Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Συμμετοχή στις εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Φαρμακείου, εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2023

 


ΟΡΙΣΜΟΣ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ & ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΒΟΗΘΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Βοηθού Φαρμακείου περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 είναι από 22-5-2023 έως και 9-6-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Πατρών).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:

α) Στην ΠΑΤΡΑ την Παρασκευή 23-06-2023 και ώρα 9.00π.μ. στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου της Φαρμακευτικής (δίπλα στην Ιατρική και κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου).

β) Στην ΑΘΗΝΑ την Παρασκευή 30-06-2023 και ώρα 9.00 π.μ. στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)

Ιωάννινα: Τα σχολεία ανακύκλωσαν και βραβεύτηκαν

 

Μία μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά στήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής». Η μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης στην οποία βραβεύθηκαν τα σχολεία που μετείχαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση».

Στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, όλα τα σχολεία παρέλαβαν έπαινο συμμετοχής και τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα.

Στην Μάζια Κόνιτσας εντοπίστηκε νεκρός ο 52χρονος αστυνομικός που είχε εξαφανιστεί

 


Με τον πλέον τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στην υπόθεση εξαφάνισης  52χρονου αστυνομικού που υπηρετούσε ως συνοριοφύλακας σε περιοχή του νομού Ιωαννίνων και είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα Γιάννινα, στις 12 Μαΐου.

Ένας κτηνοτρόφος εντόπισε σήμερα  νεκρό τον 52χρονο αστυνομικό σε δύσβατη δασική περιοχή της Μάζιας Ιωαννίνων.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, όπου η νεκροψία αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου.

Ταυτόχρονα, έρευνες γίνονται από την Αστυνομία.

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής


 Καλούνται οι εκλογείς για την εκλογή βουλευτών την 25η Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή.

Θυροκολλήθηκε στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής της ΙΘ' Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, που προήλθε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Όπως αναφέρεται στο Διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς των πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, ενώ, κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων την 24η Μαΐου 2023 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Ιωάννινα: Σημαντική στιγμή η ένταξη των χρηστηρίων ελασμάτων στον κατάλογο της UNESCO

 


Η ένταξη των χρηστηρίων ελασμάτων της Δωδώνης στον κατάλογο «Μνήμη του κόσμου» της UNESCO αποτελεί μία πολύ σημαντική στιγμή για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και η Δημοτική Αρχή συγχαίρουν την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως επίσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Βαρβάρα Παπαδοπούλου για την σπουδαία δουλειά που έκαναν και τον άρτιο φάκελο που υπέβαλλαν και έφερε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα.

Η ένταξη των χρησμών της Αρχαίας Δωδώνης στον κατάλογο της UNESCO μπορεί να είναι το έναυσμα για την περαιτέρω μελέτη και ανάδειξή τους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει την βούληση να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή και να εμβαθύνει την ήδη άριστη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για τη χορήγηση Αδείας Άσκησης Φαρμακευτικού Επαγγέλματος περιόδου Ιουνίου 2023


  «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023»

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 ορίστηκε η Τρίτη 06-06-2023.

Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 30-05-2023.

2. Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων

     –  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26510-87138 & 26510-87131

β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας

     –  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63511 & 26813-63512

γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας

      –  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 26653-60184

δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας

     –  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113 & 26823-62112

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία στην Άρτα

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή που έγινε στην Άρτα την 29-04-2023 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε μονοκατοικία, από όπου αφαίρεσε καλώδια χαλκού και χάλκινα εξαρτήματα συνολικής αξίας -600- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Το Θέατρο Actina παρουσιάζει την παράσταση "Το πυροτέχνημα" την Τετάρτη 31 Μαΐου και Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 21:15

 


Το Θέατρο Actina και το Β' τμήμα υποκριτικής ενηλίκων παρουσιάζει την παράσταση "Το πυροτέχνημα" την Τετάρτη 31 Μαΐου και Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 21:15.

Πρόκειται για μια σύνθεση από  δύο μονόπρακτες κωμωδίες, την "Επέτειο" του Άντον Τσέχοφ και "Στο χειρουργείο" του Νηλ Σάιμον βασισμένο σε διήγημα του Άντον Τσέχοφ.

31 Μαΐου & 1 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ.

