Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Οι μετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε βαλίτσες!

Η σύλληψή τους έγινε πριν την επιβίβασή τους σε επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.
Οι αλλοδαποί μετέφεραν δύο αλλοδαπούς κρυμμένους σε βαλίτσες στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και έναν στο πίσω κάθισμα, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το χρησιμοποιηθέν όχημα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Την Κυριακή αρχίζουμε...»!!!

«Την Κυριακή αρχίζουμε ανανεωμένοι συναισθηματικά και πολιτικά» δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, και κάλεσε τους φίλους του Κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή του προέδρου, «να έρθουν να ξανασφίξουμε τα χέρια μας, να ενώσουμε την πορεία μας για το καλό του τόπου». «Στην πραγματικότητα, η πρόσκληση αυτή ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όλους του ενεργητικούς πολίτες που βιώνουν την κρίση, έχουν παράπονα, αγανακτούν πολύ συχνά, αλλά ξέρουν στο βάθος του μυαλού τους ότι μόνο μέσα από την πολιτική διαδικασία μπορούμε να βρούμε τη λύση στο μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα» πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη Συντονιστικού Π.Ε. Ιωαννίνων για τις πυρκαγιές

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων με θέμα: «Συντονισμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές)».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Σιγανοπαπαδιές υπέρ νέου φράγματος στον Άραχθο


Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή βγαίνουν κάποιοι… γυμνοσάλιαγκες της Ηπείρου και τάσσονται ανενδοίαστα υπέρ της δημιουργίας και 3ου φράγματος στον Άραχθο, καθώς και άλλων μικρότερων σε όλους τους παραπόταμους των Τζουμέρκων.
Και γνωμοδοτούν, ανίδεοι όντες, ότι τα μικρά και μεγάλα φράγματα θα ωφελήσουν την περιοχή και τους κατοίκους της δίνοντας δουλειά, ρεύμα και ανάπτυξη. Αγνοώντας, εθελοτυφλώντας ή παίζοντας χθόνια παιχνίδια σε καταστροφικά σχέδια και κερδοσκοπικές βλέψεις, πως τα πολλά μικρά φράγματα ισοδυναμούν με κάποια μεγάλα, με τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα.
Θέλουν να αγνοούν, επίσης, πως οι μεθοδεύσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (τρομάρα μας) αντιδιαστέλλονται με τις διεθνείς μεθόδους και τακτικές που θέτουν όρια και περιορισμούς ή και απαγορεύουν ολοκληρωτικά τη δημιουργία μικρών και μεγάλων φραγμάτων και προχωρούν στην ανατίναξη υπαρχόντων.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι

Στο 20,7% εκτοξεύθηκε η ανεργία το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, με αποτέλεσμα στο σύνολο του 2011 η ανεργία να ανέρχεται σε 17,6%, σε μέσα επίπεδα και 14,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με τους άνεργους να ανέρχονται σε 1.025.877 άτομα.
Ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 3.932.790 άτομα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η απασχόληση μειώθηκε κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,5% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 16,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 44,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ημερίδα για τη Λίμνη Παμβώτιδα

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπολ. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος, εντός Στοάς Σάρκα) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:30 π.μ., Ημερίδα για τη λίμνη με τίτλο: «Λίμνη Παμβώτιδα- Προτάσεις Αποκατάστασης». Την Ημερίδα διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και κατά τη διάρκεια της θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην εξεύρεση λύσης για τη θεραπεία της λίμνης.
Κύριος στόχος είναι μια λίμνη υγιής, που θα συνεχίσει την προσφορά της απρόσκοπτα για την περιοχή μας.
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι: Ο κ. Παναγιώτης Νίτας, σύμβουλος διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, ο κ. Stefan Bruns, μηχανολόγος- μηχανικός και οι κ.κ. Βασίλης και Μάριος Ασωνίτης, οικονομολόγοι- τεχνικοί σύμβουλοι.
Για πληροφορίες στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, τηλ. 26510 87202, 76620.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Υπέρ της παρουσίας ενός μόνιμου υπουργού Παιδείας

Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε πως: «Στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει τα θέματα, στηριζόμενος όμως από την όποια κυβέρνηση θα υπάρχει».

Όσον αφορά την υπουργοποίηση του δήλωσε ότι «Βρέθηκα γι' αυτό το διάστημα σε αυτήν τη θέση, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω σε πολλά συγκεκριμένα θέματα, να ξεπεράσουμε αντιθέσεις, να υπάρξει ηρεμία και να προχωρήσουμε».
Μάλιστα, επισήμανε πως:«Δεν χρειάζεται να μάθω πράγματα, γιατί μπαίνοντας στο υπουργείο ξέρω τί σημαίνει εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, δηλαδή έχω γνώση των θεμάτων στην ουσία τους'' υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
«Δεν θα ήθελα να μιλήσω, τόσο για αλλαγή, όσο για εισαγωγή και προώθηση ενός μεγάλου θέματος, εάν έχω τον χρόνο να το περάσω και αναφέρομαι στο νέο Λύκειο, σε μια άλλη μορφή Λυκείου, που θα αποκαταστήσει το μορφωτικό του ρόλο και θα το αποσπάσει από τον φροντιστηριακό και απαξιωμένο χαρακτήρα του ώστε να γυρίσουν οι μαθητές στο σχολείο και να ανέβει ο δάσκαλος. Αυτό είναι όραμα. Το έχω δουλέψει στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία. Δουλεύτηκε και εδώ, επί υπουργίας της κ. Διαμαντοπούλου, και βεβαίως μια αλλαγή στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια για ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Οι έπαινοι δεν χαρίζονται, κερδίζονται

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Ου πολλώ δέω χάριν έχω ω βουλή τω κατηγόρω ότι μοι παρασκεύασε τον αγώνα τούτο νυν. Πρότερον μεν ουκ είχον πρόφασιν εφ΄ης του βίου διάγω. Νυνί δια τούτο ήλειφα
Ανοιχτή επιστολή προς συνταξιούχον διδάσκαλον
Αγαπητέ δάσκαλε,
Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες ν΄απαντήσω σε σχετικές ενστάσεις σου, καθώς και τυχόν άλλων συμπατριωτών μας, σχετικές με το ύφος και την ουσία των γραπτών μου.
Ευχαριστώ, επίσης, που διαβάζεις και επικροτείς την πλειονότητα των κειμένων μου, αν και αυτά «στιγματίζονται» από τις παρατηρήσεις σου γιατί είναι συνήθως θετικά και ευχάριστα, αποφεύγοντας να θίξω και να καυτηριάσω και τα αρνητικά, ιδιαίτερα αυτά που συμβαίνουν στον οίκο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Από την ενδιαφέρουσα, αν και σύντομη, συζήτηση που είχαμε εξήγαγα δυο συμπεράσματα. Πρώτον, πως αναγνώσατε μόνο πρόσφατα κείμενά μου και, δεύτερον, πως οι επισημάνσεις σου περιορίζονταν μόνο στα αναφερόμενα στην Πανηπειρωτική. Ως προς το πρώτο μπορεί η αντίληψή μου να είναι λανθασμένη. Ως προς το δεύτερο όμως δεν θα διαφωνήσω, με αφορμή βεβαίως και με τα όσα ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας μας.
Και δεν θα διαφωνήσω πως γράφω μόνο καλά για την παρούσα διοίκησή της, κάτι που παραδέχτηκαν ομοφώνως όλα τα στελέχη της αποδημίας μας που παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο στη συνέλευση. Ανάμεσά τους διακεκριμένοι συμπατριώτες απ΄ όλους τους συνδυασμούς που λαμβάνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του 25μελούς διοικητικού συμβουλίου της. Αυτό το «επιτέλους κάτι γίνεται» και ότι έγινε έργο πολλαπλάσιο των δυνατοτήτων του Δ.Σ, που ακούστηκε είναι η καλύτερη επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων μου για το σημαντικό και πλούσιο έργο που παρήγαγε σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις ενός έτους από την ανάδειξή της και μάλιστα κάτω από δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και με άδειο το ταμείο.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν 16 φαρμακευτικά δισκία.

