Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Σε ρυθμούς Μουντιάλ μπαίνει από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου η ΝΕΡΙΤ.

Μέσα από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD, η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει με απευθείας μεταδόσεις όλες τις «μάχες» στα γήπεδα της Βραζιλίας για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.
Το δημοσιογραφικό δυναμικό του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρει σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους τον παλμό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με pre- και post-game εκπομπές και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ-αφιερώματα της FIFA για την ιστορία και της κορυφαίες στιγμές του Μουντιάλ, από την πρώτη διοργάνωση του 1930 μέχρι σήμερα.
Για τις ανάγκες της κάλυψης των αγώνων, η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει και δεύτερο κανάλι με ολοήμερο πρόγραμμα, τη ΝΕΡΙΤsports, μέσα από τις συχνότητες του δεύτερου ψηφιακού της μπουκέτου.
Οι σημαντικότεροι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ και συχνά σε παράλληλη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤsports και από τη ΝΕΡΙΤ HD, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά – μόνο για χρήστες εντός Ελλάδος – όλους τους αγώνες, σε πραγματικό χρόνο (real time) ή κατ ́ απαίτηση (on demand), μέσα από την υπηρεσία WebTV της ΝΕΡΙΤ στη διεύθυνση webtv.nerit.gr.
Αναλυτικά το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 12 IOYNIOY
22:00-23:00 PRE GAME
23:00-1:00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ (Z) (και από HD)
1:00-2:00 POST-GAME
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
22:00-24:00 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:00-19:00 PRE-GAME
19:00-21:00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και από HD)
21:00-22:00 POST-GAME
1:00-3:00 ΑΓΓΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ (Z) (και από HD)

«Άνθρακας» ο θησαυρός από τα έσοδα στα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης

Το  μέτρο της αύξησης των  φόρων στα καύσιμα απέτυχε, καθώς τα έσοδα που προέβλεπε το οικονομικό επιτελείο δεν ήρθαν ποτέ για τον προϋπολογισμό.
Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ζητήσει από την Τρόικα την μείωση των υπέρογκων φόρων.
Από τα  στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ότι η αύξηση φόρων στα καύσιμα αποδείχθηκε «μπούμερανγκ»:
-Τη σεζόν 2012- 2013 που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο αυξημένος φόρος στο πετρέλαιο, καταγράφηκε απώλεια εσόδων 300 εκατ. ευρώ και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 71% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12, δηλαδή πριν την εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 18ης/10-06-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 10-06-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-05-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 18/10-06-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα:
724. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-05-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στερέωση και αποκατάσταση νερόμυλου στο Δ.Δ. Κοπάνης», προϋπολογισμού € 66.000,00 με ΦΠΑ.
725. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-05-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» στην Ήπειρο-Δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες από 12 έως 17 Ιουνίου 2014 σε Καλπάκι--Δελβινάκι--Παρακάλαμο

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,8% η ανεργία το α΄ τρίμηνο 2014

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ,  το ποσοστό ανεργίας το α΄ τρίμηνο του 2014 ανήλθε στο 27,8%.
Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 η ανεργία ήταν στο 27,6%.
Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.483.716 άτομα και των ανέργων σε 1.342.299 κατά το α΄ τρίμηνο ενώ η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε 0,6% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2013. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,5% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2013.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31,4%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (25,0%).

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (56,7%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 61,5%.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου (Δελβινακίου), την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014, ώρα 10:00 π.μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) την αριθ. 115/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση ακινήτου
δ) την 121/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
 1. Περιγραφή ακινήτου:
    Δημοτικό ισόγειο κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Δελβινακίου – Δ.Ε. Δελβινακίου Δήμου Πωγωνίου.Έχει εμβαδόν περίπου πενήντα τετραγωνικά (50μ2). Συνορεύει με δημοτικό κατάστημα (πρώην ΔΟΥ Δελβινακίου), με Μητρόπολη και δημοτικό δρόμο.
2.Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
    Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Προς παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στην παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου οδηγείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να μεταβληθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, η αδυναμία των φοροτεχνικών γραφείων να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς και το ότι, μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί μόλις το 35% αυτών αναγκάζουν τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών να μεταθέσουν κατά ένα μήνα τις προθεσμίες για την ηλεκτρονική κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Σκέψεις για μείωση 50% στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Στη σταδιακή μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε το 2011, κατ' εντολήν της τρόικας, σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ και έκτοτε εφαρμόζεται κάθε χρόνο, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, εφόσον τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το 9μηνο μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου δείξουν ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη σταδιακή μείωσή της.
Όπως μετέδωσε το Mega, η μείωση που αναμένεται να επιβληθεί αρχικά θα είναι της τάξης του 50%, ενώ ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας αναμένεται να μειώνεται σταδιακά περισσότερο. 

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 06-06-2014 σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Εντοπίσθηκε και συνελήφθη προχθές το βράδυ σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ένας από τους δράστες της ληστείας
Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό κακοποιό, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και για άλλη ληστεία
Κατά την εξερεύνηση του οχήματος διαφυγής των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα δύο όπλα Kalashnikov, ένα πιστόλι, δύο χειροβομβίδες και δύο πυροκροτητές.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 06-06-2014 σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στο Καναλλάκι Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη προχθές το βράδυ σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων, ένας 28χρονος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.
Στη διακλαδική επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Συνόρων, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ. και εξειδικευμένοι αστυνομικοί σε εντοπισμό ιχνών.
Αναλυτικότερα, το πρωί της 06-06-2014, δύο δράστες εισήλθαν σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), στο Καναλλάκι Πρέβεζας, έχοντας στην κατοχή τους πιστόλια και δύο χειροβομβίδες και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ περίπου. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμεναν οι δύο συνεργοί τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς προχθές (10-06-2014) το μεσημέρι στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Μετά από αστυνομική καταδίωξη, το όχημα εγκαταλείφθηκε από τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν πεζοί σε φυγή.
Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε δασώδη περιοχή του χωριού Κληματιάς, ένας από τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό, για τον οποίο εξακριβώθηκε η συμμετοχή του στη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου προέκυψε επίσης ότι, είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες περίπου περίπου, από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για ληστεία σε βάρος ημεδαπού, που έγινε το 2009 στην Αθήνα.
Κατά την εξερεύνηση του οχήματος των δραστών από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα:
δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov, με τρεις γεμιστήρες
ένα πιστόλι, διαμετρήματος 0.22 mm, με γεμιστήρα
δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου ( F 1)
δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων (πυροκροτητές).
Το αυτοκίνητο των δραστών, που ανήκει σε 38χρονο ημεδαπό που αναζητείται, κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του και την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα βλαχοχώρια της Ηπείρου, την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, ώρα 20:30 στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου



11ο Ηπειρώτικο πανηγύρι της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, ώρα 20:30 στο 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών, Αριστοτέλους και Λιοσίων