Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Γιάννης Καραγιάννης: Τροπολογία για τη διευκόλυνση των ΟΤΑ στην είσπραξη πόρων για κοινωφελή σκοπό

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (εκτός ΝΔ και Χρυσής Αυγής) τροπολογία που κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, η οποία αφορά στην απρόσκοπτη είσπραξη από τους ΟΤΑ των επιχορηγήσεων που προορίζονται για κοινωφελή σκοπό.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση, οι επιχορηγήσεις που λαμβάνουν οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και τα ΝΠΔΔ αυτών, από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ, για την επίτευξη κοινωφελούς σκοπού, δεν κατάσχονται και δεν συμψηφίζονται.
Για την είσπραξη των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων θα χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί έκδοσης βεβαίωσης μη οφειλής από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Αντιμετωπίζεται έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα, που στερούσε από τους ΟΤΑ πολύτιμους πόρους για την επίτευξη κοινωφελών σκοπών (βοήθεια στο σπίτι, στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων) και από τους δικαιούχους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος



Αριθ. Πρωτ.: 2896
Αθήνα 15-4-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας
Συγκροτήθηκε σε  σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016,   το   νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος,   που  προήλθε από τις  εκλογές της 4ης Απριλίου 2016.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι:
ΠρόεδροςΓιώργος Δόσης
Αντιπρόεδρος: Κώστας Κωνής
Αντιπρόεδρος Β’: Κώστας Ζηκόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Κώστας Γαβριήλ
Ειδικός Γραμματέας: Μηνάς Ζέρβας
Ταμίας: Διονύσης Τσούτσης
Αναπληρωτής ταμίας: Ρωξάνη Μαύρου
Έφορος Τύπου: Αντώνης Κοντός
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Έφορος Πολιτισμού: Κώστας Μάτσιας
Έφορος Πνευματικού Κέντρου: Χριστόφορος Τζαρτζούλης

Μέλη:   Βαζούκη Γραμμένη, Βλάχος Γεώργιος,  Γιαννούλης Νίκος, Δήμος Χρήστος, Ζέκης Νίκος, Καραγιώργου Μαρία, Κιάμος Μάκης, Κίκη Ηλέκτρα, Κολιούσης Σωτήρης, Λαμπρίδης Αλέξανδρος,   Νάκης Γιάννης, Ντάσιου Ελένη,  Σιαμέτη Ελευθερία, Τζάκου Μαρίνα.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου, συμμετέχοντας στην σχολική εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα του εθελοντισμού και της ανάγκης για προστασία του περιβάλλοντος έστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου, συμμετέχοντας στην σχολική εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016.
Για μία εβδομάδα, από τις 11 έως τις 15 Απριλίου, τα σχολεία διοργανώνουν περιβαλλοντικές και εθελοντικές δράσεις με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στην πανελλήνια ημέρα καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης την Κυριακή 17 Απριλίου.

Για 5η συνεχή χρονιά, χιλιάδες εθελοντές σε περισσότερα από 600 σημεία της χώρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φωνάζουν δυνατά το σύνθημα: «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!».

Οι 41 μαθητές του Γυμνασίου Δολιανών, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, φόρεσαν γάντια και μάσκες και έπιασαν τις σακούλες αποδεικνύοντας ότι η «οικολογική παιδεία» αφορά όλες τις ηλικίες. Μέσα σε λίγες ώρες τόσο η αυλή του σχολείου όσο και οι δρόμοι της Τ.Κ. Δολιανών έμειναν μόνο με το χρώμα των ανθισμένων λουλουδιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών, η οποία ενέχεται σε κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στο Νομό Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της εγκληματικής ομάδας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 28 και 21 ετών

Η δράση τους εντοπίζεται σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου ενώ από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το τελευταίο δίμηνο
Επιπρόσθετα, ο 26χρονος δράστης αναζητούνταν ως δραπέτης, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας
Τέλος στη δράση τριμελούς σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, που έλαβαν χώρα το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Θεσπρωτίας, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, χθες (14-04-2016) τα ξημερώματα στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 28 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απόδρασης κρατουμένου, κατοχής ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των χωριών «Σκάλας» Φιλιατών, Κορίτιανης και Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας, καθώς και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εντόπισαν χθες (14-04-2016) τα ξημερώματα στον οικισμό της Κρυσταλλοπηγής τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.
Όπως διαπιστώθηκε από την τεκμηριωμένη έρευνα των αστυνομικών, η σπείρα, δρώντας κατά το τελευταίο δίμηνο, εντόπιζε στην πλειοψηφία τους κυρίως σπίτια, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις και διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες με αιχμηρό αντικείμενο, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Πιο συγκεκριμένα οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει:
δεκαέξι κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια στα χωριά Κορίτιανη, Κρυσταλλοπηγή, Κοκκινιά, Καλλιθέα, Κάμπο Παραμυθιάς και Ελαία.
δύο κλοπές σε καφενεία στην Κορίτιανη και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε κρύπτη που χρησιμοποιούσαν σε αγροτική περιοχή στην Κορίτιανη, τα παρακάτω:
ένα πιστόλι μάρκας «ecol tuna», με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
κλοπιμαία
διαρρηκτικά εργαλεία (γαλλικό κλειδί και κατσαβίδια)
μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Επίσης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ ο 26χρονος δράστης αναζητούνταν από τις Αρχές ως δραπέτης, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σκαμνούλα Πρέβεζας: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθη, χθες (14-04-2016) το μεσημέρι, στη Σκαμνούλα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι σε αγρόκτημα στη Σκαμνούλα Πρέβεζας, ο δράστης, μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, πλησίασαν 61χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν μέσα από το μπουφάν το κινητό του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

