Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ψήφισμα συμπαράσταση των απόδημων Ηπειρωτών στα αιτήματα του Σωματείου Μουσικών «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» Ν. Ιωαννίνων


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το ΔΣ της ΠΣΕ ζητάει από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους στον πολιτισμό ως ξεχωριστή ομάδα πέρα από ΚΑΔ, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι είναι από τις πλέον πληττόμενες ομάδες εργαζομένων. Με τις αποφάσεις για αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων και πρόσφατα των πανηγυριών, οι εργαζόμενοι του πολιτισμού έχουν μείνει χωρίς δουλειά από τον Μάρτιο. 
Η φύση της δουλειάς τους σε ξεχωριστούς εργοδότες, σχεδόν κάθε μέρα, με ελάχιστες ή και ανύπαρκτες ασφαλιστικές εισφορές, δεν τους επιτρέπει την τυπική ένταξη στους άνεργους, στους πληττόμενους. 
Το ΔΣ της ΠΣΕ προτείνει την ένταξή τους στους εποχιακούς ανέργους, και την επιδότηση καθ’ ενός με 800€ και είναι πρόθυμο να βοηθήσει με υπευθυνότητα στην πιστοποίηση των εργαζομένων στα παραδοσιακά μουσικά σχήματα της Ηπείρου.
Το ΔΣ της ΠΣΕ εντοπίζει ότι η πολιτεία αντιμετωπίζει τον λαϊκό πολιτισμό με αρνητική διάθεση, δεν ενισχύει τους φορείς που προσπαθούν να κρατήσουν -σε αρνητικό περίγυρο- ζωντανή και να διαδώσουν την παράδοση. 
Η πολιτεία δεν προτείνει ως οφείλει μέτρα προστασίας από την πανδημία στις λαϊκές εκδηλώσεις, εξομοιώνοντάς τες αδιάκριτα με εκδηλώσεις κακοποίησης των πανηγυριών, που εμπορευματοποιούν την παράδοση και αντιμετωπίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις με 2 μέτρα και 2 σταθμά. 
Οι αποφάσεις πρέπει, βεβαίως, να τηρηθούν, αλλά είναι ανάγκη να προβλέπεται και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εφαρμογή αυτή.
Το ΔΣ της ΠΣΕ απαιτεί ο λαϊκός μας πολιτισμός να έχει την προστασία της πολιτείας.
Εκφράζει την συμπαράσταση των απόδημων Ηπειρωτών στα αιτήματα του Σωματείου Μουσικών «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» Ν. Ιωαννίνων και στηρίζει την κινητοποίηση τους.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων-Ωφελουμένων του κοινωνικού τουρισμού


Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων-Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021.
Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων-Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ: http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos-2020-2021
Οι Δικαιούχοι και Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Τρίτη, 21 Ιουλίου και ώρα 08:00 μέχρι και την Πέμπτη 23 Ιουλίου και ώρα 15:00.
Επισημαίνεται ότι οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων αφορούν 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί συμπληρωματικός πίνακας Δικαιούχων με τις επιπλέον 70.000 επιταγές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.
Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού. Η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βρίσκεται εδώ: http://www.oaed.gr/e-yperesies  

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 11 νέα κρούσματα


Τα 2 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας θάνατος  σήμερα, 11 νέα κρούσματα.
Από τα 11 κρούσματα τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Συνολικά τα θύματα είναι 195 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.012.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι νέες δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και την εφάπαξ έκπτωση στο taxisnet


Διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δημοσιεύθηκε στην ΑΑΔΕ προβλέπει την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με το έγγραφο της ΑΑΔΕ, για τις φορολογικές δηλώσεις 2020, προβλέπεται ακόμη η έκπτωση φόρου 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Για τις περιπτώσεις που φορολογούμενος έχει ήδη πληρώσει εφάπαξ, η έκπτωση 2% θα συμψηφιστεί με επόμενη οφειλή του.
Δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, που υποβάλλονται από σήμερα (20/7) το βράδυ και μετά, εκκαθαρίζονται με το νέο δοσολόγιο.
Το εκκαθαριστικό σημείωμα για τα φυσικά πρόσωπα θα απεικονίζει:
- Το ποσό της οφειλής
- Την έκπτωση
- Την ημερομηνία πληρωμής
- Το ποσό για την εφάπαξ καταβολή (με την έκπτωση 2%)
Η κατανομή της οφειλής σε 8 δόσεις θα εμφανίζεται από την επόμενη της υποβολής της δήλωσης στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση («Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης») στο myTAXISnet.

Δήμος Πωγωνίου: Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων

 Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου. 

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Πέμπτη 23 Ιουλίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 23-07-2020 από ώρα 07:30 π.μ. έως 08:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:
Νεγράδες, Εργοστάσιο Η.Β.Ε. Α.Ε., Ασπράγγελοι, Άνω και Κάτω Πεδινά, Μονοδένδρι, Βίτσα, Ελάτη, Δικόρυφο, Καλουτά, Διπόταμο, Ανθρακίτη, Μανασσή, Δίλοφο, Κήποι, Νεγάδες, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά έως Κουκούλι, Καπέσοβο, Βραδέτο, Τσεπέλοβο και Σκαμνέλι.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

4ο Φεστιβάλ Δωδώνης


Το φετινό είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι.
Η πανδημία που χτυπά ολόκληρο τον πλανήτη αναδεικνύει την υπέρτατη αξία της υγείας. Μας υποχρεώνει να αλλάξουμε συνήθειες, να λαμβάνουμε μέτρα, να είμαστε προσεκτικοί στις κοινωνικές μας επαφές.
Σ’ αυτό το διαφορετικό και πρωτόγνωρο περιβάλλον, προβληματιστήκαμε πολύ. Αποφασίσαμε, όμως, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης, προσαρμόζοντας τη δομή του στις νέες συνθήκες.
Η διοργάνωση αποτελούσε υποχρέωση απέναντι σε όλους όσοι μας στήριξαν τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον τόπο μας, τον οποίο έχουμε καθήκον να αναπτύσσουμε και να προβάλλουμε.
Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης, λοιπόν, είναι φέτος εδώ.
Με τις θεσμοθετημένες συνεργασίες των προηγούμενων ετών, όπως με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και το Εθνικό Θέατρο, αλλά και νέες συνεργασίες, πολύ σημαντικές, όπως αυτή με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Για πρώτη φορά, φέτος, το Φεστιβάλ διευρύνει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του τόπου μας και την ανάδειξη της απαράμιλλης ομορφιάς του, με τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στη λίμνη Βηρού, στις πηγές του Λούρου, και του Δημήτρη Μπάση στις πηγές του Αχέροντα, στο Σιστρούνι.
Το όραμά μας, όμως, δεν τελειώνει εδώ.
Ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη χρονιά που έρχεται, για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το 1821.
Οι καλλιτεχνικές δράσεις θα είναι πλούσιες και το Φεστιβάλ θα είναι, για όλους μας, μια μεγάλη γιορτή!
Θέλουμε να απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας για την υποστήριξη του θεσμού στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού για την Αιγίδα και τη Χορηγία, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την Αιγίδα, στους Μεγάλους Χορηγούς ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια, στους Χορηγούς Energean, Νέα Οδός, Cosmote κι FGas, στην εταιρεία ΒΙΚΟΣ για την Προϊοντική Χορηγία και στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) για τη Χορηγία Επικοινωνίας. Χάρη σ’ αυτή την υποστήριξη και την αγάπη του κοινού, το Φεστιβάλ Δωδώνης αναπτύσσεται και μεγαλώνει.
Αυτό το καλοκαίρι ανταμώνουμε και μένουμε ασφαλείς.

Αναλυτικό πρόγραμμα
Τετάρτη 29 Ιουλίου | ώρα 21:00
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ
«Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου
Αρχαίο θέατρο Δωδώνης
Μουσική Σύνθεση & Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης
Διαβάζει η ηθοποιός: Όλια Λαζαρίδου
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβαννίδης

Παρασκευή 31 Ιουλίου | ώρα 21:00 
Χρήστος Θηβαίος 
Λίμνη Βηρού – Βουλιάστα
Συνοδοιπόροι: String Demons

Κυριακή 2 Αυγούστου | ώρα 21:00  
Εθνικό θέατρο
Πέρσες του Αισχύλου
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης

Δευτέρα 3 Αυγούστου | ώρα 21:00
Έλλη Πασπαλά
«Όταν βλέπω το φεγγάρι, τραγουδώ...!»
Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης (Στάδιο)

Τετάρτη 5 Αυγούστου | ώρα 21:00
Η κιβωτός του Νώε (Il diluvio Universale)
Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Ομάδα Ραφή – Nova Melancholia – Μιχάλης Σιγανίδης

Πέμπτη 6 Αυγούστου | ώρα 21:00
Δημήτρης Μπάσης
Πηγές Αχέροντα - Σιστρούνι

Κυριακή 9 Αυγούστου | ώρα 21:00
Εθνικό θέατρο
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

*Είσοδος Ελεύθερη

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 8.500 θέσεων για μακροχρόνια άνεργους


Η διοίκηση του ΟΑΕΔ έχει ήδη ανακοινώσει από τις 15 Ιουλίου την υλοποίηση ενός προγράμματος απασχόλησης για μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας από 55 έως 67 ετών, με σκοπό τη δημιουργία 8.500 νέων θέσεων εργασίας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ),
β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, και
γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Ωφελούμενοι είναι άτομα ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών και να: α) έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα) κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2, β) έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ. γ) είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

Παρακάλαμος: Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, ώρα 18:00


ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 18:00

ΠΑΛΑΙΟΜΑΧΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ-ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παίζουμε για καλό σκοπό!
Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων της ομάδας και της ομάδας παλαιμάχων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πωγωνιου και σε άπορες οικογένειες της περιοχής.
Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Παρακαλάμου, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και ώρα 18:00.
Ευχαριστούμε όλους τους  βετεράνους ποδοσφαιριστές για την συμμετοχή τους.
Καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια μας!

Αιμορροΐδες: Μπορεί η θεραπεία τους να βελτιώσει τη στυτική λειτουργία;


Αυξημένο είναι το ποσοστό των ανθρώπων με αιμορροΐδες που παράλληλα υποφέρουν και από στυτική δυσλειτουργία. 
Έχει διαπιστωθεί ότι η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια κατάσταση που προκαλείται από αγγειακές και νευρογενείς διαταραχές της πυέλου και ότι η χειρουργική αντιμετώπισή της αποτελεί πολλές φορές το κλειδί για την επανέναρξη της σεξουαλικής ζωής των ανδρών με αιμορροΐδες 3ου και 4ου βαθμού που η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αυτές.
«Τα αιμορροϊδικά αρτηριοφλεβικά πλέγματα είναι φυσιολογικές δομές που βρίσκονται γύρω από το ορθό και το πρωκτικό κανάλι. 
Λόγω του πλούσιου εφοδιασμού τους με αίμα και της εξαιρετικά ευαίσθητης θέσης τους, οι αιμορροΐδες γίνονται συμπτωματικές όταν μεγαλώνουν, φλεγμαίνουν, θρομβώνονται ή προπίπτουν (κρέμονται). 
Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων ποικίλει. 
Ο ασθενής μπορεί να νιώθει απλώς κνησμό ή, σε σοβαρότερες καταστάσεις, να αιμορραγεί από το ορθό. 
Η ανάπτυξη αιμορροΐδων που προκαλούν πόνο και αιμορραγία μπορεί να οφείλεται σε έναν συνδυασμό καταστάσεων, όπως είναι η φλεβική διόγκωση και η αποδυνάμωση του συνδετικού ιστού που υποστηρίζει αυτές τις αγγειακές δομές και τον βλεννογόνο» μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr) και συνεχίζει «Οι εσωτερικές αιμορροΐδες 3ου και 4ου βαθμού είναι οι κύριες ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση. 
Οι λίγες μελέτες που έχουν διερευνήσει την ύπαρξη συσχετισμού μεταξύ στυτικής δυσλειτουργίας και αιμορροΐδων κατέληξαν σε θετικά συμπεράσματα. Δηλαδή, οι άνδρες, ειδικά όσοι είναι κάτω από 40 ετών, είναι πολύ πιθανό να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία εάν έχουν προηγουμένως διαγνωστεί με αιμορροΐδες».