Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Νέο πλήγμα για τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου: Διακοπή δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων


Του Μιχάλη Στούκα

Ξαφνική και αδικαιολόγητη η απόφαση του ΚΤΕΛ - Ανένδοτοι οι υπεύθυνοι, παρά τις παρεμβάσεις του δημάρχου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων - Άμεση ανάγκη για «επαναφορά» των δρομολογίων που διακόπηκαν - Άφαντοι οι βουλευτές του νομού
Για μια ακόμη φορά, το ακριτικό Πωγώνι, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Ιωαννίνων, θα αποτελέσει θέμα ενός άρθρου μας. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην ευαίσθητη αυτή περιοχή που γειτνιάζει με την Αλβανία. Τα προβλήματα με τους κακοποιούς απ’ τη γειτονική χώρα ,που έμπαιναν σε ελληνικό έδαφος και αποτελούσαν εφιάλτη για τους λιγοστούς, ηρωικούς κατοίκους των ακριτικών χωριών καθώς είχαν έντονη εγκληματική δράση (κλοπές, ληστείες, ακόμη και φόνοι) μας είχαν απασχολήσει σε παλαιότερα άρθρα.
Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Εκτός από τους Έλληνες συνοριοφύλακες, περιπολίες κάνουν πλέον και Ευρωπαίοι αστυνομικοί της Frontex. Προέρχονται από διάφορες χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Τσεχία, Κροατία, Ρουμανία κλπ.) και είναι εφοδιασμένοι με θερμικές κάμερες και άλλα σύγχρονα μηχανήματα. Η παρουσία των ανδρών της Frontex περιόρισε στο ελάχιστο, ουσιαστικά εξάλειψε πλήρως την εγκληματική δράση των Αλβανών κακοποιών στο Πωγώνι. Η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην ακριτική περιοχή ξεκίνησε όταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν η Όλγα Γεροβασίλη και συνεχίζεται και με τον νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που άλλωστε πιστώνεται με την ίδρυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης (Ν. 2622/98).

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου


Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο, την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Ήταν Οκτώβριος του 1943 όταν τα ναζιστικά στρατεύματα έσπειραν τον θάνατο και την φωτιά.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο, στις επτά το απόγευμα με λαμπαδηδρομία και θα κορυφωθούν την Κυριακή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά θα γίνει η άφιξη στο χώρο του Ηρώου.
Στις 11:00 π.μ. θα γίνει η ομιλία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.
Στις 11:15 π.μ.  προσκλητήριο νεκρών και αμέσως μετά η κατάθεση στεφάνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς


Συνελήφθησαν, προχθές (01-10-2019) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός ο 21χρονος και ως συνοδηγός ο 43χρονος και διαπίστωσαν ότι αυτοί διευκόλυναν τη μεταφορά, δύο μη νόμιμων αλλοδαπών, ηλικίας, 30 και 33 ετών, με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.
Επιπρόσθετα, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο μη νόμιμοι αλλοδαποί, κατείχαν πλαστές ταυτότητες Βουλγαρικών Αρχών, τις οποίες είχαν προμηθευτεί από περιοχή της Αθήνας, έναντι χρηματικής αμοιβής -200- ευρώ.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου


Αποφάσεις για νέα έργα βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έλαβε  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε σήμερα με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:
«Βελτίωση εθνικού οδικού δικτύου από κόμβο Γέφυρας Καλογήρου προς Πρέβεζα», προϋπολογισμού 400.000 €. Ανάδοχος: ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ
«Αποκατάσταση οδού προς Καταρράκτη Άρτας και διευθέτηση υδάτων», προϋπολογισμού 124.000 €. Ανάδοχος: ΔΗΜ. ΦΟΥΚΑΣ.
«Αποκατάσταση βατότητας οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή του Λούρου», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος: ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ
«Εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης από Αϊ Γιάννη έως Κόνιτσα», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ
Βελτίωση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κοσμηρά - Ασβεστοχώρι - Κόντσικα», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
«Αποκατάσταση δρόμου αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή Παντάνασσας», προϋπολογισμού 30.000 €. Ανάδοχος Δ. Φούκας.
Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από την συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης έως Αγία Παρασκευή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος: ΝΤΑΦΛΗΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Αγίας Βαρβάρας - Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 74.000 €. Ανάδοχος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.
«Εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων ιστών οδοφωτισμού στο ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2019», προϋπολογισμού 72.000 €. Ανάδοχος: Λαγός Δημήτριος.
«Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα 41ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400 €.   Ανάδοχος RVR ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.
«Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μετσόβου-Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού 50.000 €. Ανάδοχος Ι. Σταύρου.
 «Βελτίωση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου προς Αετομηλίτσα», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική.
 Τέλος εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων
«Άμεση αποκατάσταση 23ης επαρχιακής οδού από Τύρια-Ζωτικό προς Παρδαλίτσα- Πετούσι (όρια Ν. Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 300.000 €.
 «Αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου προς Δ.Δ. Αρτοπούλας», προϋπολογισμού 120.000 €..

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, που έγινε χθες μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα


Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη δύο ημεδαπών συνεργών τους, ηλικίας 42 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της συμπλοκής
Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν πιστόλι, πέντε κάλυκες, φυσίγγιο, πτυσσόμενη ράβδος, δύο καδρόνια και κινητό τηλέφωνο
Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, ενός 27χρονου αλλοδαπού και ενός 27χρονου ημεδαπού, που έλαβαν χώρα χθες (02-10-2019) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, χθες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα και στον Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της συμπλοκής.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 42 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητούνται.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, οι πέντε δράστες, ενεργώντας από κοινού, έβαλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα.
Στη συνέχεια, ανωτέρω δράστες, εισήλθαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο με έτερους ημεδαπούς, κατά τη διάρκεια του οποίου επιτέθηκαν σε 27χρονο ημεδαπό, προκαλώντας του με τη χρήση βίας, σωματικές βλάβες, ενώ ο 42χρονος δράστης έβαλε ανεπιτυχώς με πυροβόλο όπλο εναντίον του 27χρονου, χωρίς να τον τραυματίσει.
Στο πλαίσιο ερευνών, κατασχέθηκαν από τους χώρους που έλαβαν χώρα οι συμπλοκές, τα κάτωθι:
·  πιστόλι,
·  (5) κάλυκες των 9 mm,
·  φυσίγγιο των 9 mm,
·  πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και τέσσερα τμήματα μεταλλικής ράβδου,
·  (2) ξύλινα καδρόνια
·  κινητό τηλέφωνο.
Οι δύο παθόντες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, εκ των οποίων ο ένας παραμένει νοσηλευόμενος.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Προετοιμασία και λήψη προληπτικών μέτρων για την αφρικανική πανώλη των χοίρων


«Η εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων» βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 02/10/2019 μετά από πρόσκληση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, στοχεύοντας στον καλύτερο συντονισμό της δράσης πρόληψης και στον σχεδιασμό μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων από τη γειτονική Βουλγαρία, αν και εφόσον υπάρξει κάποιο κρούσμα.
Αναφερόμενος στο θέμα για το οποίο δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, σημείωσε ότι «χρειάζεται προετοιμασία και λήψη προληπτικών μέτρων από όλους μας από θέση ευθύνης, τηρώντας ανάλογη στάση χωρίς να πανικοβάλουμε τους πολίτες», ενώ τόνισε  την ανάγκη αυξημένης επαγρύπνησης, συνεργασίας και βοήθειας όλων των φορέων για την επίτευξη μείωσης στο ελάχιστο ποσοστό των όποιων επιπτώσεων προκύψουν (αν και εφόσον υπάρξει βεβαίως κάποιο κρούσμα), εστιάζοντας κυρίως στη λήψη προληπτικών μέτρων- σύμφωνα με το τελευταίο έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων- στις παραμεθόριες περιοχές καθώς η νόσος έχει φθάσει στα 13 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας.
 «Θα πρέπει να εστιάσουμε πρωτίστως στην αποτροπή εισχώρησης της ζωονόσου στην περιοχή, ωστόσο εάν υπάρξει πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε δυναμικά και ξεκάθαρα συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι αν και εφόσον εμφανιστεί κρούσμα στην περιοχή τα μέτρα θα αποφασιστούν από την Εθνική Επιτροπή.
Στη σύσκεψη κατέστη σαφές ότι η αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων βιοασφάλειας σε όλες τις εκμεταλλεύσεις χοίρων εμπορικές καθώς και από τους κατόχους οικόσιτων χοίρων, καθιστά επιτακτική την ανάγκη της απαρέγκλιτης εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων προφύλαξης του κτηνοτροφικού κεφαλαίου, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της ζωονόσου η οποία προσβάλει αποκλειστικά χοίρους και αγριόχοιρους και όχι τον άνθρωπο ή άλλα είδη ζώων.
Ήδη προς την κατεύθυνση αποφυγής και εξάπλωσης της νόσου της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, οι αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, Δήμοι) έχουν προχωρήσει στη διαδικασία καταγραφής όλων των οικόσιτων χοίρων, προκειμένου να ακολουθήσει η επιτόπια επίσκεψη στους χώρους αυτούς και η ενημέρωση όλων των κατόχων οικόσιτων χοίρων καθώς και των μονάδων συστηματικής χοιροτροφίας για την αποτροπή του κινδύνου προσβολής των ζώων από την αφρικανική πανώλη, προστατεύοντας και στηρίζοντας κατά αυτό τον τρόπο την επιβίωση των χοιροτρόφων και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στις Κεραμάτες Άρτας



Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 54χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας υπόθεση κλοπής από σπίτι στις Κεραμάτες Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 54χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 54χρονη εμπλέκεται σε κλοπή από σπίτι στις Κεραμάτες Άρτας, που έγινε μεσημβρινές ώρες της 25-08-2019, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσά κοσμήματα και συλλεκτικά χαρτονομίσματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για συμμετοχή του σε δύο υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης



Ο 24χρονος πλαστογράφησε δύο τραπεζικές επιταγές, τις οποίες χρησιμοποίησε στα πλαίσια εμπορικών συναλλαγών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για συμμετοχή του σε δύο υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος, την 30-06-2019 και την 01-07-2019 στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και τη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, εξαπάτησε δύο ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων, όπου στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής, τους παρέδωσε αντίστοιχα δύο επιταγές, συνολικής ονομαστικής αξίας (16.520) ευρώ, με φερόμενο εκδότη τον ίδιο, οι οποίες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστές.
Σημειώνεται ότι, ο 24χρονος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ημερήσιο πανηγύρι στο Πεδίο του Άρεως, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ώρα 12:00

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΤΥΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

Για πρώτη φορά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, προσκαλεί σε ένα Ημερήσιο Ηπειρώτικο Πανηγύρι «όπως παλιά» στο κέντρο της πόλης, στο Πεδίο του Άρεως. στήνοντας μια μεγάλη ηπειρώτικη γιορτή.
Η Ήπειρος της Αθήνας θα είναι εκεί! Οι απόδημοι Ηπειρώτες, με τις Αδελφότητες και τις Ομοσπονδίες τους, ανταμώνουν στις 6 Οκτωβρίου, γλεντούν και χορεύουν με τον ανθό της ηπειρώτικης παράδοσης!!!
Την μουσική σκυτάλη του Πανηγυριού θα κρατήσουν διαδοχικά, από τις 12 μμ μέχρι να βραδιάσει, οι κομπανίες των Θοδωρή Γεωργόπουλου και Πέτρου Χαλκιά, ο Ναπολέων Δάμος συνοδεύοντας τους Σάββα Σιάτρα και Παγώνα Αθανασίου, ο Τάσος Μαγκλάρας και οι «Λαλητάδες», όλοι τους άξιοι εκπρόσωποι της ηπειρώτικης παράδοσης.
Μια ηπειρώτικη πανδαισία, με ελεύθερη είσοδο και χορό, ένα ανοικτό κάλεσμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη, κάθε φίλο της Ηπείρου και της παράδοσης.
Μια Κυριακή γεμάτη Ήπειρο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι να βραδιάσει, ακριβώς δίπλα στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως, στον χώρο πίσω από το άγαλμα του Κωνσταντίνου, στην βαθύσκιωτη κεντρική διαδρομή του πάρκου (συμβολή Αλεξάνδρας & Μαυροματαίων).

Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου: Εκδρομή στην Παραμυθιά, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών: Παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.


Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών διοργανώνει παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ώρα 8:30 μ.μ..

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Στο γήπεδο της Epirus Sport ο αγώνας με Φλόγα Πετσαλίου, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου


Με διοίκηση  της  Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου με ανακοίνωση της ενημερώνει  ότι ο προσεχής αγώνας της ομάδας με την Φλόγα Πετσαλίου θα διεξαχθεί στο γήπεδο Epirus Sport.
Αναλυτικά:
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της ομάδος μας, ότι η αναμέτρηση ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣ ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ δεν θα διεξαχθεί στην έδρα μας στο Κεφαλόβρυσο.
Ο αγώνας έχει οριστεί για το Σάββατο 05/10 και ώρα 17:00 στις εγκαταστάσεις του Epirus Sport.
Στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον Αλμυρό, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου μας θα είναι έτοιμος ώστε η ομάδα μας να αγωνιστεί στο «σπίτι» της».

Επαναστατική τεχνολογία ρίχνει «φως» στα άδυτα της ουροδόχου κύστης


Η τεχνολογία βρίσκεται σήμερα στην υπηρεσία και της Ουρολογίας: η κυστεοσκόπηση είναι μια διαγνωστική εξέταση κατά την οποία ο ουρολόγος μέσω ενός ειδικού ενδοσκοπικού εργαλείου, του κυστεοσκοπίου, μπορεί να δει το εσωτερικό της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης.
Το κυστεοσκόπιο είναι ένα λεπτό εργαλείο το οποίο εισάγεται μέσω της ουρήθρας στην ουροδόχο κύστη. Έχει ένα προσοφθάλμιο το οποίο επιτρέπει την άμεση επισκόπηση της κύστης ενώ υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα να συνδεθεί με ειδική κάμερα μέσω της οποίας να προβάλλεται η  εικόνα μεγεθυμένη σε οθόνη και να καταγράφεται η εξέταση σε DVD.
Ο Δρ. Στυλιανός Κοντός (www.urologyclinic.gr), Χειρουργός – Ουρολόγος, μέλος της Πανευρωπαϊκής ενδο-Ουρολογικής Εταιρείας και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών εξηγεί ότι το κυστεοσκόπιο συνδυάζεται με μια πηγή φωτισμού ενώ συχνά διαθέτει δύο κανάλια, το ένα για την είσοδο φυσιολογικού ορού και το δεύτερο για την εισαγωγή λεπτών εργαλείων που επιτρέπουν στο γιατρό να κάνει κάποιες επεμβατικές πράξεις.
Υπάρχουν δύο τύποι κυστεοσκοπίων τα άκαμπτα και τα εύκαμπτα.
        Το άκαμπτο είναι ίσιο, μεταλλικό και χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια, και τείνει να αντικατασταθεί από το εύκαμπτο, που είναι πιο λεπτό και διεισδύει πιο εύκολα στις καμπύλες της ουρήθρας.
        Το εύκαμπτο κυστεοσκόπιο έχει πρακτικά τις ίδιες ενδείξεις με το άκαμπτο αλλά είναι καλύτερα ανεκτό ειδικά από τους άνδρες ασθενείς προκαλώντας λιγότερο πόνο.
Πότε χρειάζεται να γίνει κυστεοσκόπηση;
Η κυστεοσκόπηση γίνεται κυρίως για διαγνωστικούς και λιγότερο συχνά για επεμβατικούς λόγους. Οι συχνότερες διαγνωστικές ενδείξεις είναι:
        Η διερεύνηση συμπτωμάτων όπως η παρουσία αίματος στα ούρα (αιματουρία), η επώδυνη ούρηση (δυσουρία), η ακράτεια ούρων, η επιτακτικότητα και η κατακράτηση ούρων.
        Οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις ή οι ουρολοιμώξεις που δεν ανταποκρίνονται    στην θεραπεία.
        Για να διαγνωσθούν προβλήματα που προκαλούν απόφραξη στο ουροποιητικό (πέτρα στην ουρήθρα, όγκος, υπερτροφία προστάτη).
        Για την αξιολόγηση ευρημάτων που διαπιστώθηκαν σε άλλες διαγνωστικές εξετάσεις όπως το υπερηχογράφημα, την αξονική τομογραφία και την ενδοφλέβιο ουρογραφία.