29η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16/17 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με ντέρμπι στο Ροδοτόπι (Πασσαρώνας Ροδοτοπίου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 16-04-16/17:00), ντέρμπι στη Ζωοδόχο (Α.Ο. Ζωοδόχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 17-04-16/17:00), εκτός η Αναγέννηση (Αετός Πρωτόπαπας- Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 16-04-16/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Απριλίου  2016
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ  (17:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Π.Ο.ΔΑΒΑΚΗΣ (17:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο.ΖΙΤΣΑΣ (17:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)
Κυριακή 17 Απριλίου  2016
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (17:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μετά τη χθεσινή σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για μεταφορά πάνω από (66) κιλών κάνναβης

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ακόμη (12) δέματα με κάνναβη, βάρους (7.111) γραμμαρίων
Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου μας σχετικά με σύλληψη 37χρονου ημεδαπού στους Αγίους Πάντες Θεσπρωτίας για μεταφορά ναρκωτικών σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο σπίτι του συλληφθέντα σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν:
σε I.X.E. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού του, δώδεκα δέματα με κάνναβη, βάρους (7.111) γραμμαρίων, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κρύπτη κάτω από τα πίσω καθίσματα.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάσεις υποθέσεων και σχηματισμοί δικογραφιών

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την εξιχνίαση υποθέσεων πάσης φύσεως αδικημάτων, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της 13-04-2016 αποπειράθηκε να κλέψει ποδήλατο 29χρονου ημεδαπού, που ήταν σταθμευμένο στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 14-04-2016, αφαίρεσε από ιατρικό κέντρο στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας ένα κινητό τηλέφωνο. 

Νωρίτερα λόγω Πάσχα η πληρωμή όλων των συντάξεων Μαΐου

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης νωρίτερα από τις πάγιες ημερομηνίες των ασφαλιστικών Ταμείων, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2016 στους δικαιούχους συνταξιούχους όλων των Ταμείων.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβληθούν στις 25/04/2016 (Μεγάλη Δευτέρα).
Οι συντάξεις των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, ΝΑΤ) θα καταβληθούν στις 27/04/2016 (Μεγάλη Τετάρτη), ενώ οι συντάξεις του Δημοσίου, μηνός Μαΐου 2016, θα καταβληθούν, αντί της 27ης Απριλίου 2016, την 22α του ίδιου μηνός.

Παράταση υποβολής για το Πρόγραμμα Ενίσχυση της Αυτοπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως την Τρίτη 10/5/16

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι, μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από το κοινό, παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αντιμετώπιση προσφυγικού προβλήματος


ΕΚΚΛΗΣΗ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ της κοινωνίας των Γιαννιωτών

Προς: Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, Μητρόπολη Ιωαννίνων, Επιστημονικοί φορείς
Θέμα: Αντιμετώπιση προσφυγικού προβλήματος
Μετά απ’ όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, στο θέμα των προσφύγων που φιλοξενούνται στα Γιάννινα, είναι πλέον βέβαιο ότι το κεντρικό Κράτος δεν θέλει να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και αδιαφορεί γι’ αυτά που έρχονται.
Τα προβλήματα όμως είναι δικά μας, των Γιαννιωτών. Στον τόπο μας φιλοξενούνται και εμείς θα υποστούμε τις συνέπειες, όταν η κατάσταση ξεφύγει. Είτε θα αφορούν θέματα υγείας, είτε θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας κλπ. Είναι ανάγκη άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, έστω και μόνοι μας. Μπορούμε.
Όλοι σας έχετε ταχθεί να φροντίζετε το συμφέρον αυτής της κοινωνίας, της κοινωνίας των Γιαννιωτών. Ήρθε η ώρα να το κάνετε, με όσα μέσα διαθέτετε και με όποιους μηχανισμούς.
Οι Γιαννιώτες κάνουν έκκληση και απαιτούν να συγκροτήσετε αυτόνομο συλλογικό τοπικό όργανο με σκοπό να: