Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Συνέντευξη του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη με θέμα «Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Πωγώνι» στο http://www.tzourlakos.com

Συνέντευξη του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη  με θέμα «Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Πωγώνι» στο http://www.tzourlakos.com

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 4-0 (κύπελλο)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τεσσάρα στους «8»!

Ο ΠΑΣ χάρη σε δύο γκολ του Κόντε κι από ένα των Τζημόπουλου και Γαρουφαλιά, νίκησε 4-0 τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στους "Ζωσιμάδες" ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα.
Στο 31΄, εκτελέστηκε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζημόπουλος έβαλε την προβολή στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου.
Στο 38΄ ύστερα από τη συρτή σέντρα του Αποστολόπουλου από τα δεξιά, ο Μπερτρά δεν βρήκε την μπάλα, την βρήκε όμως στο κέντρο της γηπεδούχου άμυνας ο Κόντε που με προβολή έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.
Στο 79΄ ο Μπουκουβάλας μπήκε από τα αριστερά, βρήκε τον Κόντε που με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί εντός περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.
Το τελικό αποτέλεσμα 4-0 διαμόρφωσε ο Γαρουφαλιάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (85' Χαλκιαδάκης), Μπερτρά (75' Σολτάνι), Βιντάλ (79' Μανθάτης), Κόντε.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Ντιόγκο (69' Ζαραδούκας), Ζοάο Φαβάρο, Λεονάρντο (46' Ζαραδούκας), Τριποτσέρης, Αντιλεού, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (83' Καθάριος), Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Σύλληψη 40χρονου Αλβανού, σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη η πρόσκληση για την Ενεργειακή απόδοση κατοικιών

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η πρόσκληση  «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό κτιριακό τομέα», με συνολική δημόσια δαπάνη 4.500.000 ευρώ.
 Αποδέκτης της πρόσκλησης είναι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε. (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. ΑΕ), το οποίο στη συνέχεια θα εκδώσει πρόσκληση για τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες. 
 Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών, που έχουν αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση και οι οποίες ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα, που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν πλήρως με ιδία κεφάλαια την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους, ή στις οποίες θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης.
Για την υλοποίηση της δράσης προβλέπεται η καταβολή ενίσχυσης η οποία θα αφορά, είτε σε απευθείας επιχορήγηση του ωφελούμενου, είτε σε επιχορήγηση σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. 
 Προκειμένου να διασφαλιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της δράσης θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στην εισοδηματική κατάσταση του ιδιοκτήτη και ενδεχομένως στην τιμή ζώνης που βρίσκεται το ακίνητο. Ειδικά κίνητρα θα καθοριστούν επίσης για τις περιπτώσεις των πολυκατοικιών, όπου τα τελικά αποτελέσματα εξοικονόμησης είναι πολύ μεγαλύτερα.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας κόβει τη Πίτα του και διασκεδάζει, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13.00,στη ταβέρνα ''Κυρά Έλλη'', Λαυρίου 154, Παιανία

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας κόβει τη Πίτα του και διασκεδάζει, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13.00,στη ταβέρνα ''Κυρά Έλλη'', Λαυρίου 154, Παιανία.

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους της Ηπείρου

Προτάσεις για τη δράση «Κέντρα Κοινότητας» μπορούν να καταθέσουν οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Η προκηρυσσόμενη πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία (3) έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, σε Δήμους της Περιφέρειας (που δεν έχουν ήδη ενταγμένη συγχρηματοδοτούμενη πράξη για τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας), με μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, άνω των 10.000 κατοίκων (δύναται να ληφθεί υπόψη και ο de facto πληθυσμός).
 Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα που συστήνονται και εποπτεύονται από τους Δήμους.
 Η πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 113.640 ευρώ. 
Οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 18-1-2018 έως 22-2-2018 και ώρα 14.00 και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της Άμεσης Αξιολόγησης.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε διώροφη οικία στη Γραμμενίτσα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε διώροφη μονοκατοικία στη Γραμμενίτσα Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο νεαρών, ηλικίας 22 και 28 ετών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, οι δύο δράστες εμπλέκονται σε διάρρηξη – κλοπή από διώροφη μονοκατοικία στη Γραμμενίτσα Άρτας, που έγινε πρωινές ώρες της 22-11-2017, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

O Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου, εκφράζει την αντίθεσή του για τις έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Το Δ.Σ. του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συγχωριανών μας σε όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκονται, δηλώνει και εκφράζει την αντίθεσή μας για τις έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.
Πιστεύουμε πως οι συνέπειες στο περιβάλλον από αυτές τις δραστηριότητες, θα είναι καταστροφικές. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει και από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που κατέθεσε η ίδια η εταιρεία.
Αρνούμαστε να δεχτούμε, τόσο εμείς όσο και οι Πωγωνήσιοι, τον βιασμό της φύσης μας, την καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας, αλλά και τον αφανισμό κάθε μορφής οικονομικής δραστηριότητας (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, τουρισμός κάθε μορφής, βότανα, αρωματικά φυτά, κ.ά.), που θα επέλθει από τις δραστηριότητες της εταιρείας κατά την διάρκεια των ερευνών, αλλά και μετέπειτα κατά την εξόρυξη.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Καχριμάνη αλλά και τους δημάρχους  (Κόνιτσας, Πωγωνίου, Ζίτσας, Ζαγορίου), αφού σε πρώτη φάση είναι οι πρώτοι δήμοι που θα υποστούν τον βιασμό της φύσης μας, να ανακαλέσουν τις άδειες πρόσβασης σε δημοτικές δασικές εκτάσεις, που έχουν παραχωρήσει στην εταιρεία, και να σταματήσουν την κοπή των δέντρων στα δάση μας. 
Τους καλούμε επίσης, να διοργανώσουν ενημερωτικές συναντήσεις, σε κάθε δήμο, όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις, για να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τις ενδεδειγμένες αποφάσεις που θα είναι προς όφελος του τόπου μας. 

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με παροδικές βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ήπειρο από το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου και από τα δυτικά τμήματα της Περιφέρειας.
Αρχικά οι νεφώσεις που θα επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχή μας θα αυξηθούν και έως το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα παράκτια τμήματα.
Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου και θα ενταθούν τοπικά.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 με 17 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, στους 12 με 13 στα ημιορεινά και στους 7 με 8 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά έως 3 και τοπικά στις απογευματινές ώρες τα 4 μποφόρ.

Ο άστατο καιρός θα συνεχιστεί έως και το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές μόνο περιοχές στα ανατολικά τμήματα της Περιφέρειας.

ΟΓΑ: Έως τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα για το έτος 2017

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων για το έτος 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) (σύστημα taxis) έως την ανωτέρω ημερομηνία.
Ο ΟΓΑ έχει ήδη ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά, ταυτόχρονα και όσους δικαιούχους δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2017, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.
Σημειώνεται ότι για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος, λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών και για όσες θα υποβληθούν έως τις 15 Ιανουαρίου 2018, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με τη δόση του Α΄ τριμήνου 2018.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2018 για υποβολή αίτησης Α21 από τους ενδιαφερόμενους αφορά το έτος 2017, είναι καταληκτική και δεν θα δοθεί παράταση.

Σπύρος Ριζόπουλος: Η πρόταση μου για το αδιέξοδο στη Δόμπολη

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Διάβασα με προσοχή την απάντηση της αντιπεριφερειάρχου Τατιάνας Καλογιάννη για το ιστορικό ακίνητο στη Δόμπολη. 
Το βασικότερο στοιχείο που προκύπτει από την υπόθεση αξιοποίησης του ακινήτου είναι ότι για μια ακόμη φορά η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών, αλλά κυρίως των αναγκών που έχει ο τόπος μας. 
Όπως στην περίπτωση της Νιάρχου έτσι και εδώ, αποδεικνύεται ότι η Περιφερειακή αρχή όταν δεν θέλει να πει την πραγματικότητα έχει ένα μοναδικό τρόπο να κρύβεται επικαλούμενη απίστευτα εδάφια νόμων και κανονισμών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνει το εξής: για να αποκατασταθεί στατικά το υπάρχον οικοδόμημα το κόστος θα είναι διπλάσιο ή και τριπλάσιο σε σχέση με την κατεδάφιση και τη νέα κατασκευή. Και όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει τρόπος να δοθεί το έργο στην τοπική εργολαβική διαπλοκή διότι θα ήταν προκλητικό, ελλείψει πολιτικής στρατηγικής και αντίληψης δεν γίνεται το αυτονόητο.
Προτείνω, σε τρία επίπεδα, το εξής:
Επίπεδο 1ο: Άμεσα η υλοποίηση μιας συγκοινωνιακής μελέτης η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλο το κομμάτι του Δήμου, τη Δόμπολη, τη Νιάρχου, τους άξονες και να φτάνει μέχρι την περιοχή Σκλίβανη.
Γιατί, και να ήταν έτοιμη να παραδοθεί η Δόμπολη, θα έπρεπε να συνυπολογιστούν οι συγκοινωνιακές επιπτώσεις που θα προκαλούσε το έργο.
Επίπεδο 2ο: Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη και ενσωματωθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό να κληθούν -και εδώ είναι η έλλειψη πολιτικού κριτηρίου από τη σημερινή περιφερειακή αρχή- όλοι οι βουλευτές του νομού, ανεξαρτήτως κόμματος και να τους ζητηθεί να κινηθούν συντονισμένα στα αντίστοιχα υπουργεία προκειμένου να κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή τροπολογία θα διατηρείται ο σημερινός συντελεστής δόμησης στην περίπτωση που θα προκριθεί η λύση της κατεδάφισης.
Δεν είναι, ούτε η πρώτη φορά που γίνεται ούτε η τελευταία.
Επίπεδο 3ο: Εφόσον ολοκληρωθούν τα δύο πρώτα στάδια, ως επόμενο, η δημιουργία ενός πλήρους φακέλου για το έργο, προκειμένου να προσκληθούν υποψήφιοι επενδυτές. Τον φάκελο πρέπει να αναλάβει, ως δουλειά, η αναπτυξιακή της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: http://www.rizopoulospost.com/

Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας: Πανηπειρωτική συνάντηση με τους Φιλιππιδαίους σε ένα γνήσιο γλέντι, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13.00', στην αίθουσα εκδηλώσεων ''Αργοναύται-Κομνηνοί'', Δαβάκη 10 & Δοϊράνης, Καλλιθέα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας σας προσκαλεί στην Πανηπειρωτική συνάντηση με τους Φιλιππιδαίους σε ένα γνήσιο γλέντι, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13.00', στην αίθουσα εκδηλώσεων ''Αργοναύται-Κομνηνοί'', Δαβάκη 10 & Δοϊράνης, Καλλιθέα.

Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών: Κοπή Πίτας και γλέντι, τη Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ώρα 12.30' το μεσημέρι, στην αίθουσα δεξιώσεων ''Αίγλη'', στην οδό Σπύρου Νούση 25, στην Πάρνηθα, στις Αχαρνές.

Ανακοίνωση της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών
Αγαπητά μας μέλη και φίλοι της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, σας προσκαλούμε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην ετήσια κοπή πίτας μας στην αίθουσα δεξιώσεων ''Αίγλη'' στην οδό Σπύρου Νούση 25 στην Πάρνηθα στις Αχαρνές.
Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ/ 10 ευρώ τα παιδιά και περιλαμβάνει πλούσιο μενού με απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά. Θα μας διασκεδάσει η Ηπειρώτικη ζυγιά του εξαιρετικού μουσικού Θοδωρή Γεωργόπουλου με την συνοδεία του Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, του Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και του Αθανάσιου Κάκου στο ντέφι. Στο τραγούδι μαζί με τον Μιχάλη Ζάμπα και η Άννα Ματζούκη.
Πληροφορίες και κρατήσεις στα γραφεία μας, στο facebook, και στο τηλέφωνο: 6948896427.

Σας περιμένουμε

Ρινοπλαστική: Διαλύστε τους μύθους και αλλάξτε τη ζωή σας

Παραπληροφόρηση και λανθασμένες αντιλήψεις επικρατούν σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού για την πλαστική χειρουργική της μύτης, στην οποία πολλοί θα ήθελαν να προχωρήσουν, για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους, αλλά διστάζουν. Αποτέλεσμα είναι  να νοιώθουν δυσάρεστα, να υπομένουν μια εικόνα που δεν τους αρέσει, να ταλαιπωρούνται και να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους.
Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου - ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας, οι άνθρωποι που είτε έχουν ανατομικά  ρινικά προβλήματα τα οποία δυσκολεύουν την αναπνοή τους, είτε δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχήμα και το μέγεθος της μύτης τους συχνά αμφιταλαντεύονται και δεν αποφασίζουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική, υπό τον φόβο του πόνου, του άγνωστου αποτελέσματος και της γνώμης του περιβάλλοντός τους, αλλά ουσιαστικά εξαιτίας της πλημμελούς ενημέρωσής τους.  Έτσι ανέχονται μια κατάσταση που τους προκαλεί λύπη, ενόχληση ακόμα και αποστροφή, που μπορεί ακόμα και να υπονομεύσει το μέλλον τους. Όμως, είναι αλήθεια ότι:
Δεν είναι οδυνηρή επέμβαση
Παρότι πολλοί  πιστεύουν ότι όσοι κάνουν ρινοπλαστική υποφέρουν από έντονο πόνο, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι ασθενείς αμέσως μετά την υποχώρηση της αναισθησίας βιώνουν χαμηλής έντασης πόνο ο οποίος όμως υποχωρεί με τη λήψη ενός απλού παυσίπονου. Νοιώθουν ενόχληση και βάρος στο πρόσωπο, όπως αυτή που προκαλείται από ένα κρυολόγημα, στη μύτη και στο λαιμό.