Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Γενική συνέλευση-συζήτηση για το μέλλον της ομάδας, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ώρα 8:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Παρακαλάμου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά  καλεί  τα μελη και τους φίλους στη γενική συνέλευση-συζήτηση για το μέλλον της ομάδας, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ώρα 8:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Παρακαλάμου.

Το Δ.Σ.

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Ανάρμοστα με τα πρότυπα του υγιούς κοινοβουλευτισμού και τις αξίες του πολιτικού πολιτισμού της ΕΕ το εθνικιστικό παραλήρημα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άγιοι  Σαράντα, 21 Ιουνίου 2022

Θέμα: Ανάρμοστα με τα πρότυπα του υγιούς κοινοβουλευτισμού και τις αξίες του πολιτικού πολιτισμού της ΕΕ το εθνικιστικό παραλήρημα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας.

Η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας καταδικάζει δημόσια και προειδοποιεί για τις συνέπειες ενεργειών όπως οι χθεσινές εκδηλώσεις  φανατισμού, ανθελληνισμού, καλλιέργειας διεθνοτικού μίσους και προφανώς αντίθετες με τις πραγματικές ανάγκες για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Υπόλογοι είναι τόσο οι διοργανωτές, πολιτικά σχήματα και οργανώσεις δημοσίως γνωστά από που παρακινούνται και χρηματοδοτούνται, αλλά ταυτόχρονα και οι ιθύνοντες φορείς του Κοινοβουλίου. Η παραχώρηση της Αίθουσας συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας καθώς και οι αναρτήσεις στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στο όνομα της, μάλλον μαρτυρούν την απόσταση μεταξύ ρητορικής περί των δυνατοτήτων ανάπτυξης των διακρατικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και δεύτερων σκέψεων που εμπνέονται από τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία.

Τόσο το συγκεκριμένο παραλήρημα όσα και σχεδιάζονται να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες προφανώς είναι η χειρότερη υπηρεσία στις ανάγκες που πραγματικά έχει η περιοχή, η Αλβανική κοινωνία που προσδοκάτον εξευρωπαϊσμό και χειραφέτηση του δημοσίου βίου.

Τα πραγματικά αισθήματα του Ελληνικού λαού, του συνόλου του Ελληνισμού είναι γνωστά πλέον στον κάθε πολίτη και οικογένεια της Αλβανίας που είναι σε καθημερινή επικοινωνία και που συμβάλει στην βελτίωση του οικονομικού, μορφωτικού κι εκπαιδευτικού επιπέδου τους. Όποιος περί του αντιθέτου ισχυρίζεται καπηλεύεται την ιστορία και αρνείται την πραγματικότητα.

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Πωγώνι: Πωλείται το εικονιζόμενο αυτοκίνητο


 

Πωλείται το εικονιζόμενο αυτοκίνητο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2657051361

ΕΟΔΥ: Δεκατέσσερις θάνατοι σήμερα, 12.537 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 96.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δεκατέσσερις  θάνατοι σήμερα, 12.537 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 12.537.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.562.524 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.921 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 151.118(4.1% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.115 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 96 (54.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 92.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (47.92%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 50 (52.08%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.713 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 134 (ημερήσια μεταβολή +4.69%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 138 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τέθηκε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

 


Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://allazosyskevi.gov.gr/  για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Ειδικότερα:

·      21/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2

·      22/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4

·      23/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6

·      24/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8

·      25/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0

Το πληροφοριακό σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση έως τριών ηλεκτρικών συσκευών, κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών, με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με επιπλέον μοριοδότηση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση από 30% έως 50%, με ποσό ανά συσκευή από 135 έως 710 ευρώ.

Στην ίδια ιστοσελίδα (https://allazosyskevi.gov.gr ) βρίσκονται αναλυτικές πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου στον Δήμαρχο Κόνιτσας

 


Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δούβαλη, συνοδευόμενο από τον Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλειο Μουσελίμη και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ιωαννίνων Δημήτριο Διαμάντη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, παρόντων και των Αντιδημάρχων Νικόλαου Τσιαλιαμάνη και Δημήτριου Χήρα.

  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της περιοχής και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας Δήμου και Αστυνομίας. 

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Διεθνής διάκριση για το Εργαστήριο Καρδιολογικών Υπερήχων του Metropolitan General

 


Μια σημαντική διεθνή διάκριση έλαβε πρόσφατα το θεραπευτήριο Metropolitan General και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Καρδιολογικών Υπερήχων, το οποίο πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (European Association of Cardiovascular Imaging – EACVI) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology – ESC), μετά από εκτενή αξιολόγηση τόσο όσον αφορά στην επιστημονική επάρκεια του προσωπικού του, όσο και στα διάφορα πρωτόκολλα λειτουργίας και στην καταλληλότητα των υποδομών του (εξοπλισμός, αίθουσες, κτλ.). 

H πιστοποίηση αφορά και στους τρεις τύπους καρδιολογικών υπερήχων: στο διαθωρακικό υπερηχογράφημα, στο διοισοφάγειο υπερηχογράφημα και στο δυναμικό υπερηχογράφημα (Stress Echo). To γεγονός αυτό καθιστά το Εργαστήριο Καρδιολογικών Υπερήχων του Metropolitan General ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που διαθέτουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Τι σημαίνει η διαπίστευση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI);

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου η υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου για τις Πανελλήνιες 2022

 


Σύμφωνα με τις προθεσμίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι υποψήφιοι των πανελληνίων 2022 θα μπορούν να αρχίσουν να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο από την Τρίτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.

Έτσι, θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, ενώ θα πρέπει να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Επίσης, στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περίπου στα μέσα Ιουλίου.

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Συνεχίζεται η προσπάθεια για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των συγχωριανών

 


Καλοπροαίρετη  η κριτική!

 

Προσπαθώ να μην έρχομαι σε αντιπαράθεση με όσους λένε διάφορα όσο αναφορά για την άσκηση των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος.

Προσπαθώ.

Σε πολύ υψηλό ποσοστό καταφέρνω να μην πέφτω στην παγίδα ορισμένων...

Σε άλλες περιπτώσεις που η κριτική είναι καλοπροαίρετη κάθομαι τους ακούω, τους δίνω εξηγήσεις σε κάθε ερώτηση τους και μάλιστα τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν να το πράττουν, γιατί μέσω των συζητήσεων και την  ανάδειξη των οποίων προβλημάτων που αφορά το χωριό μας, μόνο καλύτερο αποτέλεσμα θα φέρει.

Για άλλη μια φορά θα αναρτήσω το τι θα διοργανώσει η Κοινότητα μας φέτος το καλοκαίρι, με την βοήθεια του Δήμου.

Κλείνοντας, για το πανηγύρι του χωριού είμαστε σε αναμονή για το ποιος θα είναι διοργανωτής.

Η Ποδοσφαιρική ομάδα ή ο Πολιτιστικός Σύλλογος και θα γίνει εκ νέου συζήτηση με την πρόσκληση όλων των καλλιτεχνών του χωριού για την συμμετοχή τους.

Μόνο στην διοργάνωση του παραδοσιακού τραπεζιού συμμετέχει η Κοινότητα μας που διοργανώνεται στο κυλικείο της Εκκλησίας.

Επίσης θα διοργανωθεί μια Εθελοντική ημέρα καθαρισμού του χωριού και 5 Αυγούστου για τους μικρούς μας φίλους παιχνίδι κτλ.

Παράλειψή μου.

Δεν αναφέρθηκα στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μόλις προχθές υπέγραψε ο εργολάβος και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν την βελτίωση των γηπέδων  του Μπάσκετ, Βόλεϊ, διόρθωση της περίφραξης του 5Χ5, καθώς και κατασκευή νέας  αίθουσας για χρήση της ομάδας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 21 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 21 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, ΤΕΙ Ηπείρου, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Δερβίζιανα, Κέντρο Υγείας, 10:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Sex Toys: Επιτρέπεται η χρήση τους κατά την εγκυμοσύνη;

 


Ασφαλής στις περισσότερες περιπτώσεις κρίνεται η ένταξη σεξουαλικών παιχνιδιών στην ερωτική ζωή της γυναίκας, παρουσία ή όχι του συντρόφου της, κατά τη διάρκεια της κύησης. Εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι που θα πρέπει να αποφεύγονται, όπως ιστορικό αποβολής, μπορούν να τα απολαμβάνουν, ακολουθώντας πάντα προσεκτικά όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Η χρήση τους μπορεί να ικανοποιήσει τις αυξημένες ορμές που έχει λόγω των αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης, και να βοηθήσει στη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής σχέσης με το έτερον ήμισυ.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες προϋποθέσεις για τη χρήση τους προκειμένου να προστατευτεί η υγεία τόσο της μέλλουσας μητέρας όσο και του εμβρύου. Η κυριότερη είναι η χαμηλού κινδύνου εγκυμοσύνη. Παρότι η επιλογή ακόμα και εκείνων που προορίζονται για εσωτερική χρήση δεν προκαλεί προβλήματα, όταν ο γυναικολόγος συμβουλεύσει την αποχή από το διεισδυτικό σεξ το ίδιο ισχύει και για τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Οι λόγοι που ο ιατρός μπορεί να δώσει τέτοια οδηγία είναι ποικίλοι, συμπεριλαμβανομένου του προδρομικού πλακούντα (μιας επιπλοκής της εγκυμοσύνης κατά την οποία ο πλακούντας έχει προσκολληθεί χαμηλά στη μήτρα καλύπτοντας τμήμα ή το σύνολο του τραχήλου αυτής), της ενεργού κολπικής λοίμωξης, της ύπαρξης ιστορικού αιμορραγίας πριν από τη σύλληψη ή συνεχή απώλεια μικρών ποσοτήτων αίματος κατά την εγκυμοσύνη, την κυοφορία περισσοτέρων του ενός εμβρύων και την ύπαρξη αυξημένης πιθανότητας πρόωρου τοκετού.