Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ορατές οι κατασχέσεις για 200.000 οφειλέτες του ΙΚΑ

Το υπουργείο Εργασίας κηρύσσει πόλεμο κατά της εισφοροδιαφυγής ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων με διασταυρώσεις και εντατικούς ελέγχους για τις εισφορές που δηλώνονται και τις εισφορές που τελικά καταβάλλονται.
Η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.
Έτσι από τις 6 Νοεμβρίου, μετά τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, το υπουργείο προχωρά  σε μηνιαίες διασταυρώσεις των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) με τα ποσά που καταβάλλονται για την ασφάλιση των εργαζομένων.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την 1η Μαρτίου που καθιερώθηκε η υποβολή ΑΠΔ σε μηνιαία βάση έως σήμερα, 200.000 επιχειρήσεις εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων και καταβληθέντων ποσών που φθάνουν τα 700 εκατ. ευρώ, ποσό που έως το τέλος του έτους αναμένεται να αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ.

Από δω και στο εξής όμως, οι επιχειρήσεις που θα εμφανίζουν αποκλίσεις, θα χάνουν το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Συγχαρητήρια του Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν στην Περιφέρεια Ηπείρου για την εξαιρετική χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ

Με την αναγνώριση της αποτελεσματικής αξιοποίησης και απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν. 
Το βράδυ της Δευτέρας ο Επίτροπος παρακάθισε σε δείπνο εργασίας, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Ηπείρου, οι οποίοι κατέθεσαν προβληματισμούς και προτάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο.
 Στην προσφώνησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε τις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στις εντάξεις/απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, που την έχουν φέρει στην πρώτη θέση των περιφερειών της χώρας. 
Επίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής, όπως οδικοί άξονες (Ιόνια Οδός- Ε65) κ.ά.
 Αναφερόμενος στη νέα προγραμματική περίοδο ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η Ήπειρος, μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξή της στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με τη μεταποίηση, στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας, στο περιβάλλον και στην παροχή υπηρεσιών.

Έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 τα ανασφάλιστα οχήματα

Οι ασφαλιστές καταγγέλλουν ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους, σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλιστών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, από τις αρχές του νέου έτους, εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα πρέπει να προκαταβάλουν το ασφάλιστρο τους προκειμένου να αποκτήσουν συμβόλαιο κάλυψης των οχημάτων τους καθώς καταργείται το χρονικό περιθώριο δύο μηνών που δινόταν σε ασφαλισμένους και ασφαλιστές να ασφαλίσουν το όχημα τους.

Άρτα: Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (05-11-2013) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων-Άρτας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πέντε (5) μαχαίρια, μήκους έως (32) cm
δύο (2) ξύλινα ρόπαλα
ένα (1) γκλοπ από καουτσούκ.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 53χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
ένα (1) περίστροφο
τρία (3) πιστόλια ρίψης φωτοβολίδων
δύο (2) κυνηγετικά όπλα
δύο (2) αεροβόλα τυφέκια
επτά (7) αναδιπλούμενα μαχαίρια, μήκους έως (24) cm
ενενήντα επτά (97) φυσίγγια, διαμετρήματος 45 auto
διακόσια επτά (207) φυσίγγια, διαμετρήματος 12 cal.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κλοπή αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (05-11-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
 Ειδικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας από 74χρονο ημεδαπό, η κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, η οποία έγινε στο Ράγιο Θεσπρωτίας.
 Οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν τον 31χρονο, να οδηγεί το κλεμμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Ηγουμενίτσας και τον συνέλαβαν.
 Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω δικαστικής απέλασης. 
 Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Κατασχέσεις - εξπρές σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη

Κατασχέσεις - εξπρές από τραπεζικούς λογαριασμούς θα μπορεί να κάνει από τον Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με το πάτημα ενός κουμπιού, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα στέλνει ηλεκτρονική εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες, ώστε η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε τρεις εβδομάδες, αντί τριών μηνών που ισχύει σήμερα.
Στο γραφείο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στη σχετική υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών και, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, από τον Δεκέμβριο το ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα δίνει το «παρών». 

Η βασική αλλαγή που φέρνει αφορά στη σύντμηση του χρόνου που μεσολαβεί από την απόφαση της Εφορίας να κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης καταθέσεων για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έως την είσπραξη των ποσών που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.


Ηπειρώτικο γλέντι από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Μεσογαίας (Κορωπίου), την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13:00 στο Κίτσι Κορωπίου

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογαίας (Κορωπίου), την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13:00, διοργανώνει Ηπειρώτικο  παραδοσιακό γλέντι, στο κτήμα Villa mia, στην οδό Βουρβατσίου 11, στο Κίτσι Κορωπίου.
Την μουσική μας ευόδωση έχει αναλάβει η Ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου
  χρυσοδάκτυλο κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον καλλίπυγο, καλλίφωνο, αρχέγονο και βυζαντινό Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο και τον χαρισματικό Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και νησιώτη μουσική με τους, Ιωάννα Λεγάκη και
  Νεκτάριο  Γκαγκόση.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» 2013

Η  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ως Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» καλεί τις περισσότερο πτωχές οικογένειες  της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως,  σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτει  η οποία έχει  ως εξής:    «μετά το θάνατο της συζύγου μου οι τόκοι  και τα μερίσματα των πέντε μετοχών και εις τα κατατεθειμένα ποσά θα διανέμωνται καλοκαγάθως και δικαίως κάθε εξάμηνίαν πάντοτε και αματατρέπως εις τας μάλλον πτωχοτέρας οικογενείας της πατρίδας μου Βησσάνης), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2013  με τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι  δημότες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης. Δικαίωμα συμμετοχής έχει από κάθε οικογένεια ένα μέλος.
2)Εκκαθαριστικό σημείωμα  έτους 2013 επικυρωμένο από την εφορία ή υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία είναι αληθή .
3) Έντυπο Ε9 επικυρωμένο από την εφορία ή υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία είναι αληθή .
4) Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνουν ότι δεν έχουν  εισπράξει τέτοιου είδους οικονομική ενίσχυση  από άλλο Νομικό πρόσωπο
   Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2013 είναι 3.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση της διαχειριστικής  επιτροπής.
   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653360117ή 6977410159  
Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Βήσσανης 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση άπορης κόρης της Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου από το Κληροδότημα ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ 2013

Η  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ως Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» καλεί τις δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως,  σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» η οποία έχει συγκεκριμένα ως εξής   «οι τόκοι του ως είρηται κεφαλαίου θέλουσι διατίθεσθαι κατ΄έτος προς προίκησιν μιας κόρης άπορον της αυτής Κοινότητας δια κλήρου, με τη μεγίστην λεπτομέρειαν θα τίθεται εντός κληροτίδος τα ονόματα των προς γάμον ωρίμων..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2013  με τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από το Δήμο). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι οι ενδιαφερόμενες, δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
2)Εκκαθαριστικό σημείωμα  έτους 2013 (των γονέων εάν δεν υποβάλλει μόνος του ο ενδιαφερόμενος, όπως και της ενδιαφερόμενης εφόσον  υποβάλλει) επικυρωμένο από την εφορία ή υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία είναι αληθή.
3)Έντυπο Ε9 επικυρωμένο από την εφορία ή υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία είναι αληθή.
3)Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 
4)Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνει η ενδιαφερόμενη ότι δεν έχει προικοδοτηθεί από άλλο Νομικό πρόσωπο
  Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2013 είναι 3.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση της οικονομικής-διαχειριστικής  επιτροπής.
   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653360117 ή 6977410159 τοπικού εκπροσώπου Βήσσανης 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