Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αύξηση στον αριθμό των ανέργων τον Ιούλιο

Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 794.924 άτομα

Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο ημεδαποί για διάρρηξη

Συνελήφθησαν, χθες (20.08.2012) το απόγευμα, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 28 και 32 ετών, για διάρρηξη σε πρώην κατάστημα εμπορίας ηλεκτρικών ειδών.
Ειδικότερα, από περιπολούντες αστυνομικούς εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι τη στιγμή που ετοιμάζονταν να φορτώσουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο διάφορα καλώδια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρονικές συσκευές , τα οποία είχαν αφαιρέσει από την πρώην εμπορική επιχείρηση.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού για κλοπή στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

Ο 21χρονος αφαίρεσε από σπίτι ηλικιωμένης χρηματικό ποσό

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν διότι ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής σε οικία 72χρονης ημεδαπής στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 17-08-2012, ο 21χρονος δράστης εισήλθε στην οικία της 72χρονης στον Παντοκράτορα Πρέβεζας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ από το πορτοφόλι της.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο 21χρονος κρατείται, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.

Γιορτή Σαρδέλας Πρέβεζας: Η ''Γιορτή σαρδέλας'' διοργανώνεται και πάλι φέτος στην Πρέβεζα, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, στις 21:00, στο πάρκινγκ της παραλίας

Το παραδοσιακό πανηγύρι σήμα κατατεθέν για την Πρέβεζα, η γιορτή της σαρδέλας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στον χώρο του παρκινγκ της παραλίας Πρέβεζας.
Ψητή σαρδέλα, σαλάτα και άφθονο δωρεάν κρασί αποτελούν το «μενού» της όμορφης αυτής γιορτής η οποία αναβιώνει με ιδιαίτερη επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή .
Οι επισκέπτες με ένα συμβολικό εισιτήριο θα απολαύσουν το αγαπημένο σε όλους ψάρι ενώ θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν με την παραδοσιακή ορχήστρα που θα πλαισιώσει την ξεχωριστή βραδιά.
Το ενδιαφέρον του κόσμου για την γιορτή της σαρδέλας είναι κάθε χρόνο μεγάλο αφού η Πρέβεζα είναι η πόλη που την καθιέρωσε δίνοντας το κίνητρο και σε άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα να μιμηθούν το παράδειγμά της.
Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοσμάς Κορωναίος στόχος είναι να διατηρηθεί στο ακέραιο η παράδοση και συνάμα να μείνουν επισκέπτες για μεγαλύτερο διάστημα στην Πρέβεζα.
«Καλούμε όλο τον κόσμο να χαρεί μαζί μας την ξεχωριστή αυτή βραδιά» τονίζει ο κ. Κορωναίος υπογραμμίζοντας ότι το προσωπικό του Δήμου θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου οι επισκέπτες να χαρούν την ξεχωριστή αυτή καλοκαιρινή βραδιά.

ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη, σήμερα (20-08-2012) το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς. Επίσης, συνελήφθη μία 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα καταγγέλθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Δράσης (100) ότι στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, άνδρας που επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω δράστης στην Ανατολή Ιωαννίνων ενώ βρέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, απ’ όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί και το οποίο ανήκε στην 28χρονη υπήκοο Αλβανίας.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πολεμικό όπλο τύπου kalasnikof
μία γεμιστήρα, είκοσι επτά (27) φυσίγγια και τέσσερις κάλυκες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αφιέρωμα στους «Χαλιγιάννηδες» στην παραδοσιακή βραδιά που πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο στις 10 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ 10-8-2012
Μια αξιόλογη παραδοσιακή βραδιά πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πωγωνίου στις 10 Αυγούστου 2012. Μουσικοχορευτικά σχήματα που συγκεντρώθηκαν στον Παρακάλαμο από διάφορες περιοχές της χώρας μας, μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο»,   πρόσφεραν σε όσους παρευρέθηκαν  μια ξεχωριστή βραδιά.

Ο Δήμος Πωγωνίου αποτελεί την γενέτειρα πολλών παραδοσιακών μουσικών που γλέντησαν σχεδόν όλο τον κόσμο  με  την Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος  θεώρησε χρέος του να τιμήσει μία από τις μεγαλύτερες μουσικές οικογένειες , αυτή των «Χαλιγιάννηδων».

Στους πίνακες διαιτητών της super league ο Κοσμάς Χαρίσης

Στους πίνακες διαιτητών της super league που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, βρίσκεται ο καταγόμενος από την Αρέτη Πωγωνίου κ. Κοσμάς Χαρίσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην λαϊκοδημοτική βραδιά που οργάνωσε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλάμα


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου, η μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλάμα.
Η αυλή του Δημοτικού Σχολείου γέμισε από εκατοντάδες φίλους της ομάδας.
Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε απονομή αναμνηστικών πλακετών σε προέδρους και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ΄60.
Σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ομάδα οι κ.κ. Μπίκας Αθανάσιος, Δόσης Ιωάννης, Παπανικολάου Νικόλαος, Κρομμύδας Βασίλειος, Χάσκος Νικόλαος, Γογγύλης Βασίλειος και Αλεξίου Σπυρίδων.
Ειδική πλακέτα απονεμήθει στο συνδημότη διαιτητη super league κ. Χαρίση Κοσμά.
Ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας κ. Ιωάννης Δόσης στο σύντομο χαιρετισμό ανέφερε:
ΔΟΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κύριε πρόεδρε,
Είναι μεγάλη τιμή για μας η απονομή αναμνηστικής πλακέτας επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την ενεργό προσφορά μας στον νεοσύστατο τότε ποδοσφαιρικό Σύλλογο του Αγροτικού Αστέρα Παρακαλάμου.
Η ομάδα την εποχή εκείνη αγωνίζονταν σε γήπεδα με χαλίκια, πέτρες και αγκάθια, με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών της, χωρίς προπονητή, με ελλείψεις σε αθλητικό υλικό και πολλές άλλες δυσκολίες.
Παρόλες τις δυσκολίες τα κατάφερε και έγραψε τη δική της ιστορία στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της τρίτης και της δεύτερης κατηγορίας.
Τελειώνοντας θα ήθελα κ. πρόεδρε να σας παρακαλέσω να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε η ομάδα να ονομαστεί ξανά ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ!
Κλείνω με μια ευχή.
Η ομάδα μας να έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, πάντα νίκες και άνοδο στην πρώτη κατηγορία.
Ευχαριστώ.
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Από την πλευρά του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του Δ.Σ. κ. Παπανικολάου Νικόλαος ευχήθηκε πάντα επιτυχίες στην ομάδα.
ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ότι καλύτερο για την ομάδα ευχήθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Κρομμύδας Βασίλειος.