Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλάζι στον Άνω Καλαμά


Η ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου στον Άνω Καλαμά.
Η Αυγουστιάτικη μπόρα συνοδευόταν από ισχυρό άνεμο και κατά τόπους έπεσε και χαλάζι.



Περιφέρεια Ηπείρου: Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί 1797 θέσεις φιλοξενίας βρεφών, νηπιών, παιδιών σε ΚΔΑΠ


Τη δαπάνη φιλοξενίας 1768 βρεφών, νηπίων, παιδιών για το έτος 2020-2021 σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Περιφέρεια Ηπείρου, χρηματοδοτεί με το ποσό των 4.900.000 ευρώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Την απόφαση ένταξης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και φορέας υλοποίησης είναι η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ).

Επίσης, με άλλη απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και  πράξη για τη  φιλοξενία 29 βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ για το έτος 2020-2021, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΜΕΑ, με το συνολικό προϋπολογισμό της πράξης να ανέρχεται σε 170.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι επίσης η ΕΕΤΑΑ Α.Ε.


Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 196 νέα κρούσματα


20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας θάνατος  σήμερα, 196 νέα κρούσματα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.
1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ».

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημέρωση για τις προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για τις προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης

Η Διεύθυνση Διοίκησης/Τμήμα Προσωπικού σας ενημερώνει ότι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 ανέργων, καθώς και να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, οι υπόχρεοι του προγράμματος θα πρέπει να επικοινωνήσουν εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη λήψη του συστατικού σημειώματος από τις ΚΠΑ2 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με την Περιφέρεια Ηπείρου στο email: v.malioura@php.gov.gr  προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την πρόσληψή τους καθώς και για τον τρόπο και χρόνο αποστολής τους.

Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας με ηλεκτρονικό τρόπο, οι υπόχρεοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προσωπικού στο τηλέφωνο: 2651087235.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια καυσίμων, λιπαντικών κλπ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Προμήθεια Υγρών καυσίμων και ελαιολιπαντικών, αντιψυκτικών» (καύσιμα κίνησης, θέρμανσης & λιπαντικών, αντιψυκτικών), για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης–Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, για την περίοδο 2020-2021 (1 έτος).


Είκοσι έξι παραβάσεις στην Ήπειρο τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, για μη χρήση μάσκας


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 10 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.211) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(17) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (155) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (13) άτομα.
(2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (46) σχετικές παραβάσεις.
(432) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(91) στην Αττική,
(74) στη Θεσσαλονίκη,
(44) στην Κεντρική Μακεδονία,
(33) στη Θεσσαλία,
(26) στην Ήπειρο,
(25) στην Κρήτη,
(24) στην Πελοπόννησο,
(22) στη Δυτική Ελλάδα,
(19) στη Στερεά Ελλάδα,
(18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στο Βόρειο Αιγαίο,
(16) στο Νότιο Αιγαίο,
(16) στα Ιόνια Νησιά και (6) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.799) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (3.794) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (5) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (127) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (14) παραβάσεις, ενώ αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε (3) καταστήματα στην Τήνο και (1) στη Μύκονο.
Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:
στην Κέα (11) έλεγχοι, με (7) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
στην Τήνο (24) έλεγχοι, με (3) παραβάσεις για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας) και (1) για μη χρήση μάσκας,
στη Μύκονο (9) έλεγχοι, με (1) παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),
στη Μήλο (30) έλεγχοι, με (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας,
στην Πάρο (14) έλεγχοι, με (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας,
στη Νάξο (23) έλεγχοι, στην Ίο (14) έλεγχοι και στη Σαντορίνη (2) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.
Επιπλέον στη Μύκονο συνελήφθη ένα άτομο για διατάραξη κοινής ησυχίας, σε βίλα όπου είχε διοργανωθεί πάρτι.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Ιωαννίνων, Βελλάς και Κόνιτσας


Οκτώ νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων. Άλλες τρεις θα λειτουργήσουν στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς στο παράρτημα που θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την Μητρόπολη.
Με οκτώ ειδικότητες θα λειτουργήσει και το ΙΕΚ στην Κόνιτσα.
Αναλυτικά στα Ιωάννινα θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες:
1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)
2. Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών
3. Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων
4. Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων
5.  Στέλεχος διατροφής και Διαιτολογίας
6. Τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
7. Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ
8. Γραμματέας ανώτερων και ανώτατων στελεχών
Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Βελλάς είναι:
1. Τεχνικός Μελισσοκομίας
2. Τεχνικός Γαλακτοκομίας – τυροκόμος
3. Τεχνικός Αμπελουργίας – οινολογίας
  μετακίνηση των σπουδαστών θα γίνεται με λεωφορείο)
ΑΙΤΗΣΕΙΣ για τους υποψήφιους σπουδαστές το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου πληροφορίες στο site: http://1iek-ioann.ioa.sch.gr/index.htm
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:
Με ειδικότητες συνυφασμένες με την παράδοση και την τοπική οικονομία θα λειτουργήσει το Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας τη νέα χρονιά.
Οι προτεινόμενες ειδικότητες είναι
1. Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος
2. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
3. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
4. Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας
5. Προπονητής Αθλημάτων
6. Τεχνικός Αγροτουρισμού
7. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
8. Συνοδός Βουνού

Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 18χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η 18χρονη, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.     
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σιταριά Πωγωνίου: Πρόγραμμα Πανηγύρεως για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 Πρόγραμμα Πανηγύρεως για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σιταριά Πωγωνίου.

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ το καλοκαίρι;


Αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπορεί να προσφέρει η μόνιμη αποτρίχωση, σε άνδρες και γυναίκες που ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η εμφάνιση σε παραλίες και πισίνες με δέρμα χωρίς τρίχες, λείο και απαλό, μπορεί να τονώσει την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. 
Το αποτέλεσμα, όμως, αυτό μπορεί να προσφέρει μόνο μια επαγγελματική αποτρίχωση με λέιζερ, παρά τη μεγάλη ποικιλία μεθόδων που ισχυρίζονται ότι το επιτυγχάνουν.
Ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν εάν μπορούν να επιλέξουν αυτόν τον τρόπο αποτρίχωσης προτού φύγουν για κάποιο νησί, για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Και αυτό διότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν ενδείκνυται η αποτρίχωση με λέιζερ αυτή την εποχή, λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
«Ο μύθος της αποφυγής της έκθεσης στον ήλιο, τόσο πριν όσο και μετά από την αποτρίχωση με λέιζερ, είναι παλαιός και οφείλεται στους περιορισμούς της τεχνολογίας των μηχανημάτων εκείνης της εποχής. 
Τα περασμένης τεχνολογίας λέιζερ δεν είχαν μεγάλη ικανότητα εστίασης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιορισμοί στη στόχευση των τριχοθυλακίων. Αντιθέτως, η αποτελεσματικότητα των σύγχρονων λέιζερ έγκειται στην ακρίβειά τους που εγγυάται την προστασία του παρακείμενου ιστού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι, αρκεί το μηχάνημα να είναι τελευταίας τεχνολογίας. Απαραίτητη, επίσης, προϋπόθεση είναι η αποτρίχωση με λέιζερ να γίνεται από έμπειρους και καταρτισμένους επαγγελματίες, που την αντιμετωπίζουν ως ιατρική πράξη», επισημαίνει ο  δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ. Χρήστος Στάμου.