Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου (16-7-2014)

Αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου στο σύνολο της Ηπείρου έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.
Ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού (τεμαχιστής ογκωδών αντικειμένων) για την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) της Περιφέρειας Ηπείρου»προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία KOMPTECHGmbH.
 Επίσης, αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
«Διαγραμμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κ. Μαϊδου & ΣΙΑ Ο.Ε.)
«Αποκατάσταση οδού στην Τ.Κ. Μιχαλιτσίου της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Μπόκιας του Αθανασίου ΕΔΕ)
«Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλαιοχωρίου Συρράκου», προϋπολογισμού 57.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ιωάννης Κορτζής)
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Λίμνη – Βήσσανη - Κεφαλόβρυσο», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αντωνίου Βασίλειος του Ιωάννη)

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Συνεχείς οι ενέργειες της Περιφέρειας για τον καθαρισμό της λίμνης Παμβώτιδας

Στις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου για τον καθαρισμό της λίμνης Παμβώτιδας από λύματα που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα κοντά στην περιοχή Ντουραχάνης, αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
 Μεταξύ άλλων ανέφερε:
 "Μόλις ενημερώθηκα, έστειλα έναν αρμόδιο υπάλληλο και μέσα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε πως πρόκειται για λύματα από βόθρους. Άμεσα από την Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε ο καθαρισμός με ένα δικό μας μηχάνημα, το οποίο δουλεύει μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να κάνουν εκκενώσεις βόθρων σε περιοχές που δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών. 

Σε μουσικοχορευτική πανδαισία, αναδείχθηκε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο'', την Δευτέρα το βράδυ 14 Ιουλίου 2014, στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης

Με κυκλωτικούς χορούς, αργά μέσα στη νύχτα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας «Ένα τραγούδι για την Ήπειρο» στο Θέατρο Πέτρας.
Με τους αληθινούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, τους φίλους της Ηπείρου και της ζώσας παράδοσης που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Π.Σ.Ε, να έχουν πάρει από νωρίς τη σκυτάλη στη μεγάλη μουσικοχορευτική σκυταλοδρομία, εκπέμποντας με χορούς της μακράς διάρκειας πολύτιμα μηνύματα ανάτασης και έγερσης, σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Σε καιρούς που μπορούμε να πορευτούμε όλοι μαζί, σαν κρίκοι στην ίδια αδιάσπαστη αλυσίδα, όπως στους χορούς μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε μαγικά, με τρεις εξαίρετους δεξιοτέχνες του κλαρίνου και τις κομπανίες τους, όλους μαζί στη σκηνή, στο εμβληματικό ξεκίνημα κάθε Ηπειρώτικης σύναξης το μοιρολόι. Η εναλλαγή των δεξιοτεχνών, η διαδοχική εναλλαγή των ρόλων μεταξύ τους προοιώνισαν με τον πιο υποσχετικό τρόπο ό,τι ακολούθησε σε αυτή.

Μια πλειάδα κομπανιών, δεξιοτεχνών, ομίλων και ερμηνευτών ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής, ερμηνεύοντας τον ανθό της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης.

Ο Νίκος και ο Κώστας Φιλιππίδης, οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου και του Τάσου Μαγκλάρα, ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Κώστας Λεοντίδης και ο Κώστας Μάντζιος, η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και το πολυφωνικό της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, η Ντίνα Αλεξοπούλου, ο Τάσος Κατωπόδης, ο Θωμάς Κυρίτσης, οι χορευτικοί όμιλοι των Συλλόγων Ηπειρωτών Πετρούπολης, Θριασίου Πεδίου και της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, , ήταν όλοι εκεί, μετατρέποντας το «Ένα Τραγούδι για την Ήπειρο» σε μια μουσικοχορευτική πανδαισία.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βράβευσε το σύνολο των συμμετεχόντων ενώ βράβευσε ιδιαίτερα τον Δήμο Πετρούπολης για την πολύχρονη στήριξη του έργου της Πανηπειρωτικής με τη γενναιόδωρη φιλοξενία των εκδηλώσεών της.
Στο χαιρετισμό από μέρους της Πανηπειρωτικής, ο  Σωτήρης Κολιούσης, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ. που συνέβαλαν ουσιαστικά στη διοργάνωση, εστίασε στη σχέση της Παράδοσης με τους συλλογικούς αγώνες, αναδεικνύοντας τον οραματικό χαρακτήρα της, αναφερόμενος σε πάγια αιτήματα της Ηπειρώτικης Αποδημίας και τις επίκαιρες πρωτοβουλίες και δράσεις της Π.Σ.Ε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Αντώνης Μπέζας, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Σωματείων  Αγγελική Σκοτίδα και πολλοί άλλοι.
Η μεγάλη εκδήλωση «Ένα Τραγούδι για την Ήπειρο» ήταν μια εκδήλωση στήριξης της ίδιας της Πανηπειρωτικής, του έργου και της δράσης της που γίνονται σήμερα πιο απαραίτητα.
Στην εποχή της κρίσης που όλο και περισσότερο δεν έχουμε παρά ο ένας τον άλλο, στηρίζοντας το μεγαλύτερο συλλογικό μας φορέα, την Πανηπειρωτική, ενισχύουμε το στήριγμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη.


Αυτό ανέδειξε η κορυφαία Ηπειρώτικη βραδιά αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα με τον τρόπο της Πανηπειρωτικής που τολμά να διοργανώνει κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα σε τέτοιες εποχές, ακόμα και στο μέσο του καλοκαιριού και σε εργάσιμη ημέρα, όπως οι απόδημοι μπορούν και το αξίζουν! 

«Κόκκινα» δάνεια: Πότε θα γίνεται κατάσχεση και πότε κούρεμα

Στην «ενοποίηση» της διαχείρισης των χρεών κάθε οφειλέτη έχει στις τράπεζες, με όλα τα άλλα χρέη του (προς το Δημόσιο ή σε ιδιώτες), με στόχο τη συνολική και ριζική αντιμετώπισή τους, στρέφεται η κυβέρνηση. Θα προβλέπονται εξατομικευμένες λύσεις ανά οφειλέτη, που θα διαφοροποιούνται για χρέη από επιχειρήσεις και χρέη των νοικοκυριών, που θα μπορούν να φτάνουν και στη διαγραφή μέρους ή και του συνόλου της οφειλής –με κριτήρια και όρους όμως που θα αποκλείουν τους "κατά σύστημα" κακοπληρωτές.
Το σχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» που ετοιμάζεται, θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα ώστε να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο και η παρουσίαση των βασικών αρχών του έγινε χθες στην Τρόικα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Οι απεσταλμένοι των δανειστών περισσότερο άκουγαν παρά μιλούσαν, αλλά αναμένεται να τοποθετηθούν και να εκφράσουν άποψη επί του θέματος σήμερα, στην τελική συνάντησή τους νωρίς το πρωί με τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα.

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε χθες (15-07-2014) το πρωί διακλαδική αστυνομική επιχείρηση σε όλους τους νομούς της Ηπείρου, με στόχο τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής και εργασίας αλλοδαπών στη χώρα και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Πιο συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε οχήματα και πρόσωπα, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : (327) άτομα και (114) οχήματα.
Προσήχθησαν : (47) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (37) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : δεκαπέντε (15) άτομα και αναλυτικότερα:
Στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για κατοχή πλαστής ταυτότητας πολωνικών αρχών.
Δώδεκα (12) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.
Στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.
Στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (12,2) γραμμαρίων.
Βεβαιώθηκαν: (3) τροχονομικές παραβάσεις και (2) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ανακοινώθηκε η συνεργασία στη θέση του προπονητή με τον κ. Νάτση Γεώργιο

Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα ανακοίνωσε την συνεργασίας της στη θέση του προπονητή με τον κ. Νάτση Γεώργιο για την νέα σεζόν.

Αυξήθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές

Αυξήθηκαν στα 225,6 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές. Σε σχέση με τα τέλη Μαΐου (199,7 εκατ. ευρώ) αυξήθηκαν κατά 25,9 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Ιούνιο στα 180,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 45,4 εκατ. ευρώ.
Τον Ιούνιο 2014 σφραγίσθηκαν 1.625 ακάλυπτες επιταγές αξίας 19,6 εκατ. ευρώ και αποσύρθηκαν ακόμη 4.568 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 6,24 εκατ. ευρώ.
Οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ανήλθαν σε 11.909 τεμάχια, 50,77% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 29.459, καταγράφοντας μείωση 21,01% εν συγκρίσει με τα τέλη Ιουνίου 2013.


 ΠΗΓΗ: www.moneypro.gr

Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού στην Άρτα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, που έγινε βραδινές ώρες της 11-12/07/2014 στις Κεραμάτες Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος βραδινές ώρες της 11-12/07/2014 αφαίρεσε από τις Κεραμάτες Άρτας Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής.
Το κλεμμένο όχημα βρέθηκε χθες (15-07-2014) το μεσημέρι στα Καλύβια Αγρινίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του 22χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο σε Πρέβεζα και Άρτα

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σήμερα (16-07-2014) το πρωί, στην Πρέβεζα και στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 34χρονος άνδρας και μία 47χρονη γυναίκα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα , στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στην Πρέβεζα ο 34χρονος, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους (92.799,66) ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην Άρτα η 47χρονη, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους (107.470,85) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.