ. Βροντισμένης με ημερομηνία λήξης 30-9-18.
Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους έως τη λήξη της προθεσμίας.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Εγκαινιάζεται το εργαστήρι ψηφιδογραφίας και εκθετήριο έργων Γιάννη και Νίκου Κολέφα, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.

Συλλήψεις δύο ατόμων δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δύο άτομα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών , ένας 51χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του 17ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Χθες αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για το αδίκημα της μαστροπείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ColourBoom Fest 2018 στις 15 Σεπτεμβρίου 2018


Το Κέντρο Νέων Ηπείρου φέρνει για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το πιο “viral event” αυτής της χρονιάς, το ColourBoom Fest.
 Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό πάρτι με χρώματα το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 15 Σεπτεμβρίου στο Paralimnio Ioannina Fun Park, μόλις μία ανάσα από το κέντρο της πόλης, με σκοπό να βάλει χρώμα στη ζωή μας. Θα είναι η πρώτη φορά στην Ήπειρο που τόσοι καλλιτέχνες θα βρίσκονται μαζί σε μία πολύχρωμη μέρα γεμάτη κέφι, διασκέδαση, χορό και χρώματα.
Έχουν ανακοινωθεί 2 καλλιτέχνες ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι  καλλιτέχνες καθώς και εκπλήξεις. Οι ONIRAMA, το πιο δημοφιλές ελληνικό μουσικό συγκρότημα στον  χώρο της pop-rock σκηνής  και ΒΟ, ένας από τους γνωστούς ράπερ στην Ελλάδα, θα εμφανιστούν για να μας χρωματίσουν μουσικά με ένα μοναδικό live.
Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν σχετικά με το event.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα social media και στο Κέντρο Νέων Ηπείρου.Facebook Official Fan Page
Facebook Event Page
Instagram Official Page

Ποιοι δικαιούνται τα δυο νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ


Οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές που ισχύουν πλέον στον τρόπο χορήγησης επιδομάτων ανοίγουν τον δρόμο για χορήγηση από τον ΟΑΕΔ βοηθημάτων σε δυο νέες κατηγορίες δικαιούχων.
Βοήθημα 360 ευρώ το μήνα σε ελεύθερους επαγγελματίες
Σε ισχύ τίθεται απόφαση του υπουργείου Εργασίας, για τη δυνατότητα λήψης επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους του τέως ΕΤΑΑ
Σημειώστε, ότι το επίδομα θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου και ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ/μήνα
Θα καταβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μετά από έλεγχο των προϋποθέσεων που περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση.
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις:
• Συμπλήρωση 3 ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης εμμίσθου ή και ελεύθερου επαγγελματία στον πρώην Τομέα του ΕΤΑΑ.
• Αποδεδειγμένη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας, ή
• Ετήσιο καθαρό ατομικό φορολογητέο εισόδημα του δικαιούχου από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας κατά το φορολογικό έτος που προηγείται του έτους υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του βοηθήματος, που δεν υπερβαίνει το 60% του ποσού που αντιστοιχεί στον βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (586 ευρώ ανά μήνα δηλαδή) αναγόμενο σε ετήσια βάση και μη άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας κατά το εξάμηνο που προηγείται του μήνα που υποβάλλεται η αίτηση για τη χορήγηση του βοηθήματος.
• Καταβολή της εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων – Κλάδος ασφαλισμένων πρώην ΕΤΑΑ, για τουλάχιστον 3 έτη συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης.
• Μη παροχή εξαρτημένης εργασίας ή αυτοαπασχόληση, στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή
• Μη υπαγωγή στην υποχρεωτική ή προαιρετική ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή άλλου φορέα κύριας ασφάλισης.
• Μη λήψη σύνταξης από τον ΕΦΚΑ ή από οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή μη υποβολή αίτησης για συνταξιοδότηση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 8 Αυγούστου, ώρα 9:30


Την 08-08-2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-07-2018 συνεδρίασης.
1.Έγκριση του από 30-07-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-07-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 150.000,00 € με Φ.Π.Α.
2.Έγκριση του από 30-07-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-07-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών της Τ.Κ. Πετουσίου Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 85.000,00 € με Φ.Π.Α.
3.Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση λειτουργίας δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Βράχου»  Αναδόχου Φάφα Γ. Δημήτριου Ε.Δ.Ε, μέχρι την 22-11-2018.
4.Έγκριση Α’ Τροποποίησης της κατανομής πίστωσης για την επισκευή και συντήρηση κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, των έργων της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2015ΕΠ53000000 και με Κ.Α. 2017ΕΠ53000001.
5.Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια αρμών συστολοδιαστολής για τη γέφυρα Αγίων επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς».
6.Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης της προμήθειας υλικών για χρήση σε εργασίες συντήρησης του δικτύου οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου.
7.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Σεπτέμβριος - Οκτώβριος

