Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ιούνιο θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν φέτος οι μαθητές, ενώ το Φεβρουάριο θα γίνει η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές του 2017.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, στα μέσα Ιουνίου θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Φέτος οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα εξετασθούν πρώτα στις ενδοσχολικές εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου και μετά από ένα κενό διάστημα 5-10 ημερών θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Ιωάννινα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για διωκτικά έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα Ιωάννινα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή του 11ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απόπειρα ληστείας καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παράβαση του ΚΟΚ.
Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσαν Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών και επτά καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από σπίτια και αποθήκη, που διαπράχθηκαν στα Ιωάννινα και την Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων

Για τις παραπάνω υποθέσεις σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου υπηκόου Αλβανίας

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια και αποθήκη, που διαπράχθηκαν στα Ιωάννινα και στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και την ανάλυση του modus operandi, ο 35χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές:
την 22/23-10-2016, διέρρηξε αποθήκη στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων και αφαίρεσε διάφορα εργαλεία, είδη ρουχισμού και χρηματικό ποσό
την 23-10-2016, διέρρηξε διαμέρισμα στα Ιωάννινα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό
την 24-10-2016, διέρρηξε μονοκατοικία στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, χρυσαφικά - κοσμήματα, μία χρυσή εικόνα και ηλεκτρονικές συσκευές

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 48χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος μετέφερε παράνομα με το αυτοκίνητό του, δύο ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (17-12-2016) το μεσημέρι στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 48χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετάφερε παράνομα δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 32 και 22 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
To Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 48χρονου αλλοδαπού, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Γιάννενα: Εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

Εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής  διοργανώνουν η ΕΡΤ Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου ώρα 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».
Ο Χρήστος Ζώτος, ένας από τους κορυφαίους δασκάλους της παραδοσιακής μουσικής μας, μαζί με τον Βασίλη Κώστα, ο οποίος έρχεται από το Berklee College of Music των Η.Π.Α., θα ερμηνεύσουν δεξιοτεχνικά σολιστικά κομμάτια στο λαούτο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ ταυτόχρονα οι παριστάμενοι θα μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, κόβει τη Πίτα της και γλεντάει, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:30' το μεσημέρι, στην αίθουσα δεξιώσεων View Hall, στην συμβολή των οδών Λεωφ. Καραμανλή 177 & Σχοίνων 2 στις Αχαρνές

Ανακοίνωση

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, σας προσκαλούμε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην ετήσια κοπή πίτας μας στην αίθουσα δεξιώσεων View Hall στην συμβολή των οδών Λεωφ. Καραμανλή 177 & Σχοίνων 2 στις Αχαρνές.
Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ/10 ευρώ τα παιδιά και περιλαμβάνει πλούσιο μενού με απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.
Θα μας διασκεδάσει η Ηπειρώτικη ζυγιά του εξαιρετικού μουσικού Θοδωρή Γεωργόπουλου με την συνοδεία του Μιχάλη Ζάμπα, Παναγιώτη Ξυδέα και Αθανάσιου Κάκου.
Πληροφορίες και κρατήσεις στα γραφεία μας, στο facebook, και στα τηλέφωνα:6945614690,6983509952.
Σας περιμένουμε!


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών

Διπλό με τεσσάρα για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Πέρασε από το Κεφαλόβρυσο ο Π.Α.Ο. Κρύας (0-4)

 
* Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με το ευρύ 4-0 για την  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αφού επικράτησε στο γήπεδο Στάθης Τσανακτσής  του Π.Α.Ο. Ιωαννίνων.
Ο Ζενέλης Πάτροκλος άνοιξε το σκορ για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο 72΄ και τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος έκανε το 0-2.
Το 0-3 έκανε στο  82΄ ο Βασίλης Κατσαβριάς.
Ο Ζενέλης Πάτροκλος έγραψε  στο 89'  το  τελικό 0-4.
Οι γηπεδούχοι  τελείωσαν στο παιχνίδι με εννέα παίχτες καθώς ο Γιογιάκας Βασίλειος αντίκρισε κόκκινη κάρτα στο 65΄ και ο Ντεμίρης Λάμπρος δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας, Γκορίτσας  Σπυρίδων-Ζήσιμος, Παπάζης Ιωάννης, Ντέτσικας Λάμπρος (Δήμος Αθανάσιος 76΄), Μυριούνης  Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος (Κατσαβριάς Βασίλης 65΄), Brami Jorgo, Γκούντας Ανδρέας (Καπρινιώτης Ευστράτιος 57΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

*Ένα ημίωρο χρειάστηκε ο Π.Α.Ο. Κρύας να κάμψει την αντίσταση της Αναγέννησης  στο γήπεδο Κεφαλοβρύσου και να αποδράσει με το τρίποντο και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στο Α΄ Όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής.
Ο Μπαμπούλιας Ηλίας έκανε το 0-1 στο 18΄  για τους  φιλοξενούμενους.
Ο Δούβλης Οδυσσέας, έκανε το 0-2 στο 19΄.
Το 0-3 έκανε ο Μπαμπούλιας Ηλίας στο 25΄.
Ο Ζήσης Παναγιώτης έγραψε το τελικό 0-4 στο 35΄.
Οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόταν από το 29΄  με δέκα παίχτες γιατί ο Κοσμάς Νεκτάριος, αντίκρισε κόκκινη κάρτα.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Μπάσιος Χρήστος, Καραμάνης Αλέξανδρος,  Πότσης Θεόδωρος, Μύταρης Δημήτρης, Γραμμόζης Γεώργιος, Γιάτσε Gerti (Κούρος Γιώργος 40΄), Τριάντος Ιωάννης, Νούσης Χρήστος (Δήμος Αναστάσιος 62΄), Ντόντης Βασίλειος, Καλησπεράτης Ιωάννης 

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
 Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-1
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-3
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-2
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-1
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-2
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-4
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (19-12-16/15:15)


Βαθμολογία (14η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 36
2. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 32  
3. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 30
4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 29
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 28 (13)
6. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  23 (13)
7. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 19   
8. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 17
9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 17
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 16 
11. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  16
12. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  14
13. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 13 
14. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 9
15. Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 7
16. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 7

Οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων για τον Ιανουάριο

Με υπουργική απόφαση που υπογράφουν η υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, καθορίζονται οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Συγκεκριμένα, ως ημερομηνίες καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΦΚΑ καθορίζονται η πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους εντασσόμενους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς εντασσόμενους φορείς και το Δημόσιο.

Ειδικά, για τον Ιανουάριο 2017, οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2016 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους εντασσόμενους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και στις 22 Δεκεμβρίου 2016 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς εντασσόμενους φορείς και το Δημόσιο.

Tην Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, το βράδυ, έγινε η παρουσίαση του βιβλίο: ΄''Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση'', της Ηπειρώτισσας εκπαιδευτικού Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5)

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, το βράδυ, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου: ''Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση'', της Ηπειρώτισσας εκπαιδευτικού Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5).
''Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση'', πρόκειται για μία σημαντική μελέτη που αφορά στον παραδοσιακό χορό ως αντικείμενο της εκπαίδευσης.
Το βιβλίο εξετάζει κριτικά, μέσα από τα θεσμικά κείμενα (εκπαιδευτικοί νόμοι, προγράμματα σπουδών και σχολικά εγχειρίδια), την παρουσία του χορού στο εκπαιδευτικό σύστημα και αναδεικνύει τις συσχετίσεις του με το εκάστοτε εκπαιδευτικό και ιδεολογικο-κοινωνικό πλαίσιο και τη συμβολική κατασκευή της ταυτότητας.
Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η μελέτη επιδιώκει να συμβάλλει, με την παράθεση σύγχρονων επιστημονικών θεωρήσεων, στην καλύτερη κατανόηση του χορού ως αντικειμένου της εκπαίδευσης και με την κατάθεση καινοτόμων διδακτικών προτάσεων να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίησή του στη σχολική πράξη.
Το βιβλίο είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς και για όσους ασχολούνται με τη διδασκαλία-μάθηση του παραδοσιακού χορού.
Η Ελευθερία Γκαρτζονίκα, γεννήθηκε στη Πρέβεζα και εργάζεται-υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση Δ΄ Αθήνας. Είναι Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, και πιο συγκεκριμένα, του Τομέα Παιδαγωγικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής. 
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη του ελληνικού παραδοσιακού χορού, στην παιδαγωγική και στη διδακτική του χορού, και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο χορός στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εχει συμμετάσχει, με ανακοινώσεις, σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο Πύρρος'', διοργανώνει ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου & ώρα 13:00 (μεσημέρι) στο κέντρο διασκέδασης ''Λευκονόη'', Αχιλλέως 69, Άλσος Ιλίου

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο Πύρρος'' σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του και σε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι με την παραδοσιακή ζυγιά του μεγάλου Δόκιμου Χαραλάμπους και στο τραγούδι τον Λάζαρο Τσαμπά.
Κυριακή 15 Ιανουαρίου & ώρα 13:00 (μεσημέρι) στο κέντρο διασκέδασης Λευκονόη Αχιλλέως 69, Άλσος Ιλίου.
Ελάτε να υποδεχθούμε την νέα χρονιά ηπειρώτικα κι αυθεντικά. Καλή αντάμωση.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (19-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (20-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (21-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (22-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (23-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (24-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (19-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (20-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι-Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (21-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (22-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (23-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.

Σάββατο (24-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι-Δομολεσσά -Σενίκο.

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Πρέβεζας ''Τα Λέλοβα'', κόβει την Πίτα του, τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, Ομόνοια

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Πρέβεζας ''Τα Λέλοβα'', κόβει την Πίτα του, τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, Ομόνοια.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Τρίτη (20-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.
Τετάρτη (21-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (22-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός-Μαρκινιάδα-Διάσελλο-Άνω Πέτρα-Δημαριό-Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (23-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.

Εφιάλτης για τους κυνηγούς του Πωγωνίου, οι επιθέσεις λύκων

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου εφιστά την προσοχή τους 

Σε πραγματικό εφιάλτη για τους κυνηγούς του Νομού Ιωαννίνων έχουν μετατραπεί οι λύκοι, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί από πέρυσι συμβαίνει το παράδοξο να κατασπαράζουν τα κυνηγόσκυλα.
Κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο ήταν πολλά τα σκυλιά που χάθηκαν από τις επιθέσεις λύκων. Τα περισσότερα περιστατικά είχαν καταγραφεί στην περιοχή του Ζαγορίου. Στην πορεία όμως σημειώθηκαν παρόμοιες επιθέσεις ακόμη και σε απόσταση αναπνοής από την πόλη των Ιωαννίνων. Φέτος, πολλά είναι τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Κοσμά, Άνω και Κάτω Ραβενίων, Βήσσανης και Ρουψιάς.