Συνελήφθη χθες (14-03-2012) το βράδυ, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (φαρμακευτικά δισκία).
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 29χρονο, βρήκαν και κατέσχεσαν δεκαέξι (16) ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δεν υπάρχουν κονδύλια για συντήρηση των δρόμων!


Επέκταση της Ιόνιας ως Κακαβιά ζητά ο Αλέξανδρος Καχριμάνης

Περιορισμένους πόρους έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Ηπείρου για την συντήρηση του Εθνικού Οδικού δικτύου της περιοχής μας και το κλείσιμο των λακκούβων, όπως αναφέρει σε χθεσινή απάντησή της προς τον «Π.Λ.», με αφορμή δημοσίευμα που αφορούσε την κακή εικόνα την οποία παρουσιάζει η Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς.
Η Περιφέρεια, η οποία αντέδρασε άμεσα στο προχθεσινό ρεπορτάζ, αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι πολλά και, παρά την έλλειψη χρημάτων, σημειώνει πως οι υπηρεσίες της έχουν ήδη ξεκινήσει από προχθές, με όσα μέσα διαθέτουν, την επιδιόρθωση των ζημιών που άφησε ο δύσκολος φετινός χειμώνας στους δρόμους της περιοχής μας.
Παράλληλα, στην απάντησή της κάνει επίσης αναφορά και στην επέκταση της Ιόνιας Οδού ως την Κακαβιά, ζήτημα που ο Αλέκος Καχριμάνης προτίθεται να θέσει σε συνάντηση που θα έχει με τον Υπουργό Μεταφορών.
Πολλές ζημιές
Ο χειμώνας που φεύγει είναι σαφές ότι προκάλεσε μεγάλες φθορές που καθιστούν πολλά σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου της περιοχής μας, άκρως επικίνδυνα για τα διερχόμενα οχήματα. Γι’ αυτές τις ζημιές ευθύνονται τα πολλά χιόνια που έπεσαν φέτος, κυρίως οι παγετοί, οι έντονες βροχές, καθώς και το αλάτι που ρίχτηκε στους δρόμους για την αντιμετώπισή τους.
Οι παρεμβάσεις λοιπόν που πρέπει να κάνουν αιρετή Περιφέρεια και Δήμοι, ώστε οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια στους επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους είναι πολλές. Ωστόσο, αντιστρόφως ανάλογα είναι τα κονδύλια που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς τα ποσά που διατίθενται από την κεντρική κυβέρνηση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου έχουν πλέον συρρικνωθεί σε ανησυχητικό βαθμό!
Και μπορεί σε μία άλλη Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα αυτή της γειτονικής Θεσσαλίας, το πρόβλημα να είναι πιθανώς μικρότερο, αφού το οδικό δίκτυο είναι πιο «στρωτό», στην Ήπειρο όμως το ορεινό ανάγλυφο σε συνδυασμό με τις «παγίδες» που κρύβουν οι δρόμοι, δημιουργεί έναν επικίνδυνο έως θανατηφόρο συνδυασμό.
Η απάντηση της Περιφέρειας
• Η απάντηση της Περιφέρειας στον «Π.Λ.» για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο αναφέρει τα ακόλουθα:
«Κύριε Διευθυντά,
Σε απάντηση του σημερινού (σ.σ. χθεσινού) πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ με τίτλο «Τριτοκοσμική η εικόνα του δρόμου Γιάννινα – Κακαβιά» θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι από την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 έχουν ξεκινήσει εργασίες για την επούλωση των λακκουβών.
Όπως γνωρίζετε, η αρμοδιότητα του Εθνικού Οδικού δικτύου έχει περιέλθει στην Αιρετή Περιφέρεια από την 1η Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να διατεθούν οι ανάλογοι πόροι για τη συντήρησή του. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά και επιδεινώθηκαν από τον μακρύ σε διάρκεια χειμώνα και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα ελάχιστα διαθέσιμα κονδύλια που διαθέτει.
Ειδικά για την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των σημείων που χρήζουν βελτιώσεων και σταδιακά –ανάλογα της ροής των χρηματοδοτήσεων – θα γίνονται και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.
Τα προβλήματα θα εκλείψουν μόνο με την κατασκευή και την επέκταση του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού μέχρι και την Κακαβιά, ένα έργο που ανήκει σε εκείνα που προτίθεται να συζητήσει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνάντηση που έχει ζητήσει με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων».

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (14-03-2012) το πρωί, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μετά από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έξι (6) νάιλον συσκευασίες ηρωίνης (φιξάκια), συνολικού βάρους (4,7) γραμμαρίων.
Έπειτα, σε έρευνα που ενήργησαν στην οικία του 33χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα ηρωίνης βάρους (7,8) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με ύποπτη ουσία σε σκόνη βάρους (0,5) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε λειτουργία η μεταβίβαση δικαιωμάτων μέσω ίντερνετ

Από το απόγευμα της Δευτέρας τέθηκε σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων μεταβιβάσεων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2012.

Οι αιτήσεις μεταβίβασης καταχωρίζονται υποχρεωτικά πριν την αποστολή τους στη διαδικτυακή εφαρμογή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
α) καταχώρηση και οριστικοποίηση,
β) εκτύπωση,
γ) υπογραφή από τους συμβαλλομένους και
δ) θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο χωριστά από αρμόδια αρχή.
Η διαδικτυακή εφαρμογή αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα στους αιτούντες, με τη χρήση των κατάλληλων επιλογών, να μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους, να ενημερώνονται για τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης που κατέχουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.
Αρχικά απαιτείται η υποχρεωτική online εγγραφή με την επιλογή «Δημιουργία νέου λογαριασμού» για τη λήψη κωδικού πρόσβασης. Επισημαίνεται ότι αίτηση εγγραφής για δημιουργία νέου λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης ή σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.
Στις περιπτώσεις ταυτόχρονης μεταβίβασης υποχρεωτική καταχώρηση πραγματοποιείται μόνο για την πρώτη αίτηση μεταβίβασης, ενώ για τη δεύτερη αίτηση μεταβίβασης δεν απαιτείται η ηλεκτρονική καταχώρηση.
Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω ενός οποιουδήποτε περιηγητή ιστού (web browser), μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr
Η διαδικτυακή εφαρμογή βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://entitlements.opekepe.gr/

Pulse: Οκτακομματική η νέα Βουλή

Βουλή οκτώ κομμάτων δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση
ΝΔ: 17%
ΠΑΣΟΚ: 10 %
ΚΚΕ: 9,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 8 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5 %
Χρυσή Αυγή: 3,5%
ΛΑΟΣ: 3%
Ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%.

''Δέσποτα άκουσον με...''

Πριν από αρκετό χρονικό διάστημα είχα στείλει την παρακάτω επιστολή στην Μητρόπολη Κόνιτσας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να την διαβάσουν.
Πιστεύω ότι αξίζει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας.


''Πάτερ και Δέσποτα την ευχή σας''.
Θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου. Θα ήθελα να ξεκινήσω με τον μικρό αριθμό των ιερέων στην Ιερά Μητρόπολη.
Υπάρχουν διαβάζω 96 ναοί και 33 ιερείς εκ των οποίων 10 συνταξιούχοι.
Αυτό από μόνο του δεν σας έβαλε, σαν διοίκηση, σε σκέψη για το τι θα κάμετε;
Θέλετε να πούμε αλήθειες;
Επί Σεβαστιανού, ρώτησα και έμαθα, ότι όποιος ήθελε να γίνει ιερέας "έπρεπε" να περιμένει.... να περιμένει ... αρκετά χρόνια, ώστε να "δοκιμαστεί". Επίσης έμαθα ότι αρκετοί νέοι που ήθελαν πραγματικά να γίνουν ιερείς, επέστρεφαν στα χωριά τους με το ίδιο εισιτήριο. Δυστυχώς είχαν προγαμιαίες σχέσεις. Ίσως τόσο ο μακαριστός, όσο και ο νυν Μητροπολίτης έψαχναν για νέους "παρ' ολίγον άγιους". Γνωρίζετε ότι στις γειτονικές Μητροπόλεις υπάρχουν παρά πολλοί νέοι (σε ηλικία) κληρικοί;
Φαντάζομαι ότι όλοι τους θα ήταν "εγκρατείς"!!!
Κρίμα που την "εγκράτεια" αυτή δεν την είχαν οι νέοι της περιοχής σας.
Τώρα είναι πλέον αργά.
Εξαιτίας τις οικονομικής κρίσης η αναλόγια 1 προς 10 είναι πραγματικότητα. Όπως επίσης είναι πραγματικότητα με μαθηματική ακρίβεια ο αριθμός των ιερέων της Μητρόπολης να συρρικνωθεί τα επόμενα χρόνια. Και σας λέγω επίσης ότι φοβούμαι ότι ο Καλλικράτης υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί και στις Μητροπόλεις. Στις Μητροπόλεις της Ηπείρου παρόλο που υπήρχαν δουλείες σε πολλούς τομείς, υπήρχαν νέοι που αγαπούσαν την εκκλησία, και τόσο οι πνευματικοί τους πατέρες όσο και οι Μητροπολίτες τους αγκάλιασαν.
Δεν ήταν εισαγγελείς απέναντι τους. Συγχώρεση, αγάπη για τον συνάνθρωπο και ειλικρινή μετάνοια!!!
Μετά φόβου θεού έγιναν ιερείς!!!
Να σας θέσω διαφορετικά το θέμα;
Ακούστε με.
Όλα αυτά τα χρόνια ερχόταν στην εστία της Μητρόπολης εκατοντάδες νέοι από την Αλβανία.
Από αυτούς που φιλοξενούνταν όλα αυτά τα χρόνια σεις τι κάματε;
Κανένας δεν θέλησε να γίνει ιερέας;
Κανένας;
Να λοιπόν η δική σας ευθύνη. Και μην μου πείτε ότι "με το ζόρι" δεν γίνετε κάποιος ιερέας. Έλεος. Τόσα χρόνια ο Χότζας τους καταπίεζε. Τους δόθηκε τέτοια δυνατότητα να βιώσουν την ορθοδοξία και κανείς τους δεν θέλησε να γίνει ιερέας;
Εάν έγινε κάποιος σε κάποια άλλη Mητρόπολη δεν μου αρκεί.
Έπρεπε να γίνει στην Κόνιτσα. Γιατί στο κάτω κάτω όλες αυτές τις ανέσεις τους τις "παρείχαν" οι πιστοί των ενοριών με τον οβολό τους. Επίσης θα ήθελα να σας εκφράσω την απορία μου και τον προβληματισμό μου σχετικά με θέμα "της Βορείου Ηπείρου". Όσες κυβερνήσεις πέρασαν δεν ανέδειξαν το θέμα. Και αυτό διότι δεν υφηστατο γι αυτούς. Από την άλλη μεριά το παιδαγωγικό ινστιτούτο δεν κάνει καμία αναφορά. Δεν θεώρει ότι υπάρχουν Έλληνες στην Αλβανία. Δεν είναι δική μου άποψη. Αλλά εκείνο που ήθελα να σας πω είναι ότι υπάρχει ένας άξιος ποιμενάρχης ο Αναστάσιος που επιτελεί τ ε ρ α σ τ ι ο έργο!!!
Τα σύνορα άνοιξαν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη (Σαμαρά) και με τον μακαριστό Σεβαστιανό.
Τα χρόνια πέρασαν και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό μπορεί κάνεις να κρίνει για το αν έκαμε καλό ή κακό η έλευση των Αλβανών και Βορειοηπειρωτών (με αλβανικά διαβατήρια) στην χώρα μας.
Εγώ θεωρώ πως μάλλον όχι. Είναι μεγάλη κουβέντα. Θέλει χρόνο να αναλύσει κάποιος το θέμα.
Εν συντομία έχω να πω ότι τις δουλείες τις έχουν πάρει οι Αλβανοί. Στις ελληνικές τράπεζες αν πατέ θα δείτε καταθέσεις Αλβανών (και Βορειοηπειρωτών)-- και αναλήψεις (όσες έχουν μείνει) μόνo των Ελλήνων. Δεν είναι θέμα εργατικότητας ή τεμπελιάς αλλά χρημάτων. Επίσης βλέπω ότι στις εκκλησιές αναλαμβάνουν εργασίες Αλβανοί (μουσουλμάνοι και άθεοι). Είναι ευθύνη των ιερέων και των επιτροπών μ έ γ ι σ τ η!!!!
θα επανέλθω.
Με τον δέοντα σεβασμό.
Την ευχή σας.

