Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΑΜΝΕΛΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τροχαίο με ένα νεκρό και ένα σοβαρά τραυματία, μετά από πτώση σε χαράδρα

Τραγικό απολογισμό είχε σήμερα το πρωί, η πτώση ενός τζιπ σε απόκρημνη χαράδρα κοντά στο χωριό Σκαμνέλι Ζαγορίου.
Στο επέβαιναν δύο άνδρες από την περιοχή της Πρέβεζας και είχαν πάει στο σημείο για κυνήγι.
Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ανέσυραν νεκρό το συνοδηγό και σοβαρά τραυματία τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.


Π.Μ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΚΑΛΠΑΚΙ - Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 1 - 7

Θρίαμβος!
Μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να περιγραφεί η νίκη της Α.Ε.Μ. μέσα στο Καλπάκι με 1-7.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική καθώς στο πρώτο τέταρτο ήταν αμφίρροπο ενώ στη συνέχεια επικράτησε η Α.Ε.Μ. κατά κράτος.



Στο 31΄ ξεκίνησε ο χορός των γκολ καθώς ο Κουμπής έβγαλε κάθετη στο Νταλάκα και εκείνος έκανε το 0-1.
Στο 43΄ το Καλπάκι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπη του Ηλία Μ., από το Διαμαντόπουλο και ο Καραγιώργος έκανε το 1-1.
Στο 49΄ ο Κουμπής εκτέλεσε φάουλ ο Αξιούργος έκανε βον πλανέ και έκανε το 1-2.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αναγνωστόπουλος με φάουλ έκανε το 1-3.
Στο 57΄ ο Κουμπής έκανε το φάουλ ο Τσολας απέκρουσε ο Νταλάκας πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 1-4. Στο 77΄ ο Νταλάκας βγηκε τετ α τετ απέναντι από τον Τσολά σούταρε και έκανε το 1-5.
Στο 88΄ ο Κουμπής με ατομικη ενέργεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-6 και τέλος ο Κουμπής στο 90΄ έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχη γραφοντας το τελικο 1-7.


Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Τσιούρης, Γεωργίου)
ΚΑΛΠΑΚΙ: Τσόλας, Ηλίας Μ., Μαρκούλης, Καραγιωργος, Παπαναγιωτου, Παπακώστας, Δήμητσας (65΄ Σάββα), Καψάλης (60΄ Μακρης), Μαστρωντάς, Χολέβας, Ηλίας Β. (46΄ Δάρδας)
Α.Ε.Μ.: Γκιζάς, Πάκος, Διαμαντόπουλος, Αξούργος (60΄ Σαββίδης), Μωραίτης, Ξανθάκης, Ντάκης, Αναγνωστοπουλος, Νταλάκας (78΄ Δερμιτζόγλου), Κούμπης, Μαργωνη (46΄Μπούσης)

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγωνιστική)

1.Θύελλα Κατσικά: 13
2.Βουνοπλαγιά: 13
3.Α.Ε. Μικρασιατών: 12
4.Κρύα: 12
5.Πεδινή: 9
6.Μουσιωτίτσα: 8
7.Λαψίστα: 7
8.Ροδοτόπι: 7
9.Α.Ο. Ανατολής: 5
10.Προοδευτική Περάματος: 4
11.Ηλιόκαλη: 4
12.Α.Ο. Βελισσαρίου: 3
13.Ατρόμητος '95: 3
14.Καλπάκι: 3
15.Κουτσελιό: 2
16.Θύελλα Ελεούσας: -3

ΟΕΚ: «Πράσινο φως» για την ενεργοποίηση και πάλι των στεγαστικών προγραμμάτων

«Πράσινο φως» για την ενεργοποίηση και πάλι των στεγαστικών προγραμμάτων του ΟΕΚ «άναψε» χθες το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση μπορούν να ξεκινήσουν ξανά τα δάνεια για επισκευή και για αγορά ή ανέγερση κατοικιών από κεφάλαια του ΟΕΚ, ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Η ενεργοποίηση θα ξεκινήσει μόλις εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: Ξεκινάει η διάθεση της από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου

Κάρτα Αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική.
Δεν αποτελεί τραπεζικό προϊόν.

Στη ζωή μας μπαίνει η φοροκάρτα, η διάθεση της οποίας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.

ΚΑΚΑΒΙΑ: Σύλληψη 24χρονου Αλβανού, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα

Συνελήφθη, το απόγευμα της Παρασκευής στο χώρο του τελωνείου Κακαβιάς, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 24 ετών, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, αδικήματα που είχε διαπράξει στο Βέλγιο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: 40.000 έχουν κηρύξει πτώχευση αδυνατώντας να εξοφλήσουν τα χρέη τους

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη πιστωτικών ιδρυμάτων, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος» , 40.000 νοικοκυριά έχουν κηρύξει πτώχευση αδυνατώντας να εξοφλήσουν τα χρέη τους στις τράπεζες.
Το 80% των αιτήσεων έχουν υποβληθεί από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και άλλων Ταμείων, καθώς και από εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι λόγω των συνεχών μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις τους, δηλώνουν μερική ή ολική αδυναμία πληρωμής των δανείων τους.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 7.500 αιτήσεις δικαστικού συμβιβασμού σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, με τον μεγάλο όγκο αυτών να κατευθύνονται στα δικαστήρια του Λεκανοπεδίου Αττικής, από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν εκδικασθεί περισσότερες από 50.
Το 40% των αιτήσεων απορρίπτονται και το 60% γίνονται αποδεκτές με τα δικαστήρια να δέχονται την αδυναμία πληρωμής εκδίδοντας αποφάσεις διακανονισμού των χρεών, σε χαμηλότερο ύψος από το οφειλόμενο.
Από τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων, μέχρι τέλος του έτους θα έχουν υποβληθεί επιπλέον 10.000 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός σε 40.000.
Το μέσο ύψος οφειλής ανά δανειολήπτη σε όλες τις τράπεζες υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ και τα δικαστήρια με τις αποφάσεις τους περιορίζουν τις απαιτήσεις των τραπεζών κατά 60% κατά μέσο όρο, οι οποίες πρόκειται να εισπραχθούν στη διάρκεια της επόμενης εικοσαετίας.
Τα χρέη που αναμένεται ότι θα «σβήσουν» οι τράπεζες από την εφαρμογή του νόμου υπολογίζονται σε 2,5 δισ. ευρώ περίπου για το 2011.
Προβλέπεται όμως ότι και το επόμενο έτος θα συνεχιστεί με την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη ένταση, η υποβολή νέων αιτήσεων πτώχευσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Φορολογική ενημερότητα για να περάσετε ΚΤΕΟ

Ισχύει για τα Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα.



Η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου Δημοσίας Χρήσεως (Δ.Χ.) οχημάτων, τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., σύμφωνα με το νέο νόμο 3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η επαναφορά σε ισχύ της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τον τεχνικό έλεγχο των Δ.Χ. αυτοκινήτων οχημάτων, σε ιδιωτικά και δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., κρίθηκε απαραίτητη, ύστερα από τη διαπίστωση, μετά από ενδεικτικούς ελέγχους, ότι υψηλά ποσοστά ιδιοκτητών των Δ.Χ. αυτοκινήτων ή οχημάτων, (ΤΑΞΙ, φορτηγά, λεωφορεία κτλ), με ψευδείς δηλώσεις περί μη οφειλής τους στον Ο.Α.Ε.Ε., ολοκλήρωναν τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου.
Έτσι, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού και να αντιμετωπισθεί η εισφοροδιαφυγή για να περάσει το όχημα από τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.), απαιτείται πλέον οπωσδήποτε, η προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, όλων ανεξαιρέτως των ιδιοκτητών, χρηστών, ή εκμεταλλευτών του οχήματος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Μαϊμού» μοναχές πουλούσαν εικόνες

Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες.


Τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 54, 23, 39 και 50 ετών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρεβέζης με την κατηγορία της απάτης και της αντιποίησης στολής.
Συγκεκριμένα, οι τέσσερις γυναίκες, φορώντας στολή μοναχών, παρακινούσαν περαστικούς και θαμώνες καταστημάτων να αγοράσουν εικόνες και σύμβολα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που κατείχαν και διέθεταν προς πώληση.
Επειδή έχουν εμφανισθεί πολλές παρόμοιες περιπτώσεις τελευταία, η Γενική Αστυνομική Επιθεώρηση Ηπείρου με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των πολιτών να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα αγορών είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Πληθαίνουν τα άγρια άλογα στο Σούλι

Καλπάζουν στα βουνά ελεύθερα και περήφανα και παρά τους όποιους κινδύνους καλούνται ν' αντιμετωπίσουν- κυρίως από ανθρώπινους ή καιρικούς παράγοντες- καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και ν' αυξάνονται. Ο λόγος για τα άγρια άλογα της οροσειράς του Σουλίου, τα οποία, μέσα σε διάστημα έξι ετών, αύξησαν τον πληθυσμό τους κατά 120%.
Η ανοδική αυτή τάση φαίνεται από την καταγραφή που πραγματοποίησε η Ιστορική- Λαογραφική- Περιβαλλοντική Εταιρεία «Σουλιωτική Συμπολιτεία».
Αναλυτικά, στην πρώτη καταμέτρηση, που έγινε το 2005, καταγράφηκαν μόλις 49 άλογα.
Στη δεύτερη, το 2008, καταμετρήθηκαν 82, ενώ στην τελευταία, που έγινε το φετινό καλοκαίρι, καταγράφηκαν 110 άγρια άλογα, χωρισμένα σε κοπάδια.
«Η αύξηση του πληθυσμού των αλόγων οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες.
Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε βαρυχειμωνιά, ενώ ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου πήραμε μια ανάσα με τις βροχές, καθώς μας προβλημάτιζε η ξηρασία.
Τώρα, υπάρχουν νεογέννητα. Και πάλι θα έχουμε αύξηση του πληθυσμού, εάν είναι ήπιος ο χειμώνας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της «Σουλιωτικής Συμπολιτείας», Νίκος Στράτης, που πρωτοστατεί στην εκστρατεία διάσωσής τους.
Η «άγρια» ζωή των αλόγων ξεκίνησε τη δεκαετία του '50, όταν πολλοί κτηνοτρόφοι κι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να μεταναστεύσουν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τα ζωντανά τους. Στην προσπάθεια τους για επιβίωση, τα πανέμορφα αυτά άλογα άρχισαν να ζουν στα βουνά, αναζητώντας τροφή.
Ακολούθησε μια δεύτερη «εγκατάλειψη» των αλόγων, όταν οι μετακινήσεις των ανθρώπων άρχισαν να γίνονται με αυτοκίνητα. Όλα αυτά τα ζώα, μαζί, δημιούργησαν τα τελευταία 60 χρόνια μια νέα γενιά αλόγων, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημιάγρια.
Η βαρυχειμωνιά, στις αρχές του 2005, είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άγρια άλογα να πεθάνουν από τα χιόνια, το δυνατό ψύχος και την έλλειψη τροφής και νερού. Τα κουφάρια τους βρέθηκαν σε χαράδρες και βουνοκορφές, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές και τους κατοίκους, οι οποίοι αποφάσισαν να τα «κατασκοπεύουν» προκειμένου να εντοπίζουν τους κινδύνους που διατρέχουν και να τους προλαμβάνουν.
Η περιφέρεια Ηπείρου κατασκεύασε δύο στέγαστρα, στα όρια της κορυφογραμμής, για να παρέχεται στα ζώα νερό και τροφή.
 Όμως, σύμφωνα με τον κ. Στράτη, θα έπρεπε να υπάρχουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι να οδηγούν τα άγρια άλογα στα στέγαστρα:
«Η πορεία του πληθυσμού μεταβάλλεται αρνητικά στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ στα μείον είναι η καταστροφή των ποτίστρων και η ουσιαστική εγκατάλειψη των στεγάστρων, που κατασκευάστηκαν εδώ και τρία χρόνια. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος του αλόγου εξακολουθεί να είναι ο άνθρωπος».


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Super League: Αθώωση για ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο Αστέρας Τρίπολης

Νέα ανατροπή στο πρωτάθλημα της Super League φέρνει η απόφαση του υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής.
Οι δικαστές έκριναν ενόχους τον Γιώργο Μποροβήλο και κατ' επέκταση την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, δεχόμενοι την κατηγορία περί απόπειρας δωροδοκίας προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως αυτή προέκυψε από την υποκλαπείσα συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη με κάποιον Νίκο (σ.σ. Λυράκη, όχι Πατέρα).

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη Super League, η Επιτροπή δέχθηκε ότι ο Γιώργος Μποροβήλος "τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ' αυτήν πράξη (δωροδοκία)" και του επέβαλε "τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ' αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια".
Παράλληλα επέβαλε στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης "την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ".
Η απόφαση βέβαια είναι εφέσιμη. Μάλιστα, οι νομικοί της αρκαδικής ΠΑΕ περιμένουν το σκεπτικό προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να προσφύγουν στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Ένα νέο δικαστικό σίριαλ μόλις ξεκινά. "Σκάνδαλο και τρέλα", χαρακτήρισαν την απόφαση στελέχη του Αστέρα και δήλωναν αδυναμία να καταλάβουν πού ακριβώς βασίστηκε η Επιτροπή καταδικάζοντας την ομάδα τους.
Άλλωστε, μετά την απολογία τους την Παρασκευή ενώπιον των δικαστών της λίγκας, οι Αρκάδες εξέφραζαν την αισιοδοξία τους, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούν για να καταδικαστεί η ΠΑΕ. "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά που λέγονται στις συνομιλίες προκύπτουν από τη διάθεση ανθρώπων να πουλήσουν εκδούλευση", είχε ισχυριστεί ενώπιον της έδρας ο εκ των δικηγόρων του Αστέρα, Παντελής Αζαριάδης.
Αθωωτικές αποφάσεις για ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. 
Σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση για τον Αστέρα Τρίπολης, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League εξέδωσε αθωωτικές αποφάσεις για τις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα και φυσικά τους προέδρους τους Νίκο Μαχλά και Γιώργο Χριστοβασίλη, οι οποίοι κατηγορούνταν για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροδοκίας και παράνομου στοιχηματισμού.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου, δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή τους στις αποδιδόμενες σ' αυτούς πράξεις.
Όσο για τον επίσης εμπλεκόμενο βάσει του κατηγορητηρίου Ηρακλή Νύκταρη, "δεν απεδείχθη η ιδιότητά του ως αφανούς εταίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ" και κρίθηκε επίσης αθώος.


ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ


Α.Ε. ΡΙΖΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Εγκρίθηκαν οι όροι για τον οδικό άξονα Πρέβεζα- Ιόνια Οδός

Γκάζι στα έργα που συνδέονται με τον Αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού. Η προετοιμασία για το μελλοντικό οδικό πλέγμα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα και τα σύνορα με την Αλβανία περιλαμβάνει σημαντικούς για την περιοχή οδικούς άξονες.
Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων σύνδεσης του Αστακού με την Ιόνια Οδό το Υπουργείο Περιβάλλοντος με άλλη μία απόφαση του ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο της οδικής σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό που βρίσκεται στο Νομό Πρέβεζας και ένα μικρό του τμήμα ανήκει στο Νομό Άρτας.
Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με τον Αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας οδού και κατ` επέκταση εξυπηρετεί την οδική διασύνδεση με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας.
Τα χαρακτηριστικά του θα είναι ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, μέγιστη ταχύτητα τα 90χλμ, μικρές κλίσεις του οδοστρώματος, κατασκευή διαχωριστικής νησίδας, κατασκευή και διαμόρφωση ανισόπεδων κόμβων.
Το μήκος του δρόμου είναι συνολικά 33 χλμ και σταματά στον οικισμό Αγίου Νικολάου καθώς διαφοροποιείται από την ΜΠΕ που μιλά για 35 χλμ με το Υπουργείο Πολιτισμού να προβάλει αντιρρήσεις.
Μετά τον οικισμό στον Άγιο Νικόλαος (ΧΘ 33.000) και μέχρι την Νικόπολη (ΧΘ 35.560) διέρχεται από ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η αφετηρία του δρόμου ορίζεται από τον κυκλικό κόμβο στη ΧΘ 0,390.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Η ανεργία θα μειωθεί στο 7,8% το... 2022!!!

Το 2022 θα μειωθεί η ανεργία στα επίπεδα που ήταν το 2008, δηλ. στο 7,8% του εργατικού δυναμικού. Αυτή την πρόβλεψη κάνουν το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, καθηγητής Σ. Ρομπόλης, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «η ανεργία έχει αποκτήσει αρνητική δυναμική» και από το 17%-18% που θα είναι φέτος η στατιστική (900.000 άτομα) και 21% η πραγματική (1.050.000 άνεργοι και υποαπασχολούμενοι) το 2012, η πραγματική ανεργία θα φτάσει στα επίπεδα του 26% (1.300.000 άτομα).
Σύμφωνα με το ΙΝΕ, το 2013 εμφανίζεται μια ανάκαμψη στην οικονομία 0,5%-0,8%, που όμως, δεν θα είναι ικανή να απορροφήσει το απόθεμα ανεργίας της προηγούμενης περιόδου.
 «Όσες θέσεις εργασίας δημιούργησε η ελληνική οικονομία από το 2000 έως το 2008, τις έχασε από την περίοδο 2009 - 2011.
Ήταν 320.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν σε οκτώ χρόνια και αυτές χάθηκαν μέσα σε 18 μήνες», δήλωσε.

ΔΩΔΩΝΗ: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών

Αγώνα σε δικαστικό επίπεδο δρομολογούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών-μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», προκειμένου να ανατρέψουν την εξαγορά ποσοστού 7,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από την ΑΤΕ, εκτός από το 60% που κατέχει. Η δικαστική προσφυγή επιδιώκεται παρόλο που πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τις ΕΑΣ όσον αφορά στο σχετικό επίμαχο ποσοστό του 7,7%, που καθιστά ακόμη πιο ευχερή για την ΑΤΕ την αλλαγή του καταστατικού της «Δωδώνη» και επακόλουθα την κατά πλειοψηφία πώληση σε τρίτους.
Επί της ουσίας, οι Ενώσεις αμφισβητούν την απόφαση της ΑΤΕ να πωλήσει σε τρίτο επενδυτή που δεν έχει παρουσία στο υφιστάμενο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.
Η αντίρρησή τους εδράζεται στο άρθρο 8 του καταστατικού, που προβλέπει ότι εάν η τράπεζα θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη», οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι μέτοχοι μειοψηφίας) με βάση την αξία της εταιρείας, που καταγράφεται στους ισολογισμούς. Την ίδια στιγμή, δεν έχει διαμορφωθεί αξιόπιστη πρόταση από την πλευρά των ΕΑΣ-μετόχων της «Δωδώνη» και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, η οποία -αν δεν αποδώσει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη- θα καταστήσει εφικτή την κατάθεση πρότασης εξαγοράς του ποσοστού της ΑΤΕ.
Μάλιστα, αυτή η πρόταση εκ μέρους των μετόχων μειοψηφίας της γαλακτοβιομηχανίας θα μπορούσε να κατατεθεί νωρίτερα από την έναρξη του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, αλλά σε κάθε περίπτωση το προσφερόμενο τίμημα θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί.
Να σημειωθεί ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της «Δωδώνη», εκτός από την ΑΤΕ, συμμετέχουν με 24,78% η ΕΑΣ Ιωαννίνων, με 0,55% η ΕΑΣ Άρτας - Φιλιππιάδας, με 2,90% η ΕΑΣ Πωγωνίου, με 2,40% η ΕΑΣ Πρεβέζης και με 1,60% η ΕΑΣ Θεσπρωτίας.

Εurostat: «Στο κόκκινο» η ανεργία στην Ελλάδα

Στο 16,7% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
Tο ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 14%, στις γυναίκες 20,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών 42,9%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητη στο 10% τον Αύγουστο, ενώ σταθερή στο 10% παρέμεινε και στο σύνολο της ΕΕ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Λιμενικοί εντόπισαν 8χρονο αγόρι κρυμμένο σε βαλίτσα


Οι λιμενικοί της Ηγουμενίτσας, βρήκαν κρυμμένο σε βαλίτσα ένα 8χρονο αγόρι το οποίο οι συνοδοί του σκόπευαν να το επιβιβάσουν με αυτό τον τρόπο σε πλοίο που προορισμό είχε την Ιταλία.
Παράλληλα, συνελήφθη ένας υπήκοος Ιράν με γερμανικό διαβατήριο, μια γυναίκα υπήκοος Αφγανιστάν, συνοδοί της βαλίτσας με το παιδί, αλλά και μια άλλη γυναίκα, υπήκοος Αφρικής, που εμφανίζεται ως μητέρα του, ενώ συνόδευε ένα ακόμη αγόρι 2 χρόνων.
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr