Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης σε hotspots

Πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης που αφορά 2.297 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα στελεχώσουν άμεσα hot spots και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Δήμους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν τα πέντε hot spots στην Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο, τα δύο Κέντρα Φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Καλύτερη συνεργασία για το προσφυγικό ζήτημα ζητά ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Οι όποιες προετοιμασίες γίνονται για την υποδοχή και τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο, γίνονται ερήμην της Περιφέρειας και των Δήμων, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη γνωστοποίηση των πέντε χώρων που έχουν επιλεγεί για τη λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας.
"Το μόνο που γράφει το σχετικό έγγραφο (σ. σ. του Αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας), είναι ότι ο κόσμος θα έρθει μέχρι τις 12 Μαρτίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί η αρωγή σε κανένα θέμα, ούτε από την Περιφέρεια ούτε από τους δήμους, ούτε καν από τους εμπλεκόμενους. Εμείς είπαμε ότι είμαστε εδώ με το Ηπειρώτικο πνεύμα φιλοξενίας, να δώσουμε λύσεις σε ό, τι χρειάζεται για να μην έχουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν μας έχει ζητηθεί τίποτε. Καθ’ ύλην αρμόδιο για τα περαιτέρω είναι το Υπουργείο Άμυνας και οι στρατιωτικές υπηρεσίες".
Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε επίσης και στην επιλογή των πέντε χώρων για τα Κέντρα, διευκρινίζοντας ότι "από τις θέσεις που, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, έχουν δώσει οι τοπικές αρχές δεν έχουν γίνει όλες δεκτές". 

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τους οδικούς άξονες της Ηπείρου

Την ανησυχία του για την πρόοδο των εργασιών στην Ιόνια Οδό εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη για τα μεγάλα έργα και παράλληλα επανέφερε το αίτημα της Περιφέρειας για ένταξη στο "Πακέτο Γιούνκερ" της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά και τη σύνδεσή της με Πρέβεζα- Άκτιο,
"Δυστυχώς - είπε- ενώ η προθεσμία του Μαρτίου 2017 είναι πολύ κοντά έχουμε εκτάσεις για τις οποίες ούτε απαλλοτριώσεις έχουν γίνει, ούτε καν επιτάξεις. Υπάρχει μια τεράστια ολιγωρία σε αυτό το θέμα, και εάν το Υπουργείο Υποδομών συνεχίσει να σκέπτεται με τον ίδιο τρόπο, δεν θα έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα, όπως χθες ειπώθηκε για το Μάρτιο του 2017, που είναι η τελευταία ημερομηνία αυτού του προγράμματος. Αυτό θα έχει πολύ μεγάλες επιπλοκές στη συνέχεια για το τέλειωμα αυτών των έργων. Κάνω έκκληση έστω και την τελευταία αυτή στιγμή, να καταλάβουν κάποιοι ότι πρέπει να δουλέψουν και να κάνουν τις επιτάξεις αυτών των εκτάσεων για να μπορέσουν να λυθούν αυτά τα θέματα".
Για το δεύτερο ζήτημα, των οδικών συνδέσεων με την Ιόνια Οδό ο Περιφερειάρχης τόνισε και τα εξής:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ κατά του Bullying

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, η εκδήλωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου κατά του σχολικού εκφοβισμού, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής Πανευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο Bullying.
    Παρουσία σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας των Εκπαιδευτηρίων και των αντιδημάρχων του δήμου Ιωαννιτών, κ.κ. Παντελή Κολόκα και Θανάση Μανταλόβα, ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου, κ. Γιώργος Νικολάου, παρουσίασε την εισήγησή με θέμα: «Cyberbullying και εθισμός στα videogames. Μια νέα μορφή εκφοβισμού. Πρόληψη και αντιμετώπιση». Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι έθεσαν σχετικά ερωτήματα και έγινε μια εποικοδομητική και διαλογική συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αλλά και κυρίως πώς να αποτρέπουμε τέτοιου είδους δυσάρεστες συμπεριφορές.

  Όμως πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι με τις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές δημιουργίες που παρουσίασαν, στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Ταυτόχρονα όμως κατάφεραν να αναδείξουν όλες τις πτυχές του προβλήματος, ενώ πρότειναν και συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας του σχολικού εκφοβισμού. 
Επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους οι μαθητές ζωγράφισαν και υπέγραψαν το συμβόλαιο κατά του Bullying, παρουσίασαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα και διάβασαν τα ποιήματα που οι ίδιοι έγραψαν για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους, στο πλαίσιο της φετινής Δράσης Ενημέρωσης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (www.SaferInternet.gr ).

''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'': Μεγάλο βήμα για τη θεμελίωση ενός θεσμού μακράς πνοής

Αριθ. Πρωτ. 2874       Αθήνα 9-3-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλο βήμα για τη θεμελίωση ενός θεσμού μακράς πνοής
το «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016»

Μεγάλο και αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της θεμελίωσης ενός θεσμού μακράς πνοής αποτέλεσε το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Περιφέρεια Ηπείρου, το Σάββατο και την Κυριακή 5, 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο. Ένα μεγάλο βήμα που αναβαθμίζει και διευρύνει τις συνέργειες που γεφυρώνουν την Αποδημία με τον γενέθλιο τόπο, συνταιριάζοντας Πολιτισμό, Παραγωγή και Αλληλεγγύη, εγγράφοντας τις καλύτερες υποθήκες για το μέλλον.
Ένας πλουσιότατος, πολυθεματικός, πρωτότυπος και εμπνευσμένος κύκλος εκδηλώσεων και δράσεων συνέθεσαν το πρόγραμμα του διημέρου, σε ένα πρωτοφανές οργανωτικό εγχείρημα τα τελευταία χρόνια. Σε μια εποχή με επιδεινούμενες και αλληλοτροφοδοτούμενες κρίσεις, σε ένα γενικευμένα εκδηλωσιακό διήμερο, σε ένα χώρο που για πρώτη φορά χαρτογραφήθηκε για τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, η διοργάνωση του Πανοράματος έθεσε τον πήχη ψηλά και η ολοκλήρωσή του αποτελεί ένα σημαντικότατο, συλλογικό κεκτημένο. Προσέφερε, επίσης, πολύτιμο υλικό στο συλλογικό προβληματισμό για το θέμα της μαζικότητας.
Στην καρδιά του διημέρου, την Κυριακή το πρωί, διοργανώθηκε η καταξιωμένη «Πίτα του Ηπειρώτη», μια πανδαισία της μουσικοχορευτικής παράδοσης με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτικών ομίλων, χιλιάδων χορευτών, σειράς άξιων κομπανιών και ερμηνευτών που όλοι τους συμμετείχαν εθελοντικά, στηρίζοντας το έργο της Π.Σ.Ε. Η εκδήλωση, στην οποία χαιρετισμό από μέρους του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Γιώργιος Δόσης, ήταν αφιερωμένη στους Ηπειρώτες Φουρναραίους οι οποίοι και επιβραβεύθηκαν στο όνομα της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και του Συλλόγου Αρτοποιών Νομού Πειραιώς. Βραβεία απονεμήθηκαν, επίσης, στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο  Ίδρυμα «Μόρφωσις Νεολαίας» καθώς και στη μνήμη της ευεργεσίας του Δημητρίου Ν. Καντζέλη από την Κράψη Ιωαννίνων.
Το Σάββατο το βράδυ, η «Άνοιξη της Παράδοσης» παρουσίασε ένα αξιοζήλευτο πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων, με τη συμμετοχή κορυφαίων δεξιοτεχνών και ερμηνευτών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη. Στο πλαίσιό της, στις «Ηπειρώτικες Γέφυρες», οι απόδημοι Ηπειρώτες καλωσόρισαν τους απόδημους Λεσβίους τους οποίους και βράβευσαν για τη στάση της Λέσβου στη σύγχρονη προσφυγική κρίση. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής ενώ βραβεύθηκε και ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» που κόσμησε μουσικοχορευτικά τη βραδιά με τους Γλεντιστάδες και τους Κουδουνάτους.
Τα απογεύματα και των δύο ημερών ήταν αφιερωμένα σε συζητήσεις για δύο θέματα αιχμής στη δράση των φορέων της Αποδημίας. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με εισηγητικές παρεμβάσεις των Βαγγέλη Αυδίκου, Σπύρου Μαντά, Ηλία Δήμα, Χρήστου Τούμπουρου και Φώτη Βασίλογλου. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Πρωτογενής παραγωγή και διατροφική αυτάρκεια» και τις εισηγήσεις των Νίκου Κατσαρού, Γεώργιου Μάνου, Ιωάννη Σκούφου, Ορέστη Διαμαντόπουλου, τις παρεμβάσεις των Μυρτούς Λύκα, Μαρίνας Κουρεμένου.
Τα μεσημέρια του διήμερου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος», διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρωτότυπο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ήπειρος και Κινηματογράφος». Προβλήθηκαν ταινίες των Λευτέρη Δανίκα, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, Παναγιώτη Κράββαρη, Αλέξανδρου Λαμπρίδη, Θανάση Νεοφώτιστου και Αντώνη Τσάβαλου που προσέφεραν τις ταινίες τους ενώ έγινε και συζήτηση με δημιουργούς.
Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, σε όλο τον υπέργειο χώρο του Σταδίου, διοργανώθηκε μια πολυθεματική έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σημασίας. Τα εγκαίνιά της πραγματοποίησαν ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο κ. Γιώργος Δόσης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.  Τα εγκαίνια, και όλο το διήμερο, ξεκίνησαν με ένα όμορφο πολυφωνικό καλωσόρισμα και με δυο λόγια από τον υπεύθυνο της επιτροπής προγράμματος του Πανοράματος, Έφορο Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη. 
Στην είσοδο του χώρου μας καλωσόριζε η καλαίσθητη Έκθεση Εικαστικών Δημιουργών, με τη συμμετοχή δεκαέξι διακεκριμένων Ηπειρωτών καλλιτεχνών. Η Έκθεση Ηπειρώτικων Προϊόντων και Ηπειρωτών Παραγωγών που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου παρουσίασε σειρά παραγωγών που ταξίδεψαν από την Ήπειρο, διαθέτοντας προς πώληση τα ποιοτικά προϊόντα τους που αναφέρονταν σε μια πλουσιότατη γκάμα, με επίκεντρο τα ποικίλα είδη διατροφής.
Στην αντικρινή Έκθεση Αποδημίας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης λειτούργησαν τα περίπτερα των Ομοσπονδιών και των Αδελφοτήτων που παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους. Τα περίπτερα της Π.Σ.Ε. ήταν αφιερωμένα στην πλούσια Έκθεση Αποδημικού Τύπου και στην «Αλληλεγγύη στους Πρόφυγες», την εξαιρετικά επίκαιρη δράση της Π.Σ.Ε. η οποία συνέλεξε είδη άμεσης ανάγκης και τα επέδωσε στο Κέντρο Προσφύγων στο Ελληνικό.
Στο περίπτερο του Ε.Μ.Π. παρουσιάζονταν οπτικοακουστικά η μελέτη του για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας. Η Π.Σ.Ε. παραχώρησε, επίσης, περίπτερα στο ΚΕΘΕΑ, στην «Άπειρος»/Πολυφωνικό Καραβάνι, στο Κέντρο Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών για να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο τους.
Οι επισκέπτες συμμετείχαν στο Πανόραμα με παντάνασσες τις αισθήσεις, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα διαρκούς παραμονής στο χώρο, σε όλο το διήμερο. Έτσι, με την προσφορά και τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων που σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο μαγείρευαν Ηπειρώτικα Προϊόντα προσφέροντας δωρεάν εξαιρετικά εδέσματα στους χιλιάδες επισκέπτες. Λειτούργησαν, επίσης, περίπτερα των τιμώμενων, φέτος, Αρτοποιών, προσφέροντας το σχεδόν συνώνυμο των Ηπειρωτών παντού στον κόσμο – το ψωμί.
Το όλο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το Πανηπειρωτικό Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας, με τη σκηνή του Πανοράματος να παραδίδεται σε νέους μουσικούς, με όλους τους ανθούς των ηχοχρωμάτων εδώ στο έμπα της Άνοιξης, σαν μια υπόσχεση ελπίδας, σαν κάλεσμα στους σκυταλοδρόμους του μέλλοντος για την Αποδημία.
Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016», στο οποίο παρευρέθηκε σειρά εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Σημαντική ήταν η στήριξη της χορηγίας της WIND και των ΕΛΤΑ όπως επίσης της χορηγίας επικοινωνίας της ΕΡΤ.
Οι επισκέπτες του φετινού Πανοράματος, όλοι εκείνοι που ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από την πρωτότυπη διοργάνωση και εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο και την ποιότητα των δράσεων και των εκδηλώσεων, θα είναι στο εξής οι καλύτεροι αρωγοί στην προσπάθεια αυτό το σπουδαίο εγχείρημα να έχει την καλύτερη, μαζικότερη συνέχεια στο μέλλον, κτίζοντας ένα πανέμορφο γεφύρι ανάμεσα σε Ήπειρο και Αποδημία, ανάμεσα σε Πολιτισμό, Παραγωγή και Αλληλεγγύη, αναβαθμίζοντας την κοινή δράση της Π.Σ.Ε., των Ομοσπονδιών, των Αδελφοτήτων. Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» άνοιξε υποσχετικό δρόμο προς το μέλλον.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Αναφορά Γιάννη Στέφου σχετικά με την “Κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου Ιωαννίνων”

Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο κατατέθηκε αναφορά με θέμα την Κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου, την οποία συνυπέγραψαν επίσης οι βουλευτές Καραγιάννης Γιάννης, Τζούφη Μερόπη και Τσίρκας Βασίλης.
Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων καθώς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου εκφράζουν την αντίθεσή τους με την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να καταργηθεί το Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο, και Αεροδικείο Ιωαννίνων και να συγχωνευτεί με το αντίστοιχο Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.
Με την αναφορά οι βουλευτές προσβλέπουν σε παρέμβαση του Υπουργού ώστε να αποτραπεί η κατάργηση του Στρατιωτικού Δικαστηρίου Ιωαννίνων. 

Φιλιππιάδα: Συνελήφθη 29χρονος ομογενής για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (08-03-2016) το μεσημέρι στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 29χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε 29χρονο ομογενή, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν έξι συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους (6) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας.
Επίσης, στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας τις Αποκριές και την Καθαρά Δευτέρα

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του φετινού εορτασμού των εορτών των Αποκρεών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 11 έως και 14-3-2016, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
· Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμημένων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 · Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ανέλαβε την παραγωγή καλύκων για λογαριασμό των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Την πρώτη μεγάλη παραγγελία μετά από πολλά χρόνια, που αναφέρεται σε παραγωγή υλικού για την αμυντική βιομηχανία, εκτελεί εδώ και λίγες ημέρες η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο. 
Πριν από μερικούς μήνες, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν, ότι η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης και της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εθνικής Άμυνας για στήριξη του εργοστασίου και πιθανή ένταξή του στην αμυντικά βιομηχανία της χώρας, θα έπαιρνε σάρκα και οστά.
 Όμως αυτό έγινε πράξη και η Μεταλλουργική, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και η τοπική κοινωνία μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, που φτάνουν μέχρι και την μεγαλύτερη ανάπτυξη του εργοστασίου, που θα φέρει και νέες προσλήψεις εργαζομένων.
Επί του παρόντος, η εταιρεία εκτελεί την παραγγελία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων για την παραγωγή κυαθίων (καλύκων) διαμετρήματος 5.56 χιλιοστών.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (07-03-2016) το μεσημέρι, στον Κόμβο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ο 37χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε καπνό, βάρους (500) γραμμαρίων, που δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.

Tην προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

ΚΙΡΣΟΙ: Τέλος με συνδυαστική θεραπεία laser και σκληροθεραπεία


Ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100% έχει  ησυνδυαστική θεραπεία Laser και σκληροθεραπείας για την εξαφάνιση των κιρσών.
«Η θεραπεία των κιρσών όταν γίνεται από έμπειρο φλεβολόγο είναι πλέοναναίμακτη διαδικασία, χωρίς πόνο και τομές και δίνει θεαματικά αισθητικά αποτελέσματα σε σχέση  με το ανοιχτό χειρουργείο»  αναφέρει ο διαπρεπής  φλεβολόγος   κ. Μάριος Βαλσάμης.
Σύμφωνα με τον κ Βαλσάμη οι κεντρικές χαλασμένες φλέβες εξαλείφονται ενδοσκοπικά με τη χρήση  laser, ενώ σε συνδυασμό με σκληροθεραπεία έχουμε τέλεια αισθητικά αποτελέσματα σε όλα τα σημεία του ποδιού. Σε σπάνιες περιπτώσεις, πολύ μεγάλων κιρσών, μπορεί να χρειαστούν ελάχιστες μικροφλεβεκτομές την ώρα της χρήσης του laser, για γρηγορότερα αισθητικά αποτελέσματα.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ηνέα συνδυαστική θεραπεία, όπως αναφέρει ο κ Βαλσάμης, έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως:
  • Είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
  • Δεν αφήνει ουλές, ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο μολύνσεων και μετεγχειρητικού πόνου
  • Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο το πολύ για 1-2 ώρες
  • Συντομεύει εξαιρετικά το χρόνο ίασης
  • Έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΙΡΣΩΝ