Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Εορταστικό μήνυμα του Προέδρου Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας κ. Άρμπιρου Γρηγόρη για Χριστούγεννα και Νέο Έτος στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα του Προέδρου Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας κ. Άρμπιρου Γρηγόρη για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος στο https://www.tzourlakos.com/

Γαλίτσης Νικόλαος: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων ας εμπνευστούμε όλοι μας από το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου και ας πλημμυρίσουν οι καρδιές μας με αγάπη για το συνάνθρωπό μας.
Η έλευση του Χριστού γεννά μέσα μας το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας, της πίστης και της αλληλεγγύης. Ας τα κρατήσουμε ζωντανά όλο το χρόνο έχοντας σαν οδηγό μας μόνο το καλό και ας υποδεχτούμε το 2020 με τα αγνότερα των συναισθημάτων.
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Σας στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για μία νέα πορεία που θα σας φέρει μόνο «δώρα».
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και ειρήνη.
Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!
                                                                  
Νίκος Γαλίτσης
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Mε εξαιρετική επιτυχία το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του Παιδικού και Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου


Πραγματοποιήθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία το καθιερωμένο  Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του Παιδικού και Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου  την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019.
Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί με κόλλες, κορδέλες και ψαλίδια ενώθηκαν και δημιούργησαν όμορφα στολίδια και κατασκευές σε μια πολύ ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Με κέφι, με χαρά και φαντασία δημιούργησαν μυρωδάτα ημερολόγια από κανέλες, κάρτες, όμορφα διακοσμητικά με Ρεσώ και τις χριστουγεννιάτικες τσάντες τους ,ενώ η μεγάλη έκπληξη για τα παιδιά ήταν τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτόδεντρα, που πραγματικά τα ενθουσίασαν.
Και του χρόνου με υγεία!!
Ραντεβού στο επόμενο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι!!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός στο 4ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας με μικροποσότητα ηρωίνης


Στο 4ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 2,3 γραμμαρίων καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη θήρα στον Αμβρακικό κόλπο


Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, σχηματίστηκε από την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, για παράβαση άρθρων της νομοθεσίας που αφορά στην άσκηση θήρας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολιών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον Αμβρακικό κόλπο και ειδικότερα στην περιοχή «Καματίρα» της ΤΚ Ψαθοτοπίου του Δήμου Αρταίων, εντοπίστηκαν δύο άτομα εντός απαγορευμένης, για άσκηση θήρας, περιοχής.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε, ότι τα δύο άτομα είχαν ήδη θηρεύσει τρία (3) παπιά, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης και τα δύο κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια που έφεραν μαζί τους.
Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία, με τη μηνυτήρια αναφορά να υποβάλλεται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Η ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου αποτελεί έναν μοναδικό υγρότοπο για την Ήπειρο και γενικότερα για την Ελλάδα.
Η καθοριστική παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων, η εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία, με βάση τα στοιχεία των ετήσιων επιστημονικών καταμετρήσεων, σε συνδυασμό με την ενεργό και καθημερινή παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και η συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, τον Φορέα Διαχείρισης, το Λιμενικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ είχαν και έχουν ορατά αποτελέσματα.
Αφενός την άσκηση της θήρας σε συγκεκριμένες ζώνες, εντός του κόλπου και αφετέρου τον καθημερινό και συστηματικό έλεγχο για την καταπολέμηση του φαινομένου της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας, με ορατά αποτελέσματα.
Η Ε’ ΚΟΗ και η συντριπτική πλειονότητα της κυνηγετικής οικογένειας δεν πρόκειται να επιτρέψουν την διαιώνιση φαινομένων, που πλήττουν την κυνηγετική δραστηριότητα και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων κυνηγών, ούτε όμως και την πρόκληση προβλημάτων που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και το ευαίσθητο οικοσύστημα.

Πενήντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ήπειρο για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας


Πενήντα τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν από πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου - μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και με το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αγνής Νάκου- Δασούλα- παραδόθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και Πάσης Αλβανίας για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.
Επικεφαλής της Αποστολής ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου- Δασούλα- Οδυσσέας Πότσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Γαιτανίδης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη.
Την αποστολή υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο οποίος και ζήτησε να διαβιβασθούν εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Τιράνων κ. Αναστασίου οι ευχαριστίες του προς τους πολίτες της Ηπείρου, που από το υστέρημά τους συνέδραμαν τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας και εν γένει το έργο της Εκκλησίας για την ανακούφισή τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τους πολίτες, τους Δήμους, τις Μητροπόλεις, τα σχολεία και όλους τους άλλους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και οργανωμένα συνέβαλαν στη συγκέντρωση και στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία με την εγγύηση της Αρχιεπισκοπής θα φθάσει ακέραια στους τελικούς αποδέκτης της.
Αναλυτικά οι φορείς που συνεργάστηκαν είναι οι εξής:
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περ. Ηπείρου (Μεγάλος Αριθμός Πολιτών)
• Μητρόπολη Ιωαννίνων
• Μονή Δουραχάνης – Οικοτροφείο ΑΝΘΟΣ
• ΟΚΠΑΠΑ - Δ. Ιωαννιτών
• Δήμος Κόνιτσας
• Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου
• Σύλλογος Οικογενειών ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
• Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
• ΕΠΣΗΠ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου)
• ΕΛΕΤΑ Ιωαννίνων (Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτων)
• Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς
• Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου
• ΔΩΔΩΝΗ Γαλακτοκομική Εταιρεία
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
• Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΑΡΤΑΣ (Πολίτες)
• Μητρόπολη Άρτας
• Ερυθρός Σταυρός Άρτας
• Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών
• Δημοτικό Σχολείο Ανέζας
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πολίτες)
• Μητρόπολη Πρεβέζης
• Δήμος Πάργας
• Περιφερειακός Σύμβουλος Κος Γκούμας Αχιλλέας (1 τόνο φασόλια ξηρά)
• Σύλλογος Τριτέκνων Πρέβεζας
• Αρτοποιία Γιώργος Γιολδάσης
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• Δήμος Σουλίου
• Δήμος Φιλιατών.

Οι μικροί καλλιτέχνες του Παιδικού και Νηπιαγωγείου Καλπακίου εν δράσει!


Οι μικροί καλλιτέχνες  και  ζαχαροπλάστες στου Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου Καλπακίου απέδειξαν για μία ακόμη χρονιά ότι το ταλέντο τους είναι αστείρευτο!
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμο για την πολύτιμη βοήθειά τους!
Χρόνια πολλά με υγεία!!

Δήλωση του Νομικού Εκπροσώπου των Οριζόντων Ηπείρου κ. Ν. Κωνσταντόπουλου για την προσφυγή των κατοίκων της Νιάρχου στο ΣτΕ


Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχουν προσφύγει οι κάτοικοι των Σεισμοπλήκτων Ιωαννίνων, ο Νομικός Σύμβουλος των Οριζόντων Ηπείρου για Ζητήματα Δημοσίου Συμφέροντος, κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν εξ’ αρχής δηλώσει ρητά ότι συμπαρίστανται στους παρόδιους ιδιοκτήτες περιοχής Σεισμοπλήκτων Ιωαννίνων, που στρέφονται κατά της Περιφέρειας Ηπείρου «για την κατασκευή του έργου οδός Σταύρου Νιάρχου».
Πρόκειται για έργο που δεν εντάσσεται σε ευρύτερο στρατηγικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό ούτε προκύπτει από τεκμηριωμένη στάθμιση πραγματικών λόγων γενικού κοινωνικού συμφέροντος.
Επίσης, δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία μεταξύ της δημόσιας δαπάνης που θα αναλωθεί και της δημόσιας ωφέλειας, που δεν είναι προφανής και ευρύτερη. Έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικοί και αναγκαίοι λόγοι για το έργο αυτό ούτε υπηρετούνται επιδιώξεις δημοσίας ωφέλειας.
Δυστυχώς, και στον 21ο αιώνα συνεχίζεται ο αντιαναπτυξιακός παραγοντικός και βλαπτικός τρόπος με τον οποίο εξαγγέλλονται έργα και σκορπίζονται δημόσιοι πόροι, χωρίς στρατηγικές και οικονομικοτεχνικές μελέτες, στην ουσία σε βάρος δημόσιου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας, αλλά και χρηστής διοίκησης και διαχείρισης.»

Από το γραφείο Τύπου

Πληροφοριακό περίπτερο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Ηγουμενίτσας


Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με τους αστυνομικούς, αλλά και με έντυπο ενημερωτικό υλικό σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την προστασία από εξαπάτηση, καθώς και την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, εν όψει της εορταστικής περιόδου, λειτούργησε πληροφοριακό περίπτερο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Ηγουμενίτσας με στόχο την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία των πολιτών.
Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε χθες (18-12-2019) το πρωί στην οδό Λαμπράκη, όπου βρίσκεται ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης της Ηγουμενίτσας, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας καθώς και από αξιωματικούς διαφόρων υπηρεσιών της οικείας Διεύθυνσης.
Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και τις ειδικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Επίσης, με τη βοήθεια έντυπου υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με τους αστυνομικούς, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την προστασία από εξαπάτηση, καθώς και την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων.
Επιπλέον, υπήρχε εγκαταστημένος έξω από το χώρο του περιπτέρου προσομοιωτής σύγκρουσης, μέσα από τη χρήση του οποίου τονίστηκε η αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας ακόμα και μέσα στην πόλη όπου οι ταχύτητες είναι χαμηλές.
Τέλος, το πληροφοριακό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος στηρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενημέρωση των πολιτών ενώ ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Ευχές για τις γιορτές


Το Δ. Σ. και οι γραμματείς του Συλλόγου μας ευχόμαστε 
Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλο τον κόσμο και με το καλό η νέα χρονιά 2020 να είναι αρχή μιας δημιουργικής εποχής για όλους! 
Χρόνια πολλά!!!

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: ‎Γλέντι και κοπή πίτας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στις 8:30 μ.μ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργανώνει γλέντι και κοπή πίτας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, ώρα  8:30 μ.μ.

Πόσο επηρεάζει το στρες τη γονιμότητα;


Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκτήσει παιδί, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να του λέει κανείς «μην αγχώνεσαι». 
Μερικές φορές, ωστόσο, είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει.
Δεν είναι πάντοτε εύκολο να εντοπιστούν οι λόγοι για τους οποίους μερικά ζευγάρια επιτυγχάνουν γρήγορα μια εγκυμοσύνη και άλλα ταλαιπωρούνται επί μήνες και χρόνια. 
Ολοένα περισσότερα στοιχεία, όμως, υποδηλώνουν ότι το στρες μπορεί να είναι ένας παράγοντας στη δύσκολη αυτή εξίσωση.
Η υπογονιμότητα είναι ένα συχνά σιωπηλό δεινό. Τα περισσότερα ζευγάρια αποφεύγουν να μιλήσουν γι' αυτήν στην οικογένεια ή τους φίλους τους, ενώ ακόμα και με τον γιατρό τους περιορίζονται σε συζητήσεις για την ιατρική της πλευρά.
Μέσα τους όμως συχνά υποβόσκουν πολλά αρνητικά συναισθήματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται στρες, αισθήματα απομόνωσης και απώλειας του ελέγχου της ζωής τους, μερικές φορές αισθήματα ντροπής και ενοχών, ενώ συχνά πλήττεται και η  αυτοεκτίμησή τους. Η εσωτερίκευση αυτών των συναισθημάτων, όμως, αυξάνει την ψυχική ευαλωτότητά τους και ανοίγει το δρόμο στην κατάθλιψη και σε μια φτωχή ποιότητα ζωής.
«Η συσχέτιση του στρες με τη γονιμότητα αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής διχογνωμίας εδώ και χρόνια», λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life.
 «Οι γυναίκες με υπογονιμότητα αναφέρουν αυξημένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, επομένως είναι σαφές ότι η υπογονιμότητα προκαλεί στρες. Αυτό που είναι λιγότερο ξεκάθαρο είναι αν το στρες θα μπορούσε να αποτελεί αιτία της υπογονιμότητας. 
Η πιθανή επίπτωσή του είναι δύσκολο να διερευνηθεί, διότι το στρες είναι κάτι υποκειμενικό και δύσκολα μετρήσιμο, ενώ κατά την έναρξη των θεραπειών για υπογονιμότητα τα περισσότερα ζευγάρια είναι αισιόδοξα για την έκβασή τους. 
Έτσι, δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν μακροχρόνιες, αξιόπιστες μελέτες, που να διερευνούν τη γονιμότητα πριν και μετά την εμφάνισή του στρες. 
Ωστόσο οι, έστω και μικρές, υπάρχουσες μελέτες υποδηλώνουν ότι το στρες πιθανώς είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας».