Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Γιατί καθυστερεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων...

Με σημαντική καθυστέρηση θα λάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι, καθώς οι φορολογικές δηλώσεις «μπλοκαρίστηκαν», είτε για να ελεγχθούν είτε γιατί είναι εκπρόθεσμες.
Οι δηλώσεις αυτές θα αρχίσουν να εκκαθαρίζονται, σταδιακά, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να λάβουν με σημαντική καθυστέρηση τα εκκαθαριστικά σημειώματα και να υποχρεωθούν να καταβάλουν τον φόρο εισοδήματος σε δυο διμηνιαίες δόσεις σε μια ή ακόμα και εφάπαξ!
Οι λόγοι για τους οποίους «μπλοκάρονται» οι δηλώσεις και καθυστερεί η εκκαθάρισή τους είναι οι εξής:
- Το σύστημα Taxisnet πρέπει να ολοκληρώσει τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των εσόδων και των δαπανών που δηλώνονται, με τα στοιχεία των εργοδοτών των ασφαλιστικών ταμείων κ.ά.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Κτηνοτροφία – «ΔΩΔΩΝΗ»- πρότυπες οικογενειακές μονάδες

Ο Περιφερειάρχης τόσο στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων, όσο και σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση των κυνηγών στους Φιλιάτες, τόνισε την μεγάλη ευκαιρία που έχουν οι κτηνοτρόφοι πλέον έναντι χαμηλού κόστους (300 ευρώ) να νομιμοποιήσουν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις, ώστε στη συνέχεια να τις εκσυγχρονίσουν. «Είναι μια απόφαση, που προήλθε μετά από στενή συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία λύνει πολλά προβλήματα σε όλη την Ήπειρο», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Σε αναφορές του για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», επανέλαβε ότι πρέπει η Διοίκησή της να βρει λύσεις προκειμένου η εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος να γίνεται σε τακτά και σύντομα χρονικά διαστήματα, αναφέροντας ότι και μετά την τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα της χρηματοδότησης με κεφάλαια κίνησης των κτηνοτρόφων και της γαλακτοβιομηχανίας.
 Με την ευκαιρία παρουσίας του σε εκδηλώσεις στη Γέφυρα Τζαρή, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε πρότυπη οικογενειακή αμπελουργική μονάδα, η οποία διαθέτει και μικρό οινοποιείο. «Η λειτουργία τέτοιων μικρών μονάδων, πρέπει να επεκταθεί σε όλη την Ήπειρο και σε όλο το φάσμα της πρωτογενής παραγωγής και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να παράγουμε τοπικά ποιοτικά, με «ταυτότητα» προϊόντα και ταυτόχρονα οι αγρότες μας θα μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερα εισοδήματα», δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο Περιφερειάρχης.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Γιορτή καλαμποκιού 2013», την Δευτέρα 12 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου διοργανώνει «Γιορτή καλαμποκιού», την Δευτέρα 12 Αυγούστου.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοτική βραδιά την Δευτέρα 12 Αυγούστου

Η Α.Ε. Δελβινακίου «Πωγωνάτος» διοργανώνει δημοτική βραδιά, την Δευτέρα 12 Αυγούστου.

Σε μία δόση η εξόφληση του φόρου

Σε μία δόση αντί για τρεις (όπως προβλέπει η νομοθεσία) θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος εκατομμύρια πολίτες λόγω της καθυστέρησης του υπουργείου Οικονομικών στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», πάνω από 1.000.000 φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο δεν έχουν ακόμα εκκαθαριστεί και βρίσκονται «μπλοκαρισμένες» στο TAXISnet.
Οι δηλώσεις αυτές θα αρχίσουν να εκκαθαρίζονται σταδιακά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να λάβουν με σημαντική καθυστέρηση τα εκκαθαριστικά σημειώματα και να υποχρεωθούν να καταβάλουν τον φόρο εισοδήματος είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και πωλούσαν παράνομα πλαστούς ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθησαν χθες (11-08-2013) το απόγευμα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26, 21 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και διάθεση πλαστών ψηφιακών δίσκων και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκαν να έχουν παράνομα στην κατοχή τους προς πώληση:
Πεντακόσιους τριάντα τρεις (533) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD)
Διακόσιους πενήντα επτά (257) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εισήλθαν και διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ιδιοκτήτες και προσωρινά υπεύθυνος επιχειρήσεων, κατά περίπτωση για ηχορύπανση και υγειονομικές παραβάσεις σε περιοχές της Πρέβεζας