Κ.Π.

Αποτίμηση της συμμετοχής της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Βερολίνου

 Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα μηνύματα για τον Ελληνικό τουρισμό από τη Γερμανική αγορά, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να είναι δυνατή η καταγραφή των επιπτώσεων στην Ήπειρο. Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, μεταφέροντας εκτιμήσεις και εντυπώσεις από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που έγινε στο Βερολίνο.
Ο κ. Ψαθάς υπογράμμισε ότι η Ελληνική συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση είχε πάρει εθνικό χαρακτήρα καθώς ήταν παρών ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και η ηγεσία του Ε.Ο.Τ., στο περίπτερο του οποίου φιλοξενήθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου.
«Στη Γερμανία - συνέχισε - υπάρχει αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και τα πρώτα μηνύματα δεν είναι θετικά για τη χώρα μας ως προς την προσέλκυση τουριστών. Ήδη κατά το α΄ τρίμηνο του 2012 καταγράφεται μείωση 30% των κρατήσεων προς τη χώρα μας. Για την αναστροφή του κλίματος αυτού, πρέπει να υπάρξει πολιτική ωριμότητα και να μην επικρατήσουν ακραίες λογικές και πρακτικές κατά του Γερμανικού λαού».
Το παρήγορο για την Ήπειρο, όπως πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή μειώσεις πτήσεων από την Air Berlin προς το Αεροδρόμιο του Ακτίου, αν και είναι νωρίς ακόμη για να υπάρχει σαφής εκτίμηση για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
Από την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση του Βερολίνου προέκυψαν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Βασίλης Ψαθάς, από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε με tour operators, διαπίστωσε να υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως για τον χειμερινό τουρισμό. Ωστόσο η σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών, συναρτάται από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επιχειρηματίες της Ηπείρου.
«Ο ρόλος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και όλων των δημόσιων φορέων, εξαντλείται στη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις, στη μίσθωση περιπτέρων, την προώθηση ενημερωτικού υλικού, την οργάνωση συναντήσεων. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα, είναι απαραίτητη η παρουσία επιχειρηματιών του κλάδου, που θα συζητήσουν και θα κλείσουν συμφωνίες. Στο Βερολίνο η συμμετοχή ιδιωτών ήταν πενιχρή, όμως πρέπει όλοι να επανεξετάσουν τη στάση τους, ώστε να αποκτήσει εξωστρέφεια και προοπτική ο τουρισμός μας», κατέληξε ο Αντιπεριφειάρχης.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Βερολίνο ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στην Ελληνογερμανική συνάντηση γνωριμίας που διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με το Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Το έργο των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου, συνέδραμαν επικουρικά καθόλη τη διάρκεια της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βερολίνου κ. Απ. Ζέρβας και ο υπεύθυνος επιχειρηματικότητας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ευάγγελος Ντέμος.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr