Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Κεράσοβο Πωγωνίου: Αναγνωρίστηκε ως τόπος μαρτυρίου των 28 ψυχών που βρήκαν τραγικό θάνατο

Χρειάστηκε να περάσουν 70 χρόνια από τη θηριωδία των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στο Κεράσοβο Πωγωνίου, το Δεκαπενταύγουστο του 1944,  για να αναγνωριστεί ως τόπος μαρτυρίου των 28 ψυχών που βρήκαν τραγικό θάνατο.
Η φετινή εκδήλωση μνήμης στο Κεράσοβο ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη, καθώς επισημοποιήθηκε η ανακήρυξη του χωριού ως μαρτυρικό, εντασσόμενο στη σχετική λίστα των μαρτυρικών χωριών ολόκληρης της χώρας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ορκωμοσία Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 και ώρα 10 π.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


Η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. και των Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέχτηκαν στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 και ώρα 10:00  π.μ. στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ανοικτή η αύξηση δόσεων στον ΕΝΦΙΑ

Κληρώνει τις επόμενες ώρες ο αριθμός των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ καθώς η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις.
Επισήμως στο οικονομικό επιτελείο κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες οι δόσεις να συνεχιστούν και μετά τον Φεβρουάριο. Αν αυτό ισχύσει τότε θα είναι περισσότερες από 6.
Ωστόσο το γεγονός ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα πρέπει να έχει κατατεθεί στην βουλή μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου περιέπλεξε τις όποιες αποφάσεις καθώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τα έσοδα που θα υπάρξουν από τον ΕΝΦΙΑ το 2015 αλλά και τον αριθμό των δόσεων.

Ξανά ελεύθερη η αρκούδα που παγιδεύτηκε σε συρματοθηλιά στον οικισμό Παηδονιά της Ρεπετίστης του Δήμου Πωγωνίου

Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση που στήθηκε από την Πυροσβεστική, τη Δασική Υπηρεσία Ιωαννίνων και τον «Αρκτούρο» για την απελευθέρωση μιας αρκούδας, η οποία παγιδεύτηκε σε μια συρματοθηλιά στον οικισμό Παηδονιά της Ρεπετίστης του Δήμου Πωγωνίου.
Το μεγαλόσωμο θηλαστικό έγινε αντιληπτό από κατοίκους του χωριού το μεσημέρι της Κυριακής και αμέσως ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο και οι αρχές. Άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και δασικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν πως η αρσενική αρκούδα, βάρους 150 κιλών περίπου, είχε παγιδευτεί, καθώς το πίσω πόδι της είχε πιαστεί σε μία συρματοθηλιά, που προφανώς είχε τοποθετηθεί για την παγίδευση αγριογούρουνων.

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο παράνομους αλλοδαπούς

Σε έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του 50χρονου, βρέθηκαν κλοπιμαία, ποσότητα κάνναβης και δενδρύλλια

Συνελήφθησαν, χθες (17-08-2014) νωρίς το πρωί στο 1ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 35 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών, κλοπής, παραβάσεων της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών», παράνομης εισόδου στη χώρα και ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 50χρονος ημεδαπός και διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε δύο παράνομους αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας.
Μέσα στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής καθώς και διάφορα εργαλεία.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 50χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως (2,50) μέτρων, τα οποία βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού
ποσότητα κάνναβης, βάρους (62,1) γραμμαρίων
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Στα 251,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Ιουλίου 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Ιούλιο στα 198,72 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 52,8 εκατ. ευρώ.
Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014 ανήλθαν σε 13.447 τεμάχια, 54,46% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 34.091, καταγράφοντας μείωση 27,38% εν συγκρίσει με τα τέλη Ιουλίου 2013.
Τον Ιούλιο σφραγίσθηκαν 1.538 ακάλυπτες επιταγές αξίας 18,56 εκατ. ευρώ, ενώ αποσύρθηκαν 4.632 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 7,34 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

«Σίριαλ» οι διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Ανατροπές στο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ, με περισσότερες απαλλαγές για ειδικές κατηγορίες πολιτών, τα «κενά» διαμερίσματα, καθώς και περισσότερες δόσεις, από έξι έως και οκτώ, σχεδιάζουν τώρα οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από το φορο-σόκ που δημιούργησε σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες η πρώτη εφαρμογή του φόρου.
Σε πρώτη φάση, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου οι χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) έτους 2014.