Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 0-0

Δοκάρι ο Ντάσιος στο 91'

Σε ένα ματς με υποτονικό ρυθμό και λίγες φάσεις οι εμπνεύσεις των Τσάβες και Λεοζίνιο δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να αλλάξουν ιστορία της αναμέτρησης.
Ο Λίλα άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες στο 51ο λεπτό ανακόπτοντας την μπάλα με το χέρι, με το διαιτητή του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 91'  το δοκάρι του Ντάσιου ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων για να πάρουν το τρίποντο της νίκης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς (86' Γιάκος), Λίλα, Ακόστα (79' Ντάσιος), Χαρίσης, Τσάβες, Ίλιτς (55' Μανιάς)

ΑΕΛ Καλλονής: Χογκ, Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε (80' Κύπρου), Κεϊτά, Μπαρέρα (60' Στεφάνοβιτς), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο (75' Πιπίνης), Χουάνμα

Εντοπίστηκε καφετέρια στα Ιωάννινα, στην οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, μία υπάλληλος και ένας παίκτης, για διενέργεια του τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος

Κατασχέθηκαν (7) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων εντοπίστηκε σήμερα (25-10-2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, καφετέρια, στην οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για παράνομα τυχερά παίγνια και συγκεκριμένα ένας 66χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, μία 28χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και ένας 44χρονος υπήκοος Πακιστάν, που συμμετείχε ως παίκτης, σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.
Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί μία 63χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφετέρια - μπαρ, όπου διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος του καταστήματος μαζί με τη σερβιτόρα είχαν διοργανώσει και διεξήγαγαν μέσω διαδικτύου, σε σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», στο οποίο ο 44χρονος συμμετείχε ως παίκτης.
Στο χώρο του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, πέντε (5) φορητές μονάδες ηλεκτρονικών δεδομένων (usb sticks) και το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου»

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (24.10.2014) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 59 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
 Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε καφενείο ιδιοκτησίας του 59χρονου, στο οποίο εργάζεται ως υπάλληλος ο 35χρονος, όπου διαπιστώθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία έξι (6) ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».
Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τρία (3) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τη διεξαγωγή παράνομων χαρτοπαιγνίων ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια πιστοποίησης παιγνίων από την Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).
 Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν μαζί με τα παρελκόμενά τους.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα:Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για διαρρήξεις και κλοπές σε λεωφορεία

Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες (24.10.2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δυο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Η εγκληματική δράση των δύο ημεδαπών περιλαμβάνει διαρρήξεις και κλοπές σε λεωφορεία στα Ιωάννινα, με λεία ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και συνδυαστικής αξιολόγησης στοιχείων τρόπου δράσης, διαπιστώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 24-10-2014, διέπραξαν πέντε διαρρήξεις – κλοπές σε υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά:
το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ
δύο ράδιο –CD και μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής (mp 3).
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ιδιοκτησίας του 22χρονου δράστη, ταυτοποιήθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και κατασχέθηκε.
Επίσης, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά μέσα και εργαλεία (γαλλικό κλειδί, φακός, γάντι) και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα «ψιλά» γράμματα των 100 δόσεων

Σε σύνολο 4.041.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμα χρέη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, 3.928.000 φορολογούμενοι ή το 97,2% των οφειλετών χρωστούν στην Εφορία έως 20.000 ευρώ.
Η συντριπτική τους πλειονότητα, κοντά στα 3,9 εκατομμύρια μπορεί να μπει στο πρόγραμμα εξόφλησης οφειλών με 100 δόσεις.
Όσοι χρωστούν από 20.000 ευρώ έως 1 εκατ. είναι συγκριτικά ελάχιστοι. Φτάνουν τους 106.797 ενώ αυτοί που εξαιρούνται από τη ρύθμιση, καθώς η οφειλή τους είναι άνω του 1 εκατ. ευρώ είναι περίπου 6.000 σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».
Όλοι οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν σχεδιάζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση, θα μπορούν με απλές διαδικασίες να βάλουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις. 

Public Issue: Μπροστά με διαφορά 8,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε  δημοσκόπηση της Public Issue, για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 8,5% της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 35,5%
Νέα Δημοκρατία: 27%
Ποτάμι: 10,5%
ΚΚΕ: 6,5%
ΠΑΣΟΚ: 6%
Χρυσή Αυγή: 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%
ΔΗΜΑΡ: 1%
«Λοιπά κόμματα»: 4,5%
Με βάση τα ποσοστά αυτά, η κατανομή των εδρών στο Κοινοβούλιο γίνεται ως εξής: 

ΣΥΡΙΖΑ: 144
Ν.Δ.: 71
Ποτάμι: 28
ΚΚΕ: 17
Χρυσή Αυγή: 16
ΠΑΣΟΚ: 16
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8

Στρατίνιστα Πωγωνίου: 28η Γιορτή τσίπουρου το Σάββατο 15 Νοεμβρίου


Επετειακή Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης Ανδρέου "...δια τους Έλληνες υπέρ την νίκην η δόξα" (Ιω. Μεταξάς)


ν Δελβινακί τ 17 κτωβρίου 2014
ριθΠρωτ. 65
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  176η


ΘΕΜΑ:  28η κτωβρίου 1940 - «... δι τος λληνες πρ τν νίκην δόξα» (ω. Μεταξς)

Η Energean Oil & Gas χορηγός στα Καλπάκια 2014

Δελτίο Τύπου
24.10.2014
Η Energean Oil & Gas χορηγός στα Καλπάκια 2014

Στην χορηγία των εκδηλώσεων «Καλπάκια 2014», που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Έπους του 1940, προχωρεί η Εnergean Oil & Gas.
Η εταιρεία, που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Ηπείρου, θα συνδράμει στην κάλυψη του κόστους που απαιτείται για την αναπαράσταση της ιστορικής μάχης του Καλπακίου.
Η μάχη του Καλπακίου, στην οποία πρωταγωνίστησε η θρυλική 8η Μεραρχία υπό τον αείμνηστο υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, δεν είχε μόνο ως αποτέλεσμα την αναχαίτιση των στρατευμάτων εισβολής αλλά έδωσε και το έναυσμα για την αντεπίθεση των ελληνικών δυνάμεων η οποία οδήγησε στο Έπος του 1940 που γράφηκε στα βουνά της Ηπείρου.
Η Energean πιστεύει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, πέραν από τις ιστορικές αναφορές της και την τιμή που αποδίδει στους Ήρωες του ’40, αποτελεί μία πολύ σημαντική προσπάθεια του Δήμου Πωγωνίου, της Περιφέρειας Ηπείρου και των συνδιοργανωτών με προφανή οφέλη για την συνολικότερη προβολή της πανέμορφης αυτής ακριτικής γωνιάς της Ελλάδας.
Η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών αποτελεί κεντρική φιλοσοφία της Energean Oil & Gas για τις περιοχές στις οποίες αναπτύσσει δραστηριότητα, με στόχο την δημιουργία συνθηκών αειφόρου ανάπτυξης και ευημερίας για το κοινωνικό σύνολο.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ στην Άρτα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:43 τα ξημερώματα του Σαββάτου 249 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 25χλμ νότια νοτιοανατολικά της Άρτας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χλμ και έγινε αισθητός στους κατοίκους της Ηπείρου και όχι μόνο.

Το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τον σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ. 

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη, την Παρασκευή (24-10-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με τελικό προορισμό την Αθήνα Αττικής, μία ομοεθνή του, ηλικίας 28 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.