Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ,  ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση για αύριο Πέμπτη (04-01-2018) στην Ήπειρο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και τα ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα από τα βόρεια.
 Για το λόγο αυτό, από την Πολιτική Προστασία εφιστάται  η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη Πωγωνίου

 Σε πλήρη εξέλιξη περίπου  οι εργασίες διάνοιξης δρόμου και των βάσεων των ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη Πωγωνίου.

Πρόκειται για το πάρκο ισχύος 90MW στην περιοχή Κασιδιάρης Πωγωνίου.

Διάφορες συλλήψεις στην Ήπειρο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και Εφετείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και δέκα μηνών, για κλοπές και αντίσταση.
Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος   Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν, χθες  το βράδυ, στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων,  δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 23 ετών, οι οποίοι νωρίτερα αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 29χρονου.

Σήμερα  μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, ένας 58χρονος  καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, φυλάκισης (23) μηνών και χρηματικής ποινής (1.400) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.

Αγριογούρουνα προκαλούν τροχαίο στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Κακαβιάς

«Πέρασμα» για τα αγριογούρουνα αποτελεί συγκεκριμένο σημείο στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Κακαβιάς, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να έχουν σημειωθεί, τουλάχιστον, δύο τροχαία ατυχήματα με διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων-ευτυχώς χωρίς θύματα.
Συγκεκριμένα, από θαύμα σώθηκε ένας διερχόμενος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που βρέθηκε εκτός δρόμου όταν αγριόχοιροι πετάχτηκαν ξαφνικά στο οδόστρωμα.
Το τροχαίο ατύχημα συνέβη την περασμένη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, στην εθνική οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς στο ύψος της Μεταμόρφωσης.
Ο οδηγός στην προσπάθειά του να αποφύγει τα ζώα και την σύγκρουση, βρέθηκε εκτός οδοστρώματος και το αυτοκίνητο κατέληξε στα χωράφια.
Στο ίδιο σημείο της εθνικής οδού την προηγούμενη ακριβώς ημέρα, ένας άλλος οδηγός αυτοκινήτου βρέθηκε και πάλι μπροστά σε ένα κοπάδι αγριογούρουνα. Ο ίδιος ήταν πιο τυχερός αφού κατάφερε να αποφύγει το ατύχημα, λόγω της δυνατότητας ελιγμών που του έδινε το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο.
Σημειώνεται ότι όσοι κινούνται τακτικά στην εθνική Ιωαννίνων- Κακαβιάς τονίζουν ότι το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα είναι τεράστιο και εφιστούν την προσοχή των διερχόμενων οδηγών.


ΠΗΓΗ: www.knf.gr/

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: 2018 Ευχές

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά.
Όλοι ευχώμεθα με αυτές τις λέξεις την ημέρα αυτή.
Πόσο όμως ζούμε στην πραγματικότητα την ουσία των λέξεων αυτών;
Ας προσπαθήσουμε να τα βρούμε: με τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τον γείτονα και γενικά όλο τον κόσμο.
Ο Θεός να σας δίνει υγεία και αγάπη.
Να έχετε την αγάπη και την συμπάθειά μου.
Καλά  ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ.

Ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

π. Μηνάς Βασάκος Πρωτοπρεσβύτερος

''Πίτα του Ηπειρώτη 2018''. Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 10.00' πρωινή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είσοδος ελεύθερη


Αντάμωμα και γλέντι του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και από ώρας 21:00', στο Κοσμικό Κέντρο "Το Έλατο" στην Χασιά


Aνακοίνωση

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, σας ανακοινώνουμε ότι η καθιερωμένη, ετήσια Χοροεσπερίδα-αντάμωμα και γλέντι του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και από ώρας 21:00 μ.μ στο Κοσμικό Κέντρο "ΤΟ ΕΛΑΤΟ" στην Χασιά.
Σας προσκαλούμε λοιπόν στο ετήσιο Αντάμωμά μας 2018 και σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη βραδιά, με γνήσια παραδοσιακή μουσική από την Ηπειρώτικη παρέα και "ζυγιά" του Δόκιμου Χαραλάμπους!
Τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου μας, θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα, με χαρακτηριστικά δείγματα της επιτελούμενης δουλειάς όλο το χρόνο, από το χοροδιδασκάλο κ. Κώστα Τομαρά.
Θα προσφέρεται εκλεκτό και πλούσιο μενού, με (τα) ποτά και αναψυκτικά χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.
Σας προσκαλούμε όλες και όλους να συνδιασκεδάσουμε-όπως κάθε χρόνο- και να περάσουμε μια όμορφη βραδιά, αφιερωμένη στην παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική κι όχι μόνον!!
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και ΣΑΣ ευχόμαστε
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΟΔΩΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΣΑΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού

Δήμος Πωγωνίου: Κοπή πίτας στο Δελβινάκι

Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δελβινάκι.
 Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης καλωσόρισε τους δημότες που και φέτος γέμισαν την αίθουσα και ευχήθηκε η φετινή χρονιά να φέρει υγεία και ευτυχία.
 Τις ευχές του έδωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης που δήλωσε συγκινημένος από την προσέλευση των δημοτών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Κουκουλάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τέλης Βίλλης και Γιώργος Τσώνης και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Το φλουρί κέρδισε ο κ. Γιαννάκης Κώστας ενώ από την εκδήλωση δε μπορούσαν να λείπουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που ακούστηκαν με τη συνοδεία κλαρίνου από την κομπανία του Βασίλη Δάκα.

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, ημιορεινά, αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια.
Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου  προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.
Προβλέπεται επίσης, πως μέχρι το πρωί, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 800 με 900 μέτρα υψόμετρο).
Είναι επίσης πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα.
Τα φαινόμενα αυτά προβλέπεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα, ενώ στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Επίσης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρες, εκτός της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών εκτός της Πελοποννήσου.

Σε ορισμένες περιοχές, χιονοπτώσεις πρόσκαιρα αναμένεται να σημειωθούν και στις περιοχές της Ηπείρου από 600 με 700 μέτρα υψόμετρο, στη Δυτική Μακεδονία από 300 με 800 μέτρα υψόμετρο, και στη Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Στερεά από 700 έως 800 μέτρα υψόμετρο.

Οι γιορτές «φουντώνουν» σεξ και απιστία

Οι γιορτές βάζουν φωτιά στα κρεβάτια και τους κάνουν όλους πιο «άτακτους». Πάρα πολλοί αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο και καλωσορίζουν τον καινούριο με… σεξ. Τολμηρό, «καυτό», παθιασμένο, «νόμιμο» ή «παράνομο», εντός ή εκτός σπιτιού (κυριολεκτικά και μεταφορικά), με ανανεωμένη διάθεση και δίψα για ζωή. Κάτι που εξηγεί γιατί κάθε Σεπτέμβριο αυξάνονται οι γεννήσεις.
Βέβαια κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διπλασιάζονται και τα «κρούσματα» απιστίας, αν κι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.
Σε πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι άπιστοι και οι άπιστες ομολόγησαν πως, εκτός από τα δώρα των γιορτών - που πολύ ευχαρίστως αποδέχονται - ενδίδουν και σε άλλα «δώρα», που έχουν σχέση με σωματικές ηδονές, κυρίως παράνομες…
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, διευθυντής Ανδρολογικού Ινστιτούτου, αποκαλύπτει: «Άνδρες και γυναίκες ομολόγησαν πως στις γιορτές υπάρχει μια διάχυτη ερωτική επιθυμία και προς αντικείμενα, αλλά και προς υποκείμενα.
Οι άνθρωποι στις γιορτές θέλουν να είναι χαρούμενοι και ερωτικοί. 
Οι παγανιστικές γιορτές, που προηγούνται των χριστιανικών χρόνων, είχαν πάντα ένα ακόλαστο υπονοούμενο. Όπως στο καρναβάλι, που οι άνθρωποι πίσω από μάσκες και στολές, σε συνδυασμό με χορούς ερωτικούς, αλλάζουν τον καθημερινό τους ρόλο με κάτι πιο εντυπωσιακό και σαφώς πιο αμαρτωλό».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας, ουρολόγος-ανδρολόγος, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας. 
Όπως εξηγεί, οι θρησκευτικές γιορτές, που υπηρετούν την πίστη και την αγιότητα και ξορκίζουν την αμαρτία, με έναν άγνωστο αλλά επιβεβαιωμένο ιστορικά λόγο, ευοδώνουν την παραβίαση της πίστης και της ηθικής, με το αντίδοτο της απιστίας.