Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ


Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα. Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.
Επίσης σύμφωνα με την διάταξη του Ν. 3762/09 - ΜΕΡΟΣ Β - ΚΕΦ. Α - ΑΡΘΡΟ 14 παρ. 1 (ΦΕΚ 75 Α/15-5-2009) δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνταξιούχοι την 10/9, που κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.
Προϋποθέσεις
Ι Οικοδόμοι
1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από 95 έως 210 ημέρες εργασίας (Η.Ε)
Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% καθώς και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (Η.Ε.).
Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς
2. Να απασχολούνται αποκλειστικά στον κλάδο
3. Στερούνται το ειδικό εποχιακό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. ( παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, σήμερα (17-09-2018) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 10ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.  

11η διανομή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες"


Συνεχίζονται οι παραγγελίες για την 11η διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες".
Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται μέχρι και την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6:00-8:00.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 1 Οκτώβρη έως Πέμπτη 4 Οκτώβρη κατά τις ώρες 6:00-8:00 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ευχαριστεί τη διοίκηση της Α.Ε. Πραμάντων για τη φιλοξενία


Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά θέλει να ευχαριστήσει τη διοίκηση της Α.Ε. Πραμάντων για την άψογη φιλοξενία το μεταξύ τους ματς, που έγινε στο γήπεδο Πραμάντων.

Στην Σύνοδο του ΟΑΣΕ 2018 στην Βαρσοβία η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Άρχισε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην Βαρσοβία, η ετήσια Σύνοδος του Γραφείου για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αποτελεί τμήμα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Στην Σύνοδο η οποία έχει καθιερωθεί με τον τίτλο OSCE HUMAN DIMENSION  IMPLEMENTATION MEETING 2018,
και θα ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, η οποία έχει προγραμματίσει σειρά παρεμβάσεων όπου θα θέσει σε διεθνές επίπεδο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σε όλα τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επικεφαλής της αποστολής της ΚΑΒΗ που λαμβάνει μέρος στην Σύνοδο είναι ο πρόεδρος της Κίνησης κ. Δημήτριος Περδίκης.  
Την πρώτη ημέρα της Συνόδου η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου συμμετείχε στην 1η Εργασιακή Συνεδρία με θέμα: "Δημοκρατικοί θεσμοί, η δημοκρατία σε εθνικά, περιφερειακά και τοπικά επίπεδα και δημοκρατικές εκλογές".
Ο εκπρόσωπος της ΚΑΒΗ Παναγιώτης Καράμπελας στην παρέμβαση του περιέγραψε τις διαχρονικές μεθοδεύσεις του αλβανικού κράτους να εμφανίζει στις κατά καιρούς απογραφές μειωμένο τον πληθυσμό των Ελλήνων στην Αλβανία, προκειμένου να περιορίζεται η συμμετοχή τους στην δημόσια διοίκηση.
Ακολούθως έθεσε την μη θεσμοθέτηση ποσοτικής εκπροσώπησης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο καθώς και την απουσία εκπροσώπων των ελληνικών μειονοτικών κομμάτων στις εφορευτικές επιτροπές. 
Ο κ. Καράμπελας μίλησε για την διοικητική διαίρεση που έχει τεθεί σε ισχύ από το 2015 στην Αλβανία, όπου ελληνικές περιοχές όπως η Χιμάρα κινδυνεύουν με άμεση πληθυσμιακή αλλοίωση λόγω της συνένωσης τους με επαρχίες που κατοικούνται από αλβανούς.
Παράλληλα τόνισε τον μη σεβασμό της Αλβανίας στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο υπέγραψε το 1914 και με το οποίο αναγνωρίζει καθεστώς αυτονομίας στην Βόρειο Ήπειρο.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος της ΚΑΒΗ επισήμανε ότι "Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δικαιούνται να ζητούν την ίδρυση τοπικού κοινοβουλίου και κυβέρνησης με την απόκτηση καθεστώτος αυτονομίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, ανάπτυξης, παιδείας, πολιτισμού και ιδιοκτησίας".
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Αλβανίας, στο δικαίωμα απάντησης που έχουν οι αντιπροσωπείες των κρατών - μελών του ΟΑΣΕ, είπε ότι η χώρα του θέτει σε εφαρμογή σχέδιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων. Μάλιστα εξίσωσε τον αυτόχθονο Ελληνισμό της Β. Ηπείρου με την αλβανική μεταναστευτική κοινότητα στην Ελλάδα η οποία, όπως είπε αποτελεί παράγοντας φιλίας και καλής γειτονίας (!)
Ολόκληρη η παρέμβαση της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου στην 1η Εργασιακή Συνεδρία με θέμα: "Δημοκρατικοί θεσμοί, η δημοκρατία σε εθνικά, περιφερειακά και τοπικά επίπεδα και δημοκρατικές εκλογές":
"Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου παίρνει μέρος στο OSCE HUMAN DIMENSION IMPLEMENTATION MEETING 2018 για να θέσει διεθνώς τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, που διαβιεί στο νότιο τμήμα της επικράτειας του αλβανικού κράτους, το οποίο αποκαλούμε με την ιστορική - γεωγραφική ονομασία «Βόρειος Ήπειρος».  

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις δύο ατόμων για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία


Συνελήφθησαν, σήμερα (17-09-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 34 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράνομης εισόδου. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ ο 44χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Επιπλέον, σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής, τίμησε τον Πολιούχο της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα με αρτοκλασία, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου


Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής "Ο Αγιος Βησσαρίων", τίμησε σήμερα Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 τον προστάτη και Πολιούχο της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα με αρτοκλασία στην Παναγία Γρηγορούσα στο Μοναστηράκι, Αθήνα.
Παραβρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Δήμου Ζηρού, κ. Αχιλλέας Ρίζος, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Καλαντζή Νικόλαου,  ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστας Κωνής, ο κ. Αντώνης Κοντός, έφορος τύπου της Πανηπειρωτικής η κ. Ελευθερία Σιαμέτη μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής και Γραμματέας της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών, και ο Χριστόφορος Ευθυμίου πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιωτών
Ο Σύλλογος πρόσφερε καφέ, Άρτο, και παραδοσιακές πίτες στους παρευρισκόμενους.
Στο τέλος διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση, όπου μέσα από προτάσεις και αντιπαραθέσεις βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για την βιωσιμότητα και την ανανέωση του Συλλόγου
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να ξανανταμώσουμε!

Εκδήλωση-ενημέρωση για την πρόληψη των ιατρικών παθήσεων την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ., στην Τ.Κ. Σταυρακίου


Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν οι δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ο ένας ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Γυναικομαστία: Οι πιο συχνές ερωτήσεις


Η γυναικομαστία ή αύξηση του μεγέθους των μαστών στους άντρες είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο – αφορά περίπου στο 40% του ανδρικού πληθυσμού.
Σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες αισθάνονται μειωμένη αυτοπεποίθηση και για αυτόν τον λόγο μπορεί να διακόψουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες και τα μπάνια τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω ντροπής. Αρκετές φορές το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει και σε μια γενικότερη κοινωνική απόσυρση και απομόνωση, όπως και στη διακοπή ερωτικών σχέσεων…
Τα καλά νέα είναι ότι η γυναικομαστία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη συνδρομή του πλαστικής χειρουργικής.
Απαντήσεις σε 7+1 ερωτήσεις για το θέμα δίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.onemanclinic.gr).
Τι προκαλεί την γυναικομαστία;
Η γυναικομαστία μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ορμονικές διαταραχές, ορισμένα φάρμακα, που είναι ικανά να διαταράξουν την αναλογία μεταξύ οιστρογόνων και τεστοστερόνης,  η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση στεροειδών και η παχυσαρκία. Επίσης μπορεί να υπάρχει και κάποια γενετική προδιάθεση, που επηρεάζει με τη σειρά της στην εκδήλωση της γυναικομαστίας.
Υπάρχουν συμπτώματα;
Εκτός από την αντιαισθητική αύξηση του μεγέθους του στήθους στους άνδρες, ασθενείς με γυναικομαστία μπορεί να αισθανθούν κάποια ευαισθησία στο στήθος ή ακόμη και πόνο. Μπορεί να προκύψει κάποιος ερεθισμός του δέρματος στην περιοχή, ακόμη και τοπική μόλυνση, εξαιτίας του πλεονάζοντος ιστού στον μαστό και στο δέρμα. Σπανίως μπορεί να παρατηρηθεί διαφυγή διαυγούς υγρού σε ένα ή και στα δύο στήθη.
Μπορεί να προληφθεί η γυναικομαστία;
Παρόλο που δεν υπάρχει σαφής τρόπος για την πρόληψη της γυναικομαστίας, ο γιατρός συστήνει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι καταχρήσεις, να αποφεύγονται τα στεροειδή και να συζητούνται τα φάρμακα, που είναι γνωστό ότι προκαλούν γυναικομαστία, με τον αρμόδιο γιατρό.