στο Θέατρο Actina

Άννης Κομνηνής 8

Πληροφορίες/κρατήσεις: 6974865401

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Γενική είσοδος: 5€

Διάρκεια: 80’

Σκηνοθεσία/διδασκαλία: Aθηνά Τσικνιά

Ερμηνεύουν:

Δωρίτα Γούντζα

Γιώργος Θεοδωρής

Δανάη Κονοφάου

Μαρία Μελλίδου

Βασίλης Νίνης

Παναγιώτης Χονδροματίδης

Ο Δήμος Πωγωνίου παρέλαβε νέο καλαθοφόρο

 


Εργασίες σε ύψος 20 μ. θα μπορούν πλέον να εκτελούν τα συνεργεία του Δήμου Πωγωνίου μετά την παραλαβή του νέου καλαθοφόρου που αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο στόλο του.

Είχε προηγηθεί η προμήθεια δύο φορτηγών αυτοκινήτων – κλουβών, ενός ελαστικοφόρου εκσκαφέα φορτωτή, ενός φορτηγού ανοιχτού τύπου (4x4) κι ενός επιβατικού τετρακίνητου οχήματος.

Το καλαθοφόρο όχημα 20μ (αρθρωτό) διαθέτει πλατφόρμα ανύψωσης με αρθρωτό βραχίονα κατάλληλο για εργασίες σε ύψος τουλάχιστον 20 m (ύψος εργασίας), ύψος δαπέδου καλαθιού τουλάχιστον 18 m και καλάθι βάρους τουλάχιστον 200 Kg. Το όχημα έχει μικτό φορτίο μέχρι 3,5 τόνους  και η χρηματοδότηση για την προμήθεια όλων των προαναφερόμενων οχημάτων εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», Πράξη «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού»  του Υπουργείου Εσωτερικών, με συνολικό προϋπολογισμό 297.000€ με ιδία συμμετοχή 87.000€.

«Το νέο σύγχρονο καλαθοφόρο όχημα έρχεται να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του Δήμου μας προς όφελος των δημοτών και κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για ένα όχημα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά που θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για εργασίες του τμήματος καθαριότητας και για την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών, εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας για το προσωπικό» δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γκέγκας. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός οδηγός λεωφορείου για μεταφορά παράτυπης μετανάστριας

 


Συνελήφθη χθες (28-05-2023) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο σε Δ.Χ. λεωφορείο ιδιοκτησίας τουριστικού γραφείου, που εκτελούσε δρομολόγιο Αλβανία – Αθήνα και οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στην τουαλέτα του οποίου εντοπίστηκε κρυμμένη αλλοδαπή, στερούμενη των απαιτούμενων εγγράφων για την νόμιμη είσοδό της στη χώρα.

Το λεωφορείο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία

 

Το 66% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από έως 21 έως 27 Μαΐου 2023, διενεργήθηκαν 115.085 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 25.908 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

• 6.279 στην Αττική,

• 3.326 στη Θεσσαλονίκη,

• 2.260 στη Δυτική Ελλάδα,

• 2.239 στη Θεσσαλία,

• 2.021 στην Κεντρική Μακεδονία,

• 1.899 στην Κρήτη,

• 1.440 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

• 1.358 στην Πελοπόννησο,

• 1.262 στην Ήπειρο,

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 29 Μαΐου

 


Τη Δευτέρα 29 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία, 09:00-12:00.

Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί ο covid-19

 


Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος του COVID-19, σύμφωνα με

 επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16th European Federation Audiology Societies Congress που

πραγματοποιήθηκε στο Σίμπενικ της Κροατίας 3-6 Μαΐου 2023.

Μάλιστα όπως τονίστηκε από τους επιστήμονες ο COVID-19, προκαλεί βλάβες

όπως αυτές της αιφνίδιας νευροαισθητηρίου βαρηκοΐας.

«Σύμφωνα με τις μελέτες που παρουσιάστηκαν, η αιφνίδια νευροαισθητήριος

 βαρηκοΐα μπορεί να εμφανιστεί μετά από τη λοίμωξη από τον COVID-19» 

αναφέρει ο διαπρεπής  Έλληνας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος 

Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής της A'΄ ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ»

και προσθέτει:

«Μελετήθηκαν οι βλάβες που προκαλούνται στα τριχωτά κύτταρα της

ακουστικής συσκευής και παρατηρήθηκε ότι υπάρχει σοβαρή συσχέτιση της

κοχλιακής βλάβης και του COVID-19. Μάλιστα, αναφέρθηκαν σε χειρότερη

ανταπόκριση στις υψηλές συχνότητες, όπως αυτές μετρήθηκαν με τονικό

ακοόγραμμα και ωτοακουστικές εκπομπές (TEOAES)».