Συνελήφθησαν χθες (11.08.2013) το πρωί και το απόγευμα, στο Καναλλάκι και την Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί ηλικίας 19 και 48 ετών, καθώς και μία 48χρονη υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις σε επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος .
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες και μία προσωρινά υπεύθυνη επιχειρήσεων – καταστημάτων σε χωριά της Πρέβεζας και αναλυτικότερα :
  • 19χρονος για χρήση μουσικών οργάνων χωρίς άδεια λειτουργίας και ηχορύπανση σε καφετέρια, χθες το πρωί στο Καναλλάκι
  • 48χρονος, ο οποίος έχοντας παραβιάσει σφράγιση που είχε επιβληθεί από το Δήμο Πάργας, λειτουργούσε καντίνα, χθες το απόγευμα στη Βαλανιδοράχη
  • 48χρονη για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καντίνα, χθες το απόγευμα στην παραλία Κερέντζας στη Βαλανιδοράχη
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

Πρέβεζα: Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν στην παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου

Κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, το βράδυ της 09 και 10-08-2013 πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές δράσεις για τον έλεγχο των παράνομων μικροπωλητών σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, στην παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πρέβεζα.
Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, προσήχθησαν τρεις (3) αλλοδαποί μικροπωλητές, δύο υπήκοοι Σενεγάλης και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές ενώ κατασχέθηκαν (82) αντικείμενα παρεμπορίου και απομιμητικά αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, φακοί και παιδικά παιχνίδια κ.λπ.
Σε βάρος των προσαχθέντων βεβαιώθηκαν ισάριθμες διοικητικές παραβάσεις, για στέρηση άδειας μικροπωλητή ενώ κατά τον έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στη χώρα, προέκυψε ότι ο υπήκοος Μπαγκλαντές στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου θα συνεχιστούν αμείωτα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.

Άρτα: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για κλοπή ποδηλάτων από αποθήκη και πάρκινγκ

Αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του

Συνελήφθη, χθες (11-08-2013) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κλοπή ενός ποδηλάτου και ενός κομπρεσέρ από αποθήκη στην Άρτα, στην οποία συμμετείχε ακόμη ένας συνεργός του που αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε άλλη μία κλοπή ποδηλάτου που διέπραξαν οι δράστες προχθές (09-08-2013) το απόγευμα, από πάρκινγκ σπιτιού στην πόλη της Άρτας.
Στην κατοχή του 27χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Εγκύκλιος για το Δεκαπενταύγουστο

Αριθ.  Πρωτ.  52            
 Εν Δελβινακίω τη 5η Αυγούστου 2013
 
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  165η
 

ΘΕΜΑ: «Και συ Υιέ και Θεέ μου, παράλαβέ μου το πνεύμα».

             Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

-Α-
            Μια ζωή, η ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, ζωή γεμάτη δοκιμασίες, αλλά και χαρές και ευλογίες, μια ζωή απόλυτης υπακοής στο θέλημα του Θεού, έφθασε ήδη στο τέρμα της. Ο ιερός υμνογράφος παρουσιάζει την Παναγία να προσκαλή τους Αγίους Αποστόλους να κηδεύσουν το πανάχραντο σώμα της στην περιοχή της Γεθσημανή. Ύστερα, απευθύνεται στον Ιησού Χριστό. Τον ονομάζει Υιό της, αλλά και τον παραδέχεται και Θεό της. Και του ζητάει να παραλάβη την ψυχή της στην επουράνια Βασιλεία Του. Λέει το θαυμάσιο αυτό τροπάριο : «Απόστολοι εκ περάτων, συναθροισθέντες ενθάδε, Γεθσημανή τω χωρίω κηδεύσατέ μου το σώμα · και συ Υιέ και Θεέ μου, παράλαβέ μου το πνεύμα». Ώρες ιερές για τους Αγίους Αποστόλους. Με θαυμαστό τρόπο συγκεντρώθηκαν στην Γεθσημανή για να τελέσουν την εξόδιο ακολουθία στην Μητέρα του Διδασκάλου τους, η οποία, όμως, ήταν και δική τους μητέρα. Διότι όλο αυτό το διάστημα των τριών ετών. που εμαθήτευαν κοντά στον Χριστό, η Παναγία σίγουρα τους περιέβαλλε με αγάπη και με μητρική στοργή. Έτσι, τώρα, ως ελάχιστο «αντίδωρο» της προσφοράς της, οι Απόστολοι τελούν την κηδεία του σεπτού σκηνώματος της Παναγίας.

-Β-

            Συνήθως, όταν ακούμε για την κηδεία κάποιου προσφιλούς μας προσώπου, μας καταλαμβάνει στενοχώρια και θλίψη. Γιατί, έστω και προς καιρόν, χάνουμε τον άνθρωπό μας. Η Κοίμηση, όμως, της Θεοτόκου όχι μόνο δεν προκαλεί πόνο και θλίψη, αλλά αντίθετα είναι πηγή χαράς και αγαλλιάσεως για τους ορθοδόξους χριστιανούς. Από τη στιγμή, που Εκείνη άφησε τα επίγεια και επορεύθη στα επουράνια, έγινε η στοργική μας μητέρα που προσεύχεται για μας και μεσιτεύει προς τον Υιό της, ώστε να μας προφυλάσση και να μας σώζη από τις δύσκολες περιστάσεις και τα δεινά, που αναπόφευκτα όλοι μας συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή. Γι’ αυτό και υπάρχουν τόσοι Ναοί, τόσα Μοναστήρια και εξωκκλήσια και προσκυνητάρια, τα οποία έχει ανεγείρει η ευλάβεια των χριστιανών προς την Παναγία. Και όταν τελούνται οι Θεομητορικές Εορτές πλήθη εορταστών σπεύδουν να εκκλησιασθούν, να μεταλάβουν, αφού πρωτύτερα, βεβαίως, έχουν ειλικρινά εξομολογηθή, να προσκυνήσουν τις θαυματουργές εικόνες της Θεομήτορος.

-Γ-

             Αυτό, ακριβώς, κάνουμε και μεις, στο πανάρχαιο Μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης. Χρόνια τώρα, δεκαετίες ολόκληρες, έρχονται πλήθη χριστιανών στην Αγρυπνία του Δεκαπενταυγούστου, την οποία είχε καθιερώσει ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ. Έρχονται οι χριστιανοί, να προσευχηθούν, να αναθέσουν τα όποια προβλήματά τους στην Παναγία. Έρχονται να ηρεμήσουν μέσα στην ησυχία της νύχτας. Έρχονται να εξομολογηθούν, να λειτουργηθούν, να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, να πάρουν την ευλογία και την χάρη του Ουρανού.

-Δ-

             Έρχονται, όμως, οι χριστιανοί και για έναν επί πλέον λόγο : Να ακούσουν, βέβαια, από το στόμα του Επισκόπου λόγους παρακλήσεως και χριστιανικής οικοδομής, αλλά και να έχουν μια σαφή και ξεκάθαρη πληροφόρηση γύρω από τα εθνικά μας θέματα : Βόρειος Ήπειρος, Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη είναι μερικά από τα ζητήματα, τα οποία έχουμε χρέος να γνωρίζουμε. Γιατί έχει λεχθή, ότι «λαοί που αγνοούν την εθνική τους ιστορία είναι καταδικασμένοι σε αφανισμό». Ειδικώτερα, στην Ελλάδα, όπου η Εκκλησία και το Έθνος συμπορεύονται, αιώνες τώρα, μέχρι σήμερα, πρέπει να έχουμε αδιάλειπτο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

-Ε-

             Η Αγρυπνία θα αρχίση στις 9 το βράδυ της 14ης Αυγούστου και θα ολοκληρωθή, συν Θεώ, γύρω στις 5 με 5.30 το πρωί της 15ης Αυγούστου, με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Αργότερα θα τελεσθή και δεύτερη Θεία Λειτουργία.

            Στους κρίσιμους καιρούς, που περνάμε, είναι όλως απαραίτητη η παρουσία και η συμμετοχή των χριστιανών μας. Θα συναντηθούμε στον ευλογημένο χώρο του Μοναστηριού, για να χαρούμε, κυρίως πνευματικά, την μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Δεκαπενταυγούστου. Τα έτη σας να είναι πολλά, καλά και άγια. Η Παναγία να σας χαριτώνη και ευλογή.

 

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης

Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης  Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

 

 

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ-(Το πριτσιάλισμα άνευ διακοπής)

        
(Αυτό το σπίτι προσφέρει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Διεκόπη όμως  η ηλεκτροδότησή του)

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος


-Μη με διακόπτετε σας παρακαλώ. Αφήστε με να ολοκληρώσω.
-Μα, για να ενημερωθούμε επακριβώς οφείλουμε, πριν ολοκληρώσουμε…
-Όχι, σας παρακαλώ. Δεν επιτρέπω καμία διακοπή, προ ολοκληρώσεως.
-Ναι, αλλά προκειμένου να ενημερώσουμε…
-Η ανατροφή και η ευγένειά μου δεν μού επιτρέπουν να διακόπτω… Αφήνω τον συνομιλητή μου να ολοκληρώσει.
Αυτά διαμείβονται κάθε πρωί στην τηλεόραση και στις λεγόμενες «ενημερωτικές εκπομπές». Και έτσι ολοκληρώνεται η «ενημέρωσή» του πολίτη -μέ ή όχι διακοπή- τον οποίο περιέχυσαν τα ζουμιά του βιασμού της σκέψης του από τον κανονιοβολισμό με βόμβες-όχι ναπάλμ  ούτε ουρανίου, αλλά  παραπληροφόρησης, σκοτώνοντας κάθε σπερματοζωάριο αλήθειας και έντιμης πολιτικής ενημέρωσης. 

Διακοπή. Πολύσημη λέξη. Ειδικά στις μέρες μας η πολυσημία της είναι φανερή. Διακοπή ηλεκτροδότησης  στα σπίτια, στα εξοχικά, στα μαντριά, στις αποθήκες, παντού, εφόσον δεν πληρωθεί το χαράτσι. «Αναγκαίο μέτρο προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.» Συνεχής βιασμός άνευ -φυσικά- διακοπής της σκέψης.