Συνάντηση εργασίας Περιφερειαρχών Ηπείρου και Αργυρόκαστρου


Ο Περιφερειάρχης Αργυρόκαστρου Astrit Aliaj, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα Pervin Gjikuria, επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο είχε εκτεταμένη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση διασυνοριακών προγραμμάτων, ενώ αντιλάγησαν απόψεις και για την αποτροπή δασικών πυρκαγιών κατά μήκος των δύο περιοχών.

Κουκλιοί Πωγωνίου: «Γιορτή καλαμποκιού 2018», τη Δευτέρα 13 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου διοργανώνει «Γιορτή καλαμποκιού 2018», τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, με το συγκρότημα του Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ο ρόλος του κυνηγού στην επιτήρηση της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων


“H Αφρικανική Πανώλη των χοίρων είναι ένα ιογενές αιμορραγικό νόσημα μεγάλης μεταδοτικότητας που προσβάλει τους χοίρους και τους αγριόχοιρους. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Η νόσος εξαπλώνεται γρήγορα ανεξαρτήτως συνόρων προκαλώντας τεράστιες κοινωνικο – οικονομικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των χοιροτρόφων της συστηματικής και οικόσιτης χοιροτροφίας και των κυνηγών (κύρια στις περιοχές της Ε.Ε. που το κυνήγι αγριόχοιρου αποτελεί κερδοσκοπική δραστηριότητα, λόγω της δραματικής μείωσης ή και εξαφάνισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων ή και λόγω των απαγορεύσεων στο κυνήγι σε περιοχές με κρούσματα της νόσου). 
Επίσης επηρεάζει τις επιχειρήσεις που διακινούν ζώντα χοιρινά και προϊόντα χοίρειου κρέατος, στρεβλώνοντας το διεθνές εμπόριο ζώων και κρέατος.
Σε περίπτωση επιβεβαίωσης κρούσματος του ιού σε χοιροτροφική εκμετάλλευση, θανατώνονται υποχρεωτικά όλα τα ζώα αυτής, τηρείται χρόνος αναμονής από τουλάχιστον 40 ημέρες έως 6 έτη και απαιτείται η τοποθέτηση μαρτύρων χοίρων με ορολογικές εξετάσεις αυτών, μέχρι να επιτραπεί η πλήρης ανασύστασή της. Επίσης, απαγορεύονται οι μετακινήσεις χοίρων και προϊόντων μέσα στην καθορισμένη ζώνη περιοριστικών μέτρων γύρω από την εκμετάλλευση με το κρούσμα.
Σε περίπτωση επιβεβαίωσης του νοσήματος σε αγριόχοιρο, εφαρμόζονται μέτρα για την εκρίζωση και τον έλεγχο του νοσήματος στους αγριόχοιρους της μολυσμένης περιοχής:
• με εργαστηριακή εξέταση όλων των νεκρών εντοπισθέντων αγριόχοιρων στην εν λόγω περιοχή
• την οργάνωση περιπολιών για τον εντοπισμό νεκρών αγριόχοιρων και την ενδυνάμωση της παθητικής επιτήρησης
• τη στοχευμένη θήρευση αγριόχοιρων για τη συγκέντρωση δειγμάτων
• τη λήψη μέτρων βιοασφάλειας κατά τη διαδικασία της συλλογής των νεκρών ζώων και διαχείρισης όλου του σώματος του νεκρού ζώου καθώς και για τα πρόσωπα και τον εξοπλισμό που ήρθε σε επαφή με τα νεκρά ζώα
• την απαγόρευση πρόσβασης στη μολυσμένη περιοχή
• την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας στις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις που εντοπίζονται εντός των ορίων της μολυσμένης περιοχής με παύση και έλεγχο των μετακινήσεων των ζώντων ζώων.
Όλα αυτά συνεπάγονται αυξημένο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και μεγάλες οικονομικές απώλειες για τους κατόχους χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Τι “ύψος” έχει η απιστία; Αποκαλύπτει η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου


Θέλετε να ξέρετε αν ο άνδρας, με τον οποίο σχετίζεστε, θα σας απατήσει; Μάθετε τι ύψος έχει! Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών έδειξε ότι οι κοντοί άνδρες έχουν τα πρωτεία στην απιστία.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1000 ανδρών από όλη τη χώρα και εξέτασε δύο παραμέτρους: το ύψος τους και την πολυγαμικότητά τους.
Ως βραχύ ύψος θεωρήθηκε το 1.60-1.70 και ως μεγάλο ύψος το 1.80 και πάνω. 
Όπως διαπιστώθηκε:
        Οι κοντοί άνδρες ήταν πολύ περισσότερο πολυγαμικοί, παρουσιάζοντας σχεδόν διπλάσια ποσοστά απιστίας από τους ψηλούς.
        Οκτώ στους δέκα κοντούς άνδρες είχαν παράλληλες σχέσεις και μόνο ένας στους δέκα ψηλούς ήταν πολυγαμικός.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, σχολιάζει: «Η απιστία, το σεξ και η εξουσία είναι το καυτό τρίγωνο της αμαρτίας, όπου οι άνθρωποι μυστηριωδώς αναρωτιούνται για τα αυτονόητα της ζωής και των παθών της και ιδίως της γνωστής συνήθειάς τους να είναι φανατικοί της πίστης σε θεσμούς, όπου συνήθως εξασκούνται ως άπιστοι.
Ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως σε αυτό το «τρίγωνο των Βερμούδων» (απιστία-σεξ-εξουσία), κατοικούν μονίμως οι λιγότερο προικισμένοι άνδρες σε ύψος (πιο κοντοί), φέρνοντας παραδείγματα διάσημων ανδρών, οι οποίοι φημίζονται για την εκλεκτική συγγένειά τους με αυτά τα πάθη των ανθρώπων».
Λένε πως, αν ο Ναπολέων ήταν πιο ψηλός, ίσως η ιστορία της Ευρώπης να ήταν διαφορετική. Από τότε η αλήθεια είναι πως, πλην του Ντε Γκωλ, οι Γάλλοι προτιμούν κοντούς προέδρους. Στο σινεμά, στην πολιτική, στην κοινωνία, πολλοί εραστές με φήμη Δον Ζουάν ήταν πάντα πιο κοντοί από τον μέσο όρο.
Το ερώτημα κατά πόσον το ύψος στον άνδρα επηρεάζει την ερωτική του ζωή γενικά και, πιο ειδικά, αν τον κάνει επιρρεπή στην απιστία, φαίνεται να απασχολεί και τις σύγχρονες κοινωνίες.
Σε μια κοινωνία ανταγωνιστική, οι λιγότερο ευνοημένοι άνδρες ανατομικά, πρέπει να γίνουν θελκτικοί με άλλα προσόντα, όπως είναι το μυαλό, το χρήμα, το χιούμορ ή η σκέψη.
«Πολλοί εμφανίσιμοι και ψηλοί άνδρες δε νιώθουν την ανάγκη να φλερτάρουν μια γυναίκα, έχοντας την αυτοπεποίθηση του «ωραίου και μοιραίου», κάτι που δημιουργεί απέχθεια στις γυναίκες, που θέλουν, επίσης, να μοιράζονται τα βλέμματα θαυμασμού. Είναι κλασική η εικόνα μιας πολύ ψηλής και ωραίας γυναίκας κι ενός κοντού άνδρα (Τομ Κρουζ – Νικόλ Κίντμαν) όπου τα φώτα λατρείας πέφτουν στη γυναίκα και όχι στον άνδρα», επισημαίνει ο Χρήστος Φλιάτουρας, χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

"Μπλόκο" από το Τελωνείο Κακαβιάς σε "μαϊμού" εσώρουχα και φιάλες φρέον


Κατά τη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν εμπορεύματα, ήτοι 62.000 τεμάχια (ανδρικά εσώρουχα) των εταιρειών ADIDAS, CALVIN KLEIN, VERSACE, DOLCE & CABBANA και DIESEL τα οποία ήταν παραποιημένα.
Μετά την σύμφωνη γνώμη των ανωτέρω εταιρειών, τα εμπορεύματα θα καταστραφούν, ενώ θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Σε δύο άλλες περιπτώσεις εντοπίστηκαν δεκαπέντε (15) φιάλες Ψυκτικού υγρού (φρέον), οι οποίες είναι απαγορευμένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι φιάλες κατασχέθηκαν και εισπράχτηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα.