Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Υπουργείο Εσωτερικών: Πληροφορίες και οδηγίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019


Η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου δίνει οδηγίες προς συνδυασμούς, υποψηφίους, αλλά και ψηφοφόρους δίνει μέσω 25 ερωταπαντήσεων.
Αναλυτικά οι 25 ερωτήσεις απαντήσεις:
1. Ιδρύοντας συνδυασμό…
Κατ’ αρχάς επισημαίνεται ότι υπόχρεοι να δηλώσετε έσοδα και δαπάνες είστε οι επικεφαλής δημοτικού ή περιφερειακού συνδυασμού (για το συνδυασμό του οποίου ηγείσθε) και όσοι μετέχετε στα ψηφοδέλτιά του ως υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι υποχρεώσεις σας ως υποψήφιοι συνδυασμοί…
Θα πρέπει λοιπόν ως επικεφαλής συνδυασμού ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό σας:
Να πάτε στην Δ.Ο.Υ. της περιφέρειάς σας προκειμένου να λάβετε τον ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΜ που προβλέπει ο νόμος και να θεωρήσετε το ΕΙΔΙΚΟ ως προς τη χρήση και το σκοπό του ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ.
Στην ίδια Εφορία ταυτόχρονα μπορείτε να θεωρήσετε – εάν σκοπεύετε να έχετε – «μπλοκάκια» εισιτηρίων.
Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει λάβει οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και τώρα που έχει θεσπισθεί και εφαρμόζεται νέος τρόπος συναλλαγής των πολιτών με τις Υπηρεσίες του (ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως), να διατηρήσει τον «παραδοσιακό» τύπο θεώρησης των παραπάνω βιβλίων και «μπλοκ» εισιτηρίων και να χορηγεί ΑΦΜ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων είναι υποχρεωτικός ο ορισμός οικονομικού διαχειριστή, ενώ κάτω του ορίου αυτού, χρέη διαχειριστή μπορεί να ασκεί ο επικεφαλής του συνδυασμού.
Αμέσως μετά πρέπει να πάτε σε τράπεζα της επιλογής σας για να ανοίξετε ειδικό αυτοτελή λογαριασμό, δηλαδή αποκλειστικά για συγκεκριμένη χρήση, στον οποίο θα δέχεστε όλες τις εισφορές των υποστηρικτών σας και από τον οποίο θα εκταμιεύετε χρήματα για να καλύπτετε τις οικονομικές υποχρεώσεις σας.

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα


Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.
Για το δώρο παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Για τον υπολογισμό του δώρου συνυπολογίζεται:
·         Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
·         Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.
·         Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.

Πεντάσφαιρος ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Σ. Αετός Νήσου 5-2)


*Νέο τρίποντο για τον Αγροτικό Αστέρα αφού συνέτριψε  στο γήπεδο Παρακαλάμου  το απόγευμα της Κυριακής τον Αετό Νήσου με το ευρύ 5-2 για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος του στον Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Στο 34΄ ο Πασχάλης Ευάγγελος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κοτσίνα Άγγελο με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. 
Ο Ηλιόπουλος Παναγιώτη εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 των γηπεδούχων.
Άμεση απάντηση των  φιλοξενούμενων που έφεραν το ματς στα ίσα με τον  Πρέντζα Αδαμάντιο στο 37΄.
Ο Αγροτικός Αστέρας πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 38΄  με κεφαλιά του Ηλία Μιχάλη.
Ο Ορφανός Χριστόφορος στο 72΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.
Στο 79΄ ο Παππάς Θωμάς έκανε το 4-1.
Ο Λουντζής Παναγιώτης με δυνατό σουτ μείωσε για τον Αετό Νήσου στο 82΄ σε 4-2.
Το τελικό 5-2 έκανε στο 84΄ ο Παππάς Θωμάς.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης (Καράβας Αναστάσιος 61΄), Τσόκρης Λάμπρος, Ταΐρης Γεώργιος, Τάσσος Παναγιώτης, Φαρμάκης Αναστάσιος (Κυρίτσης Ιωάννης 75΄), Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Ζότα Romeo, Πασχάλης  Ευάγγελος (Παππάς Θωμάς 57΄), Ορφανός Χριστόφορος (Κατσαμπάς Παναγιώτης 86΄), Γκόνης Πέτρος
Αετός Νήσου:
Τσαμητρόπουλος  Γεώργιος, Μάτσιας Χρήστος (Καλλουλί Κριστίν 61΄), Κουβατής Ιωάννης, Κοτσίνας Άγγελος, Χήκας Νικόλαος, Πολύζος Κωνσταντίνος, Κονδύλης Κωνσταντίνος, Πρέντζας Αδαμάντιος (Στογιάννης Ευάγγελος  61΄), Μπίλης Κωνσταντίνος, Γκόντζος Βασίλειος (Λουντζής Παναγιώτης 77΄)

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 1-2
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-0
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 2-4
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 3-1
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 5-2
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 3-0


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 61 
2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 55
3. Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 47     

4. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 47  

5. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 47

6. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 45
7. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 39
8.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 36     
9.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 36
10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 31
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24
12.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 23 
13. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 22
14.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 18  
15.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  8                    
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Ξεπέρασε το εμπόδιο του Π.Α.Σ. Αλμυρού η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (2-1)-Διπλό η Αναγέννηση στη Λαψίστα (Α.Ε. Λαψίστας 2006-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 0-2)

* Η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επικράτησε στο Δελβινάκι το απόγευμα της Κυριακής του Π.Α.Σ. Αλμυρού με σκορ 2-1 για την  24η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος άνοιξε το σκορ στο 8΄ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Χαρίση Ιωάννη.
Ο Π.Α.Σ. Αλμυρός ισοφάρισε σε 1-1.
Το τελικό 2-1 έκανε στο 79΄ ο Τσαραώσης Ευάγγελος.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Βασάκος Κωνσταντίνος (Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος 67΄), Ντέλλας Κων/νος, Κασίμης Μάριος (Κόντος Κωνσταντίνος 87΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος,  Μπάγιας Ελευθέριος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Χαρίσης Ιωάννης, Γκίτσας Βασίλειος, Γεωργάς Θωμάς (Μπουτοβίνας Αλέξανδρος 46΄)
Π.Α.Σ. Αλμυρός
Κολιός Δημήτριος, Παράσχης Δημήτριος, Γκροπάσι Ραμαντάν (Κότσι Μάριος 87'), Σμπόνιας Δημήτριος, Σιδέρης Γεώργιος, Τσίτσος Ξενοφών, Λέττας Βασίλειος, Τσοτσολής Φίλιππος, Καραγιάννης Ιωάννης, Τσόδουλος Χαράλαμπος, Περιχανά Μπακί (Ζιάκας Βασίλειος 83')  

*Σπουδαίο διπλό  με σκορ 2-0 επί της Α.Ε. Λαψίστας πέτυχε η  Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου στο γήπεδο της Κάτω Λαψίστας για την  24η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Το 0-1 έκανε ο Καμονάς Ιωάννης με σουτ εκτός περιοχής στο 39΄.
Το τελικό 0-2 έκανε στο 80΄ ο Ντόντης Βασίλειος.


Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-1
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 4-0
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 3-1
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7-0
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  5-4
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-2
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-1
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 9-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 62
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  56
3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  52
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 45  
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 43
6. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 40 
7. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 35  
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 34
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 24
10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 26 
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  23  
12. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 23
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 23
14. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 21
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 15

16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή 369.545 δισκίων «CAPTAGON» στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω αλλοδαπό, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ναρκωτικής ουσίας εντός φιάλης υγραερίου, η οποία βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του οχήματος, με τη μορφή αμφεταμινούχων χαπιών – δισκίων «CAPTAGON» υποκίτρινου χρώματος, η συνολική ποσότητα των οποίων ανέρχεται σε 369.545 δισκία.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα δισκίων, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 ), τα οποία κατείχε ο συλληφθείς.

To συνδυασμό νίκης για το Δήμο Σουλίου παρουσίασε ο Νικόλας Κάτσιος


Ανακοίνωσε 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες

Το συνδυασμό νίκης για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Σουλίου παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019 στην Παραμυθιά ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» και υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου μίλησε σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, καθώς συνδημότες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι κατέκλυσαν την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» και με τη συμμετοχή, τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους, έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα νίκης δύο μήνες πριν την αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση.
Ο Ν. Κάτσιος παρουσίασε τους πρώτους 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής «Τόπος Αξιών», οι οποίοι προέρχονται και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες τονίζοντας στο ακροατήριο ότι: «Αυτοί θα αποτελούν την επόμενη δημοτική αρχή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως: «Ο συνολικός αριθμός των δημοτικών συμβούλων στο δήμο μας είναι 27. Εμείς σήμερα εδώ σας παρουσιάζουμε 27 και πλέον υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο!»
Μιλώντας για τα πρόσωπα που στελεχώνουν το συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών», ο επικεφαλής της παράταξης δήλωσε ότι, εκπροσωπούν όλους τους επαγγελματικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, όλες τις δημιουργικές δυνάμεις στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι.
Είναι πολίτες διαφορετικών ηλικιών, που έχουν διακριθεί με την προσφορά και το έργο τους σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Στηρίξτε τους στο κρίσιμο έργο τους. Στηρίξτε τους εκλογικά ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Τόπος Αξιών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος.        
Ο  επικεφαλής του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία τονίζοντας ότι, αφού πρώτα μαζί με τους συνεργάτες του αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των συνδημοτών τους, καθημερινά συνθέτουν τις προγραμματικές τους προτάσεις.
 «Έχουμε κάνει όλο τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να προωθήσουμε ως η επόμενη δημοτική αρχή μια νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία, που θα εγγυηθεί την ισόρροπη παραγωγική ανάπτυξη απ' άκρη σ' άκρη στο Δήμο Σουλίου με οφέλη για τους συνδημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, ξέρουμε τον τρόπο για να πάμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι μπροστά. Και θα το κάνουμε πράξη, ως η επόμενη δημοτική αρχή!», τόνισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου στην αρχή της ομιλίας του φανερά συγκινημένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τους διατελέσαντες δημάρχους το σύνολο των δημοτικών, κοινοτικών συμβούλων (συμπολιτεύσεων και αντιπολιτεύσεων), καθώς και τους προέδρους των Κοινοτήτων που υπηρέτησαν -πριν και μετά τον Καποδίστρια- το δήμο Σουλίου.
Τον Νικόλα Κάτσιο προλόγισε η Παραμυθιώτισσα Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, κα Άννα Κούρτη,  η οποία ως Συντονίστρια της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Σουλίου. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, της Θεσπρωτίας αλλά και της Ηπείρου.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής: 
1) Μπάλλας  Φώτης (Δ.Ε. Σουλίου), Ηλεκτρολόγος οικοδομών φωτοβολταϊκών  και συστημάτων ασφαλείας. Έχει διατελέσει πρόεδρος ηλεκτρολόγων Θεσπρωτίας και εκπρόσωπος στην πανελλήνιας ομοσπονδίας
2) Ντρίτσος Ηλίας (Δ.Ε. Σουλίου), Ελεύθερος επαγγελματίας, πρ. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σουλίου, Πρόεδρος  κοινότητας Φροσύνης, Κοινοτικός σύμβουλος κοινότητας Σουλίου, Πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Παραμυθιάς
3) Αθανασίου Μαρίνα (Δ.Ε. Αχέροντα), Ιδιωτική υπάλληλος, με πλούσια δραστηριότητα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγοράς.
4) Γκέκας Μανώλης (Δ.Ε. Αχέροντα), Αγρότης, Πρόεδρος Τ.Κ. Γαρδικίου.
5) Ιωάννου Έλια (Δ.Ε. Αχέροντα), Πτυχιούχος επόπτης δημόσιας υγείας, με Master στην διαχείριση ανθρώπινων κρίσεων. Eλεύθερος επαγγελματίας στον πρωτογενή τομέα και την εστίαση. Με πλούσια δράση στον εθελοντισμό.
6) Νικολάου Γιώργος (Δ.Ε. Αχέροντα), Τεχνικός υπολογιστών και αυτοματισμών Γραφείου, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Με έντονη ενασχόληση στα θέματα νεολαίας.
7) Ντούκα  Βασιλική (Δ.Ε. Αχέροντα), Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ελεύθερη επαγγελματίας. Εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σουλίου (πρ. Αντιδήμαρχος). Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαρδικίου και Σκανδάλου
8) Ντρίτσος Μένιος (Δ.Ε. Αχέροντα), Κτηνοτρόφος, ιδιοκτήτης πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας
9) Σουλάκης Τάσος (Δ.Ε. Αχέροντα), Υπάλληλος ΕΛΤΑ. Οικονομικός Γραμματέας στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ
10) Χρήστου Δημήτριος (Μύτας)-(Δ.Ε. Αχέροντα), Μηχανικός και έμπορος αγροτικών μηχανημάτων. Δημοτικός Σύμβουλος για τρεις συνεχόμενες θητείες
11) Αθανασόπουλος Γιώργος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Αστυνομικός, Σύμβουλος της Τ.Κ. Παραμυθιάς, πρ. μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας. Πολύχρονη ενασχόληση με τον αθλητισμό στη Φωτική και το Σούλι ως ποδοσφαιριστής αρχικά και στη συνέχεια ως  προπονητής.
12) Αθανασίου Θωμάς, (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος  Marketing, Διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας. Πλούσια εθελοντική δράση στα «Παιδικά Χωριά SOS» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».
13) Γιούλα Αλεξίου-Ντόκου (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Νοσηλεύτρια με Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος.
14) Ζορκάδης  Δημήτρης (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπ/σης, Ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του εμπορίου και τουρισμού. Δημοτικός Σύμβουλος (για δύο θητείες) στο Δήμο Σουλίου. Διετέλεσε πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων  & Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Παραμυθιάς.
15) Καγκιούζης Ανδρέας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας ως αγρότης και τεχνικός υδραυλικών εγκαταστάσεων, μέλος του Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.
16) Κάτσιου Μαρία (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερη επαγγελματίας για 25 χρόνια στην Παραμυθιά ως κομμώτρια, έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση.
17) Κούρτη Συλβάνα (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Μάχιμη εκπαιδευτικός με Master στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας.
18) Κωλέτσης Κώστας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στον κατασκευαστικό κλάδο. Διατηρεί τεχνικό γραφείο με δραστηριότητα σε ιδιωτικά και δημόσια έργα.
19) Λατσός Σπύρος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, με σπουδές τεχνικού δικτύων υπολογιστών. Ενεργός αθλητής μπάσκετ στην ομάδα της Παραμυθιάς.
20) Μαραζόπουλος Λάμπρος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας στον πρωτογενή τομέα δραστηριοποιούμενος ως αγρότης και κτηνοτρόφος.
21) Κούλα-Τσεκούρα-Μάρκου (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Για χρόνια ελεύθερη επαγγελματίας στην Παραμυθιά. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανεμπορίου. Διακρίνεται για την έντονη κοινωνική της δράση.
22) Μαρτίνης Τάσος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Συνταξιούχος ΗΛΠΑΠ, έχει διατελέσει Δ/ντής του πολιτικού Γραφείου του  Δημ. Τσοβόλα, Δ/ντής του πολιτικού κόμματος ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΚΙ. Πρόεδρος Αδελφότητας απανταχού Πολυδροσιτών και Πρόεδρος φιλοπρόοδου συλλόγου Πολυδροσιτών.        
23) Μπολότσης Ανδρέας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Επιπλοποιός, δημοτικός σύμβουλος (δύο θητείες), αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Σουλίου, πρ. αιρετό μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αιρετό μέλος Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας.
24) Μπόλωσης Λουκάς (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση στον κατασκευαστικό κλάδο και τις χωματουργικές εργασίες. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του.   
25) Ντάφλου Βίκυ (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην εικαστική ψυχολογία. Εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Σουλίου.
26) Παπαδοπούλου Ελεάνα (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Βιολόγος  ασχολείται με την έρευνα στον κλάδο της βιοχημείας και παράλληλα φοιτά στο Παιδαγωγικό τμήμα του Παν/μίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως περιβαλλοντολόγος στο Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών των Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα.
27) Τσιώτα Αναστασία (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος ιχθυολόγος. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και έχει πλούσια κοινωνική δράση.
28) Φίλης Βασίλης (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σουλίου, εν ενεργεία πρόεδρος Τ.Κ. Προδρομίου.

«Πτωχές απαντήτριες»: Το «φλέγον» θέμα στη σύγχρονη υποβοηθούμενη αναπαραγωγή


Λόγω της αυξημένης ηλικίας κατά την οποία αποφασίζουν οι γυναίκες να κάνουν παιδί, οι πτωχές απαντήτριες, αποτελούν μείζον πρόβλημα για την αναπαραγωγική ιατρική. Κι ενώ οι ειδικοί σήμερα τις διαχειρίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό, διεξάγονται διαρκώς σχετικές μελέτες, προκειμένου να βρεθούν αποτελεσματικότερες προσεγγίσεις.
«Πτωχές απαντήτριες» αποκαλούνται οι γυναίκες που έχουν περιορισμένη ανταπόκριση στη διέγερση των ωοθηκών με φάρμακα κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ωαρίων που παράγουν να είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο καθώς και από το μέσο όρο των ωαρίων των γυναικών της ηλικίας τους.
Οι πτωχές απαντήτριες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των περιπτώσεων που καταφεύγουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Συνήθως είναι γυναίκες προχωρημένης αναπαραγωγικής ηλικίας (>38), με χαμηλό  αποθεματικό ωοθηκών. Ωστόσο, υπάρχει και μια ομάδα νεότερων γυναικών (<35) που εμφανίζουν εξασθενημένη ανταπόκριση στην ελεγχόμενη διέγερση των ωοθηκών. Οι αιτίες σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις είναι επί του παρόντος ασαφείς.
«Η πτωχή ανταπόκριση των γυναικών οφείλεται στο γεγονός ότι τα ανώριμα ωάρια που βρίσκονται στις ωοθήκες τους, τα οποία εμείς ενεργοποιούμε με τα φάρμακα, είτε είναι λιγότερα, είτε δεν ενεργοποιούνται με τις συνιστώμενες δόσεις. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνεται μικρός αριθμός ωαρίων κατά την ωοληψία και –κατά συνέπεια- να περιορίζονται οι επιλογές ως προς τα έμβρυα που παράγονται και θα μεταφερθούν στη μήτρα», αναφέρει ο Χάρης Χ. Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, συνεργάτης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ» (http://www.hiniadis.com/).


Μπορεί η υπέρταση να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία;


Αρνητικές είναι οι επιπτώσεις της υψηλής αρτηριακής πίεσης στη σεξουαλική ζωή των ανδρών. Κι αυτό διότι μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη libido και λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ, εξαιτίας της μειωμένης ροής αίματος, από την επάρκεια της οποίας εξαρτάται η στύση. Την ίδια δυσμενή επίδραση μπορεί να έχει και η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν όσοι πάσχουν από υπέρταση.
«Η σεξουαλικότητα αποτελεί βασικό παράγοντα της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Η στυτική λειτουργία έχει μεγάλη αξία για την πλειονότητα των ανδρών, ακόμη και όταν αυτοί βρίσκονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ωστόσο, όσο οι άνδρες γερνούν, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης και η συνύπαρξη της πάθησης αυτής με προβλήματα στύσης. Το ίδιο υψηλός είναι ο επιπολασμός της στυτικής δυσλειτουργίας σε ασθενείς με άλλους ταυτόχρονους παράγοντες κινδύνου, όπως π.χ. ο σακχαρώδης διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο, η παχυσαρκία και η υφιστάμενη καρδιαγγειακή νόσος», σημειώνει ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης, και μας εξηγεί: «Η επίτευξη της στύσης είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Φυσιολογικά, κατά τη διάρκειά της, τα σήματα του εγκεφάλου ή των νευρικών απολήξεων στο πέος προκαλούν χαλάρωση των λείων μυών των σηραγγωδών σωμάτων του πέους και διαστολή των αρτηριών. 
Η ροή του αίματος στο περίβλημα των σηραγγωδών σωμάτων πιέζει τις φλέβες που φυσιολογικά απομακρύνουν το αίμα από το πέος. 
Καθώς εισρέει περισσότερο αίμα, το πέος διογκώνεται και σκληραίνει. Στους υπερτασικούς άνδρες η πάθηση καταστρέφει με το πέρασμα του χρόνου τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και προκαλεί αθηροσκλήρωση, περιορίζοντας τη ροή του αίματος. Αυτό έχει ως συνέπεια λιγότερο αίμα στο πέος, οπότε και δυσκολία επίτευξης και διατήρησης της στύσης».