Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, ανταμώνει και γλεντάει, τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 13:30 το μεσημέρι, στο κέντρο ''Πανόραμα'', (Λ. Καμαρίου - 1ο χμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο - 2η έξοδο Αττικής Οδού)

Ανακοίνωση-πρόσκληση του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου

Ελάτε να γεμίσουμε για άλλη μια χρονιά το "Πανόραμα"!!
Κυριακή μεσημέρι 19 Φεβρουαρίου 2017.
Οι κορυφαίοι της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης, οι παλιοί Ναπολέων Δάμος και Σάββας Σιάτρας και ο νέος Χρήστος Αγγέλης, θα είναι μαζί μας να γλεντήσουμε, να χορέψουμε όσο αντέχουν τα πόδια μας!
Πληροφορίες: 2105561041, 6982059736


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 24.251 θέσεις στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Αναρτήθηκαν σήμερα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης:
1. ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων
2. ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και
3. ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.
Οι  ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:
•Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους
•Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων αντίστοιχα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά στην προτίμησή τους με το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς επίσης και για το σύνολο της  μοριοδότησής τους όσον αφορά τις προτιμήσεις τους χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας.
Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr  στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα».
Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την 15η Φεβρουαρίου και ώρα 10η πρωινή έως και τη 17η  Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντας τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 της 17ης  Φεβρουαρίου προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2).

Χρήσιμες συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης πολιτών

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών στην Περιφέρειά μας, από επιτήδειους που προσποιούνται υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα ηλεκτρολογικών εργασιών και ενδεχόμενου κινδύνου βραχυκυκλώματος και πρόκλησης πυρκαγιάς, πείθουν τους ηλικιωμένους να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά σε σημεία της οικίας για δήθεν προστασία τους κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων εργασιών και στη συνέχεια τα αφαιρούν αποσπώντας την προσοχή τους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι ηλικιωμένων ατόμων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία της καραβίδας, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του και σε όλους τους παραποτάμους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου από 15 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2017, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.
Στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου η απαγόρευση ισχύει έως 30 Ιουνίου 207, διότι λόγων των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν η αναπαραγωγική περίοδος έχει μεγαλύτερη διάρκεια.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Από Μάρτιο η εφαρμογή για το «Χτίσιμο αφορολόγητου» στο Taxis

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, κ. Γ. Χατζησαλάτας, τον Μάρτιο θα είναι έτοιμη η εφαρμογή χρησιμοποιείται μέσα από το Taxinet, μέσω της οποιάς οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται για το ύψος του αφορολόγητου που έχουν «χτίσει» από τις συναλλαγές τους.
Οι φορολογούμενοι με τους ίδιους κωδικούς που έχουν για να εισέλθουν στο Taxis θα μπαίνουν σε μια επιλογή με την ένδειξη «Χτίσιμο αφορολόγητου» και εκεί θα βλέπει το ύψος των συναλλαγών που έχουν γίνει και έχουν περάσει αυτόματα στον λογαριασμό του.
Θα υπάρχουν όλες οι συναλλαγές που λαμβάνονται υπόψη για το αφορολόγητο όριο και οι οποίες έχουν γίνει είτε μέσω πλαστικού χρήματος (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) είτε μέσω web banking ή από το γκισέ των τραπεζών.
Δεν θα αναγράφονται λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές, παρά μόνο το ποσό ενώ όπως επισημάνθηκε υπάρχει μία σκέψη οι συναλλαγές να κατηγοριοποιούνται ανά τράπεζα.

Αυτό για το οποίο θα ενημερώνεται ο φορολογούμενος είναι το ύψος του αφορολόγητου ορίου που έχει χτίσει μέχρι την ώρα της εισόδου στο σύστημα.

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες του Νομού Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών και για το Νομό Ιωαννίνων.
Στο Νομό Ιωαννίνων σχεδόν τα πάντα είναι δάσος ή δασικές περιοχές και σε αρκετές περιουσίες πολλών δεκαετιών, το δημόσιο αποκτά τεκμήριο κυριότητας της ιδιοκτησίας.
Ακόμη και στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων,  συναντώνται δάση, ενώ πολύ πιο σοβαρά είναι τα προβλήματα σε άλλες περιοχές.
Σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται με την οριοθέτηση των οικισμών, ενώ δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα ΣΧΟΟΑΠ και οι χρήσεις γης που ορίζονται σε αυτά.
Το βέβαιο είναι ότι όσο μελετώνται οι χάρτες, τόσο μεγαλύτερα προβλήματα διαπιστώνονται, τα οποία θα αποτυπωθούν σε όλη τους την έκταση τις επόμενες ημέρες.
Η προθεσμία
*Κατά του περιεχομένου δασικού χάρτη που αναρτήθηκε, επιτρέπεται η υποβολή αντιρρήσεων μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην πρόκληση υποβολής αντιρρήσεων που εκδίδεται από την αρμόδια Δ/νση Δασών. Η ανωτέρω προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες για κατοίκους εξωτερικού.
Οι οδηγίες
*Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται  αποκλειστικώς στον ιστότοπο της ΕΚΧΑ Α.Ε. σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων.
* Η υποβολή των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντος Δασικού Χάρτη αφορά αποκλειστικά στον χαρακτήρα ή στη μορφή κάποιας εμφανιζόμενης στο Δασικό Χάρτη έκτασης και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της.
*Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, που έχουν έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη. Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί είτε επειδή μια έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα επειδή κάποια έκταση έχει παραλειφθεί να χαρακτηριστεί δασική ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση (ενώ είναι).
* Στην περίπτωση που ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση δεν περιλαμβάνεται στο Δασικό Χάρτη,  αντιρρήσεις μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και, ιδίως, το Ελληνικό Δημόσιο, οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Αντιρρήσεις
*Αντιρρήσεις υποβάλλονται για το σύνολο ή μέρος των εκτάσεων δασικού/χορτολιβαδικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνονται εντός γεωτεμαχίου/ πολυγώνου, επί του οποίου ο ενδιαφερόμενος επικαλείται έννομο συμφέρον. Για κάθε γεωτεμάχιο υποβάλλεται μία αντίρρηση, πλην της περίπτωσης που για τμήμα της αμφισβητούμενης έκτασης προβλέπεται η υποβολή αντίρρησης ατελώς.
*Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, ο ενδιαφερόμενος προτίθεται να προβεί σε αμφισβήτηση του χαρακτήρα εκτάσεων που περιλαμβάνονται σε διαφορετικά γεωτεμάχια, συμπληρώνει και υποβάλλει τόσες ηλεκτρονικές φόρμες αντιρρήσεων, όσες και τα γεωτεμάχια αυτά.
*Αντιρρήσεις που οφείλονται σε παράλειψη να απεικονιστούν πράξεις της διοίκησης στο Δασικό Χάρτη (πχ. Τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού και αποφάσεις του αρ. 14 Ν. 998/79, σχέδια πόλης και οικισμοί των παρ. 2α και 2β του αρ. 23 Ν.3889/10, Διανομές κλπ), εξαιρούνται της καταβολής του ειδικού τέλους. Ομοίως εξαιρούνται της καταβολής του ειδικού τέλους, οι αντιρρήσεις κατά το τμήμα που αφορούν σε εκκρεμείς αιτήσεις και υποθέσεις της διαδικασίας του αρ. 14 Ν.998/79. Στις περιπτώσεις υποβολής αντιρρήσεων ατελώς, αυτές δε θα υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ, εντός της σχετικής προθεσμίας, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, προκειμένου οι αντιρρήσεις να καταχωριστούν κατ΄ εξαίρεση από το προσωπικό του ΣΥΑΔΧ.
Πως υποβάλλονται οι αντιρρήσεις
*Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ/ Υποβολή Αντιρρήσεων. Στην εφαρμογή θα βρείτε αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών για την υποβολή των αντιρρήσεων.
Τι στοιχεία ζητάνε
* Για το σύνολο των αντιρρήσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, τα αντίγραφα των στοιχείων που αποδεικνύουν το έννομο συμφέρον καθώς και τα λοιπά συνυποβαλλόμενα στοιχεία/έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικά, σε έντυπη μορφή, με συστημένη επιστολή στο αρμόδιο Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) το οποίο ορίζεται στην πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων. Στον φάκελο αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υπέβαλε ηλεκτρονικά. Ως ημερομηνία αποστολής θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα κατάθεσης στο ταχυδρομείο.
*Η υποβολή των αντιγράφων των στοιχείων που αποδεικνύουν το έννομο συμφέρον καθώς και των λοιπών συνυποβαλλομένων στοιχείων/εγγράφων μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου στο αρμόδιο Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) κατόπιν σχετικής επικοινωνίας.
Το ειδικό τέλος άσκησης αντιρρήσεων
* Το χαράτσι είναι αλμυρό αφού το παράβολο ξεκινάει από 20 € (για τα κάτω των 100 τμ), ανεβαίνει σταδιακά, είναι 135 € για 1-5 στρέμματα και φτάνει μέχρι και 3.600 €!!!
* Και βέβαια σε αυτό πρέπει να προστεθεί το κόστος του μηχανικού που θα κάνει την ένσταση, το σύγχρονο τοπογραφικό που πρέπει να γίνει κλπ
*Το ύψος του ειδικού τέλους άσκησης των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη για κάθε υποβαλλόμενη αντίρρηση και για την έκταση που αμφισβητείται έχει ως εξής:
α) Για εμβαδόν έκτασης έως και 100 τ.μ. των περιπτώσεων της παρ. 3 του άρθρου 2β του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει, είκοσι (20) ευρώ.
β) Για εμβαδόν έκτασης, έως και 1.000 τ.μ., εξαιρουμένων των περιπτώσεων του ως άνω σημείου (α), σαράντα πέντε (45) ευρώ.
γ) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 1.000 τ.μ. έως και 5.000 τ.μ., εκατόν τριάντα πέντε (135) ευρώ.
δ) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 5.000 τ.μ. έως και 20.000 τ.μ., τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ.
ε) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 20.000 τ.μ. έως και 100.000 τ.μ., εννιακόσια (900) ευρώ.
στ) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 100.000 τ.μ. έως και 300.000 τ.μ., χίλια οκτακόσια (1.800) ευρώ.
ζ) Για εμβαδόν έκτασης μεγαλύτερης των 300.000 τ.μ. τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) ευρώ.
* Σημειώνεται ότι από την καταβολή του ειδικού τέλους άσκησης αντιρρήσεων εξαιρούνται:
α) Αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές που έχουν συμπεριληφθεί στον Δασικό Χάρτη, λόγω μη αποτύπωσης του περιγράμματος της παρ. 2 περίπτωση Α΄ του άρθρου 23 του Ν. 3889/2010, όπως ισχύει, καθώς και οι εκτάσεις που εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παρ. 3β του άρθρου 31 του Ν. 4280/2014, όπως ισχύει.
β) Αντιρρήσεις που αφορούν σε περιοχές που εμφανίζονται ως δασικές στη φωτοερμηνεία της παλαιότερης αεροφωτογράφησης, αλλά περιλαμβάνονται σε διανομές (κληροτεμάχια) του εποικισμού.
γ) Αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές που εμφανίζονται ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις, είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφιση, αλλά περιλαμβάνονται σε περιοχές του εποικισμού.
δ) Αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού κατά τη διαδικασία του άρθρου 14 Ν. 998/1979, οι οποίες δεν απεικονίζονται στους αναρτημένους Δασικούς Χάρτες.
ε) Αντιρρήσεις κατά το τμήμα που αφορούν σε εκκρεμείς αιτήσεις και υποθέσεις στη διαδικασία του άρθρου 14 Ν. 998/1979 (άρθρο 28 παρ. 18.α Ν. 2664/1998 όπως ισχύει).

Που ακριβώς και πως θα βρείτε την ιδιοκτησία σας:

Ιόνια Οδός: Παραδίδεται στην κυκλοφορία το Καμπή-Πέρδικα

Τα καλά νέα για την Ιόνια Οδό συνεχίζονται και αυτή τη φορά σειρά για να πανηγυρίσει έχει η Ήπειρος.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές την ερχόμενη εβδομάδα (ίσως την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017), προγραμματίζεται να παραδοθεί το δεύτερο αυτοτελές τμήμα, το Καμπή-Πέρδικα από την κατασκευάστρια εταιρεία της Ιόνιας Οδού, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.
Ωστόσο η ακριβής ημερομηνία αναμένεται.
Η υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας είναι από το 129, ο έως το 145,ο χλμ. (16χλμ) μαζί με το τμήμα Καμπή – Πέρδικα που είναι από το 145,ο έως το 182,ο χλμ. (37χλμ) θα δημιουργήσουν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53χλμ.
Το τμήμα αυτό θα συντομεύσει την χρονοαπόσταση από/προς τα Ιωάννινα κατά περίπου 30 λεπτά, μικραίνοντας ακόμα περισσότερο τη διαδρομή.
Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει 4 ανισόπεδους κόμβους: 
1. Ανισόπεδος Κόμβος Φιλιπιάδας,
2. Ανισόπεδος Κόμβος Γοργόμυλου,
3. Ημικόμβος Αμμοτόπου,
4. Ανισόπεδος Κόμβος Τερόβου. Διαθέτει 2 λωρίδες + ΛΕΑ Στο τμήμα θα λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων Τερόβου, όχι όμως από την παράδοση που έρχεται αλλά από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στα τέλη Μαρτίου.

Υπό διαβούλευση νομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπεται η πώληση στις λαϊκές αγορές προϊόντων μικρών αποσταγματοποιών

 Έντονη αντίδραση των ποτοποιών

Την έντονη αντίδραση των ποτοποιών έχει προκαλέσει το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο υπο τον τίτλο «Πλαίσιο λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων».
Ο λόγος είναι πως σε άρθρο του νομοσχεδίου, μεταξύ των ειδών εμπορίας παραγωγικών αδειών περιλαμβάνονται και
(θ) προϊόντα απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων)
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους μικρούς παραγωγούς τσικουδιάς και τσίπουρου (καζανιάρηδες) καθώς είχε γνωστοποιηθεί η πρόθεση εφαρμογής της «εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» που όριζε την απαγόρευση πώλησης χύμα προιόντων και επέτρεπε την παραγωγή τσικουδιάς μόνο για την προσωπική χρήση.
Οι παραδοσιακοί καζανιάρηδες είχαν αντιδράσει έντονα καθώς αυτό θα αποτελούσε καίριο πλήγμα σε μιαν παραδοσιακή δραστηριότητα που σχετίζεται άμεσα με τον αγροτικό τομέα και για τους περισσότερους αποτελούσε και ένα συμπληρωματικό αγροτικό εισόδημα.
Αυτό όμως ανατρέπεται τώρα καθώς με το νομοσχέδιο επιτρέπεται η πώληση προϊόντων απόσταξης των μικρών – διήμερων αποσταγματοποιών, τουλάχιστον στις υπαίθριες αγορές.
Μάλιστα καθορίζεται και το ειδικό δικαιολογητικό που πρέπει να έχουν για την αναγκαία άδεια ως εξής:

Πώς θα χτίσουμε το αφορολόγητο του 2017 με «πλαστικό χρήμα»

Την καθημερινότητα εκατοντάδων φορολογούμενων αλλάζει το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.
Το «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα επιτυγχάνεται μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές, βάζοντας έτσι φρένο στις συναλλαγές με μετρητά, ενώ οι επιτηδευματίες υποχρεούνται να ανοίξουν επαγγελματικό λογαριασμό για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Παράλληλα η μισθοδοσία θα γίνεται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα.
Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, φοροτεχνικός και στέλεχος του φοροτεχνικού γραφείου Pantelis and Partners Tax & Accounting Specialsts εξηγεί στο newsbeast.gr ποιες δαπάνες θα μετρούν για το αφορολόγητο, ποιο είναι το ελάχιστο όριο που πρέπει να συγκεντρωθεί, τι ισχύει για τους συζύγους, ποιοι εξαιρούνται καθώς και τι θα γίνει με την συγκέντρωση των αποδείξεων.
Τι εννοούμε όταν λέμε πλαστικό χρήμα
Όταν λέμε πλαστικό χρήμα εννοούμε όσες συναλλαγές γίνουν με την χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής. 
Για την ακρίβεια οι τρόποι πληρωμής που θα γίνονται δεκτοί ως τρόποι πληρωμής για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου είναι οι εξής:
Πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
Πληρωμή με χρεωστική κάρτα ( κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ ).
Πληρωμή με προπληρωμένη κάρτα.
Μεταφορά μέσω e-banking και μεταφορά μέσω τραπεζικής εντολής.
Πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου
Από την άλλη πλαστικό χρήμα δεν θεωρείτε η χρήση εταιρικής κάρτας, η πληρωμή με ανάληψη και κατάθεση και η πληρωμή με κάρτες που έχουν εκδοθεί από τριμερή συστήματα καρτών πληρωμής.
Ποιο είναι το ελάχιστο ποσοστό δαπανών που απαιτείται  να έχει εξοφληθεί με τον τρόπο αυτό