Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μπήκαν οι υπογραφές για τις έρευνες πετρελαίου στο νομό Ιωαννίνων

Έγινε σήμερα η τελετή υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης για τις έρευνες υδρογονανθρακών στις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου.
 Στην τελετή παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ιω.Μανιάτης και Ασ.Παπαγεωργίου, ο υπουργός Ενέργειας της Μ.Βρετανίας Έντουαρντ Ντέιβι (Edward Davey) και ο πρεσβευτής του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ, (Robert Peck).
Λόγω έκτακτων υποχρεώσεων δεν παρέστη ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς, τις ευχές του οποίου μετέφερε ο κ. Μανιάτης.
Οι συμβάσεις ανά περιοχή υπεγράφησαν με τις εξής Κοινοπραξίες:
- Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ PETRA PETROLEUM. Στα Ιωάννινα οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50-100 εκατ. βαρέλια.

Πώς θα ψηφίσουμε στις περιφερειακές εκλογές 2014

Για έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι.
Για έναν ή δύο υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά περιφερειακοί σύμβουλοι.
Για έναν, δύο ή τρεις υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ έως και δώδεκα περιφερειακοί σύμβουλοι και

Για έναν ή δύο ή τρεις, ή τέσσερις υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα περιφερειακοί σύμβουλοι.

Πώς θα ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές 2014

Μάθετε σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσετε στο: 

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2014 θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και ο δεύτερος γύρος την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, ημερομηνία διεξαγωγής και των Ευρωεκλογών.
Για να αποφευχθούν τα τυχόν μπερδέματα, αλλά και άσκοπη ταλαιπωρία, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν πού και πως ψηφίζουν.
Κάθε συνδυασμός καταρτίζει ενιαία ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους κάθε πρώην δήμου (εκλογική περιφέρεια) ξεχωριστά και, με τους υποψήφιους για τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.
Ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από 1 μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και 1 σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του.
Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του.
Εάν όμως μπει σταυρός στο όνομα του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο και είναι υπέρ του συνδυασμού.
Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας μπορεί να ψηφίσει υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.
Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή υπέρ δύο υποψηφίων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.
*******
Προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει φτιάξει μια ειδική εφαρμογή η οποία ονομάζεται μάθε που ψηφίζεις (http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.html ) ώστε οι εκλογείς να βρίσκουν εύκολα μέσω διαδικτύου σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν. Ο εκλογέας μπορεί με μεγάλη ευκολία βάζοντας το όνομα του, το επώνυμο του, τα ονόματα των γονέων του και το έτος γέννησης του μπορεί να δει που θα ψηφίσει στις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και για στις Ευρωεκλογές.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Η μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας και ο εκνευρισμός του κ. Ντόντη

Η αλήθεια είναι σκληρή για τον κ. Ντόντη και δημιουργεί εκνευρισμό και προσπάθεια διαστρέβλωσης. Θεωρούμε ότι  ο προεκλογικός αγώνας θα πρέπει να κρατηθεί σε ένα επίπεδο και δεν έχουμε απαντήσει σε δεκάδες πια ύβρεις και απειλές.
Ο κ. Ντόντης σε δημοσίευση του με σχετικό "ψυχογράφημα",   δείχνει από τη συγκέντρωση του κ. Κώστα Καψάλη  τους 5 και παρέλειψε τους 285.
Η αλήθεια είναι σκληρή αλλά είχαμε την ανωτερότητα να μην ενημερώσουμε σχετικά.
Ας μάθουν λοιπόν οι συνδημότες μας ότι η συγκέντρωση του κ. Ντόντη είχε 83 άτομα και η συγκέντρωση του κ. Κώστα Καψάλη είχε 285 άτομα (μετρημένα).

Θερμή υποδοχή της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Νανάς Ζαφειροπούλου από τον κόσμο

Ζαφειροπούλου  Νανά
υποψήφια
Δημοτική Σύμβουλος

Μεγάλη δημοτικότητα ανοιχτές αγκαλιές και θερμή υποδοχή του κόσμου είχε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ντόντη Ιωάννη, κας Ζαφειροπούλου  Νανάς.

Δυναμική όσο ποτέ με όπλο της την αγάπη και την προσφορά της στο Πωγώνι.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη θα επισκεφτεί σήμερα την Πωγωνιάνη και το Δελβινάκι

Πέμπτη 15 Μαΐου  Σιταριά-Παρακάλαμος

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ, ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ και ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Εξιχνιάστηκε άμεσα η προχθεσινή ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, τρεις αλλοδαποί, που εμπλέκονται στη ληστεία

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, που έλαβε χώρα προχθές (12-05-2014) τα ξημερώματα στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας και στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 29, 25 και 17 ετών αντίστοιχα. Επιπλέον, αναζητούνται άλλα τέσσερα (4) άτομα, συνεργοί των συλληφθέντων.
Υπενθυμίζεται ότι ξημερώματα της 12-05-2014, τέσσερις δράστες, εισήλθαν σε μονοκατοικία όπου διέμενε 72χρονος ημεδαπός με την 75χρονη σύζυγό του και αφού τους ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με τη βοήθεια των συνεργών τους, που είχαν αναλάβει ρόλο προπομπών και τσιλιαδόρων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δράστες είχαν λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ και στο στάδιο της προπαρασκευής της ληστείας, είχαν προβεί πολλές φορές σε κατόπτευση του χώρου και είχαν επιλέξει κύρια και εναλλακτικά δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και για τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι: "Πλήθος κόσμου σε Αρετή - Κουκλιοι - Μαζαράκι - Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ του κ. Ιωάννη Ντόντη"

Δελτίο τύπου
Ο άνεμος της αλλαγής πλέον στο Πωγώνι είναι δεδομένος, κατά την σημερινή (Τρίτη, 13 Μαΐου) περιοδεία του κ. Γιάννη Ντόντη σε Αρετή-Κουκλιοί και Μαζαράκι, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για τα καθημερινά τους προβλήματα, που αντί να επιλύνονται, δυστυχώς διογκώνονται, αφού η νυν δημοτική αρχή παραμένει απούσα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 300 νέοι από άλλες χώρες στο Πωγώνι

300 νέοι από άλλα κράτη έχουν επισκεφτεί το Δήμο Πωγωνίου με ανταλλαγές νέων από  Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Εσθονία, Πολωνία, Σλοβακία, Αρμενία, Ουγγαρία Λευκορωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ολλανδία κτλ.
 Στους Κουκλιούς περίμενε τον Δήμαρχο μια ευχάριστη έκπληξη. Νέοι από το εξωτερικό που επισκέπτονται το Πωγώνι του έφτιαξαν ένα χειροτέχνημα για την καλή πορεία στον αγώνα του.

Απάντηση του Δημητρίου Ε. Μάνθου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το Συνδυασμό Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» στον κ. Τσούνη Παναγιώτη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ιωάννινα 14-05-2014

Του Δημητρίου Ε. Μάνθου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το Συνδυασμό Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου Αλληλεγγύη


   Ο κύριος Τσούνης Παναγιώτης συνυποψήφιος μου στο συνδυασμό με την ονομασία Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου Αλληλεγγύη στις 11 και 12 Μαΐου 2014 δημοσιοποίησε δύο ανακοινώσεις . Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις αυτές, ένιωσα την ανάγκη να αποκαταστήσω την αλήθεια και να πω με ακρίβεια τη σειρά με την οποία εκτυλίχτηκαν τα γεγονότα.

Εντός των ημερών η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου πετρελαίου στους αγρότες

Υπογράφηκε την Τρίτη, η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, που αφορά την πρώτη δόση καταβολής για το έτος 2014 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.
Εντός των ημερών θα γίνει και η καταβολή της, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών ειδικά τώρα που υπάρχει ανάγκη για τις εργασίες προετοιμασίας των ανοιξιάτικων καλλιεργειών.
Την ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης.

ΔΟΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Δόσης Ιωάννης
Υποψήφιος
δημοτικός σύμβουλος
Ο Δόσης Ιωάννης, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο.

Υποψήφιοι και ψηφοφόροι πλέον με το βλέμμα στραμμένο στην Κυριακή για την ανάδειξη Περιφερειάρχη και Δημάρχων

Ποιοι έχουν προβάδισμα σε Περιφέρεια και Δήμους

Κυριακή «κοντή-γιορτή» που λέει και η λαϊκή παροιμία:
Τα «ψέματα» τελειώνουν, οι παρατάξεις ολοκληρώνουν σιγά- σιγά τις προεκλογικές τους δραστηριότητες και το ενδιαφέρον στρέφεται στην Κυριακή, κατά την οποία  οι πολίτες αποφασίζουν  για την ανάδειξη των  νέων Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών.
Τις τελευταίες ημέρες, κατά γενική ομολογία,  παρατηρείται ήδη μια «κόπωση» του εκλογικού σώματος από το «βομβαρδισμό» που υφίσταται επί δύο σχεδόν μήνες από προεκλογικές εξαγγελίες, θεωρίες, πολιτικές αναλύσεις επί παντός επιστητού και τις «βροχηδόν»  υποσχέσεις που   γίνονται για εντυπωσιασμό και ψηφοθηρία, καθώς  κοινή είναι η  διαπίστωση ότι είναι ελάχιστες και από ελάχιστες παρατάξεις οι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.
Στο «κυνήγι» του σταυρού
Από χθες πάντως έχουν εντείνει τη δράση τους στο «κυνήγι» του σταυρού οι υποψήφιοι σύμβουλοι, διανέμοντας ψηφοδέλτια στο όνομά τους στην πόλη και στα χωριά, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι προσπάθειες για μετακίνηση ετεροδημοτών, που ωστόσο την Κυριακή αναμένεται να είναι λιγότεροι σε σχέση με τις επαναληπτικές εκλογές που συμπίπτουν και με τις Ευρωεκλογές.

Ιόνια Οδός: Το νότιο τμήμα τρέχει, έρχεται η διάνοιξη Κλόκοβας

Σε εξέλιξη οι εργασίες

Με ένταση προχωρούν οι εργασίες κατασκευής στην Ιόνια Οδο. Ειδικά στο νότιο τμήμα που δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλα τεχνικά έργα το έργο ωριμάζει καθημερινά. Αν και το χρονοδιάγραμμα του έργου δεν μιλά για τμηματική παράδοση, δεν θα ήταν έκπληξη αν βλέπαμε νωρίτερα να τελείωνε το νότιο τμήμα που θα "κουμπώσει" με την παράκαμψη Αγρινίου, τμήμα 35 χμ που έχει ολοκληρωθεί από το 2010.
Αυτή την εποχή ολοκληρώνονται οι μελέτες για να ξεκινήσει η διάνοιξη της σήραγγας στην Κλόκοβα (ή Παλιοβούνα αν θέλετε) και στόχος είναι να γίνει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Όπως και να έχει πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε ολοκλήρωση και λειτουργία της σήραγγας μέχρι το τέλος του 2015.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ): υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας με Γ. Καμίνη