Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Εγκρίθηκαν οι όροι για τον οδικό άξονα Πρέβεζα- Ιόνια Οδός

Γκάζι στα έργα που συνδέονται με τον Αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού. Η προετοιμασία για το μελλοντικό οδικό πλέγμα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα και τα σύνορα με την Αλβανία περιλαμβάνει σημαντικούς για την περιοχή οδικούς άξονες.
Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων σύνδεσης του Αστακού με την Ιόνια Οδό το Υπουργείο Περιβάλλοντος με άλλη μία απόφαση του ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο της οδικής σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό που βρίσκεται στο Νομό Πρέβεζας και ένα μικρό του τμήμα ανήκει στο Νομό Άρτας.
Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με τον Αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας οδού και κατ` επέκταση εξυπηρετεί την οδική διασύνδεση με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας.
Τα χαρακτηριστικά του θα είναι ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, μέγιστη ταχύτητα τα 90χλμ, μικρές κλίσεις του οδοστρώματος, κατασκευή διαχωριστικής νησίδας, κατασκευή και διαμόρφωση ανισόπεδων κόμβων.
Το μήκος του δρόμου είναι συνολικά 33 χλμ και σταματά στον οικισμό Αγίου Νικολάου καθώς διαφοροποιείται από την ΜΠΕ που μιλά για 35 χλμ με το Υπουργείο Πολιτισμού να προβάλει αντιρρήσεις.
Μετά τον οικισμό στον Άγιο Νικόλαος (ΧΘ 33.000) και μέχρι την Νικόπολη (ΧΘ 35.560) διέρχεται από ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η αφετηρία του δρόμου ορίζεται από τον κυκλικό κόμβο στη ΧΘ 0,390.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com