Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Δελβινάκι Πωγωνίου: Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και εκκλησιαστικής λαμπρότητας, τελέστηκε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2016, εν πληθούση Εκκλησία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δελβινακίου, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Γερασίμου Μπούμπα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.
Στην προσφωνησή του, ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος απευθυνόμενος προς τον Επίσκοπο, ευχαρίστησε τον Θεό, ο Οποίος – όπως χαρακτηριστικά σημείωσε – τον αξίωσε της τιμής της Ιερωσύνης, εκπληρώνοντας έτσι ένα παιδικό του πόθο.
Ευχαρίστησε δια πολλών τον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιβάλλει, από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμίας τους. Τόνισε την συμβουλή που έλαβε από τον Πνευματικό του - Αρχιμανδρίτη Αρσένιο Μολυβδοσκεπαστινό – να κάνει υπακοή στον Επίσκοπο, ο οποίος είναι «εις τόπον και τύπον Χριστού».

Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων τιμά την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών και την συμπλήρωση 131 χρόνων από το θάνατο του Ευαγγέλη Ζάππα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου

Συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε δύο υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας

Συνελήφθη, χθες (26-09-2016) το μεσημέρι στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 55χρονος εμπλέκεται σε δύο διαρρήξεις – κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, που έγιναν χθες (26-09-2016) τα ξημερώματα στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή του 55χρονου δράστη βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Κλήρωση δώρων για τις αποδείξεις που εξοφλήθηκαν με μετρητά

Λοταρία και για όσους δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, αλλά επιμένουν να ζητούν απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή με μετρητά, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να περιορίσει όσο αυτό είναι δυνατό την φοροδιαφυγή και να δώσει κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων
Είναι γνωστό ότι- όταν επιτέλους - έρθει στην Βουλή και ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα αυξηθούν.
Κανείς όμως δεν θα δώσει την κάρτα του για να πληρώσει μόνο ένα πακέτο τσιγάρα, μια σοκολάτα, μια τυρόπιτα ή ένα αναψυκτικό που θα πάρει από τον δρόμο. Μάλιστα, σπανίως έως ποτέ δεν θα αναζητήσει και την απόδειξη της αγοράς του, ακόμη και αν εκδοθεί από το κατάστημα.

Νεράιδα Θεσπρωτίας: Εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έμφορτο με ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν (64.644) γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται

Εντοπίστηκε, χθες (26-09-2016) τα ξημερώματα στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε (64.644) γραμμάρια κάνναβης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκότος και το δασώδες της περιοχής.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, υπήρχαν (4) σάκοι με (62) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (64.644) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων και την μίσθωσή του την είχε πραγματοποιήσει 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επίσης αναζητείται.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ποιοι δικαιούνται από 200 έως 500 ευρώ το μήνα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εκδόθηκε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου για την πρώτη πληρωμή σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Η απόφαση όμως δεν γνωστοποιεί την ημερομηνία πληρωμής του ΚΕΑ ενώ όπως έχει ήδη γνωστό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της κ. Φωτίου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 13.738.914,68€ (δεκατρία εκατομμύρια επτακόσιες τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσια δεκατέσσερα ευρώ και εξήντα οκτώ λεπτά) των δόσεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Ειδικότερα εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης ποσού 5.399.005,65€ (πέντε εκατομμύρια τριακόσιες ενενήντα εννέα χιλιάδες πέντε ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά) για τη δόση μηνός Αυγούστου σε 21.433 δικαιούχους και η η μεταφορά πίστωσης ποσού 8.339.909,03€ (οκτώ εκατομμύρια τριακόσιες τριάντα εννέα χιλιάδες εννιακόσια εννέα ευρώ και τρία λεπτά) για τη δόση μηνός Σεπτεμβρίου σε 32.862 δικαιούχους.
Τι προβλέπει το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους και ωφελούνται περίπου 35.000 νοικοκυριά, ενώ από 1/1/2017 το πρόγραμμα επεκτείνεται παντού με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι συνολικά θα έχουν οφέλη περίπου 700.000 άτομα.
Τα ποσά ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Είμασταν εκεί, στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, στο 13ο Ηπειρώτικο μοναδικό σεργιάνι, το Σάββατο προς Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου προς 25 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Ηπειρώτικο Σεργιάνι της, το Σάββατο προς Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου προς 25 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου.
Ένα σεργιάνι θεσμό τόσο για εμάς τους Ηπειρώτες όσο και για το Δήμο Ιλίου.
Στο κάλεσμα του Προέδρου Χρήστου Γκόνη και του άξιου Διοικητικού του Συμβουλίου, ανταποκρίθηκαν κοντά στους 2.000 Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου της περιοχής, σε ένα παραδοσιακό και γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι με πολύ-πολύ χορό και μοναδικά ηπειρώτικα ακούσματα, από τον Νίκο Φιλιππίδη στο κλαρίνο, τον Κώστα Φιλιππίδη στο λαούτο και το τραγούδι, τον Βαγγέλη Κουμτζή στο βιολί και τους, Παγώνα Αθανασίου-Χαλκιά, Χρήστο Πότση και Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι. 
Γλεντήσαμε και χορέψαμε μέχρι που άρχισε να χαράζει.
Μια βραδιά πλήρης, με Ήπειρο, Ήπειρο και Ήπειρο... 
Και του χρόνου.

Έψαχναν για θησαυρό στο Βασιλικό Πωγωνίου, τους συνέλαβαν στην Μεταμόρφωση Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (26-09-2016) το βράδυ στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες 58 και 37 ετών και μία 33χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν δύο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, με τα οποία νωρίτερα είχαν προβεί σε έρευνες προς ανεύρεση θησαυρού, στην περιοχή του Βασιλικού Ιωαννίνων, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

29TH ANNIVERSARY OF THE HELLENIC NEWS OF AMERICA

Θα γιορτάζουμε τα 29 χρόνια τις ελληνικές ειδήσεις της Αμερικής στις 30 Οκτωβρίου 2016, τιμώντας  εκπληκτικά άτομα και ξεχωριστούς καλεσμένους από την Ελλάδα.
****
Dear Friends,
The Hellenic News of America is celebrating its 29th anniversary this year. It is the continuous support of businesses such as yours and prominent individuals that have helped us reach this milestone of paramount importance.
The big celebration will take place on Sunday, October 30, 2016 at the Concordville Inn, in Concordville, PA starting at 4:30 PM Reception and Silent Auction and 6:00 PM Awards Dinner & Entertainment.
The 29th Anniversary Commemorative Journal will take upon a retrospective approach at how we, as a newspaper and a community, have progressed since our inception in 1987. Hellenic News of America aims to advocate, support, network and keep you informed about national issues that pertain to our Hellenic-American Heritage interests and to maintain our Hellenic identity.
Today more than ever we need to work together towards the perpetuation of our traditions and our youth. For this reason we have established an Independent Scholarship Committee that will be awarding the Hellenic News of America Scholarships to qualified and vibrant members of our community from the Mid-Atlantic States. Scholarship awards will be presented at the Hellenic News of America’s 30th Anniversary Awards Dinner in 2017. This past spring, we awarded over $20,000 in scholarships at the 25th Anniversary of the Hermes Expo. Initially, the fund started out with a $1,000 donation, which then increased with the help of believers of the cause.
We invite you to participate at the Awards Dinner & Entertainment and to place an ad in the commemorative journal in support of the Hellenic News of America. Your participation and support will help to ensure its continuation in the future. Please act by October 15, 2016 to take advantage of this special offer (see enclosed form). Please call us at 610-446-1463 or fill in the form to reserve your ad-greetings space today, promoting your business, product or service and help your local news organization, pass the torch onto the next generation. At this point, we are accepting honoree nominations, sponsorships and scholarship endowments. Be part of this paramount networking opportunity for us, for our youth and our future! All the best,

Paul Kotrotsios, MBA
Founder & Publisher

ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε ανέργους 25 - 29 ετών για το πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας

Ο Οργανισμός  απευθύνει πρόσκληση εγγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων ανέργων νέων ηλικίας 25-29 ετών στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πρόσβαση στο πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας.
Όπως ανακοίνωσε, οι άνεργοι νέοι ηλικίας 25-29 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, καλούνται να προσέλθουν στα ΚΠΑ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, για να εγγραφούν στο Μητρώο ανέργων ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας τεσσάρων μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ».
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι νέοι που δεν έχουν ασφαλιστεί για περισσότερες από 100 ημέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό Φορέα.
Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης εργασιακής εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσης εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών.
Για την αποτελεσματικότερη σύζευξη μεταξύ των προσφερόμενων από τους εργοδότες θέσεων εργασιακής εμπειρίας με επίβλεψη στον χώρο εργασίας, με τις ειδικότητες και το εκπαιδευτικό επίπεδο των ανέργων που επιθυμούν να απασχοληθούν στις θέσεις αυτές ο ΟΑΕΔ καλεί:
•Όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους και ειδικότερα τις ειδικότητες στις οποίες επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην Ενότητα «Επιθυμητή Απασχόληση», είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες με τη χρήση κλειδαρίθμου μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε σε συνεργασία με τον Εργασιακό Σύμβουλο στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.

"Κίνηση Πολιτών Αντι..δρώ": Επιτυχημένη η εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα

Με ικανοποίηση και... πολύ προβληματισμό πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Ηγουμενίτσα η εκδήλωση που οργάνωσε η "Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας", η "Κίνηση Πολιτών Αντι..δρώ" και η "Αυτόνομη Ομάδα Πολιτών Κέρκυρας", με θέμα τις επερχόμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από Τράπεζες και Δημόσιο.
Οι ομιλητές, Κωνσταντίνος Σιντόρης, Δικηγόρος - Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης, Δικηγόρος Ιωαννίνων, ανέπτυξαν με λεπτομέρειες τόσο τη διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης (με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) όσο και πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν.
Πλήθος ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν, καθώς υπάρχει μεγάλη αγωνία στην κοινωνία για το "τι μέλλει γενέσθαι" στο ζήτημα των πλειστηριασμών που έρχονται. Εκτός βεβαίως από τους προβληματισμούς αναζητήθηκαν λύσεις και προτάσεις που όμως δεν είναι εύκολο να δοθούν.
Παρόλα αυτά το πλέον αισιόδοξο μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν το γεγονός ότι διαφορετικές ομάδες πολιτών αλλά και απλοί πολίτες που ήρθαν από Γιάννενα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα και Άρτα, χωρίς την... "υποβοήθηση" κομμάτων βρέθηκαν όλοι μαζί, αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν ότι... δεν πάει άλλο! Πρέπει κάτι ν' αλλάξει ή μάλλον πρέπει ν' αλλάξουν όλα!

Σύντομα και άλλες εκδηλώσεις, δράσεις και αντιδράσεις με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων πολιτών...