Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τον "πακετάρισε" στο διακοσμητικό κάλυμμα του ντεπόζιτου

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο).

Ο 37χρονος διαπιστώθηκε να μεταφέρει εντός του διακοσμητικού καλύμματος του ντεπόζιτου του οχήματος, έναν αλλοδαπό, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήσεις για ΣΒΕΚΗ και χρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών

*Ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει με τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΣΒΕΚΗ Α.Ε. κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Χρήστος Μαντάς.


Με την ερώτησή του ζητά να ενημερωθεί για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΙΚΑ δεν διεκδίκησε τις απαιτήσεις του, πριν κλείσει η εταιρία, ρωτά για το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Εργασίας για να εισπράξουν οι απολυμένοι τα χρήματα που «χειμάζουν» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αν η Διοίκηση του ΙΚΑ τηρήσει τις υποσχέσεις της και δεν συνεχίσει τις κωλυσιεργίες κρατώντας σε ομηρία τους απολυμένους της ΣΒΕΚΗ Α.Ε. μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

*Επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρήστος Μαντάς, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, με την οποία ζητούν την άμεση επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων και των σχολικών επιτροπών, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και παράλληλα να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Αμνηστία για όσους εντάχθηκαν στον Τειρεσία εν μέσω κρίσης

Τη χορήγηση αμνηστίας σε όσους εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία την περίοδο της κρίσης, προβλέπει η ρύθμιση στην οποία καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για μείωση των δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης κάθε μήνα στο 30% του μισθού του και η ρύθμιση θα προβλέπει μείωση της μηνιαίας δόσης κατά 30%.
Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το βάρος της μηνιαίας δόσης για τους δανειολήπτες, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται υπέρογκα οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, που ούτως ή άλλως έχουν υπολογιστεί στα 50 δισ. ευρώ.
Οι προτάσεις των τραπεζών θα κατατεθούν, όπως αναφέρει η Καθημερινή στο υπουργείο Ανάπτυξης την άλλη εβδομάδα αλλά τον τελικό λόγο θα έχει η τρόικα, που χρηματοδοτεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η χορήγηση αμνηστίας θα αφορά εκείνους που εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» από το 2009 και μετά, αλλά έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξοφλώντας τις οφειλές τους.
Το μέτρο θα ισχύσει έως και το 2014 και σύμφωνα με τις τράπεζες θα λειτουργεί ως επιβράβευση εκείνων που παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν ανταποκρίθηκαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Λιγότεροι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους!

Μια νέα φορολογική κλίμακα με λιγότερα κλιμάκια και μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% υπόσχεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας φορολογικής κλίμακας.

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η μείωση του αριθμού των κλιμακίων και των συντελεστών σε 4 από 8 που είναι σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους και η σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 7.000- 8.000 ευρώ, αλλά από τα εισοδήματα του 2013 και μετά.
Για τα φετινά εισοδήματα το αφορολόγητο θα παραμείνει στα 5.000 ευρώ.
Σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές αντοχές εξετάζεται η δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών της νέας κλίμακας. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα. Δηλαδή από τη στιγμή που ο φορολογικός συντελεστής για όλες τις επιχειρήσεις θα μειωθεί στο 30%, στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν και οι συντελεστές στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τυχόν υιοθέτηση του μέτρου θα επιφέρει αυτόματα μεγάλη μείωση του φόρου της κλίμακας κυρίως για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί θα «προσγειωθούν» στο 30% οι συντελεστές 35%, 38%, 40% και 45% που εφαρμόζονται σήμερα για τα τέσσερα κλιμάκια εισοδήματος άνω των 26.000 ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται πολλά σενάρια για τη νέα φορολογική κλίμακα με τη διαμόρφωση του ανώτατου συντελεστή στο 30% και με πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών για όλους τους φορολογούμενους.
Συγκεκριμένα εξετάζεται:
1. Κατάργηση των απαλλαγών για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
2. Κατάργηση των αφορολόγητων ποσών που ισχύουν για τις οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα. Το κόστος ανέρχεται για τον προϋπολογισμό στα 438 εκατ. ευρώ και το απολαμβάνουν 1,4 εκατ. φορολογούμενοι.
3. Κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία.
Παράλληλα σχεδιάζεται η έκπτωση έως και 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων για δαπάνες με αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών με υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Οσες περισσότερες αποδείξεις συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι τόσο μεγαλύτερο το όφελος που θα έχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών. Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συμπεριλάβει στη σχετική λίστα τις δαπάνες σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.
Σχετικά με τη νέα κλίμακα και τους συντελεστές, αν και το θέμα βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο «ασκήσεων επί χάρτου», το βασικό σενάριο προβλέπει ότι ο πρώτος συντελεστής μετά το αφορολόγητο όριο θα αυξηθεί στο 15%-18% από 10% που είναι σήμερα και για το κλιμάκιο εισοδήματος μέχρι τα 20.000 ευρώ και οι ενδιάμεσοι συντελεστές θα κυμαίνονται μεταξύ 20% και 28%.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Δραστηριότητα του Συλλόγου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» στην διάρκεια του καλοκαιριού 2012, με τα τμήματα του χορευτικού του έλαβε μέρος στις παρακάτω εκδηλώσεις:
1) 20 Μαΐου: Στα εγκαίνια του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών της Όλγας Σβόλου στο Νεοχώρι Ημαθίας
2) 13 Ιουλίου: Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Κατσικάς
3) 20 Ιουλίου: Καστρίτσα Ιωαννινων
4) 27 Ιουλίου: Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου
5) 10 Αυγουστου: Κεντρική εκδήλωση στον Παρακάλαμο με παρουσία 10 χορευτικών από πολλές περιοχές της Ελλάδας
6) 13 Αυγούστου: Μαζαράκι Ιωαννίνων
7) 21 Αυγούστου: Άγιος Γεώργιος Βέροιας.
Δυστυχώς αν και είχαμε προσκλήσεις από Χωριστή Δράμας και από Καμποχώρι Ημαθίας, λόγο υποχρεώσεων δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε.

Από το Δ. Σ.
Άγιος Γεώργιος Νομού Ημαθίας

ΚΟΝΙΤΣΑ: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στα ελληνο-αλβανικά σύνορα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα το πρωί κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή Κόνιτσας και Ζαγοροχωρίων αλλά και στην αλβανική πλευρά στις περιοχές Πρεμετής και Τεπελενίου.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Έξοχής Κόνιτσας.
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναστατώθηκαν κυρίως από το ισχυρό βουητό που συνόδευε τον σεισμό.
Στην Κόνιτσα, που η δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, οι κάτοικοι ανησύχησαν γιατί θυμήθηκαν τους σεισμούς του 1996, που είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων.

ΚΟΜΠΟΤΙ ΑΡΤΑΣ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράνομη κατοχή όπλων

Κατασχέθηκαν δύο ημιαυτόματα πιστόλια, ένα πιστόλι κρότου και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.


Συνελήφθησαν, χθες (21.09.2012) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιος), ηλικίας 76 και 49 ετών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα και πυρομαχικά ενώ αναζητείται ένας 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.
Αναλυτικότερα, σε διαδοχικές έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση και στην οικία των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν κατά περίπτωση:
*ένα ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας Walther , διαμετρήματος 9 x 19 mm , με μία γεμιστήρα.
*ένα ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας Cvena Zastava , διαμετρήματος 7,65 mm , με τέσσερα φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος και μία γεμιστήρα.
*ένα πιστόλι κρότου, μάρκας Walther , με μία γεμιστήρα.
*πεντακόσια τριάντα τέσσερα (534) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
*τριάντα έξι (36) κάλυκες, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
*έξι (6) φυσίγγια κρότου, των 9 mm .
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου

Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 113 του Ν. 1892/1990, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 35 του Ν.3577/2007 και στη συνέχεια με το άρθρο 36 του Ν. 3699/2008.
2. Την με αριθμό 105399/Δ4/27/8/2010 (ΦΕΚ) Απόφαση Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Ορισμός Ε.Ι.Ν. ως συμβαλλόμενου μέρους για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με καθαριστές/καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού των ανά την επικράτεια σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης».
3. Το ν. 3870/2010 (φεκ Α 138) αρ. 18 παρ. 1 περ. γ όπως τροποποιήθηκε με τον Ν 4002/2011 άρθρο 69 και το ν. 4076/2012 άρθρο 6
4. Το με αρ. πρωτ: 606/249/23175/6-9-2012έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
5. Την υπ΄αριθ.4/2012 Απόφαση ΝΠΔΔ-Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου.
Ανακοινώνει
ότι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου θα προβεί στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου σύμφωνα με τον κατωτέρω πίνακα:

Α/Α ΣΧΟΛΕΙΟ -ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ -ΕΙΔΟΣ-ΣΥΜΒΑΣΗΣ -ΑΤΟΜΑ
1. ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ-Σύμβαση-Μίσθωσης Έργου-1

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι από την ημερομηνία της υπογραφής της έως 30-6-2013.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Αίτηση (όπου θα δηλώνεται το σχολείο σύμφωνα με τον πίνακα).
2. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας έτους 2012.
4. Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας στο Δήμο Πωγωνίου
5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
6. Πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής Νοσοκομείου, για αναπηρία τέκνων άνω του 70%.
7. Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία να δηλώνεται η φυσική καταλληλότητα των ιδίων για την άσκηση των καθηκόντων.
8. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι δεν έχουν καταδικαστεί και ότι δεν είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως και την 28/09/2012 στο γραφείο Σχολικών Επιτροπών-παλιό Δημαρχείο Καλπάκι, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 2653360126.

Καλπάκι 22/09/2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΤΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Metron Analysis: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Επτακομματική Βουλή


Επτακομματική Βουλή και τριτοκομματική κυβέρνηση δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής».
Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, ενώ άνοδο παρουσιάζει και το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Πρώτος σε δημοτικότητα αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%
ΝΔ: 19,6%
Χρυσή Αυγή: 8,8%
ΠΑΣΟΚ: 7,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,8%
ΚΚΕ: 3,1%.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πως σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης ένας στους δύο ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου.
Το 57% τάσσεται υπέρ της καταγγελίας του μνημονίου.

Rass: Οριακά πρώτη η ΝΔ, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της νέας εφημερίδας, "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 24,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9,3%
ΠΑΣΟΚ: 8,2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,2%
ΚΚΕ: 4,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 10,2%
Άκυρο λευκό: 3,4%
Άλλο: 3,1%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%. Η απάντηση "κανένας" εμφανίζει ποσοστό 27,7%, ενώ απάντηση δεν έδωσε το 1%.
Σχετικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καταγράφεται η έλλειψη εμπιστοσύνης, ως προς το αν είναι πραγματοποιήσιμες οι υποσχέσεις του.
Συγκεκριμένα, το 74% των ερωτηθέντων, δεν πείστηκε ότι οι υποσχέσεις του στη ΔΕΘ είναι πραγματοποιήσιμες, ενώ το ποσοστό που δηλώνει το αντίθετο (20,9%) είναι μικρότερο και από αυτό που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μέσω internet από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου οι νέες φοιτητικές ταυτότητες

Στις 24 Σεπτεμβρίου αρχίζει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την δωρεάν έκδοσή τους.


Με ένα νέο, ηλεκτρονικό και ασφαλές σύστημα που αρχίζει να λειτουργεί από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου , οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση: http://academicid.minedu.gov.gr
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέου τύπου ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας.
Επιπλέον έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισητηρίου (πάσο).
Για τους πρωτοετείς φοιτητές, ειδικότερα:
• η αίτηση θα υποβάλλεται έπειτα από την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος.
• oι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο ( που έχει επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.
Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, παρέχεται, επίσης στον φοιτητή –προαιρετικά- η δυνατότητα να περιλάβει στη νέα ταυτότητα επιπλέον στοιχεία, όπως
α. αναγραφή πιθανών αλλεργιών, και
β. δήλωση δωρητή οργάνων.